HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mayıs 2013 Cuma - 13:56

Yukarıköy'e açık hava sergisi

Narlıdere Belediyesi Gençlik ve Çiçek Festivali etkinlikleri kapsamında, Belediye resim kursu öğrencileri, Narlıdere’nin en eski yerleşim yeri olan Yukarıköy’de resim sergisi açtı.

Yukarıköy e açık hava sergisi

İZMİR - Narlıdere belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde 14 yıldır resim çalışmaları yapan Mustafa hazar Atölyesi resim kursu öğrencileri, Festival kapsamında bu yaptıkları eserleri sanatseverler ile buluşturma fırsatı yakaladı. Tarihi Yukarıköy evlerinin bulunduğu nostaljik sokakların duvarlarına asılan resim sergisi açılışına Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali yıldız, CHP Narlıdere kadın kolları Başkanı Canan Karaca Özkan, CHP Narlıdere kadın kolları üyeleri, Narlıdere Belediyesi resim kursiyerleri ve Narlıdereliler katıldı.
 
 AÇIK HAVA KÜLTÜR MERKEZİ
Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur son derece başarılı eserler yapan Narlıdere Belediyesi Mustafa Hazar resim atölyesi ve öğrencilerinin başarılarının artık tüm İzmir’ce bilindiğini hatırlatarak “Yukarıköy, mistik havası, tarihi havası ile dokusunda Narlıdere’yi hissedebileceğiniz bir yer. Bu tarihi alan ile ilgili restore ve proje çalışmalarımız tamamlandı. Projeler hayata geçtikten sonra Yukarıköy’de eskiden yaşanan güzellikleri günümüze taşımış olacağız. Narlıdere Belediyesi olarak Yukarıköy’ün daha fazla kişi tarafından bilinmesi ve farkındalığının artırılması için festival etkinliklerinin birçoğunu bu alanda yapıyoruz. Resim sergimizin Yukarıköy’ün tarihi duvarlarında sergilenmesi çok güzel bir görüntü oluşturmuş. Bizim amacımız Yukarıköy’ün yollarını, binalarını, duvarlarını sanatsal aktivitelerle yaşayan bir açık hava kültür merkezi haline getirmek” dedi.
 
TEK DEĞERİMİZ YUKARIKÖY
Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba Mustafa hazar Atölyesi resim kursu öğrencilerinin sergi açılışı öncesinde yaptığı konuşmada ise Narlıdere’nin turizm potansiyelini yükseltmek için gerek Kaymakamlık olsun gerek belediyesi olsun birtakım çalışmalar yapıldığını belirtti. Canbaba “Narlıdere’nin turizm potansiyeli nedir diye yaptığımız inceleme ve araştırmalarda kültür turizmi açısında tek değerimiz Yukarıköy olarak önce çıktı. Dolayısıyla buranın restorasyonunun tamamlanması ve tanıtımı önemli. Yukarıköy’ün bilinirliliğini artıracak olan bu tarz etkinlikler daha da fazla düzenlenmeli. Ben etkinliğin düzenlenmesinde ve resim sergisinin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
ANLAMSIZLIĞI, ANLAMLI HALE GETİREN ŞEY SANATTIR
 CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu elinden geldiği kadar sanat etkinliklerine katılmaya özen gösterdiğini ifade ederek “ Yaşarken yaşadığımız birçok anlamsızlığı, anlamlı hale getiren şey sanattır ve bu sergide bu sanatı değerlendiren Mustafa hazar hocama ve katkı koyan öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Kurdele kesilmesinin ardından resim sergisi gezilerek birbirinden farklı eserlerin bulunduğu resimler hakkında bilgi alınması ile program sona erdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu her şeyi anlattı: Su zammı, Hızır ve ‘fuar’ krizi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gündemdeki soruları yanıtladı. ...
Bergama'dan engellilere büyük destek
Bergama Belediyesi düzenlenen bir törenle engelli 5 kişiye akülü sandalye ...
O saldırının 7.yılında Kocaoğlu: Aç yatabilirsiniz ama…
İzmir, 7 yıl önce Danıştay’a yapılan kanlı saldırıda yaşamını kaybeden ...
 
Yargıdan Ferda Eser’e de dönüş yolu
Ersu Hızır’ın ardından Eski Genel Sekreter Yardımcısı Eser de yargıda ...
Organik fuarda Buca rüzgarı
İzmir’de 4'üncü Organik Ürünler ve 3'üncü Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri ...
Karşıyaka’da en anlamlı kahvaltı
Karşıyaka Belediyesi’nin kısa bir süre önce faaliyete geçen Gondol Restoran’ı ...
 
Gaziemir’de ‘engelsiz’ 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs’ı 19 gün boyunca süren etkinlikler ve spor turnuvalarıyla kutlayan ...
Kıraç’tan veda arifesinde Ege-Koop’a büyük övgü
İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Ege-Koop’un gerek İzmir gerekse tüm Ege Bölgesi’ne ...
Veda: Kıraç’tan İzmir’e ve Başkan Kocaoğlu’na son mesajlar…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na veda ziyaretinde bulunan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva