HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2015 Cumartesi - 10:06

Balbay'dan çarpıcı ima: Kılıçdaroğlu çok iyi, çevresi...

CHP Genel Başkanlığı adaylığı için "Ben varım" diyen İzmir Milletvekili Balbay katıldığı canlı yayında 'Messi' örneği vererek "Kılıçdaroğlu çok iyi çevresi kötü" iması yaptı.

Balbay dan çarpıcı ima: Kılıçdaroğlu çok iyi, çevresi...

Habertürk'te canlı yayına katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, genel başkan adaylığı süreci üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
"Balbay seninle yürümek isteriz derlerse neden olmasın" diyen Balbay, 4 yıl sonra sandık geldiğinde CHP'nin iktidar olması gerektiğini söyledi.
 
Balbay'ın programa damga vuran söylemi ise "Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi, çevresi kötü" iması oldu. Partide en çok çalışan ve uğraş veren ismin Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Balbay, 'Messi' örneği vererek dünyanın en iyi oyuncusunun tek başına hiçbir takımdan birşey yapamayacağını söyledi. Balbay, "Yani Kılıçdaroğlu çok iyi, çevresi mi kötü demek istiyorsunuz?" sorusuna karşı çıkmadı, parti içinde polemik yaratacak söylemlerden kaçmak istediğinin altını çizdi.
 
bundan sonraki kurultay sürecinde parti içinde polemik yaratacak bir söylemde bulunmayacağını ve polemik yaratacak eleştirilere de yanıt vermeyeceğini söyledi. Balbay, CHP'de yön, yöntem ve yönetim değişikliği olması gerektiğini savundu.
 
"KILIÇDAROĞLU'NA VEFA BORCUM VAR"
Balbay "2 Kasım sabahı kendime sordum. Balbay ne yapacaksın? 2 hedefim var. Milletvekilliğimi yapmak. 2019 yılındaki iki seçimde partimin başarısı için çalışmak. Kılıçdaroğlu'na vefa borcum var. Bu borcu CHP'nin iktidar olması ile borcumu ödemiş olurum. Kongreye gidiyoruz. Ben önerilerimi sunacağım. Bana derlerseler bu projeler partimizi iktidara taşır. Ben de varım derim. Ben umutla heyecanla ve büyük bir enerjiyle geldim" diye konuştu.

KURULTAYA ÖNERİLER
Balbay bu mesajların ardından yazılı bir açıklama yaparak kurultay önerilerini sıraladı:
CHP’nin iç takvimine göre Ocak 2016 sonunda yapılması planlanan olağan genel kurul için önerilerim şunlardır:
- Kurultayın doğası zorlanmasın, olağan olsun.
- Kurultay 4 gün sürsün. İlk iki gün önümüzdeki 4 yıla ilişkin öneriler, parti programı başta olmak üzere her şey konuşulsun. Tıpkı 1957’deki ‘Öncelikler Bildirgesi’ne benzer bir metin ortaya çıksın.
- Kurultaydan 3 soruya yanıt çıksın; Yön, Yöntem, Yönetim… Yönümüz halkın içine daha çok karışarak iktidar ve gelecek olsun. Yöntemimiz parti organlarını daha fazla çalıştırmak olsun. Yönetimimiz de tam bir takım ruhu olsun. Bunlar sadece taslaktır, içi daha değişik biçimlerde doldurulabilir.
- Tüzüğümüze göre her 2 yılda bir olağan kurultay yapmak gerekiyor. Tüzük 1 yıl da erteleme hakkı tanıyor. Bu süre genellikle kullanılıyor. Olağanüstü kurultayların bir nedeni de bu. Ocak 2016 kurultayımızın ucu 2019 seçimlerine dayanıyor. Eğer zorlanırsa 2019’daki 3 seçim de bu kurultayda seçilen kadrolarla yapılabilir. Bunu yapmayalım. 2018’de tüzüğün öngördüğü gibi olağan kurultayımızı yapalım. Böylece hem 2 yıl süren 2019’a hazırlık örgütün güvenine sunulur, hem de 2019’a daha sağlıklı gidilir.
- Üye yapımızı güçlendirelim, güncelleyelim.
- Yıllardır milletvekili çıkaramadığımız iller var. Bunlardan 15’inde ciddi bir çalışma ile ilk seçimde vekil çıkarmak mümkün. Bu illerde 2019 seçimleri için vekil adaylarımızı 6 ay ya da 1 yıl önce açıklayalım, bu süre içinde milletvekili gibi çalışıp güven sağlasınlar. Bu öneriyi daha ileri götürecek tartışmalar yapıp, Türkiye haritasının büyük bölümünün kırmızı olacağı bir yol tutalım.
- Parti içi muhalefet diye bir tanım olamaz. Muhalefet, bir iktidar gücüne karşı yapılır.    Bir partinin içinde başarıya giden yolu farklı tarif edenler olabilir. Bütün bu görüşler tartışılır, hangisi kabul edilirse, herkes ama herkes o görüşün başarısı için uğraşır. Biz bunu sağlamalıyız.
- Cumhuriyet’in 100. Yılında Cumhuriyet kuran ve 21. Yüzyıla taşıyacak olan felsefenin iktidar olmasını ana hedef olarak koyalım.

 
Delican ‘şehit aileleri’ne konuk oldu: Terör kaos ortamında…
 
Hotar’dan tam gaz teşekkür turları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nurgül 8 Kasım 2015 Pazar 15:50

Balbayda KEMAL KILIDAROĞLU nun çevresindeydi. Demekki BALBAYDA kötü. Şu her kes aklına kazısın ve bırakın çıkar düşüncelerini. CHP nin METİN FEYZİOĞLUNA İHTİYACI VAR her kes aklına başına alıp düşünsün, ama sadece izmiri düşünmeyin TÜRKİYE olarak düşünün. Dar fikirli olmayın. Şu an tek lider METİN FEYZİOĞLU dur. Bir tek o bu işi aydınlığa ulaştırır.

Yorumu oyla      11      5  
SENDE EN YAKINDASIN 8 Kasım 2015 Pazar 11:39

TOPLUMLA EN SIKI İŞBİRLİĞİ OLAN ,PARTİ VE PARTİLİLERİNDEN,ÖMRÜNDE EN YAKINLARINDAN BİLE GÖREMİYECEĞİ SEVGİYİ GÖSTERENLERE KARŞI BU SÖYLEM **VEFASIZLIĞIN SADAKATIN DA İFLAS EDEBİLECEĞİ**GÖSTERGESİDİR.SENDE EN YAKINLARIN İÇİNDESİN KENDİN İÇİNDE DEMİŞ KABUL EDELİM..HAYIRLISI OLSUN..

Yorumu oyla      11      5  
Vicdan özgür 8 Kasım 2015 Pazar 10:41

Sen içeride iken adam seni bedavadan vekil yaptı parti meclisine en yakınına taşıdı ama yetmemiş

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican ‘şehit aileleri’ne konuk oldu: Terör kaos ortamında…
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ...
CHP Konak’ta ‘faşist’ krizi: O üye disipline!
Konak Belediyesi Kasım ayı meclis olağan toplantısı öncesi CHP grup toplantısında ...
CHP'de delege seçim raporu: O mahalleye barış geldi!
CHP İzmir’de parti içi yarış kaldığı yerden devam ediyor. Parti üyeleri ...
 
Flaş karar: O kentte oylar yeniden sayılacak
Adana İl Seçim Kurulu'nun, CHP ve HDP'nin itirazı üzerine Adana merkez ...
CHP’de yeni takvimde ilk kriz: O ilçe sandık kurulmadan karıştı!
Kongre sürecine yeniden start veren örgütte 1 Kasım süreci öncesi Tire’de ...
Bahçeli’ye istifa çağrısı teşkilatı kapattırdı!
MHP, 1 Kasım'daki genel seçimlerde alınan başarısız sonuçların ardından ...
 
MHP'li Balatlı: Manisa'nın kaderini Manisalılar belirlemedi
Manisa'da 1 Kasım genel seçimlerinde büyük bir oy kaybı yaşayan ve 1 milletvekilini ...
CHP'den anayasa değişikliğine şartlı 'evet'
CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, yeni dönemde ...
MHP Lideri Bahçeli’den seçim sonrası ilk fotoğraf
MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, MHP Lideri Bahçeli’yi Ankara'da ziyaret ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva