HABERLER>SPOR
9 Kasım 2017 Perşembe - 14:42

Başkan Kocaoğlu, CHP'nin İzmir'deki spor zirvesinde konuştu: Daha stat yok, niyet yok!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu partisinin organize ettiği spor zirvesinde, “Merkezi hükümetin İzmir gibi bir yere mutlaka 35 bin kişilik UEFA standartlarında futbol sahası yapması gerekiyor. Göztepe’ye ve Karşıyaka’ya zorlamayla yürüyor, 15 bini geçmez. Daha stat yok. Niyet yok” dedi.

Başkan Kocaoğlu, CHP nin İzmir deki spor zirvesinde konuştu: Daha stat yok, niyet yok!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tanıtım ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde kurulan ‘CHP Spor Kurulu’nun Ege Bölge toplantısı İzmir’de gerçekleşti.

Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi Salonu’ndaki programa Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, bazı PM ve YDK üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, Ege Bölgesi’nde bulunan diğer illerin parti temsilcileri ile çok sayıda eski ve faal sporcu katıldı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜYLE DÜNYA REKORTMENİ BİR GENEL BAŞKANIMIZ VAR
Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Türkiye çok yoğun günlerden geçiyor. Tarihin yazıldığı değil bizzat yapıldığı günlerden geçiyor. Biz CHP olarak ilk günlerden itibaren spor politikaları konusunda çalışmalara başlamışız. Spor kurulumuzla siyasetin sporun arka bahçesi olarak kullanılmasını engellemek için yola çıktık. Zannedilmesin ki spor iktidarın tekeli altında. Bizim de elimiz onların üstünde. Ne olursa olsun bırakmayacağız. Devam edeceğiz. İğneyle kuyu kazdığımızı biliyorum. Tek başımıza da kalsak bunu yapmamız gerekiyor. Spor sağlıklı yaşam için değil milli politika için de önemlidir. Türkiye’yi 13 bölgeye ayırdık. Bu 5’inci toplantımız. Bölgelerimizde röntgeni çekiyoruz. Teşhisi koyuyoruz. ‘Ne yapmalıyız?’ diyoruz. Bu yolda herkesin katkısına desteğine ihtiyacımız var. Daha çok güçlenmeliyiz. Adalet yürüyüşüyle gerçekleşen dünya rekortmeni bir genel başkanımız var. Milli bir spor politikası oluşturmalıyız. Sporcularımıza yönelik haksız uygulamaların kaldırılması gerekiyor. Doping kullanan bir sporcu gelip federasyon başkanı olabiliyor. Her türlüsüne karşıyız. Ülkemizi dünya gözünde itibarsızlaştırmamak adına bir şey söylemiyoruz. Farkında değiliz değil. Her şeyin farkındayız” açıklamasını yaptı.

MAAŞ VEREREK, ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE KOŞARAK SPORA DESTEK VERMİYORUZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi sporda sadece ve sadece amatör bir politika izliyor. Futbol tabi ki lokomotif ve sürükleyicidir. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi spor kulübüyle 35 branşta amatör çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımızı yetiştiriyoruz, eğitiyoruz ve profesyonel hayata geçecek olanları da gönderiyoruz. Büyükşehir Belediyesi maaş vererek şampiyonluk peşinde koşarak spora destek vermiyor. Yaygın sporu destekliyor profesyonel işi de ehline bırakıyor. Biz alt yapı eksiklerimizi gidermek üzere hareket ettik. 2005’te ÜNİVESİAD projemiz vardı. Halkapınar kapalı spor salonunu, Karşıyaka’ya 5 bin kişilik spor salonunu da İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Birçok tesis yaptık. Çok amaçlı denilen salonlar gerçekleştirdik. Düğün, dernek, tiyatro, konserlerin yapılabildiği salonlar yaptık. Beldelere yaptık. 27’incisini eski beldemiz Foça Gerenköy’de gerçekleştiriyoruz” dedi.

HÜKÜMETİN UEFA STANDARTLARINDA FUTBOL SAHASINI YAPMASI LAZIM!
“İzmir’de uzun müddettir 2011 seçimlerinden bu yana stat eksikliği konuşulur, hep gündemdedir” diyerek sözlerine devam eden Başkan Kocaoğlu, “İlk girişim 2011 genel seçimi öncesinde kararlaştırıldı. Örnekköy’e bir stat yapılması kararı verildi. Sonraki süreci hepiniz biliyorsunuz. 6 senedir stat yapılacak. Şuaraya yapılacak, buraya yapılacak, şu olacak, bu yapacak... Niye yapacak, niye yapmayacak? Konuşuyoruz. Baktık ki bu işler uzayıp gidiyor. Kentin güneyine ve kuzeyine iki tane stat yapmaya karar verdik. Örnekköy’deki yeri spor kompleksi yapmak üzere bakanlıktan 2 kez istedik. Biz yapalım siz işletin dedik. Konuştuk bir sonuç alamayınca dönemin Bornova Belediye Başkanımız şimdi Genel Sekreterimiz Kamil Okyay Sındır’la stada başladık. Sonra Olgun Atila başkanımızla bitirdik. İzmir’de futbol oynanacak stat yoktu. Alsancak depreme dayanıksız diye yıkılmıştı. Göztepe İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin birlikte yaptığı statla Süper Lig’e çıktı. Bazı belediye başkanlarımız spora çok düşkün. Tire Belediye başkanımızın da bir stat hayali vardı. Tire’ye 15 bin kişilik bir stat yapmaya başladık. Bu ay sonu ya da Aralık ayı ortalarında bitireceğiz. Birçok saha vs yapıyoruz. Hala İzmir’in stadı yok. Merkezi hükümetimizin İzmir gibi Türkiye’nin üçüncü büyük kentinde mutlaka 35 bin kişilik UEFA standartlarında bir futbol sahasını gerçekleştirmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

GÖZTEPE VE KARŞIYAKA’YA ZORLAMAYLA STAT YAPIYORLAR, DAHA YOK, NİYET YOK!
Kocaoğlu, “Türkiye hangi futbol etkinliğine aday olsa İzmir o listede yok. Niye yok? İzmir’in UEFA standartlarında bir stadı yok. Stat işini politik bir malzeme yaparsanız bu işi yapamazsınız. Göztepe’ye ve Karşıyaka’ya zorlamayla yürüyor, 15 bini geçmez. Daha stat yok. Niyet yok. Belediyelerin, yerel yönetimlerin şampiyonluk peşinde koşması kulüplerle yarışmaya kalkması ve belediye kaynaklarından milyonlarca lira parayı harcaması son derece yanlıştır. Belediyelerin görevi değildir. Hatta belediyelerin profesyonel kulüplere yardım etmesi bile yasaklanmıştır. Amatör kulüplere gücün yettiği kadar ve kendi kulüplerinde sporcu yetiştirmek, sporu bir kişilik gelişimi olarak çocuklara vermek durumundayız. Biz İzmir’de şanslıyız. Sadece Bornova’mızda 43 tane amatör spor kulübü var. İzmir’de bu sayı 250 civarında” diye konuştu.  

CHP’NİN BİRÇOK KONUDA POLİTİKALARI VAR
CHP Spor Kurulu Ege Bölge Temsilcisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi, eski milli atlet Semra Aksu, “CHP’nin birçok konuda politikaları var. Bir spor politikası olması gerektiğini söyleyen genel başkanımız bize bir başkan verdi. Yasemin Öner Cankurtaran başkanlığında çeşitli yerlerde toplantılarımız başladı. Ege Bölgesi 5’inci toplantımızdır. Bunların ardından CHP’nin bir spor politikası olacaktır. Buradaki katılımcılar CHP’nin nasıl bir spor politikası olması gerektiğini söyleyecek. CHP sporda nedir? Neler yapmalıdır? Yol çizgimiz neler olmalıdır? Bu konulardaki önerileri sizler söyleyeceksiniz” dedi.  

CHP 2019’DA İKTİDAR OLACAKTIR
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, “2017 yılında CHP’nin siyaseti yeniden şekillenmeye başladı. CHP referandumda olağanüstü bir performans sergileyerek acı gerçekleri anlatmaya başladı. Spor dünyasına büyük destekler veren İzmir’deki belediye başkanlarının katkılarını hep birlikte görüyoruz. Yerel yönetimler spor için çok önemlidir. Belediyelerin tavrı spora katkı koyan çok önemli yönetimlerdir. Bu yeterli değildir. Ana iktidarın tavrı spora karşı tarzı, yönetim şekli ayrıca önemlidir. Bugünkü siyasi iktidarın spora yaklaşımını hiç beğenmiyorum. Bugün CHP’nin spor faaliyetleriyle hızlı bir şekilde Türkiye’ye partimizin verdiği değer göstermesi lazım. CHP 2019’da iktidar olacaktır. Yeniden cumhurbaşkanı seçilecek ve sistem yeniden tekrar parlamenter sisteme dönecektir. Sadece İzmir’de değil Türkiye’nin her yerinde yerel yönetim iktidarları kurulacaktır. Bunun partisi CHP’dir. Ondan sonrasında spor Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yapılacaktır” ifadelerini kullandı.  

 
Ege'nin kirazı ve üzümü için hedef Uzakdoğu
 
İzmir'deki tarihi dava: Darbeye karşı çıkan Tuğgeneral'e 'yarın asılacaksın' demişler!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 9 Kasım 2017 Perşembe 19:44

DEvletin izmiri düşündüğü yokki! kendi ülkemizde üvey evlat muamelesi görüyoruz! Türkiyenin 4.5 milyon nüfusu ile 3. büyük şehrinin avrupa şampiyonası aday şehirler arasında gösterilmemesinin bahanesi olamaz! Göztepe stadının konusuna girmiyorum hiç! avrupa şampiyonasınıda alacagımızı sanmıyorum ama İzmiri böyle bir şey için aday göstermiyorsan ! bunun altında kasıt ararım! o ATatürks tadı niye duruyor? uygun stad ok diye bahane üreteceklerdir ama bir zahmet Atatürks tadının üstünü tamamen kapatın. koltukları yenileyin. tuvaletleri yenileyin vs.. kıscası stadı elden geçirin . Şampiyonlar ligi finali bile oynanır orada.

Yorumu oyla      11      5  
Alen35 9 Kasım 2017 Perşembe 19:36

Aziz başkanı stad konusunda desteklemiyorum. daha iyisi için bir alt yapı çalışması yürüttünüzmü? göztepe için uzun dere dendi . zemin uygun değil dediler. şimdi uzunderede folkart kentsel dönüşüm yapıyor. zemin nasıl uygun değildi bunu araştırmak lazım? bilen varsa anlatırsa seviniriz. Bunun dışında DEvletin Zorlama ile stad yapmasına katılıyorum. KSK için aynı şeyi söyleyemem ama artık türkiye çapında taraftar kitlesi olsan GÖztepe için en başta 15.000 lik stad yapmak istediler. GÖztepe başkanı ve göztepe taraftarının yoğun baskısı ile kapasite 20.035 e çıkarıldı. bugün incirlatından körfez geçiş köprüsüne otoban geçirmek isteyen devlet. bal gibi de incirlatı eshot garazı ve kurban kesim yerini birleştirip . hem kapasite hemde görsel açıdan mükemmel bir stad yapabilirdi.

Yorumu oyla      12      5  
9 Kasım 2017 Perşembe 19:21

chp 2019 da iktidar olacakmıs. Chp üyesiyim ben bile inanmıyorum buna. :D İzmir belediyesi calısmıyor. Sokagın nabzını kimse umursamıyor. Herkes koltuk pesinde. Milletvekili olan kişi İzmire geri dönmüyor. Sorunlar çıg gibi büyüdü. Baskan yaşlandı. Bu kafayla iktidar olmak zor. Özelestiri yapsanız biraz, gercekleri görseniz belki oylar artar ama nerde..

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni kriz! Karşıyaka'da 'tanker' dönemi!
Karşıyaka'da Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki antrenman sahasının sulandığı ...
Pınar Karşıyaka Avrupa da başka, lig de başka
Bu yıl Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 5 haftada 4 yenilgi alarak ...
Altınordu'yu milli aradan sonra zorlu karşılaşmalar bekliyor
TFF 1'inci Lig'de son 4 haftada 3 puanı bir arada göremeyince 9'uncu sıraya ...
 
Altay'da hedef lider Bandırmaspor'u yenmek
TFF 2'inci Lig Beyaz Grup'ta zirve mücadelesi veren 21 puanlı 3'üncü sıradaki ...
Duayen isim Mehmet Baturalp hayatını kaybetti
Türk basketbolunun duayen ismi Mehmet Baturalp, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Göztepe'de izin bitti
Süper Lig'de 11. haftada Beşiktaş'a 3-1 mağlup olan Göztepe, 2 günlük ...
 
Bucaspor'da Şenol için karar
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bucaspor'da omzundaki sakatlık ...
Altay'da Biçer hedefi koydu
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta Cumartesi günü konuk edeceği lider Bandırmaspor'un ...
Karşıyaka'da 2. seferberlik tam gaz!
Karşıyaka'da kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntıdan kurtulması için ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva