HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mayıs 2013 Cuma - 13:33

Kocaoğlu her şeyi anlattı: Su zammı, Hızır ve ‘fuar’ krizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gündemdeki soruları yanıtladı. Suya gelen yüzde 5 oranındaki zam, Eski Genel Sekreter Ersu Hızır ve Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in mahkeme kararları, Karşıyaka’da yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Gördes Barajı’na karıştığı iddia edilen sülfürik asit gibi konuları değerlendiren Başkan Kocaoğlu önemli değerlendirmeler yaptı.

Kocaoğlu her şeyi anlattı: Su zammı, Hızır ve ‘fuar’ krizi

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 yıl önce Danıştay’a yapılan kanlı saldırıda yaşamını kaybeden 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin anısına İnciraltı’nda düzenlenen tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Kocaoğlu, içme suyuna gelen yüzde 5 oranındaki zam hakkında konuştu.

- Saldırının 7.yılında Kocaoğlu: Aç yatabilirsiniz ama…

Maliyet artışları nedeniyle zam yaptıklarını anlatan Başkan Kocaoğlu, “Maliyet hesaplarında yüzde 15’lik bir artış var. Biz 2011 yılı başından beri zam yapmadık. Ve maliyetlerimiz çok arttı. İZSU yatırımlarına devam etmek zorunda. Arıtmaları çalıştırmak zorunda. Orada çok büyük bir yatırım seferberliğine başladık. Türkiye’de şu anda çok iyi durumda, hatta standartların üstündeyiz. Yüzde 5’lik bir zam öngördük. Zaten bütçemizde de öngörmüştük. Onu Haziran ayından itibaren devreye sokacağız” dedi. Başkan Kocaoğlu ulaşımda şu anda bir zammın da söz konusu olmadığını söyledi.
 
YETKİMİZ YOK!
Başkan Kocaoğlu, İzmir’in içme suyu ihtiyacını karşılayan şu anda Sarıkız ve Göksu Kuyuları’na su veren Gördes Barajı’nın durumunu da değerlendirdi. Kentin Kuzey’inde kalan Menemen, Çiğli, Karşıyaka gibi ilçelerin kullandığı Manisa Gördes Barajı’ndan gelen suya sülfürik asit karıştığı ifade edilmişti. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’in “Baraja yakın olan yerde bulunan Nikel Madeni’nde kullanılan asit yağmur suları ile baraja oradan da içme suyuna karışıp İzmir’e geliyor” iddiasının takip edildiğini ifade eden Kocaoğlu, “O konuyu biz inceliyoruz. Bizim şuanda yasal mevzuat çerçevesinde yetkimiz yok. Konuyu başından beri inceledik. Hasan beyle de görüştük. Konuyu da çok iyi biliyorum. Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün buradaki Gördes Barajı ve diğer barajlar konusunda yetkisi dahilinde yapabileceği bir şey yok. Yetkimiz olduğu zaman belediye müdahale edecek. Belediye de, devlet de kurumları da, vatandaş da gücünü kanundan alıyor. Hukuk devletiyiz. Orada bir hak hukuk varsa müdahale edeceğiz” diye konuştu
 
KÖRFEZ’DE BİLİMSEL ARAŞTIRMA LAZIM
Kocaoğlu, en çok eleştiri aldığı altyapı yetersizliği ve yağışlarda meydana gelen su baskınları konusundaki soruları da yanıtladı. Basın mensuplarının “özellikle Kordon, Mavişehir ve Alsancak gibi yerlerde su baskınları oluyor. Med-Cezir nedeniyle taşkınlar yaşanıyor. Farklı önlem alınacak mı?” sorusuna Kocaoğlu, “ Körfez söz konusuysa çalışma zaten yapılıyor. Körfez’deki bilimsel araştırma 1832 yılında yapılmış. Tam 180 yıl önce. Ondan sonra ilk defa 9 senedir biz yapıyoruz. Sıvılaşmadan da küresel ısınmadan da sorunlar olabilir. Bilimsel veriler olmadan konuşmak doğru değil. Tahmin yürütmek tabi ki herkes için mümkün ama bizim bilimsel veriler olmadan herhangi şeyler söylememiz mümkün değil. Biz Körfez’i, İzmir’in önüne, Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük projesi olarak koyduk. Yüzülebilir körfez hedefini getirdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda biliyorsunuz ÇED raporu bakanlığa sunuldu. Bir an önce neticeyi alıp hızlı bir şekilde Körfez’i rehabilite etmeye başlayacağız. Denizin taşmaması için yeni projeler gündeme gelebilir. Denizle kara arasına set çekmek mi gerekir, duvar mı yapmak gerekir o ayrı bir konu” dedi.
 
DEĞERLENDİRECEĞİZ
Kocaoğlu, İzmir’de tartışmalara neden olan ‘tek bitiremediğim proje’ dediği katı atık bertaraf tesisi projesi ile ilgili de konuştu. Karşıyaka Yamanlar’da yapılması planlanan tesis için Karşıyaka Belediyesi’nin ODTÜ ve Hacettepe Üniversiteleri’nden aldığı ‘olmaz’ raporu hakkında açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından kendisine verilen raporu incelediğini söyledi. Kocaoğlu, “Arkadaşlar inceliyorlar. Ona göre değerlendireceğiz” diye konuştu.
 
BAKANLA KONUŞACAĞIM
Kocaoğlu’nun yanıt verdiği konular arasında belediye tarafından yapılan en önemli projelerden birisi olan Yeni Fuar Alanı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘temalı alan” kararı da vardı. Projenin teşvikten yararlanmasının önünü kesen bakanlık kararı ile ilgili Kocaoğlu, “O konuda bir açıklama yapmıyorum. Sayın bakan beyle konuyu konuşup fuar alanında nasıl tema park oluyor da ÇED isteniyor bakacağım. Bakan beyle konuşup sonra değerlendireceğim” dedi.

YAŞAYIP GÖRECEĞİZ
Kocaoğlu son alarak ‘güvensizlik’ gerekçesiyle görevden aldığı belediyede ‘uzman’ kadrosuna atanan eski Genel Sekreter Ersu Hızır ve Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in mahkeme kararlarını yorumladı. Mahkeme kararları ile geri dönüş yolu açılan ikilinin durumu ile ilgili, ‘Yaşayıp göreceğiz” ifadesini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa türedi 19 Mayıs 2013 Pazar 00:59

fazla söze gerek yok.15 senelik mefta olan izmirin yüzkarasıBASMANE ÇUKURU İÇİN 1.5 sene önce DÜGÜMÜ KESER YÜRÜRÜM diyen en yetkili agız,1.1000 lik imar planı konaktan geçmesine karşın,4 aydır BŞB den 1.5000 yeni imarplanı geçemediginden expo ya aday izmir için en büyük handigap.istemezükçülere burası dinazor heykeli diksinler.LİDER KARARLI OLUR.SD PARTİLER SİSTEMİ TIKAMAZ....

Yorumu oyla      16      5  
TC partızan 18 Mayıs 2013 Cumartesi 07:05

AZİZ AMCA HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ YİNE MASAL ANLAMAYA DEVAM EDİYOR..

Yorumu oyla      17      5  
onur 17 Mayıs 2013 Cuma 20:31

sizden birşey olmaz izmir için boşuna zaman kaybısınız

Yorumu oyla      26      9  
gördes 17 Mayıs 2013 Cuma 19:52

mahkeme kararı var gördes de açılan META madenine izsu taraf diye, işte yetki...

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'dan engellilere büyük destek
Bergama Belediyesi düzenlenen bir törenle engelli 5 kişiye akülü sandalye ...
O saldırının 7.yılında Kocaoğlu: Aç yatabilirsiniz ama…
İzmir, 7 yıl önce Danıştay’a yapılan kanlı saldırıda yaşamını kaybeden ...
Yargıdan Ferda Eser’e de dönüş yolu
Ersu Hızır’ın ardından Eski Genel Sekreter Yardımcısı Eser de yargıda ...
 
Organik fuarda Buca rüzgarı
İzmir’de 4'üncü Organik Ürünler ve 3'üncü Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri ...
Karşıyaka’da en anlamlı kahvaltı
Karşıyaka Belediyesi’nin kısa bir süre önce faaliyete geçen Gondol Restoran’ı ...
Gaziemir’de ‘engelsiz’ 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs’ı 19 gün boyunca süren etkinlikler ve spor turnuvalarıyla kutlayan ...
 
Kıraç’tan veda arifesinde Ege-Koop’a büyük övgü
İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Ege-Koop’un gerek İzmir gerekse tüm Ege Bölgesi’ne ...
Veda: Kıraç’tan İzmir’e ve Başkan Kocaoğlu’na son mesajlar…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na veda ziyaretinde bulunan ...
Bornova’da Funda Arar’la Gençlik Bayramı
Bornovalılar 19 Mayıs coşkusunu Funda Arar ile yaşayacak. Bornova Cumhuriyet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva