HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2017 Cuma - 12:19

Gaziemir’de ‘engelsiz makam’

Başkan Halil İbrahim Şenol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında koltuğunu engelli vatandaşa bıraktı. Başkanlık makamına oturan Alişan Altay çevre, sokak hayvanları, kütüphane ve engellilere özel projelerini anlatıp, hayata geçirilmesi için talimatlar verdi

Gaziemir’de ‘engelsiz makam’

Hayata geçirdiği projelerle Gaziemir’i ‘engelsiz kent’e dönüştüren Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farklı bir uygulamaya imza attı, koltuğunu engelli gence bıraktı. 23 yaşındaki Alişan Altay başkanlık koltuğuna oturdu. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un makamındaki törene Alişan Altay’ın ailesi, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Coşkun Özen, Engelli Meclisi ile Engelsiz Yaşam Derneği temsilcileri katıldı.

Tekerlekli sandalye ile yaşadığı zorlukları anlatan Alişan Altay, tüm binalara engellilerin kullanımına uygun asansör zorunluluğu getirilmesini istedi. Altay, Başkan Şenol’un hayata geçirdiği projelerle Gaziemir’de engellilerin yaşamının çok kolaylaştığını ifade etti. Genç Başkan, özel projelerle kenti engelsiz hale getiren Şenol’a teşekkür etti.

Çevrenin korunması, kütüphane sayısının arttırılması gerektiğini ifade eden Altay, engelli vatandaşlar konusunda da insanların daha duyarlı olmalarını istedi. Bu konulardaki projeleri anlatan genç başkan, projelerin hayata geçirilmesi için talimatlar verdi.

Engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarına şekil verdiğinin altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Tek isteğim yüzünüzün, gözlerinizin hep gülmesi” dedi.
 
ENGELSİZ GAZİEMİR
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarına şekil veriyor. Kaldırımları engelli ve bebek arabalarına uygun hale getiren belediye, engellilerin sosyal hayata katılımlarının önüne set çeken yol ve bina giriş-çıkışlarındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmalar yaptı. İlçedeki engelli dernekleriyle işbirliği yapılarak sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerinin arttırılması için çeşitli kurslar ve eğitim programları düzenlendi. Aktepe Sabiha Hasan Yavaş Engelli Merkezi’nde ‘iş üretim atölyesi’ kuruldu. Burada engellilerin galoş ve çeşitli tıbbi tekstil üretimi yapmaları sağlandı.

Belediyenin öncülüğünde çok sayıda kişi ve kurumun desteğiyle açılan Kariyer Eğitim Merkezi sayesinde istihdama yönelik dev adımlar atıldı. Belediye-devlet-hayırsever işbirliği sonucu Sabri Öney İlköğretim Okulu’nun bahçesinde 6 derslikli özel eğitim merkezi açıldı. Tekerlekli sandalye temini ve dağıtımlarına özel önem veren belediye, okuryazarlık kursları düzenledi. Farkındalık yaratmak amacıyla 15. Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliği’nde engellilerin de yer aldığı etkinliklere yer verildi. Başkan Şenol 23 Nisan günü koltuğunu engelli bir çocuğa bıraktı. Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde verilmeye başlanan Boccia kursuyla engelli vatandaşlar hem sosyal hayata çekildi hem de spor da kariyer yapma olanağı tanındı.

 
Roma'yı alarma geçiren patlama!
 
CHP'li vekillerden Başbakan'a mektup
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'ya yatırım yağmuru
Urla Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Urla ilçe sınırları ...
Başkan Selvitopu: Anneler için sadece bir gün yetmez
Anneler Günü etkinliği kapsamında Türk Müziği Konseri’ne katılan Başkan ...
Bornova'da gençlerin kısa filmleri yarışacak
Lise öğrencilerini sinemaya teşvik etmek ve bu alanda başarılarını ödüllendirmek ...
 
Genel Başkan Köse'den Pekdaş'a ziyaret
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve Türkiye’nin farklı illerinden ...
Engellilerden Başkan Selvitopu'na teşekkür ziyareti
Bizim Özürlüler Derneği, engellilerin ulaşımını kolaylaştırıcı çalışmalarının ...
Buca Belediyesi Murathan Mahallesi'ni baştan yarattı
Yıllar içinde hizmet yüzü görmemiş bölgelere pozitif ayrımcılık uygulayarak ...
 
Karşıyaka'da başkanlardan SODEM zirvesi
Karşıyaka Belediyesi, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) ...
Bornova'da hayatı kolaylaştıran projeye büyük onur
Bornova Belediyesi’nin ödüllü projesi “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi” Türkiye ...
Büyükşehir'den ekmek harekatı: Yarı fiyatına...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Ekmek Fabrikası’nda ürettiği 250 gramlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva