HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2015 Cumartesi - 08:44

CHP'de delege seçim raporu: O mahalleye barış geldi!

CHP İzmir’de parti içi yarış kaldığı yerden devam ediyor. Parti üyeleri yeniden delege seçmek için sandık başına gitti. Günün sürprizi bir önceki seçimde çift listenin yarıştığı ve büyük tartışmaların yaşandığı Konak Kültür Mahallesi'ndeki uzlaşı oldu.

CHP de delege seçim raporu: O mahalleye barış geldi!

EGEDESONSÖZ - CHP’de 1 Kasım seçimlerinin ardından parti içi yarış yeniden başladı.

- O İLÇEDE SANDIK KURULMADAN KRİZ ÇIKTI!...

Merkez Yürütme Kurulu seçim sonrası 2 toplantıda sonuçları masaya yatırırken, kesintiye uğrayan kongre/kurultay takvimi hakkında da önemli bir karar alarak parti içi yarışın yeniden başlayacağını duyurdu.

İl ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgeye göre mahalle delege seçimleri 15 Kasım Pazar gününe kadar tamamlanacak.
 
1 Kasım öncesi 7 ilçede (Güzelbahçe, Kınık, Dikili, Seferihisar, Urla, Bayındır ve Karaburun)  delege seçimlerini tamamlayan CHP İl Örgütü 23 ilçede yeniden sandık kuracak.

CHP İzmir’de bugün 4 metropol ilçede seçim heyecanı yaşandı. Parti üyeleri Bayraklı, Buca, Gaziemir, Konak'ta sandık başına gitti.



BUCA SANDIKLARI       

Başkan’ın mahallesinde kıran kırana yarış
Buca’da Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın bulunduğu Adatepe Mahallesi’nde çift liste çıktı. Piriştina her iki listede de yer aldı.

Kıran kırana geçen seçim sonunda kırmızı liste 137'ye 108'lik üstünlük sağladı. Kırmızı listede yer alan Eski Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın bir dönem başkan yardımcılığını yapan Suat Nezir,  Abuzer Ergül, Mahmut Çelik, Özgür Şimşek gibi isimler delege olmayı başardı. Listede eski Belediye Meclis Üyesi Gülendam Çorak da ön seçim delegesi seçildi. Rakip beyaz listede ise Birsen Çelik Kiper, Ümit Şimşek, İbrahim Karakoyun ve Haydar Göktepe gibi isimler yarışı kaybetti ve delege seçilemedi.
 
Yaylacık iptal
Tek listenin oluştuğu Yaylacık Mahallesi’nde de Meclis Üyesi Şenol Yeltekin, Hülya Akbulak, Hafize Utkan ve Feyzi Kaya gibi isimler üyenin huzuruna çıktı. Ancak seçim yeter çoğunluk sağlanamadığı için iptal oldu.

Tek listeyle seçime gidilen Akıncılar Mahallesi’nde Murat Aslan, Hacer Meşekoparan, Hakkı Geyik, İsmail Dağlı gibi isimler delege oldu.

İlçede son sandık akşam saatlerinde kapandı. Yeşilbağlar Mahallesi'nde tek listeyle yapılan seçimde Cemal Şengül, Turan Özcan, Hıdır Oğuz, Reşat Gökmen, Cumhur Güneş, Celal Bulut, Tülay Çetin, Nazire Özdemir ve Hasan Topçu delege oldu.



KONAK SANDIKLARI

Kavgalı mahalleye barış geldi
Konak’ta üst üste seçimleri iptal edilen Kültür Mahallesi’nin seçimleri ilçe başkanlığında gerçekleştirildi. Önceki seçim sürecinde çift listenin yarıştığı mahallede bu kez tek liste çıktı. Beyaz listede CHP eski Parti Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı, eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İl eski Başkan Yardımcısı Yekta Varnalı, Azmi Kumova, Şengül Baysak, Kazım Umdular, Mustafa Dal, Nilgün Güney, Zafer Ergünlü, Ayşe Semra User, Sabahat Filiz Savgu ve Tacim Yükrük yer aldı.  Listenin önseçim delegesi listesinde ise eski Meclis Üyesi Kadir Çakar,  Güler Aslan, Gazeteci-Yazar Dilek Gappi,  İzfaş eski Genel Müdürleri Doğan İşleyen ve Dilara Sürgü Ersözlü,  Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu gibi isimler kendisine yer buldu.
 
Daha önce olaylı-kavgalı çift listenin yarıştığı Kültür Mahallesi’nde uzlaşı listesi çıkarken rakip turuncu liste ise bu kez oluşmadı. Turuncu listenin öne çıkan isimleri eski Milletvekili Sedat Uzunbay ve İl Genel Meclis eski Üyesi İşadamı Aydın Öncel bu kez listede yer almadı.

Çift listeyle seçime gidilen Turgutreis Mahallesi’nde maraton sonlandı. Seçimi mavi listeye 35’e 28’lik üstünlük sağlayan beyaz liste kazandı. Filiz Sezer, Tamer Akçabozan ve Şerife Dukan delege seçildi.

Mersinli Mahallesi’nde ise tek listeyle seçime gidildi. Seçim sonuçlanırken, Akın Küçükoğulları, Kazım Özdemir ve Mehmet Ali Topaçlar delege seçildi.

BAYRAKLI SANDIKLARI

Cumartesi mesaisinde en çok sandık kurulan ilçede 75. Yıl, Adalet, Alparslan, Cengizhan, Çaymahalle, Erener, Gümüşpala, Nafiz Gürman ve Yamanlar mahallelerinde tek liste ile seçime gidildi. Doğançay Mahallesi’nde ise kırmızı ve beyaz listenin yarışı yaşandı. İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in desteklediği kırmızı listede, ilçe gençlik kolları eski başkanı Serkan Arda delege seçildi.

Bayraklı’da Gümüşpala’daki seçim sonunda, Velit Akgün, Adem Gündüz, Mehmet Öztep, Ramazan Coşkuner, İrfan Coşkun Erkan Çetinkaya gibi isimler, Nafiz Gürman Mahallesi’nde de Meclis Üyesi Münir Demir, Bayram Arda, İlhami Yıldız ve Metin Uyma gibi isimler delege oldu.

GAZİEMİR SANDIKLARI
 
Gaziemir’de Aktepe, Emrez, Binbaşı Reşatbey, Beyazevler, Zafer, Gazi, Irmak, Atıfbey, Yeşil, Gazikent ve Sevgi mahallelerinde yapılan delege seçimlerine tek listeyle gidildi.

Oy maratonu sonunda Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçe eski başkanlarından Ercan Çokbankir, Özdinç Karasu, Şeref Bora, Seydi Aktaş, Ramazan Kaya, Murat Sönmez, Yüksel Demirsoy, Elif Becek, eski meclis üyelerinden Ömer Peker, Necati Kırmaz, Recep Kaner, Ertan Ergün, Burhan Can, Hasan Fildiş, Yusuf Serbest, Gönül Ayaz, Ramazan Özkan, Savaş Kapucu, Tahsin Çuhadar, Necmi Görmez, Fahri Ayan, Esnaf Odası Başkanı Süleyman Beyen, mevcut meclis üyelerinin tamamı delege seçildi.

Seçim sonunda seçilen 352 delegeden 196’sı kadın ve gençler oluşturdu.

 

 
Çağdaş Grup’ta seçim heyecanı, Yıldırım’dan çağrı: Gelin birlikte yönetelim!
 
CHP Konak’ta ‘faşist’ krizi: O üye disipline!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hulya ceylan 7 Kasım 2015 Cumartesi 18:02

Gaziemir ilçe başkanım umut tekine kadın kolu başkanım Bengü saykose vegençıik kolu semih kalfaya ve tüm örgüte katkılarından dolayı teşekkür ederim

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş karar: O kentte oylar yeniden sayılacak
Adana İl Seçim Kurulu'nun, CHP ve HDP'nin itirazı üzerine Adana merkez ...
CHP’de yeni takvimde ilk kriz: O ilçe sandık kurulmadan karıştı!
Kongre sürecine yeniden start veren örgütte 1 Kasım süreci öncesi Tire’de ...
Bahçeli’ye istifa çağrısı teşkilatı kapattırdı!
MHP, 1 Kasım'daki genel seçimlerde alınan başarısız sonuçların ardından ...
 
MHP'li Balatlı: Manisa'nın kaderini Manisalılar belirlemedi
Manisa'da 1 Kasım genel seçimlerinde büyük bir oy kaybı yaşayan ve 1 milletvekilini ...
CHP'den anayasa değişikliğine şartlı 'evet'
CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, yeni dönemde ...
MHP Lideri Bahçeli’den seçim sonrası ilk fotoğraf
MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, MHP Lideri Bahçeli’yi Ankara'da ziyaret ...
 
O köyün muhtarı açıkladı: Neden AK Parti?
Köylerindeki su kaynağından başka köylere su verilmesine karşı çıkması ...
Flaş! MHP İzmir’de seçim depremi: 7 istifa birden
1 Kasım seçimleri sonrası ülke genelinde patlak veren istifa furyası İzmir’e ...
CHP İzmir’de yeniden sandık heyecanı: Hangi ilçelerde sandık kurulacak?
CHP İzmir’de parti içi yarış kaldığı yerden devam ediyor. 23 ilçede devam ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva