HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2017 Perşembe - 10:54

AK Partili Bilici: 'Evet' patlaması bekliyoruz!

Urla İlçe Başkanı Bilici yaptığı referandum değerlendirmesinde, “Halkın iradesine sonuna kadar güveniyoruz. Urla’da evet patlaması bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Partili Bilici:  Evet  patlaması bekliyoruz!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Urla İlçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici, 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğini tarihi referandumu için açıklamalarda bulundu.

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Bilici ilçesinde yürüttüğü kampanyaya ilişkin önemli bilgiler ve bir aydan az bir süre kalan halk oylamasının sonucu için net mesajlar verdi.

37 MAHALLEDEN 25 TANESİ TAMAM

Bilici, “Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Urla’da 37 mahallemiz var, 25 tanesini bitirdik. Gerek saha çalışması gerek akşamları kahve toplantıları ve ev ziyaretleri şeklinde programlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

AĞIRLIKTA İKİ KONU VAR!

Bilici alanda vatandaşlardan gelen tepkiler için de, “Vatandaşlar maddeler üzerinde bilgileri yok, okumuyorlar. Kararsızlar da var. Bir hayırcı grup var. Onlarla zaten çok ilgimiz yok. Ama avukat olduğumdan dolayı kararsızlara maddeleri tek tek izah ediyoruz. Geçmiş dönemdeki siyasi liderlerin de 16 Nisan’da oylanacak değişikliği istediklerini ama gerçekleştiremediklerini video halinde gösteriyoruz. Seçilme yaşının 18’e indirilmesi ve milletvekili sayısının arttırılması gibi gündemde olan maddelere ağırlık veriyoruz. 18 yaş maddesine çok tepki var. Dünyada 56 ülkede vekil seçilme yaşının 18 olduğunu söylüyoruz. Yine Avrupa’da ve gelişmiş ülkelerde vekil seçilme yaşının 18 olduğunu ve bunun sadece bizde uygulanmadığını belirtiyoruz. Meclisin tamamının 18 yaşında olacağı anlamına gelmiyor ve sadece bir engel ortadan kalkıyor.  Vekil sayısının 550’den 600’e çıkmasına ilişkin somut anlatıma gidiyoruz. Bizde 143 bin kişiye bir vekil düşerken Avrupa’da 53 bin kişiye bir vekil düşüyor. Temsil gücünün arttığından bahsediyoruz. Ağırlıkta bu iki konu var. Bir de tek adamlığa ilişkin çalışmamız var” diye konuştu.

ALGI YANILTMAYA ÇALIŞIYORLAR!

Bilici hayır kampanyası yürüten kesime de eleştiri getirdi. Bilici, “Hayırcılar hayırda diretmeleri maddelere bile inmeden yapıyor. Hayırcıların Urla’da dağıttığı bir broşürü var. Değiştirilmek istenen maddeler 18 tane, bunlar 20 tane yazmışlar. İçerikte hiçbir şekilde maddeleri anlatan bir bilgi yok. Evet çıkarsa padişahlık gelecek, İran’a döneceğiz yazmış mesela… İnsanlarda algı yanıltmaya çalışıyorlar” dedi.

URLA’DA EVET PATLAMASI BEKLİYORUZ!

Bilici 16 Nisan için ön görüde bulundu ve “Halkın iradesine sonuna kadar güveniyoruz. Urla’da çok daha olumlu sonuçlar olacağına inanıyoruz. 15 Temmuz’u yaşadı ülkemiz… O süreçten sonra halkımızın gözünden perdenin indiğini ve gerçekleri daha iyi gördüğünü düşünüyoruz. İçimizdeki hainlerden dolayı ülkemizin yavaş ilerlediğini, ağır aksak işleyen sistemin artık sona ermesi gerektiğini düşünüyor ve halkımıza bunları anlatıyoruz. Urla’da bir şeylerin değişeceğine inanıyoruz. Urla’da evet patlaması bekliyoruz. Türkiye genelinde de halkımızın doğru olduğunu düşündüğümüz ‘evet’i görecektir” diye konuştu.

AVRUPA’NIN VE DÜNYANIN GÖZÜ 16 NİSAN’DA…

Bilici ayrıca Avrupa ülkeleriyle yaşanan krizler ve FETÖ tarafından organize edilen 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuştu. Bilici, “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Haçın hilalle kavgası var. Geçtiğimiz günlerde bir kez daha görmüş olduk. Bakanlarımızın defalarca gittikleri Avrupa ülkeleri kardeşlerimizle bakanlarımızı buluşturmamak için ellerinden geleni yaptı. 2 saat içinde OHAL kararı çıkardılar. 15 Temmuz hain kalkışma sonrasında hükümetimizin doğal olarak çıkardığı OHAL’de kıyameti koparmışlardı. Bir taraftan bize tepki gösteriyorlar diğer taraftan bir bakanımızın gitmesi neticesinde OHAL kararı çıkartabiliyorlar. Avrupa’nın ve dünyanın gözü 16 Nisan’da… Niye bu kadar önemli? Bu sorunun cevabını düşünmeliyiz. İçinde bulunduğumuz ağır aksak sistem yüzünden ülkemiz engelli koşarken rakiplerimiz düz koştu. 16 Nisan’dan sonra artık şartlar eşitlenecek ve Türkiye düz koşacaktır” ifadelerini kullandı. 

 
Teleferik keyfi kaldığı yerden...
 
Hırsızlık yaptı, İncirlik Üssü'ne kaçtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kalkan Romanlara yeni sistemi anlattı
AK Parti Konak Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlikte Yenişehir İşçiler ...
Kılıçdaroğlu apartman yönetimi toplantısında!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde gerçekleşen toplantıda ...
Arslan: Uçakta elektronik cihaz yasağının kalkması için...
Bakan Arslan, "Havaalanlarına yerleştireceğimiz tomografi cihazları sayesinde ...
 
Bahçeli: Kerkük'ün statüsü ile oynayanlar ateşle oynar
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kerkük'ün statüsü ile oynayanlar ateşle oynar. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni başdanışman
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ...
Başbakan Yıldırım: Fırat Kalkanı Harekatı bitmiştir!
Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nın bittiğini belirterek, "Bundan ...
 
Milli Güvenlik Kurulu sonrası önemli açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu ...
Gündoğdu'da 'Bir Hayır Festivali'
Türkiye'de, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için ...
Özfatura: Bu bir rejim değişikliğidir
İzmir eski Belediye Başkanlarından Burhan Özfatura, Bergama İlçesi'nde ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva