HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2017 Cuma - 09:38

Büyükşehir'den ekmek harekatı: Yarı fiyatına...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Ekmek Fabrikası’nda ürettiği 250 gramlık ekmeği 60 kuruştan satmaya başladı. Daha önce 300 gram ekmeği 75 kuruştan satışa sunan Büyükşehir, böylece yüzde 4’lük indirim yapmış oldu.

Büyükşehir den ekmek harekatı: Yarı fiyatına...

Dar gelirli ailelere ucuz, kaliteli ve hijyenik ekmek ulaştırmak için kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası, 75 kuruştan satışa sunduğu 300 gram ekmeğin gramajını 250 grama, fiyatını da 60 kuruşa düşürdü. Bu yeni düzenlemeyle Kent Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmeklerin fiyatında yüzde 4 indirime gidilmiş oldu. İzmir Fırıncılar Odası'nın Ocak ayında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu'na yaptığı başvurunun kabul edilmesi üzerine, kentte 250 gram ekmeğin fiyatı, 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere 1 TL’den 1,25 TL’ye yükseltilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca satışa sunulan 300 gramlık pide fiyatına bu yıl da zam yapmadı. Ramazan pideleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Kent Ekmek büfelerinde 1 TL.’den satışa sunulacak.

İzmir’de her gün 50 adet Kent Ekmek Büfesi aracılığıyla, üretiminde hiçbir katkı maddesi kullanılmayan ve el değmeden üretilen 50 bin civarında ekmek satılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’deki Kent Ekmek Fabrikası’nda ayrıca glütensiz ekmek de üretiliyor. Bu ekmekler sadece İzmir’de değil, 74 şehirdeki çölyak ve fenilketonüri hastaları için de umut oluyor. İthali 9 ile 15 lira arasında olan bu özel ekmekleri sadece 1.5 liradan satışa sunan Büyükşehir, kargoyla ülke genelindeki tam bin 200 noktaya ulaştırıyor.

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE YİYEBİLİRSİNZ
2009 yılında açılan Kent Ekmek Fabrikası, hizmet vermeye başladığı ilk günden bu yana üstün teknolojik donanımı ve üretiminden kasalanma ve satışına kadar uyguladığı hijyen kuralları ile öne çıkıyor. El değmeden üretilen ve tüketiciye kadar aynı şekilde ulaştırılan ekmekler, 12 ay içinde biyolojik çözünürlüğe uğrayıp yok olan “çevre dostu” poşetlere konuyor. Ekmeklerin taşındığı polietilen birinci sınıf plastik kasalar, gün aşırı otomatik makinede yapılan dezenfektanlı yıkama işleminden geçiriliyor. Ekmeğin taşınmasında kullanılan üstü kapalı araçların içi ve dışı da her gün dezenfektanla yıkanıyor.

BELEDİYE BEDAVA DA SATABİLİR!

Öte yandan belediyenin yeni tarifesinin ardından İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Sırtı sektörün karşılaştığı zor şartları ifade ederken, “Belediyeyle biz yarışamayız. Bedava da satabilir. Biz belediye değil şahısız. Bizim artışlarımız belli zaten. Unumuzda yüzde 26, mayamızda yüzde 120 elektriğimizde yüzde 47, suda yüzde 57, işçilikte yüzde 78 artışımız var.  Zaten 3 sene zam yapmadık. Bekledik ve bıçak kemiğe dayandı mecbur kaldık” dedi.

SORUNU BELEDİYEYLE ÇÖZERİZ!

Sırtı ayrıca belediyenin ekmekte indirime gitmesi için Rekabet Kurulu’na başvurmayacaklarını da belirtirken, “Belediyemizle bir sıkıntımız yok. Biz bu sorunu belediyeyle çözeriz. Başkanımızla görüşürüz. Belediye halka hizmet vermek istiyor tabi. Çünkü 60 kuruşa ekmek mal etmek mümkün değil. Dediğimi gibi biz de mecbur kaldık. Kim zam yapmak ister? Bizim 3 senedir her şeyimize yüzde 41 zam geldi. Biz yüzde 25 zam yaptık. O da tavan fiyatı” açıklamasını yaptı.

KAYIT DIŞINA BİR ÇARE BULAMADILAR

Sektörün en büyük sıkıntısının kayıt dışı ekmekler olduğunu vurgulayan Sırtı, “Bizim sıkıntılarımız belli. Dışardan gelen ekmek, sokak aralarında cam önlerinde satılan ekmekler, kayıt dışı olan 300 bin tane ekmek geliyor. Pazar yerlerinde satıyorlar.  Manisa, Salihli, Alaşehir’den geliyor. Bunlara bir çare bulamadılar. Geçen sene Manisa’nın Yunusemre İlçesi’nde adamın ağırında 12 bin ekmek çıktı. Hayvan yemi katarak 5-6 sene insanlarımıza yedirdiler. Hal böyle olduğu halde dışardan gelen ekmekler bizi rencide ediyor” dedi.

 
İzmir'de 'suyun öyküsü' bu sergide
 
Büyükşehir'in 'Süper Kahramanları'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan Öztan 12 Mayıs 2017 Cuma 13:57

Konak-Karataş semtinde bir fırın var onun ekmeği iyi değil.Genelde hamur.Buna rağmen 125 Kuruştan satıyor.Marketlere gelen ekmeklerin kalitesi iyi değil Kısaca burada yaşayan vatandaşlar ucuz ve kaliteli ekmek yemekten mahrum.Doğru dürüst denetim yok.B.Şehir Belediyesinin Kent Ekmeği buralara gelmiyor.Belediye Karataş'ta yaşayanlarıda dikkate alarak Kent ekmek satacak büfeler yada marketlerle anlaşma yapmalıdır.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı gençler Türkiye'nin gururu oldu
Karşıyaka Belediyesporlu judocular, Yunanistan'da düzenlenen Uluslararası ...
Karşıyaka’da tramvay seferleri durdu!
Alaybey-Mavişehir arasında sefer yapan Karşıyaka Tramvayı, sabah saatlerinden ...
Büyükşehir'den yaz tarifesi: İzmir'de suya zam!
Ocak ayında kentteki içme suyuna zam yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Başkan Çerçioğlu engellileri unutmadı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 10-16 Mayıs Engelliler ...
İzmir'den Türkiye'de ilk: Keyifli yaşam için en özel fuar
Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Keyifli ...
Urlalı minikler göz kamaştırıyor: Hedef Türkiye şampiyonluğu
Namağlup olarak İzmir Şampiyonu olan Urla Yıldızlar Gençlik Spor Kulübü ...
 
Bornova'da “Engelliler Haftası” için anlamlı buluşma
Bornova Belediyesi’nin engelli çalışanları “Engelliler Haftası” etkinlikleri ...
Başkan Pekdaş'tan Valiliğe 'restorasyon' çıkışı
Yaklaşık 3 bin tescilli ve tarihi binaya ev sahipliği yapan İzmir’in kalbi ...
Büyükşehir taraftarın çağrısına kulak verdi: Altay'a 'Koca' destek!
Pazar günü oynanacak Play-Off final maçında Altay’ı desteklemek üzere ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva