HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2013 Salı - 12:50

Başkan Kocaoğlu 650 işçinin kaderini açıkladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde krize neden olan 650 personelin ihalesi ile ilgili yargı süreci devam ederken Başkan Aziz Kocaoğlu açıklama yaptı. Kocaoğlu, “İşçilerin tazminatları ödenecek. Ardından personel ihaleyi kazanan taşeron şirkete geçecekler. Yeniden 650 kişi işe alma durumumuz yok” dedi. Kocaoğlu, Ulukent’te yaptığı 9 yıl değerlendirme konuşmasının ardından gelen eleştirileri de yanıtlarken Büyük Kanal’daki çalışmaların son durumu hakkında da bilgi verdi.

Başkan Kocaoğlu 650 işçinin kaderini açıkladı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “hizmet binalarında temizlik, bakım, ofis, yönetim ve denetim hizmetlerinde çalıştırmak üzere personel ihalesi”e belediye şirketi İZELMAN dışında taşeron şirket Hanoğlu-Zigana Ortak Girişimi’nin teklif vermesinin yankıları sürüyor. Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itirazın ilk aşamasının ret edilmesinin ardından taşeron şirketin avantajlı konuma geçmesi çalışanlarda tedirginlik yaratmıştı.
 
Taşeron şirketin “İşçilerin tamamına alacağız” açıklamasına rağmen tedirginliğin devam etmesi üzerine Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıklama yaptı. Polis Haftası nedeniyle İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ı makamında ağırlayan Kocaoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kocaoğlu, 650 kişinin tazminatlarının ödenerek işten çıkartılacaklarını onların da istemesi halinde taşeron şirkete geçebileceklerini söyledi.
 
İZELMAN’ın Ankara’da İdare Mahkemesi’ne yaptığı itirazın görüşüldüğünü ifade eden Kocaoğlu, umutsuz konuştu. Kocaoğlu, “Sanıyorum İZELMAN şirketimiz mahkemeye müracaat etti. Onun sonucunu bekliyoruz. Biz taşeronlaşma ile mücadele ederken ‘ihale koşulları çerçevesinde kendi şirketlerimiz ihaleye girecek, kendi şirketlerimiz alarak taşeronlaşma ile mücadele edeceğiz’ dedik. Ve bunu gerçekleştirdik. Ama ihalenin kuralları var. İhale şartlarına göre şu anda belli bir firmada kalıyor. Eğer yasa böyleyse, 4734 sayılı yasada yasal bir dayanak yoksa ihaleyi iptal etme yetkimiz yok. O zaman ihaleyi alan firmayla sözleşmeyi imzalayacağız ve çalışmalar başlayacak. Bu 650 arkadaşımız da, hiç bunun şeyi de yok. Bütün haklarını alacaklar ve diğer firmada yani taşeron firma da çalışmaya başlayacaklar. Tabi ki isteyen. İstemeyenler çalışmayacak. Başka da çaremiz yoktur. Bir taraftan 650 farklı yeni gelecek kişiye maaş, ücret vermek, diğer taraftan 650 kişiye bakmak gibi lüksümüz yok. Zaten onları nerede çalıştıracağız? Hiçbir ayrım yapılmadan 650 kişinin hak ettiği birikimler ödenecek. Ondan sonra da yeni firmada çalışacaklar. Bir müddet sonra ihaleyi İZELMAN alır, İZENERJİ’de kalır bilemeyiz. Ona göre tekrar, 650 kişi işsiz kalmayacak. Taşeronla ihaleyle yapılan şartlarda çalışma yapılacak” dedi. Başkan Kocaoğlu, işçilerin taşeron şirkete gitmesi halinde maaşlarının düşüp düşmeyeceği konusundaki soruya ise ‘bilemeyiz’ şeklinde yanıt verdi.

 
SENDİKA YORUMU
Başkan Kocaoğlu, işçi krizinde sendikanın tavrı konusunda da konuştu. İşçilerin bağlı bulunduğu sendika DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın eylemler yapıp ihalenin iptalini isteyebileceği yönündeki soruya da, “Sendika, işçilerin taşerona gitmemesi için eylem de düşünebilir, tavır da alabilir. Ama bizde yasayı uygulamak zorundayız. Sendika ‘böyle dedi’ diye, başkan ‘bunu dedi’ diye kamuoyu ‘bunu dedi’ diye yasayı uygulamadan vazgeçebilir miyiz? Tazminatlar İZELMAN tarafından ödenecektir. Bu rakam belediyenin yatırım bütçesi içinde sindirilemeyecek bir rakam değildir” diye konuştu.
 
KİMSEYİ RENCİDE ETMEDİM
Ulukent’te yaptığı konuşmadaki ifadelerinin başta AK Parti milletvekilleri ve yöneticileri tarafından eleştirilmesi konusunda da konuşan Başkan Kocaoğlu, eleştirilere anlam veremediğini ifade etti. Kocaoğlu, “Tepkileri bilemiyorum. Biz, 9 yılı değerlendiren konuşmayı genel çerçevede anlattık. Bu 9 yıl içerisinde neler yaşadık onları yine kimseyi rencide etmeden somut olaylarla örnekler vererek sıraladık. Çünkü 9 yıldır belediye başkanlığı yapıyoruz. Nelerle karşılaştığımız, ne yaptığımız, bu değerlendirmenin içerisinde olması gerekiyordu. Üçüncü bölümde neler yapacağımızı anlattık. Konuşmada kimseyi rencide etmek, kimseye herhangi bir değerlendirme yapmak için değil, kendimizi değerlendirdik. Konuşmamızın içerisinde her şeyde gayet uygun bir lisanla 9 yılı anlattık. Oradan ne gibi bir anlam çıkar cevap hakkı doğar bilemiyorum. Bunu İzmirliler takdir edecek” dedi.
 
RİVAYET MUHTELİF OLUNCA
Başkan Kocaoğlu, konuşmasında Büyük Kanal’daki tıkanıklık nedeniyle Körfez’e deşarj olan kanalizasyon suları ve çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Kocaoğlu, “Büyük Kanal’daki tıkanıklığın nedeni belli değil, temizlik sürüyor. Biz bu tür sistemleri sürekli kontrol ediyoruz. Problem çıktığında telafi edilecek ve sürdürülecek. Eğer belli bir tıkanıklık varsa açılacak” dedi. Başkan Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın tepki gösterdiği “Büyük Kanal Konak Tüneli’nin viyadük inşaatı nedeniyle tıkandı” konusuna da değindi. Kocaoğlu, “Bir rivayet muhtelif olunca söylenecek çok söz var. Ama bize bu konuda gelen bir somut bilgi yok. Nereden nasıl tıkandı. Bu sene yağmurların çok yoğun olması konusu var. Oradan da olabilir. Onu inceleme sonucunda göreceğiz. Hattı temizliyoruz. Temizlediğimizde malzeme çamur mu, kum mu dolmuş. İçerisindeki izolasyon maddesi mi doldurmuş, bunu göreceğiz. Rapor çıkacak. Orası nedeniyle olmuş da olabilir. Eğer Hilal İstasyonu’na kazılan kazık varsa onu da göreceğiz. Ki böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.
 
ÇED ONAYINI BEKLİYORUZ
Başkan Kocaoğlu, Körfez’deki çalışmalar ile ilgili de soruları yanıtladı Kocaoğlu, “Körfez’de son aşamaya geldik. ÇED raporu alındığından beri 1 seneyi aşkın süredir bütün makine ve ekipmanları kurduk. Şu anda Ragıp Paşa Dalyanı’nda çalışıyoruz. Ama bunlar ÇED raporu çıkmadığı için dere ağzı ve dalyan temizliği şeklinde yapılıyor. ÇED raporu çıktıktan sonra hızlandıracağız. ÇED raporunda ve projede öngörülen ilave yatırımlar, yapmamız gerekiyor. Onları da yapıp hızlı bir şekilde değerlendireceğiz. Zaten projede ne kadar malzemeyi taşınacağı, rehabilite edileceği ve bunun kaç araç gereçle nasıl taşınacağı hepsi ortaya çıktığında taşınacak malzemenin miktarı belli olacak. Taşıma gücü belli olduğunda süre de ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.



POLİS HAFTASI BULUŞMASI
Bu arada Başkan Kocaoğlu, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl dönümü ve Polis Haftası etkinlikleri nedeniyle Emniyet Müdürü Bilkay’ı makamında ağırladı. Emniyet teşkilatına kentte yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, “Polis Haftası nedeniyle bizi onurlandıran Emniyet Müdürümüz Ali Bilkay başta olmak üzere, polisimize cansiperane çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
 
Emniyet Müdürü Ali Bilkay ise, Başkan Kocaoğlu ile uyum içinde çalıştıklarını belirterek, “Emniyet teşkilatının 168. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere davet etmek için Sayın Başkan’ı ziyaret ettim. İlimize hizmet edenleri ziyaret ederek etkinliklerimize çağırıyoruz. Çeşitli ekinliklerin yer alacağı kutlamalarımız, 10 Nisan tarihinde düzenlenen kokteyl ile son bulacak. Başkanın etkinlerimize katılması bizi mutlu edecektir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 46 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şoför 5 Nisan 2013 Cuma 01:39

hepsi birer oyun (belediye,sendika,chp) sadece çıkarlarını düşünüyorlar işciyi düşünen malesef yokkkkk Ağzını açan şoförlerin çok maaş aldığını söylüyor bi araştırın bakalım bi şöförler ne kadar maaş alıyorlarmış yövmiye%40 eksik sosyal haklar %50 eksik varın gidin hesabını yapın izmiri işci mi seviyo başkanmı?

Yorumu oyla      15      5  
Dr Erdem 3 Nisan 2013 Çarşamba 08:48

İhale yetkilisi Başkan işi verip vermemekte serbesttir. Bütün hizmet ve diğer ihalelerde şartnameler bu şekilde hazırlanır. Başkan iptal da edebilir, onay da verebilir. Sosyal demokrasiyi savunan biri iptal edecektir. Başkan da iptal etmek zorundadır. Taşerona karşıdır, tutarlı ve duyarlı brokrat fikir veririse uygular. İşçi sigortasız çalıştırılan dönemi sonlandıran BAŞKAN lafı biraz abartı, o koşulları hazırlayan personeldir, o uyguladı, arkasında durdu.

Yorumu oyla      16      6  
partili 3 Nisan 2013 Çarşamba 00:40

kişiler önemli değil önemli olan kurumlardır.. yanlış yapan hesabını öder... ayrıca ihaleyi alan firma sana söylüyorum. gücün yetiyorsa biz burdayız.. senin istediğin gibi olmayacak...seninle çalışmıyorum...

Yorumu oyla      17      7  
partili 3 Nisan 2013 Çarşamba 00:37

aziz başkan biz beraber geldik beraber gideriz..

Yorumu oyla      17      5  
2 Nisan 2013 Salı 20:39

Gerekirse hep beraber yarfilanalim iceri girelim sayin baskanim iptal edin ihaleyi dieti neyse odeyelimm bu kadar basiretsizlik yakismaz size siz ve burokratlariniz maalesef bu isi beceremedi ayiptir unutmayin ki hersyin hesabi sorulur bugun sizden yarin bu hukumetten elbet sorulacak ama siz binlerce isciyi hasim etmeyin kendnize...

Yorumu oyla      19      12  
2 Nisan 2013 Salı 20:37

SAYIN HÜLYA GÜVEN. MUSTAFA MOROĞLU. MUSA ÇAM .ALAATTİN YÜKSEL .MİLLETVEKİLLERİ ÖZELLİKLE TEKEL İŞÖÇİLERİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÖZZZZZVERİLİBİR ŞEKLDE DESWTEK VEREN MİLELTVEKİLELRİ NERRRDESİNİZ

Yorumu oyla      27      7  
m.özbek 2 Nisan 2013 Salı 20:12

Bir insanın işten çıkartılmasına sevinen bir kişi muhattab alınmaz ama... sana cevap vermeden yapamayacam : kendini Öğretmen zanneden KE_MAL Bir isanın işten çıkartılması, bir sürü umudu, ümidi ve yaşam sevincini kırabilir. yuvaların yıkılmasını veya hiç kurulamamasını sağlayabilir.Buna nasıl sevinebilirsin.

Yorumu oyla      20      5  
2 Nisan 2013 Salı 20:06

2700 kent aş işçisini tek kalemde izenerjiye aldın .eyvallah onlarda emekçi.ama sen 650 çalışanına (24 saat mesai aramadan seni taşıyan şöförün mesai gözetmeden senin haberini yapıp basına servis eden en yakınındaki sekreterlerin)bunlar sadece birkaç örnek..belediyeyi ayakta tutan 650 kişimi fazlalık...o zaman söylenecek söz yoktur .sonuna kadar hakkımızı savunacağız.

Yorumu oyla      32      7  
m.özbek 2 Nisan 2013 Salı 20:03

Aziz başkana çok büyük haksızlık yapıyosunuz,2500 arkadaşımızı taşeron illetinden bir anda kurtaran, belediye birimlerinde sözleşmeli veya taşeron firmalarda çalışan arkadaşlarımızı onların dahi haberi olmadan bir gün içinde sendika üyeliklerini yaptırtan Aziz başkan ve ekibi değilmi.Neden bu oyunlara geliyorsunuz.Bez Aziz başkana ve ekibine güveniyorum.İzelman daki arkadaşlarımızı ve ailelerini mağdur bırakmaz.

Yorumu oyla      20      23  
650 kişiden birine CEVAP 2 Nisan 2013 Salı 19:59

ARKADAŞIM SEN KENDİNDEMİSİN? BİZDE AZİZ BAŞKANI ÇOK SEVDİK ÇOK DESTEKLEDİK. AMA HİÇBİRŞEY EVİNE GİDEN RIZIKTAN, ÇOCUĞUNUN GELECEĞİNDEN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR VE OLMAYACAK. BÜYÜKLÜK YAŞLA, MEVKİYLE PARA İLE OLMAZ, BÜYÜKLÜK ÖZVERİYLE, RİSK ALMAYLA FEDAKARLIKLA OLUR. İSTEDİKLERİ KADAR SIKIŞTIRSINLAR GENEDE BİZ AZİZ BAŞKANI YANLIZ BIRAKMADIK. ONU SIKIŞTIRIYORLAR DİYE BİZİ YOK SAYMAK NE DEMEK ??? HEM BU GÜN HEM TARİH BOYUNCA BUNUN HESABI HALK TARAFINDAN SORULUR.

Yorumu oyla      27      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4.yıl sürprizi: Bornova’da pastalı meclis
Bornova Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında sürpriz yaşandı. ...
Gaziemir'den Aşık Veysel'e anma konseri
Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği konsere konuk ...
Bilgisayar bağımlılığından satranç ile kurtuluyorlar
Çeşme Belediyesi Satranç Eğitim Merkezi, bilgisayar bağımlığına karşı ...
 
Durak’tan sosyal medya tepkisi: Aday olabilirsiniz…
Karşıyaka Belediye Başkanı, belediye meclisinde kararı alınan satışlarla ...
Modellik yaptıkları sergiyi ilk onlar gezdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde yaşayan yaşlıların ...
Dev zirve: Avrupalı Başkanlar İzmir’de buluşuyor
2012 toplantısını Rusya’nın San Petersburg kentinde düzenleyen Dünya Sağlık ...
 
Kız Lisesi'nden Başkan Tartan'a onur ödülü
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Kız Lisesi konferans salonunda ...
Bayraklı’da 'dansözlü' faaliyet raporu tartışması
Bayraklı Belediye Meclisi 2012 Faaliyet Yılı Raporu meclis toplantısında ...
Buca’da muhaliflerden Tatı ve Gül’e encümen golü!
Buca Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gerçekleştirilen encümen üyeliği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva