HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ekim 2012 Cumartesi - 13:53

Karşıyaka 7 büyük açılış için gün sayıyor

Karşıyaka’yı açılış heyecanı sardı. 2 Kasım Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı görkemli iki ayrı törenle 7 tesis daha hizmete girecek

Karşıyaka 7 büyük açılış için gün sayıyor

İZMİR - Normal şartlarda 60 milyon liralık yatırımları, sahip oldukları kaynaklar ve tasarrufla 10 milyon liraya mal ettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka’nın ihtiyacı olan, modern yüzünü geleceğe taşıyacak yepyeni 7 tesisi hemşerilerimin hizmetine sunmaktan dolayı gururluyum. Ve bu gurur onlarla da paylaşmak istiyorum” diyerek, Karşıyakalıları 2 Kasım’daki açılışlara davet etti.
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 2 günlük İzmir ziyaretinin ilk gününde gerçekleşecek açılış törenleri, iki ayrı noktada yapılacak. Atakent’teki ilk tören Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda yapılacak. Buradaki toplu açılışta, 50 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı’nın yanı sıra, 2. Hizmet Binası, Sağlıkevi, Türkan Saylan Kız Konukevi ile Kadın ve Çocuk Sığınmaevi’nin açılışları da sembolik olarak yapılacak.
 
Açılış törenlerinin ikinci ayağında adres bu kez Yamanlar Dağı olacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’nin açılışını yapacak. Gençlere her türlü spor ve kamp imkanını sunan 42 bin metrekarelik merkezde kısa adı KARGEM olan Karşıyaka Gençlik Merkezi’nin binlerce öğrencisi ile birlikte bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, daha sora ise, ünlü heykeltraş Pınar Öktem tarafından tesisi kazandırılan 21 metre yüksekliğindeki “Cumhuriyet Anıtı”nın da açılışını yapacak.
 
İşte 7 Yıldızlı Tesisler:
 
İZMİR’E GONDOL KEYFİ GELİYOR
İzmir gondol keyfiyle tanışmaya hazırlanıyor. Karşıyaka Atakent Mahallesi’nde 50 bin metrekare alana kurulan Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda biri 8 bin, diğeri ise 5 bin metrekare büyüklüğünde iki gölet bulunuyor. Farklı kimliğiyle İzmir’de ilk olma özelliğini taşıyan Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nın göletlerinde gondol ve sandal keyfi yaşayan İzmirliler, restoran ve kafeteryalarda da eşsiz lezzetlerle tanışacak. Küçük göletteki Korsan gemisinde fotoğraf çektirip, gezinti alanlarında dolaşarak, şehrin karmaşasında kısa süreliğine de olsa uzaklaşma imkanı sağlayan mekan, çocuk oyun alanlarıyla da fark yaratıyor. İlginç görüntüleriyle dikkat çeken oyuncaklar, zeka ve muhakeme yeteneğini geliştirici özellikler taşıyor.
 
KARŞIYAKA BELEDİYESİ GENÇLİĞİ ZİRVEYE TAŞIYOR
Karşıyaka Belediyesi İzmir’e yepyeni bir cazibe merkezi daha kazandırıyor. Yamanlar Dağı’nın zirvesinde yapımı tamamlanan Yamanlar Gençlik Merkezi, 42 bin metrekare alan üzerinde adeta cennetten bir köşeyi andırıyor. Şehir merkezinden 20 dakika uzaklıktaki merkezde basketbol, voleybol ve futbol sahaları, tenis kortları, yüzme havuzu, golf sahası, satranç alanları ile 1200 kişilik anfi tiyatro bulunuyor. Merkez, 200 kişilik çadır alanı, 7 adet çift bungalov, 14 odalı misafirhane, ocakbaşı, restoran, kafeterya ve seyir terası ile konaklama imkanı da sunuyor. 3 milyon liraya mal olan Yamanlar Gençlik Merkezi’nde bir de kantin ile revir bulunuyor.
 
ÜNİVERSİTELİ GENÇ KIZLARA “BEŞ YILDIZLIK” HİZMET
Üniversite eğitimlerini bir başka kentte sürdüren gençler için başlıca sorundur barınma. Karşıyaka Belediyesi son yatırımlarından biriyle genç kızlarımıza beş yıldızlı konfora sahip barınma olanağı sunuyor. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yaptırılan Türkan Saylan Kız Konukevi 2 Kasım’da düzenlenecek törenle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacak. Uygun ücretler karşılığında, üniversite eğitimi için İzmir’e gelen genç kızlara barınma imkanı sağlayan Konukevi 5 kattan oluşuyor. Bin metrekare inşaat alanına sahip tesiste, her türlü konforun bulunduğu odaların yanı sıra, etüt sınıfları, bilgisayar odası, yemekhane, çamaşırhane ve sığınak da bulunuyor.
 
KARŞIYAKA YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR
Karşıyaka Belediyesi yatırıma doymuyor. 2012 yılı bitmeden yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Nergis Mahallesi’nde bir yıl gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan yeni hizmet binası açılış için gün sayıyor. 1664 metrekare inşaat alanına sahip 7 katlı binanın zemin katında ücretsiz mamografi ve kemik ölçümü hizmeti de verecek olan sağlık evi bulunuyor. Karşıyaka Kent Konseyi de artık çalışmalarını yeni hizmet binasında sürdürecek. Çocuk, Genç, Kadın, Engelli ve Esnaf Meclisi kendilerine ayrılan ofislerde hizmet verirken, meclis toplantılarını da 110 kişilik toplantı salonunda yapacak. Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de, yeni hizmet binasında faaliyet gösterecek bir diğer birim olacak. 1 milyon liraya mal olan Hizmet Binası’nda ayrıca bazı sivil toplum örgütleri için de ofisler yer alacak.
 
KADINLARA ÜCRETSİZ TARAMA
Karşıyaka Belediyesi’nin sağlık hizmetlerine bir yenisi daha ekleniyor. 2. Hizmet binasının zemin katında açılacak olan Sağlık Evi’nde kadınlara ücretsiz mamografi ve kemik ölçümü yapılacak. 7 katlı hizmet binasının zemin katındaki sağlık evinde, acil müdahale odaları, biokimya laboratuvarı, ultrason ve egzersiz odaları ile poliklinik de bulunacak. 
 
ŞİDDET MAĞDURLARINA 7/24 “GÜVENLİ” HİZMET
Ülkemizde son yıllarda artan aile içi şiddete karşı duyarsız kalmayan Karşıyaka Belediyesi’nin Kadın ve Çocuk Sığınma Evi hizmet vermeye başladı. Birleşmiş Milletler fonuyla hayata geçirilen tesisin resmi açılışı sembolik olarak 2 Kasım’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak. Güvenlik nedeniyle adresi gizli tutulan Kadın ve Çocuk Sığınma Evi’nde, şiddet mağduru kadın ve çocuklara güvenli ve konforlu barınma imkanı sunuluyor. 7 gün 24 saat hizmet veren sığınma evinde her türlü konforun bulunduğu özel odaların dışında, çamaşırhane, yemekhane, sığınak, hobi, televizyon ve çocuk oyun odaları bulunuyor. 20 kadın ve 20 çocuk kapasitesine sahip sığınma evinde, şiddet mağdurlarına psikolog ve avukat desteği de veriliyor. Hayata yeniden tutunmaya çalışan kadınlara özgüvenlerini yeniden kazanmaya yönelik bu çalışmaların yanı sıra, ekonomik özgürlüklerini kazanabilmeleri için meslek kurslarıyla da destek veriliyor.
 
CUMHURİYET’İN 89. YAŞINA EN ANLAMLI ARMAĞAN
Yamanlar Dağı’nda yapımı tamamlanan Yamanlar Gençlik Merkezi’nin uç noktasında konumlandırılan 21 metre yüksekliğindeki Cumhuriyet Anıtı da 2 Kasım’daki açılış şöleninin bir parçası olacak. Yamanlar Dağı’nın zirvesinden İzmir’i selamlayacak olan dev anıt, Çanakkale Savaşı’ndan başlayarak, Milli Mücadele’yi simgeleyecek. 6 metrelik kaidesi üzerinde yükselecek olan 15 metrelik anıt her yönden izlenebilecek şekilde tasarlanmış. Anıtın bir yüzünde, İzmir’in kurtuluşuna adını yazdırmış Hasan Tahsin, bayrağı göndere çeken Yüzbaşı Şerafettin, Gökçen Efe ile Türk kadınını simgeleyen Çete Ayşe bulunuyor. Diğer yüzünde ise, Türk Bayrağı, Çanakkale şehidi ile onunla birlikte bayrağı dik tutan Kuvayı Milliye askerine yer veriliyor. Anıtın üst bölümünde ise, Atatürk, Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlerle sembolize ediliyor. Başaklarıyla genç kız figürü ise, üretkenliği ve kadının Cumhuriyet’in değerleri arasındaki önemini anlatıyor. Anıt, ünlü heykeltraş Tankut Öktem’in kızı Pınar Öktem Doğan tarafından yapıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyakalılar 28 Ekim 2012 Pazar 13:30

Karşıyakamızın merkezi hep seçim zamanı mı aklına gelecek başkan? Neden İstanbulda ev fiyatları uçtu da Karşıyakada geriledi neden benim karşıyakadaki evimin fiyatı da artmadı? Çünkü siz karşıyakayı geliştiremediniz. Bostanlıyı ve çevreyi geliştirdiniz ve oradaki fıyatlar arttı.

Yorumu oyla      17      8  
28 Ekim 2012 Pazar 13:29

Karşıyakamızın merkezi hep seçim zamanı mı aklına gelecek başkan? Neden İstanbulda ev fiyatları uçtu da Karşıyakada geriledi neden benim karşıyakadaki evimin fiyatı da artmadı? Çünkü siz karşıyakayı geliştiremediniz. Bostanlıyı ve çevreyi geliştirdiniz ve oradaki fıyatlar arttı.

Yorumu oyla      18      8  
yayınlamazsan tekrarlarım 28 Ekim 2012 Pazar 12:32

Bırak çevreyi Karşıyaka merkezi ne alemde sen ona cevap ver? İskele önü at çişi kokusundan, kaldırımlar ise esnaf işgalinden, araç parkından veya 20cm den küçük yetersiz kaldırımdan yaşanmaz kent oldu sayenizde sevgili başkan. Siz tekrar CHP den aday olun inadına AKP ye oy verecek o kadar çok CHP li var ki...

Yorumu oyla      27      8  
tayyar 27 Ekim 2012 Cumartesi 19:45

Bırakın yeni yüzü,iki yüzü..Bir kere gelin ve Karşıyakada yapılanları görün.Başkan Durakın elinde Büyükşehir imkanları olsa,Karşıyakayı kimse tutamaz.

Yorumu oyla      19      21  
KARŞIYAKA'DAN 27 Ekim 2012 Cumartesi 16:37

KARŞIYAKALILARA BİR SORALIM : KARŞIYAKA'YA YENİ BİR YÜZ GEREKLİ Mİ,DEĞİL Mİ ?

Yorumu oyla      34      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Mor ve Ötesi konserine hazırlanıyor
Bornova Belediyesi, özellikle gençlerin büyük bir beğeniyle takip ettiği ...
Çiğli 29 Ekim'de Emre Aydın'la coşacak
Rock müziğinin sevilen ismi Emre Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu ...
Alman öğrenciler Mask Müzesi'nde mask yaptılar
Frankfurt’tan öğrenci değişim programıyla İzmir’e gelen öğrenciler İzmir ...
 
Çanakkale 1915 müzesi Güzelbahçe'den geçti
Güzelbahçe'ye gelen “Çanakkale 1915” gezici müzesi büyük ilgi gördü.
Efe'nin 21 yıllık yalnızlığı Zarife'yle bitti
İzmir’in ünlü zürafası Efe, G.Afrika’dan getirilen dişi zürafa Zarife ile buluştu.
Tartan’dan kader mahkumu emeğine sahip çıktı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Buca Kırıklar’da bulunan İzmir ...
 
Büyükşehir'den Ballıkuyu'ya bayram hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toprak kayması nedeniyle ciddi sıkıntıların ...
Kocaoğlu ‘rüya proje’nin ihale tarihini açıkladı
İzmir sahilini 4 bölüm halinde tasarlayan Büyükşehir Belediyesi, kenti ...
İzmir'in kıyı tasarımı İstanbul'da görücüye çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İKSEV tarafından düzenlenen İstanbul Tasarım ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva