HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2013 Cumartesi - 11:42

Başkan Kocaoğlu su zammını verilerle anlattı

Tartışmalı geçen ve su zammın resmen yürürlüğe girdiği Büyükşehir Meclis oturumunda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, yüzde 5’lik artışın nedenlerini anlattı.

Başkan Kocaoğlu su zammını verilerle anlattı

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Meclisi Mayıs ayı üçüncü oturumunda gündem suydu!

Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde geçen oturumda yüzde 5’lik su zammı tartışıldı.

AK Partili Hakkı Durmaz, İZSU’nun 2012 yılı Faaliyet Raporu ve kesin hesap oylaması öncesinde söz alarak İzmir’in, İstanbul ve Ankara’dan daha yüksek su bedeli ödediğini söyledi. Durmaz, “İZSU’nun bütçesi ve parası olmasına rağmen yeterli yatırımları yapmadığını düşünüyoruz. Yatırım dairesi başkanlığından bütçenin tamamını yatırıma ayırmasını beklerdik. 25 metreküp su kullanımı sonrası İstanbul 89,5 lira, Ankara 75,75 lira öderken, İzmir 200,75 lira ödemektedir. Diğer illere göre daha pahalı su kullanıyoruz” dedi.
 
KOCAOĞLU’NDAN TEPKİ VE RAKAMLAR
Başkan Kocaoğlu bu konuşmaya tepki göstererek, “O parayı göster bana. Parası var, 5 sene önceydi. Neyi neyle kıyaslıyorsun. Sizin için afaki bir konuşmanın zabıtlara geçmesi doğru olmaz. İstanbul’dan düşük, Ankara’dan da 9 kuruş yükseğiz. Her ilin kendine göre bir harcaması, yatırımı var. İBB İZSU, yaptığı arıtmalarla, şebeke yenilemeleriyle, dere ıslahlarıyla bugün Türkiye’de destan yazıyor. Siyasetle alakası yok. 0-20 metreküp su için İzmir 3.12 lira, İstanbul 3.58 lira, Ankara ise 3.3 lira ödüyor. Verileri koyalım. İzmir’deki arıtma, şebeke yenilemeleri, dere ıslahları 40 bin nüfusun arıtmasının işletme maliyeti 1,5- 2 milyon lira arasında. 24 tane çalıştırıyoruz. Her arıtmanın bedeli var” dedi.
 
Başkan Kocaoğlu, İZSU’nun bütçesi içerisinde yer alan paranın büyük çoğunluğunu yeni bağlanan yerleşim birimlerine bağlanacağını belirterek, “Başımıza 9 ilçe, 23 belde, 430 köy geldi. Ödemiş ve Bergama’nın arıtması yeni bitti, devreye girdi. Çeşme’yi de yapacağız. Menemen’deki şebekeleri A’dan Z’ye değiştirdik. İZSU’da parayı merkezdeki 11 ilçemizde kazanıyoruz. Onların ihtiyaçları belirli düzeye çıkartılmış. Diğer parayı yeni bağlanan yerlere harcayacağız. 657 milyon lira tahsilat var. 700 milyon lira harcama var. Para yok, kıyıda köşede. Para var da yatırım yapmıyor değiliz. Yüzülebilir Körfez hedefine ulaştığımızda, çevre konusunda sürdürülebilir kalkınmayı sağlayan en önemli kentlerden biri olacağız” dedi.

ZAMMA ONAY 
Meclis gündeminin ardından geçilen İZSU Mayıs ayı olağan toplantısında komisyonlara giden yüzde 5 oranındaki su zammı konusu gündeme geldi. Su zammı AK Parti’nin red oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi. İzmir’de 1 Haziran’dan itibaren 0-20 metreküp suyun birim fiyatı 2.97 liradan, 3.12 liraya çıkacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
azizim 21 Mayıs 2013 Salı 12:38

başkanın birdiği araba 300bin tl.bunu hakedecek ne yaptı.kendilerine gelince sorun yok para çok.zam yapmış kendini haklı çıkarmaya çalışıyor.akp örneği veren zavallılar.çıkarın at gözlüklerinizi.onların yaptığı yanlış evet.peki sosyal demokrat solcu geçinenlerin yapması normalmidir.bu adamı artık görmek istemiyorum.alsancakta esnafım umarım seçine doğru yolu oralara düşmez yoksa iki çift lafım olacak.hemde en ağırından.vatandaşa ettiği o hakaretleri bizede etsin bakalım bay başkan görelim.

Yorumu oyla      13      5  
bülent ışık 19 Mayıs 2013 Pazar 10:09

Suya zam % 5 ise enflasyon oranının altında bir artış demektir.Üstelik enflasyon rakamları ne kadar gerçekçi.Ayrıca doğal gaza ve elektriğe indirim yapıldı da benim mi haberim olmadı.

Yorumu oyla      13      8  
% 5 18 Mayıs 2013 Cumartesi 22:34

aziz kocaoğlu %5 lik zammı cebine koyacakmış gibi yorum yapıyorsunuz 50tl fatura gelen bi eve şimdi 52,5 gelecek ne var bunda abartılacak anlamıyorum maliyetler arttı diyor siz gidin elektrik faturalarındaki vurgunları eleştirin bide ankarayla istanbulla kıyaslıyorsunuz adam açıkca söylemiş istanbul bizden fazla ankarayla 9 kuruş fark siz ulaşımı kıyaslayın isterseniz

Yorumu oyla      15      8  
TC misafir 18 Mayıs 2013 Cumartesi 21:14

sürrealist, yorumumu iyi oku zammı hoş karşılamamaktan bahsetmişim ne yapayım ana avrat söveyim mi? benim asıl gündemim tabi ki yitip giden 51 kişi ve yaralı-sakat onlarca kişi birim fiyata yapılan 15 kuruş için kıyameti koparacağına insan hayatı için kıyameti koparsaydınız ya! reyhanlıda 50 kişi ölüyor tepki yok 15 kuruş için aşırı tepki bekliyorsunuz öncelikle şuna karar verin insan hayatı mı? 3-5 kuruş para mı? bakan çelik asgari ücrete çok derken neden yorum yazmadınız?

Yorumu oyla      17      8  
sürrealist 18 Mayıs 2013 Cumartesi 20:15

tc misafir adaletli ol da su zammına tepki göster,senin duruumun iyi galiba ki zam senin gündeminde değil.bu arada zam mı protesto ediyorum

Yorumu oyla      17      13  
sosyalist 18 Mayıs 2013 Cumartesi 18:06

ankaranın tam iki katına su alıyoruz birde radyasyonlu 11 ay sonra demek istediğimi sandıkta göstericem artık yeter

Yorumu oyla      19      12  
ahmet k 18 Mayıs 2013 Cumartesi 17:38

zam değil güncelleme desene başkaaan.

Yorumu oyla      19      5  
TC misafir 18 Mayıs 2013 Cumartesi 15:31

realist isimli arkadaşa gelecek olursak, haberle ilgili yorumda dahi bulunmamış ve yapılan zam neticesiyle "chp"li belediye zam yaptığı için eleştiri adına durumdan vazife çıkardığı için mutlu olduğu, cümlesinin sonuna koyduğu gülücükle belli oluyor. ama pek "realist" arkadaşımız ne reyhanlı saldırısı için ne de oradaki halkın bu saldırılara karşı tepki olarak yapacağı gösterinin engellenmesi ve bu acılı halkın biber gazına maruz kalmasına bir yorum yapmamış demek ki o olaylardan rahatsız değil.

Yorumu oyla      20      7  
TC misafir 18 Mayıs 2013 Cumartesi 15:21

Bu zammı hoş karşılamamakla birlikte kullanma göre adı geçen illere göre 20 metreküpte yani yaklaşık 20 tonda daha ucuz ama kulanım artışında ise 25 tonda bu miktar daha fazla. Yani kıyaslanan illerden diğerleri daha az miktardan 5 ton önceden fazla para almaya başlıyor bizimkiler bu açığı 25 tondan sonra kapatıyor yani burada "vay efendim o daha kazıkçı, yok efendim öbürü daha kazıkçı" muhabbeti ile hiçbir çözüme ulaşılmaz. su, kısıtlıdır ve pahalıdır israf ise çoktur.

Yorumu oyla      20      6  
realist 18 Mayıs 2013 Cumartesi 13:57

hadi private35 seni bekliyorum.... :)))

Yorumu oyla      16      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Kıraç’tan bir veda da Başkan Durak’a
İzmir Valisi Cahit Kıraç Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a veda ziyaretinde bulundu.
Bornova’de enerji devrimi tam gaz
Bornova Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı ve Avrupa Belediye ...
İzmir’de duygusal gece: Çifte veda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Diyarbakır’a atanan ...
 
Dünyaca ünlü kredi kuruluşundan İzmir’e bir pekiyi daha!
Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir’in ...
Başkan Ülgür’den 19 Mayıs mesajı
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ...
Aliağa’nin tiyatro okulu: ALBET
Aliağa’da gençlere tiyatroyu tanıtıp sevdiren Aliağa Belediye Tiyatrosu ...
 
Engellilere kariyer semineri
Karabağlar Belediyesi, “Engelliler Haftası” nedeniyle engellileri çeşitli ...
Yukarıköy'e açık hava sergisi
Narlıdere Belediyesi Gençlik ve Çiçek Festivali etkinlikleri kapsamında, ...
Kocaoğlu her şeyi anlattı: Su zammı, Hızır ve ‘fuar’ krizi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gündemdeki soruları yanıtladı. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva