HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2012 Pazar - 10:06

Başkan Kocaoğlu karşı ve kararlı: Yanlışa ‘dur’ diyeceğiz

Başkan Kocaoğlu, Özelleştirme İdaresi tarafından yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkan Alsancak Kurvaziyer Limanı ve Otel-AVM Projesi’nde çekincelerinin dikkate alınmadığını söyledi. İhaleye sadece bir firmanın katıldığı proje ile ilgili konuşan Başkan Kocaoğlu, “Yanlışa ‘dur diyeceğiz. Kentin kalkınmasından yanayız. Bu kentte ‘kalkınıyoruz’ diyerek yarın başımıza dert olacak işe bugünden izin veremeyiz” dedi.

Başkan Kocaoğlu karşı ve kararlı: Yanlışa ‘dur’ diyeceğiz

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı karşı karşıya getiren, Esnaf Odaları Birliği’nin de ‘esnafa zarar verir’ diyerek karşı çıktığı Alsancak Kurvaziyer Limanı Otel-AVM projesi yeniden gündeme geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı bir toplantıda Bakan Yılıdırım’a hitaben ‘gerekirse dava açarız’ diyen Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kararlı olduğunu tekrarladı. Başkan Kocaoğlu’nun kapasitesi, nitelikleri ve büyüklüğü nedeniyle karşı çıktığı projenin detayları henüz netleşmezken yapılan ihaleye sadece bir firma katılmıştı. Kocaoğlu kentte krize neden olan proje ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Kocaoğlu 'rüya proje'nin ihale tarihini açıkladı

Kurvaziyer Limanı ile ilgili söylediklerinin ciddiye alınıp alınmadığını, bir değişikliğin yapılıp yapılmadığını bilmediğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “ Biz, yanlışa ‘dur’ diyeceğiz. Kentin kalkınmasından yanayız. Bu kentte ‘kalkınıyoruz’ diyerek başımıza dert olacak işe bu günden izin vermeyeceğiz. Tabi nasıl izin vermeyeceğiz? Demokratik yol ve yöntemleri kullanarak izin vermeyeceğiz. Yasal mücadelemizi vereceğiz. Biz limana otel yapılmasına karşı değiliz. Biz trafik yüküne, AVM yapılmasına karşıyız. Bizim bir projemiz var çünkü. Bu proje limana AVM yapılmasını öngörmüyor. Tam tersi 210 hektar tarihi kentin ayağa kalkmasını öngörüyor. Kurvaziyer ve kongreye, fuara nereye gelirse gelsin bu kente tedavi olmak için gelen insan 5 yıldızlı otel, 5 yıldızlı AVM’ye gitmez. Oralar, ona bir anlam ifade etmiyor. Zaten kendi geldiği yerde var olan oteli de AVM’yi ne yapsın? Adam tarih arıyor, değişiklik arıyor. Yaşamın içinde olmak istiyor. Farklı kültürü, gelenekleri, görenekleri görmek yaşamak istiyor. Oradaki AVM’nin yapılması yanlış ama bu Kemeraltı’nın ayağa kaldırılması için para harcanması son derece doğru. Kemeraltı’nda çünkü tarih var, hayat var. Her bina kendi şekli şemali tarihi ile ayrı bir tarih. Limana niye AVM yapılıyor? Alsancak Kordon’unu biz tasarlamışız. Yeniden yapacağız. Uyumlu bir kimlik ile fonksiyonlar yükleyeceğiz. Oraya AVM yapılacak ve AVM Alsancak’ı yaşanmaz hale getirecek. Kordon’a araba girsin mi, girmesin mi tartışıyoruz. Zaten o zaman Kordona araba bile giremeyecek. Tartışmaya gerek kalmayacak bütün sistem kilitlenecek” dedi.

TRAFİKSİZ ALSANCAK
Alsancak trafiğinin azaltılmasının en önemli uygulama olacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Ben uzun müddettir, belediye başkanlığımın ilk döneminde de Alsancak’ın farklı bir yer olduğunu, kent ulaşımı ile uzaktan yakından alakası olmadığını, tam tersi oradaki vatandaşların kullanacağı kadar bir yol, iz ama daha çok yayalaştırılmış Kordon’u düşündüm. Orası bir kentin merkezi. Alsancak ve Kemeraltı’nın birbiriyle bütünleşmesi lazım. Buralar ulaşım yolu değil çünkü. Bornova’da oturanlar Karşıyaka’da oturanlar işi yoksa Alsancak’a geliyor mu? Yok… Ne yapıyor? Kahramanlar’dan, Yeşildere’den gidiyor, kaçıyor Çünkü Alsancak yolu da uzatıyor. Orası tatlı bir dil gibi… Oranın ortasına AVM yaptığında bitirirsin. Orada her türlü dükkan var, her türlü yiyecek, içecek yeri var. Bunlar özel işletmeler. Kişiye özel işletmeler. Şimdi sen marka olmuş işletmelerin karşısına 96 bin metrekare AVM getir. Üstelik Türkiye’de 967 bin metrekare başka alış veriş merkezi de yok” diye konuştu.

MİLLET AKTARMAYA ALIŞAMADI
Kent merkezi için trafik yoğunluğunu azaltacak, araç girişlerini engelleyecek projesinin bulunduğunu anlatan Başkan Kocaoğlu, bu durumun önündeki en büyük engelin ulaşımda uygulanan aktarmalı sistemin vatandaş tarafından henüz tam olarak benimsenememesini gösterdi. Kocaoğlu “İZBAN ile milleti aktarmaya alıştırıyoruz ama alışamadı. Bütün büyük kentlerde aktarmasız olarak ‘ben otorduğum yerden başka bir yere gideyim’ diyemezsin. Bu olmaz. Paris’te bir yere gitmen izin en az üç aktarma yapıyorsun. Sistem bu çünkü. Seni, her oturduğu yerden araçlar bir yere götürecek diye bir şey yok. Niye biz Hilal İstasyonu’na ‘Allah yanlış yapmışız’ diye palas pandıras giriştik. Güney’i metro ile buluşturamıyoruz. Geç buluşturuyoruz. Vatandaşın 12 dakikasını yiyoruz. Hemen onu acil projelendirdik. Kuzey niye memnun? Metro ile Alsancak’a girmeden buluşuyor. Şimdi ise Hilal İstasyonu açıldığı zaman Güney’den kimse Konak’a otobüs istemeyecek. Şirinyer’den, Buca’dan gelen 12 -13 dakikada merkezde olacak” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mertizmir 28 Ekim 2012 Pazar 20:45

son yorum yapan kişinin ne kadar zavallı oldugu belli. Zaten belediye baskanı da cıkmıs otobüslere akp adam koyuyor diyor. Bu da belediyenin adamı sanırım.İSMİNİ BİLE YAZMAYA KORKAN KİSİLER BURADA SİYASET YAPMASIN. belediyenin engellerinden bıkan izmirhalkı zaten sokaklarda gereken cevapları veriyor. secimde akp izmiri aldıgında da sahte oylarla aldınız dersiniz , kendinizi güldürmeyin partizanlar ve istemezükcüler..:D

Yorumu oyla      12      6  
mert izmir'e 28 Ekim 2012 Pazar 18:54

Bu kişi AKP nin tüm sitelerde ki karalama yapan yorumcusu, İzmirli rumuzuyla. vs.vs. rumuzlarla yorum yapıyor hatta Chp li olduğunu söyleyerek Chp yi eleştiriyor. Görevlendirmişler ne yapsın işi bu...

Yorumu oyla      12      7  
engin 28 Ekim 2012 Pazar 15:04

ya mertizmir alsancağa avm yapılmasını proje olarak görüyorsun ya valla bravo sana.bir kerede esnafın yanında olun ya zenginlerin değil.

Yorumu oyla      15      9  
murat karademir 28 Ekim 2012 Pazar 12:32

izulaştaKİ DİKTA YÖNETİMİN ESKİ İŞÇİLERE YAPTIGI ZÜLMÜ DUYDUM ÜZÜLDÜK VASIFLI USTALARA YAPILAN BASKIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Yorumu oyla      18      7  
partizan 28 Ekim 2012 Pazar 08:55

YAZININ TAMAMINI OKUYUN LAFI DÖNDÜRÜYOR DOLAŞTIRIYOR BİR TÜRLÜ AKP Yİ ELEŞTİREMİYOR 8 YILDIR OLDUĞU GİBİ.ACABA OKYANUS ÖTESİNDENMİ ÇEKİNİYOR....

Yorumu oyla      20      9  
mertizmir'e 28 Ekim 2012 Pazar 02:34

Girdiğin her sitede yorumların aynı, Alsancak'a avm isteyen zihniyet rantçı zihniyettir..Avm nin olduğu yerde trafik olduğunu 5 yaşındaki çocuk bile bilir..Nedir bu avm çılgınlığınız? Avm demek, esnafın ölmesi demek, insanları kapalı bir kutuya hapsetmek demek..Tarih kokan Kemeraltı neyinize yetmiyor? Tabi yetmez, çünkü beyniniz kodlanmış

Yorumu oyla      19      10  
azize 27 Ekim 2012 Cumartesi 23:31

izmir bu kötü ve beceriksiz belediyeden kurtulmalıdır..Yeter artık izmirliler, çalışan, hizmet üreten belediye istiyor.

Yorumu oyla      25      14  
private35 27 Ekim 2012 Cumartesi 23:26

akp nin tek derdi rant tır, alsancak limanına avm de rant paylaşımının kralıdır.Bunların belediyecilik anlayışıda rant paylaşımıdır.

Yorumu oyla      21      14  
ahmet k 27 Ekim 2012 Cumartesi 22:54

10 yılda izmir her alanda resmen ayağa kalktı. teşekkürler büyük başkan.

Yorumu oyla      18      18  
burhan catak 27 Ekim 2012 Cumartesi 22:41

İZULAŞTA GENEL MÜDÜR YARDIMCISININ VASIFLI İŞÇİLERE AŞIRI BASKISI İŞTEN CIKARMA TEHTİYLE ELLERİNE SÜPÜRGE VERMEK NEDİR ANLAMIŞ DEYİLİM SAYIN BAŞKAN BU SADECE ÖRNEK İZULAŞTA YILDIRMA İŞTEN AYRILMAYA BASKI VAR LÜTFEN KONUYA HASSASİET GÖSTERMEZİ RİCA EDERİM

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka 7 büyük açılış için gün sayıyor
Karşıyaka’yı açılış heyecanı sardı. 2 Kasım Cuma günü CHP Genel Başkanı ...
Bornova Mor ve Ötesi konserine hazırlanıyor
Bornova Belediyesi, özellikle gençlerin büyük bir beğeniyle takip ettiği ...
Çiğli 29 Ekim'de Emre Aydın'la coşacak
Rock müziğinin sevilen ismi Emre Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu ...
 
Alman öğrenciler Mask Müzesi'nde mask yaptılar
Frankfurt’tan öğrenci değişim programıyla İzmir’e gelen öğrenciler İzmir ...
Çanakkale 1915 müzesi Güzelbahçe'den geçti
Güzelbahçe'ye gelen “Çanakkale 1915” gezici müzesi büyük ilgi gördü.
Efe'nin 21 yıllık yalnızlığı Zarife'yle bitti
İzmir’in ünlü zürafası Efe, G.Afrika’dan getirilen dişi zürafa Zarife ile buluştu.
 
Tartan’dan kader mahkumu emeğine sahip çıktı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Buca Kırıklar’da bulunan İzmir ...
Büyükşehir'den Ballıkuyu'ya bayram hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toprak kayması nedeniyle ciddi sıkıntıların ...
Kocaoğlu ‘rüya proje’nin ihale tarihini açıkladı
İzmir sahilini 4 bölüm halinde tasarlayan Büyükşehir Belediyesi, kenti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva