HABERLER>GÜNCEL
1 Şubat 2019 Cuma - 17:59

Bakan Pakdemirli: Hedefimiz 7 milyar fidan dikmek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Hedefimiz 7 milyar fidan dikmek." dedi.

Bakan Pakdemirli: Hedefimiz 7 milyar fidan dikmek

Pakdemirli, AK Parti Denizli İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, insan hafızasının unutmaya meyilli olduğunu, bunun için geçmişin hatırlanması 1960, 1970, 1980, 1990'lı yılların akla getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Milletin AK Parti'ye 16 yıldır iktidar teveccüh ettiğini, bunun ana sebebinin hizmetin sürdürülmesi olduğunu vurgulayan Pakdemirli, şöyle konuştu:

"Ama vatandaş istikrar istiyor. Vatandaşın istikrar istemesine rağmen her zaman da tek başına bir iktidar yakalama şansı olmuyor. AK Parti'nin göstermiş olduğu performansla son dönemde çok büyük bir başarı elde edildi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olmayan, özellikle çok partili dönemden sonra olmayan bir şey nasip oldu ve 16 yıldır tek başına iktidar oldu. Tabii bu işlerin devamı için Türkiye'nin koalisyon çıkarmayan bir sisteme ihtiyacı vardı. Neden? 1970'li yıllara bakalım, koalisyonlar var. Kardeşin kardeşi katlettiği, kuyrukların, açlıkların, sefaletin olduğu bir dönemi yaşadık. Koalisyonlar belki Avrupa'da, başka memleketlerde yürüyor olabilir ama bize koalisyon gerektirmeyen bir sistem lazım."

Bu seçimin AK Parti belediyeciliğinin devamı, olmayan yerlerde de AK Parti belediyeciliğine geçiş için önemli olduğuna işaret eden Pakdemirli, "Biz bu seçimden oylarımızı artırarak çıkarsak hiçbir şekilde başkanlık sistemi de tartışmaya açılmaz. Bu sebepten bu işi çok çok önemli görüyorum." diye konuştu.

AK Parti'nin kuruluş itibarıyla bir hizmet partisi olduğunu vurgulayan Pakdemirli, "Tarımla ilgili her gün herkes her şeyi konuşuyor ama bir gerçek var. Tarımda Türkiye Avrupa'da, bu  Birleşmiş Milletler verisidir, Avrupa'da birinci, dünyada yedincidir. Toprak kaynağı olarak 17. sırada olmamıza rağmen dünyada yedinciliği yakalayabilmişiz. Bu da kaynaklarımızı iyi değerlendirdiğimiz anlamına geliyor. Süt sığırında Türkiye Avrupa'da birincidir, besi anlamında da Fransa'dan sonra ikincidir. Orman varlığımızı artıran nadir ülkelerden biriyiz, hedefimiz hedefimiz 7 milyar fidan dikmek." dedi.

"SON 15 YILIN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ"
Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte dik durmayı bilen, kendini dünyada gösteren, bölgesinde güç olan ve bölgesiyle ilgili kararların içerisinde aktif yer alan bir ülke haline geldiğinin altını çizen Pakdemirli, 2023 hedeflerine giderken bazı bedeller ödediklerini ancak bu hedeflerin halen odaklarında olduğunu kaydetti.

Başbanlık sisteminin ülkeyi şaha kaldıracak bir sistem olduğunu, bu istikrarın sürmesi gerektiğini ifade eden Pakdemirli, "31 Mart 2019 seçimleri bana göre son 15 yılın en önemli seçimi." ifadesini kullandı.

Bakan Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Bu işin devamı için, Menderes'in başlattığı, Özal'ın, Erbakan'ın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın zirveye taşıdığı bu davanın mutlaka devam etmesi ve sürmesi gerekiyor. İnşallah ben seçimlerden haziran seçimlerine göre çok daha başarılı çıkacağımıza inanıyorum, diğer konular teferruattır. Yani mevzu vatansa diğer konular teferruattır. Son beş yılda eğer başımıza gelenler başka bir Avrupalı milletin başına gelseydi herhalde bugün birçoğu havlu atardı. Milletçe havlu atmadık. Yani başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. 17-25 Aralık olayları, Gezi olayları, ondan sonra darbe girişimi, ekonomik taarruz, bunların hepsini çok iyi anlatmamız lazım. Bunların hepsi bizi daha müreffeh, daha refah bir toplum olmaktan uzaklaştırmak için yapılmış özellikle dış odakların yaptığı işler. Eğer bunlar olmasaydı ben otomatik bir hesap yaptım, iktisatçılık da olduğu için bende. Tahmin ediyorum 2023 hedeflerine biz önümüzdeki yıl varmış olacaktık. Bizi hedeflerimizden saptırdılar mı? Evet geciktirmiş olabilirler ama hedefimizden saptıramadılar."

 
İYİ Parti 112 adayını daha açıkladı
 
Narlıdere’de düğüm çözüldü: Örgüt açıklama yaptı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mevlut Demir 2 Şubat 2019 Cumartesi 16:59

Orman varlığını arttırdık söylemi tam bir palavradır 2000 yılında yaklaşık % 30 olan orman varlığımız bugün yaklaşık % 20 ye düşmüştür. Yol kenarına ağaç dikmek orman varlığına bir katkı değildir. Orman tanımını bilmeyenler konuşuyor.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BM'den terör örgütü YPG/PKK'ya tepki
BMMYK, YPG/PKK'nın, Suriye'de Deyrizor ilinin doğusunda yerinden edilmiş ...
İzmir'de rekor yağış tarım arazilerini göle döndürdü
İzmir'de ocak ayında etkili olan yağışlarla birlikte sular altında kalan ...
YÖK'ten önemli uyarı: O diplomalar geçersiz!
YÖK tarafından, yabancı üniversitelerin Türkiye'de açtığı gayriresmi şubelere ...
 
Babasına bombalı paket gönderen sanığın cezası onandı
İstanbul Maltepe'de, babasına ait firmaya bombalı paket göndererek, babası ...
İzmir'de PTT memuruna döner bıçaklı saldırıya ceza yağdı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, iki kişiyi döner bıçağıyla yaralayan ve ...
Ambulans sokağa giremeyince hasta öldü
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde kalp krizi geçiren Şengül Kaya'ya müdahale ...
 
Buse için 9. gün... İzmir'den özel sistemle çıkıp Antalya'ya gitti!
Antalya'da hortum felaketinde ortadan kaybolan Buse Acar’ı arama çalışmaları ...
İzmir'de yangın dehşeti: Anne ve çocuk can verdi
İzmir'in Buca ilçesinde, kömür sobasının devrilmesi nedeniyle çıkan yangında ...
Aracında dans eden sürücüye hapis cezası
Adana'da aracının kapısını açarak dans eden sürücüye hapis cezası verildi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva