HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2020 Salı - 11:15

Baro Başkanı Yücel o fotoğrafı anlattı: Yüzümde, görevini yapmış olmamın huzurunu gördüm

Sosyal medyada yankı uyandıran kaydırakta uyurken çekilmiş fotoğrafı için “Bize baronlar diye saldıranlar vardı. Baronlukla ilgimizin olmadığını göstermesi açısından, fotoğraf çok anlamlıydı” diyen Yücel, hukukçu gözüyle bakıldığında, Çoklu Baro Yasası’nın yüzde 100 AYM’den dönmesi gerektiğini söyledi.

Baro Başkanı Yücel o fotoğrafı anlattı: Yüzümde, görevini yapmış olmamın huzurunu gördüm

MUHİTTİN AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, Ankara’da bir çocuk parkının kaydırağında uyurken çekilen fotoğrafını yorumladı. “Hayatımın en anlamlı fotoğrafı” yorumunu yapan Yücel, “Bu fotoğraf, çok şey anlatıyor. Bir baro başkanı olarak, yüzümde, görevini tam olarak yapmış olmanın huzuru görüyorum” dedi.

“BÜYÜK MÜCADELENİN FOTOĞRAFI”
O fotoğrafın çekildiğinden haberi olmadığını, sosyal medyada gördükten sonra fark ettiğini belirten İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Çok büyük bir mücadele verdik. Hepimiz orada sınırlı imkanlara sahiptik. Nöbeti arkadaşlarımıza devrettiğimizde, her ortamda uyumaya çalıştık. Bize ‘baronlar’ diye saldıranlar var. Baron olmadığımızın fotoğrafıdır, o fotoğraf… İçinde bulunduğumuz durum, tam da o. Baronlukla ilgimizin olmadığı gibi, maddi karşılığı, herhangi bir çıkar söz konusu olmadığı halde verdiğimiz bir mücadelenin pozisyonuydu, o uyku pozisyonu… O pozisyon, fotoğraf karesine intikal etmiş. Biz de isteseydik, rahat yataklarımızda yatıyor olurduk. Bir kararlılık gösterdik. Alanı hiç boşaltmadık. O fotoğraf, hayatımın en anlamlı fotoğrafı oldu. Önemli olan, kafamızı uyumak için koyduğumuzda, huzurlu olmamızdır. Ben o fotoğrafta, görevini tam olarak yapmış Özkan Yücel’in huzurlu yüzünü gördüm. Arkadaşlarımın fotoğraflarında da aynı huzur hakimdi. Her mücadele kazanılacak diye bir şey yok. Ama mücadele etmenin kendisi önemlidir. Verdiğimiz mücadeleyle hem baro başkanları arasında hem vatandaşlarımız nezdinde farkındalık yarattık. Hakkımızda ahkam kesenler, o fotoğraflara bir baksınlar, tabii ki vicdanları varsa… Sorsunlar kendilerine, baron kimmiş?” diye konuştu.

“ÇOK DÜŞÜK İHTİMAL DE OLSA…”
Çoklu baro teklifi yasa tasarısının TBMM’de kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kanunu onaylaması ve Resmi Gazete’de yayımlanması gerektiğini, sonrasında kanunlaşmış olacağını belirten Yücel, “Bu kanun, Anayasa Mahkemesi’nden döner mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Prosedür işleyecek. Eğer Cumhurbaşkanı kanunu geri göndermediği takdirde, yasa çıkmış olacak. Sonrasında AYM süreci başlayacak. Muhatabımız kimse, ondan talepte bulunacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, kanunu kabul etmemesini isteyeceğiz. Cumhurbaşkanının kanunu onaylamaması, çok küçük bir ihtimal de olsa, kendisinden kanunu iptal etmesini isteyeceğiz. Zaten Cumhurbaşkanlığının talimatıyla bu kanun teklifinin hazırlandığını hepimiz biliyoruz. AYM’ye gidildiğinde, kanun onaylanır mı? Bir hukukçu gözüyle baktığımızda, diyebilirim ki, yüzde 100 dönmesi lazım. Kanunda kabul edilebilir tek madde var, kıdem esas alınarak mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın aidat düzenlemesi. Onun dışındaki maddelerin hukuken, vicdanen hiçbir karşılığı yok. Çoklu baronun gerekçeleri tümüyle, tüm baro başkanları tarafından eleştirildi, yanlış olduğu ortaya kondu. Bu inat, bu ısrar, kanun yapma tekniği açısından kabul edilemez. Çünkü kanunlar ihtiyaçtan doğar, tepki üzerine yapılamaz. Temsilde adalet diye getirdikleri delege düzeni, başka bir şeye işaret ediyor. Kanun bu haliyle geçerse, 40 üyesi olan baroyla 5 bin üyesi olan baro, eşit sayıda delegeye sahip olacak. Bunun da demokrasiyle, adaletle, hukukla hiçbir alakası yok.”

“AK BAROLAR İSTİYORLAR”
İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Anayasa Mahkemesi’nin kanunu veto etmemesi durumunda oluşacak tabloyu şu sözlerle dile getirdi: “MHP’nin barosu, AK Parti’nin, HDP’nin, CHP’nin barosu gibi barolar oluşacak. İstedikleri de aslında tam da bu. Barolar arasında bir çatışmaya sebep olacak, yandaş baroların kurulmasını sağlayacak bir anlayış. Kısaca diyebilirim ki, AK barolar istiyorlar. AK barolar kurulduğunda, hükümetin yaptığı işler yanlış da olsa, ses çıkmayacak. Siyasi partilerin peşine takılmış barolar yaratmak istiyorlar. Biz bunu asla kabul edemeyiz. Bizim kutup yıldızımız, hukukun evrensel ilkeleridir. Bu ilkeleri yok saymak istiyorlar.”

“VATANDAŞ BİZİMLE GEVREĞİNİ PAYLAŞTI”
İzmir Barosu’nda, hükümet yanlısı olarak bilinen avukatların henüz yeni bir baro kurmak gibi bir hamlede bulunmadığını belirten Başkan Yücel, “Çeşitli gruplara mensup arkadaşlarımız da çoklu baroya karşı olduklarını açıkça ifade ettiler, deklerasyonlar yayınladılar. Meslektaşlarımızın çok büyük çoğunluğu, çoklu baroyu istemiyor. 80 baronun içinde farklı siyasi görüşlere sahip olan baro başkanlarımız var. Hatta AKP’de, MHP’de, HDP’de, CHP’de görev yapmış kişiler. Onlar bile çoklu baroya karşı dik bir duruş sergiledi” diye konuştu.

Vatandaşlardan, eylemler sırasında çok büyük destek gördüklerinin altını çizen Özkan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlara destek çağrısı yapmıştık, fazlasıyla destek geldi. Sosyal medyadaki tüm paylaşımlarda bunu açıkça gördük. Eylemlerimizde de yanımızdaydılar. Ankara’ya yaptığımız yürüyüşte yurttaşların yürekleri bizimleydi. Nöbetteyken, hepsi bizimle omuz omuzaydı. Karpuzunu, gevreğini paylaşanlar oldu. İyi dileklerde bulundular. Bu zamana kadar eylemleri, avukatlar üzerinden yürütmenin çabası içindeydik. Baroların ve avukatların meselesi dedik. Bundan sonra yurttaşların da sürece katılacağından hiç şüphem yok.”

 
Masterchef Türkiye 2020 yeni sezon ne zaman başlayacak?
 
Boşanmak istediği eşi tarafından tehdit edilen Saadet'e bakanlık desteği
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Avsaroglu 15 Temmuz 2020 Çarşamba 17:54

Barolar yasasini iptal edecek AYM. kaldimi ülkede sizce gerçekten inaniyormusunuz? Bay Tayyö ye ragmen bu yasayi iptal edecek babagyit yok maalesef

Yorumu oyla      2      3  
METEHAN İZMİRLİ 14 Temmuz 2020 Salı 12:08

bu mudur görev yapmak sayın başkan. avukatların hangi sorununa çare buldunuz da görevinizi ifa ettiniz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yer: İzmir... Eşine kızdı... Ters yöne girdi... Olanlar oldu!
İzmir'de iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. ...
Diyanet'ten açıklama: Resimler namaza engel değil
Din İşleri Yüksek Kurulu, Ayasofya Camii’nde ibadetin nasıl yapılacağına ilişkin görüşünü açıkladı.
Şehir Plancıları'ndan o görüşme sonrası çağrı: Basmane Çukuru, Büyükşehir'e devredilsin!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Basmane Çukuru’nun ...
 
Çeşme'de günübirlikçilerin 'plaja eşya taşıma' tepkisi!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, geçen yıl halkın araçlarıyla plaj yakınına kadar ...
İki çocuk ev yangınında hayatını kaybetti
Bolu'da iki katlı bir evde yangın çıktı. Yükselen alevler nedeniyle mahsur ...
Adalet Ağaoğlu hayatını kaybetti
Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Adalet Ağaoğlu 91 yaşında hayatını kaybetti.
 
Muhittin AKBEL yazdı... Trafik kurallarına uymak çok mu zor?
Muhittin AKBEL yazdı... Trafik kurallarına uymak çok mu zor?
İzmir'de hücre evlerine operasyon: Çok sayıda gözaltı!
İzmir'de FETÖ'nün gaybubet evlerine düzenlenen operasyonda 25 şüpheli ...
KCK baskını: İl başkanı ve muhtarlara gözaltı!
Gaziantep'te PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında aralarında HDP İl ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva