HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2017 Cuma - 23:18

Başkan Görmez’den 'akaryakıt' krizi açıklaması: Bana pusu kurdular!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez aile şirketine ait akaryakıt istasyonu dışında tüm istasyonları ortadan kaldıran yeni ilçe planları hakkında konuştu. Görmez, “Bunu biz değil Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bana imar kumpası, pusu kurdular” dedi.

Başkan Görmez’den  akaryakıt  krizi açıklaması: Bana pusu kurdular!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkartılan Torbalı İlçesi’ne ait yeni nazım imar planlarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in aile şirketine ve belediyeye ait akaryakıt iki istasyonu dışında tüm istasyonları planlardan kaldıran ve kapatılmasının önünü açan yeni plan ilçede gerilime neden olmuştu. Planın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyesine danışılmadan yapıldığını belirten Torbalı Belediyesi yetkilileri sorumluluk kabul etmemişti. Torbalı’da başta eski Belediye Başkanı CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur başta olmak üzere birçok kişi ilçe belediyesinin önerilerde bulunduğunu, görüş alışverişinin gerçekleştirildiğini dile getirmişti. Büyükşehir’in ilçeye sormadan plan yapmayacağını anlatan Uygur, AK Partili Görmez’in planla yapılırken bilerek ve kasten sürece müdahale etmediğini, akaryakıt istasyonlarının kapatılmasına göz yumduğunu anlatmıştı.

MÜMKÜN DEĞİL

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde askıdan indirilen ve önümüzdeki günlerde son şekli verilen yeni planlar akaryakıt istasyonu sahiplerini de ayaklandırdı. Birçok kişi itiraz dilekçesi yazarak duruma itiraz etti. Avukatları aracılığıyla konuyu gerekirse yargıya taşıyacaklarını da söyledi. Yeni plan nedeniyle mağdur olan bazı isimlerin avukatlığını yapan Şehrazat Mercan Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, ilçe belediyesinin her şeyden bilgisinin olduğunu söyledi. Mercan, “Biz planları kimin yaptığından çok ortaya çıkan duruma tarafız. İnsanlar yıllarca yaptıkları işler nedeniyle mağdur olacaklar. İzmir’in en büyük ve hızla nüfusu artan ilçelerinden birisi olan Torbalı’da bu planlar yapılırken Büyükşehir’in görüş alışverişinde bulunmaması mümkün değil. Ne yazık ki ortada bir suiistimal var” dedi. Mercan, akaryakıt istasyonlarının iki tanesi haricinde tamamının “ticaret alanına” çevrildiğinin askıya çıkan ve onaylanan planlarda alenen görüldüğünü söyledi.

TOPLANTI YAPTI “SORUMLU DEĞİLİM” DEDİ

Torbalı’da krize neden olan yeni imar planlarıyla ilgili akaryakıt istasyonları sahipleri ilçe belediyesine çıkarma yapınca Belediye Başkanı Görmez toplantı yaptı. Başkan Görmez, sekiz istasyon sahibiyle yaptığı özel toplantıda sorumluluk kabul etmedi. Görmez’in toplantıda, “Büyükşehir Belediyesi bunu yaptı. Bizimle alakası yok. Sorumlular suçlarını başkalarının üzerine atmaya çalışıyor. Bu meselede taraf değilim” dediği öğrenildi. Toplantıda bazı işletme sahiplerinin ilçede faaliyet gösteren işletmelerin mağdur olmasının el birliği ile önlenmesini istediği belirtildi.

BAŞKAN’DAN AÇIKLAMA

Uzun süredir konuyla ilgili net ve resmi açıklama yapmaktan çekilen Torbalı Belediye Başkanı Görmez, meclis toplantısında konuştu. Ailesine ve Torbalı Belediyesi'ne ait 2 adet istasyonu haricindeki 8 akaryakıt istasyonunun ticari alan olarak gösterilmesini imar kumpası ve algı operasyonu olarak niteleyen Görmez, “Bu istasyonların zaten dört tanesi eski belediye başkanı döneminde “ticaret alanına” çevrilmiş.  Büyükşehir planı yaptığında itiraz ettik. Mağduriyetin giderilmesi için çabaladık.  Aynı zamanda bu imar planı revizyonunda bir şüpheye kapıldık. Çünkü 8 benzin istasyonundan sadece 2 tanesi ticari alan dışında tutulmuştu ve bunlardan birisi benim ortağı olduğum şirkete aitti. Diğeri ise Torbalı Belediyesi'nin kendi mülkiyetiydi. Bu durumdan yola çıkarak karara hemen itiraz ettik” dedi.

SİYASİ RANTIN BABASI!

Başkan Görmez, “ Konuyla ilgili 28 maddelik İtiraz dilekçesinde bulunduk ve bunu aylar öncesinden ön gördük. Yanlışlığı fark ettik, itirazlarımızı zamanında yaptık. Ve o pusuyu kuranlar kendileri işte böylece ortaya çıktı. Yetkimin asla olmadığı görüşlerimin alınmadığı Büyükşehir Belediyesi’nin kararı bana mal edilmeye çalışıldı. Kendime bir ayrıcalık tanıyormuşum algısı oluşturmak istedi. İtirazda bulunduğumuz 20. madde de tamamen benzin istasyonlarını kapsamakta ve vatandaşın mağduriyetinin önlenmesine yöneliktir.  Ayrıca akaryakıt istasyonu sahiplerini, birer-birer gezerek bu yanlışlığın düzeltilmesi konusunda itirazda bulunmalarını önerdik. Lütfen çamur atalım izi ka lsın politikasını bıraksınlar. Bu halk siyasi rantın babasını çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

 
CHP referandum sonrasını bilim insanlarıyla tartışacak
 
ByLock kullanan eski 8 öğretmen tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seydiköylü 13 Mayıs 2017 Cumartesi 10:10

Büyükşehir belediyesinin çok acil hem de bu haberin altına açıklama yapması gerek !

Yorumu oyla      12      6  
Bülent isik 13 Mayıs 2017 Cumartesi 09:44

Istasyonlarin dört tanesi eski belediye başkanı döneminde ticaret alanına çevrilmiş. O zaman ilçe belediyesinin yetkisi olduğu kabul edilmiş olmuyor mu ?

Yorumu oyla      12      5  
Plan 13 Mayıs 2017 Cumartesi 01:16

Binlik planları ilçe belediyeleri yapar.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü matematikçiler Selçuk’ta buluştu
İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Türkiye Bilimler Akademisi’nin desteğiyle ...
Narlıdere Özge anneyi yılın annesi seçti
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediyesi tarafından ...
Urla'da engelliler için empati yürüyüşü
Yarımada Engelli Meclisleri Birliği Platformu, 10 – 16 Mayıs Engelliler ...
 
Karşıyaka Tramvayı'ndan seferler başladı: Şok 'hırsızlık' şüphesi!
Yolculu ön işletme seferlerinin devam ettiği Karşıyaka Tramvayı'nda sabah ...
Kemalpaşa'da 'Ahde Vefa' gecesi
Kemalpaşa Belediyesi Ahde Vefa Gençlik Kulübü üyeleri tarafından gerçekleştirilen ...
Başkan Çerçioğlu'ndan Menderes'e yeni gerdanlık
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Köşk Dalama Köprüsü’nün temelini attı.
 
Keyifli Yaşam Fuarı'ndan keyifli kareler
Türkiye'de ilk kez İzmir'de düzenlenen 'Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi'nde, ...
Gaziemir’de ‘engelsiz makam’
Başkan Halil İbrahim Şenol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ...
Urla'ya yatırım yağmuru
Urla Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Urla ilçe sınırları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva