HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2017 Perşembe - 10:57

Balbay'dan 'yol üstü' 16 Nisan mesajları: Ege'den rekor çıkacak!

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yoğun programı nedeniyle araba içinde verdiği röportajda Nisan ayında gerçekleşecek halk oylaması için birbirinden önemli mesajlar verdi.

Balbay dan  yol üstü  16 Nisan mesajları: Ege den rekor çıkacak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Anayasa değişikliğinin 16 Nisan’da gerçekleşecek tarihi referandumuna sayılı günler kalırken siyasi partiler alanda yürüttükleri çalışmalara hız kazandırdı.

‘Hayır’ propagandası yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay sürece dair önemli açıklamalarda bulundu.

Egedesonsöz’e konuşan Milletvekili Balbay alan çalışmaları hakkında bilgi verirken halk oylamasına ilişkin birbirinden önemli mesajlar verdi.

Partisinin süreçteki performansını değerlendiren Balbay ayrıca Türkiye genelinde çıkabilecek sonuç için ön görüde bulundu.

Ege Bölgesi ve İzmir özelinde beklentisini de dile getiren Balbay çarpıcı bir çıkışa imza attı.

‘KITIR KITIR KESSELER DE HAYIR DİYECEĞİM’ DİYENLER VAR!
Alandaki çalışmalar nasıl ilerliyor?

Anlatarak, dinleyerek çalışmayı seviyorum. Diğer türlü çok içime sinmiyor. Referandum sürecinde özellikle kahvelerde birkaç ailenin bulunduğu evlerde önceliği birkaç dakika anlatma sonra onları dinleme, soruları olursa cevap verme üzerine bir anlatım yöntemi benimsedik.  Halkın belleğinde ana gündem nedir, onları öğrenmiş oluyoruz. Sezdiğim şöyle bir hava var; AKP iktidarının ilk yılları ve seçimlerinde insanlar ‘Yahu her iki kişiden biri AKP’ye oy verdi ama kim verdi, onu söylemiyorlar’ diyorlardı. Böyle bir sessizlik iklimi vardı, şimdi toplumda bir ‘hayır’ sessizliği hissediyorum. Sesinin yükselten de şunu söylüyor; ‘beni kıtır kıtır kesseler de hayır diyeceğim’… Vatandaşlar kellem koltukta hayır diyorum duygularına geldi. İktidar hayır diyeni o kadar dışlamak istedi o kadar terörist ve hain muamelesi yaptı ki hayır diyenler artık her şeyi göze aldıklarını söylemek durumunda hissediyorlar.

SADECE İZMİR MARŞI YOK BİR DE İZMİR SANDIĞI VAR!
İzmir’deki çalışmalarda maddeleri anlatırken önceliği hangi kesime veriyorsunuz?

İzmir’de CHP olarak hedeflerimiz var. İzmir siyasal uçurumları olan bir kent. Mavişehir’de oy oranımız yüzde 85 iken Örnekköy’de yüzde 30’lara düşebiliyor. Biz referandumda siyasal uçurumları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ödemiş’e gittiysek dağ köylerine mesela Hamamköy’e, Bergama’ya gittiysek Kozak Yaylası taraflarına, Konak’taysak Gültepe, Bornova’daysak Doğanlar, Işıkkent, Bayraklı’daysak Alpaslan, Cengizhan gibi yerlere ağırlık veriyoruz. İki hedefimiz var. Bir; İzmir’deki siyasal uçurumları ortadan kaldırmak… İki; Bu kentte sadece İzmir Marşı yok bir de İzmir sandığı var… Bunu anlatmak istiyoruz.

1987’DE İZMİR TÜRKİYE SONUCUNU ETKİLEDİ, BU REFERANDUMDA DA DAMGA VURACAKTIR!
İzmir’den çıkacak sonucun Türkiye’ye ne gibi etkileri olur?

İzmir’in referandumlar tarihinde ilginç bir yeri vardır. 1987 referandumunda büyük kentler itibariyle İstanbul ve Ankara’da yasaklar devam etsin öndeydi. 70 bin civarında bu oy öndeydi. Ama İzmir’den 200 binin üzerinde yasaklar kalksın eklenince tüm Türkiye’deki seçim sonuçları etkilendi. İzmir’in bu referandumda da Türkiye’ye damgasını vuracağını düşünüyorum. Yüzde 11 artı hayır, yani çıtamız yüzde 70 ise bunu yüzde 80’e çıkardığımızda Türkiye’de yüzde 1 artı oranına denk gelir. Yüzde bir de şu an ki ortamda oldukça değerli.

İZMİR’DE YÜZDE 70’İN ALTINI VASAT SAYARIZ!
Şu anda ‘evet’ ve ‘hayır’ın başa baş gittiği söyleniyor. Net bir oran vermeniz mümkün mü?

Evet ve hayır’ın başa baş gittiği söyleniyor ama ben hayırın biraz daha önde olduğunu düşünüyorum. Mutlak bir oran vermek sağlıksız olur. Ama şunu söyleyeyim; İzmir’de yüzde 70’in altını vasat sayarız.

ANAVATAN PARTİSİ’NİN KADERİNE BAŞLAMA AŞAMASINA GELEBİLİRLER!
AK Parti’nin içinde bir kırılma olacağı söyleniyor. Bu durum hakkında ne söylemek istersiniz?


Erimiş merkez sağa ait az bir kısım MHP’ye az bir kısım CHP’ye geçmiştir. Şimdi biz AKP içindeki merkez sağdan cumhuriyet lehinde bir çözülme görüyoruz. Anavatan partisinin kaderine başlama aşamasına gelebilir. İnsanın en zayıf anı kendisine en çok güvendiği andır. Şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi olağanüstü özgüvenle ve her şeye istediğim gibi damgamı vururum densizliğiyle bu sürece girdi ama denediği her politika duvara çarptı. İlk Rıdvan’la denediler, offside oldular. CHP’yi kavga minderine çekmek istediler, biz ısrarla ‘hayır kavga minderi değil buyurun bilgi minderine’ diyoruz.

CHP’DE ŞU AN OKLAR DIŞA DÖNÜK!
Süreçte partinizin gösterdiği performansı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Parti rozetlerimizi çıkardık, bir tek altı oklu araç yoktur alanda. Bu bir parti meselesi değil, memleket meselesi noktasında hareket ediyoruz. AKP bütün gücüyle bu işi bir AKP-CHP çekişmesi içine sokmak ve hayırcı herkesi ve tüm partileri önce terörist ilan etmek istediler, bunların hiçbir tutmadı. Aslında şu an da AKP suç işliyor, terör örgütü propagandası yapıyor. Dünyanın hangi ülkesinde bir iktidar partisi yapılmakta olan bir seçimde terör örgütünü bir taraf ilan edip oy isteyebilir? Terör örgütünü adeta demokrasinin içine katmak gibi akıl almaz bir aymazlık içindeler. Bunlardan bir sonuç alamayınca istifa edersin, etmezsin söylemi ve tahterevallisinde işi götürmek istiyorlar. Çünkü çok iyi biliyorlar ki bu tartışma 18 maddenin içeriğiyle ilgili olduğu an söyleyecek sözleri bitecek. Anlatmayacaklar. Sürecin başından itibaren AKP’nin bizden beklentisi şuydu; Mutlaka biz CHP içinde kullanacak bir malzeme buluruz dediler. Ama dönüp dolaşıp bulamadılar ve bulamıyorlar. Süreçte müthiş bir dayanışma sergiledik. Parti içinde müthiş bir hedef ortaklığı var. Meclisteki oylamadan başlayarak Deniz Baykal, Muharrem İnce, Aykut Erdoğdu, Fikri Sağlar…. Bütün milletvekili arkadaşlarımız hedefe kilitlendiler. Türkiye bu anayasa değişikliğine mahkum edilmemeli görüşü içinde olduk. Türkiye demokraside geriye dönmemeli. Biz her yerde döne döne bunları anlatıyoruz. Birinci başarımızın kenetlenmeyi gerçekleştirmek olduğunu vurguluyorum. Bence performans kadar önemli. Çünkü başlangıç o… Diyelim ki hepimiz olağanüstü koşturuyoruz ama enerjimizin bir kısmını da birbirimizin ayağına çelme takmak için kullanıyoruz, performans biter. CHP’de şu an amblemimizde olduğu gibi oklar dışa dönük.

ŞU ANDA GÜNDEMİ BİZ BELİRLİYORUZ, ERDOĞAN CEVAP VERMEK ZORUNDA KALIYOR!
Partiniz dışındaki ‘hayır’ kesimi için ne söylemek istersiniz?

MHP’de büyük bir hayır sağduyusu var. Onlarla sahada çok sık karşılaşıyoruz. Tüm bölgelerde MHP’deki güç ağırlığı hayırdan yana. Hayır diyecek diğer partilerin kendi mecralarında hayır demesi için çaba harcadık. Bunda da başarılı olduk. Biz herkesin hayırı kendine diyoruz. Diğer kitle örgütleri de çalışma yapıyor. Hiç temasımız olmadı ama onlar biliyor ki CHP sahada. Babamın gölgesi yeter derler ya, CHP’nin gölgesi herkese yeter. Diğer partilere de yetti, faydamız oldu. Geçmişte hiç olmayan bir şeydi bu. Şu anda büyüteçle CHP içinde ayrılık arıyorlar ama başaramadılar. Şu an gündemi biz belirliyoruz. Tek adamlık dedik, Erdoğan buna cevap vermek zorunda kaldı. Meclisi feshetme yetkisini bir kişiye vermeyin dedik, Erdoğan buna cevap vermek zorunda kaldı. Eskiden gündemi AKP belirler biz buna cevap vermek zorunda olurduk, şimdi bizim gündemimize AKP cevap vermek zorunda.

BÖLGESEL HAYIR REKORU YÜZDE 60 CİVARINDA EGE’DEN ÇIKACAK!
Geçtiğimiz günlerde bölgelerdeki oranlar resmi olmasa da açıklandı. Ege Bölgesi’nde ‘hayır’ların önde olduğu kamuoyuyla paylaşıldı. Siz bölgelerin durumunu nasıl görüyorsunuz?

5 bölgede hayırlar önde. Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu’da ‘hayır’, İç Anadolu ve Karadeniz’de ‘evet’lerin bir miktar önde olduğunu saha gözlemlerimizden biliyoruz. Kesin bir oran vermek yanlış olur ama ben bölgesel hayır rekoru Ege’den çıkacak diyorum. Ege Bölgesi’nin ‘hayır’ının yüzde 60 civarında olacağını düşünüyorum. Bunu iddiayla söylüyorum.

EVET ÇIKARSA DEMOKRASİMİZ HEYELANA SÜRÜKLENECEK
Sizce referandumdan evet çıkarsa Türkiye’yi ne bekliyor, hayır çıkarsa ne bekliyor?


Bu topraklarda mücadele bitmez. Hiçbir sonuç ölüm değildir. Evet ile demokrasimiz, meclisimiz tüm değerlerimiz bir heyelan bölgesine sürüklenecek. Sonrası o heyelandan kurtarma mücadelesi olur. Bir bitiş olamaz. Ama hayır ile güçlü parlamenter sistemin önünde şöyle bir kendine gelecek, şapkasını önüne koyacak ve bu yeni gerçekle yüzleşip önce meclis sonra kişiler gerçeğine gelecek. Önceki seçime köprüden önceki son çıkış diyorduk. Köprüyü geçtik artık. Ciddi bir tehlike köprüsünü geçtik. Buradan sağlıklı bir zemine geçişi sağlamak zorundayız.

(Röportaj, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın, Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve partililerin ilçede yürüttüğü alan çalışmasına destek vermesi ve sonrasında gün içindeki yoğun programı sebebiyle zamanın kısıtlı olmasından ötürü araçta gerçekleşmiştir.)​

 
Hırsızlık yaptı, İncirlik Üssü'ne kaçtı!
 
İZSU'da 30.yıl coşkusu: Sergiler, konserler...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 31 Mart 2017 Cuma 10:53

SY.BALBAY TÜRKİYE İZMİRDEN İBARET DEĞİL UNUTMAYALIM...

Yorumu oyla      11      5  
ege 30 Mart 2017 Perşembe 19:11

Ege bölgesinde ortalama olarak %70 hayır çıkacak.

Yorumu oyla      18      5  
Hayal 30 Mart 2017 Perşembe 17:29

Sn.Balbay hayal görüyorsunuz,16 Nisan'da İzmir'de o oranda hayır çıkmayacak.İzmir eski İzmir değil.Artık İzmir'in Binali Yıldırım gibi bir milletvekili var ve bu milletvekili İzmir'e ne söz verdiyse yerine getiriyor.

Yorumu oyla      12      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Bilici: 'Evet' patlaması bekliyoruz!
Urla İlçe Başkanı Bilici yaptığı referandum değerlendirmesinde, “Halkın ...
AK Partili Kalkan Romanlara yeni sistemi anlattı
AK Parti Konak Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlikte Yenişehir İşçiler ...
Kılıçdaroğlu apartman yönetimi toplantısında!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde gerçekleşen toplantıda ...
 
Arslan: Uçakta elektronik cihaz yasağının kalkması için...
Bakan Arslan, "Havaalanlarına yerleştireceğimiz tomografi cihazları sayesinde ...
Bahçeli: Kerkük'ün statüsü ile oynayanlar ateşle oynar
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kerkük'ün statüsü ile oynayanlar ateşle oynar. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni başdanışman
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ...
 
Başbakan Yıldırım: Fırat Kalkanı Harekatı bitmiştir!
Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nın bittiğini belirterek, "Bundan ...
Milli Güvenlik Kurulu sonrası önemli açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu ...
Gündoğdu'da 'Bir Hayır Festivali'
Türkiye'de, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva