HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2019 Cuma - 18:00

Narlıdere’de düğüm çözüldü: Örgüt açıklama yaptı!

Narlıdere'de aday adayları Ali Engin’in aday gösterilmesinin ardından “ithal aday istemiyoruz” diyerek Engin’in adaylığına tepki göstermişti.  CHP Narlıdere İlçe Örgütü, ilçedeki aday tartışmasına son noktayı koydu.

Narlıdere’de düğüm çözüldü: Örgüt açıklama yaptı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) geçtiğimiz günlerde yaptığı MYK ve PM toplantılarının ardından İzmir’de, Büyükşehir Adayı Tunç Soyer olmak üzere toplam 26 ilçede belediye başkan adayını belirlemişti.

Açıklanan listede Narlıdere’de Eski İl Başkanı Ali Engin aday gösterildi. İlçedeki aday adayları Engin’in aday gösterilmesinin ardından “ithal aday istemiyoruz” diyerek Engin’in adaylığına tepki göstermişti.  CHP Narlıdere İlçe Örgütü, ilçedeki aday tartışmasına son noktayı koydu.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı, “Narlıdere ilçemizde 8 aday adayı kurultaydan sonra partimizin en yüksek karar organı parti meclisimizin 28 Ocak 2019 tarihli kararı ile Narlıdere Belediye Başkanlığı için yapılan atamaya tepki olarak partimizi, ilçe örgütümüzü kamuoyunda yıpratacak girişimlerde bulunarak sosyal medya, yerel basın ve internet gazeteciliği üzerinden farklı resim ve söylem paylaşımları ile parti meclisimizin takdir ve iradesine karşı bir duruş sergilemiştir. Bu 8 aday adayımızndan altı aday adayımız bu girişimin doğru olmadığı, partimizin yetkili kurullarının takdirinin mutlak olduğu vebu iradeye saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ederek yerel seçimlerde adayımız ile birlikte partimizin başarısı için çalışacaklarını beyan etmişlerdir” ifadelerini yer verdi.

İŞTE O AÇIKLAMA AK PARTİ’YE SALVO
Dün AKP Genel Başkanı 2019 yerel seçim manifestosunu açıkladı. 11 maddelik manifestoda sanki 17 yıldır başka bir parti iktidardaymış gibi konuştu. 2002 yılından beri düzeltilmesini talep ettiği ve eleştirdiği işleri kendisi yaptı. AKP’nin 17 yıllık iktidarının bilançosu incelendiğinde; karşımıza hukuk ve adaletin tükendiği, üretimin tamamen unutulduğu ve yapılan uygulamalarla unutturulduğu, ithalata ve betona dayalı ekonominin çoklaştırıldığı, büyümenin pembe tablolarla ve rakamlarla makyajlaştırıldığı, yap işlet yandaşa vatandaşı soydur modeli ile sadece çocuklarımızın değil gelecek nesillerimizin de borçlandırıdığı, işçinin emeğinin sömürülmesinin ve iş kazalarının meşrulaştırıldığı,kadının ve çocuğun istismarının normalleştiği, ülkemizin sıfır sorun yerine sıfır komşuhaline getirildiği, başta eğitim olmak üzere dinin her alanda sorumsuzca kullanıldığı, FETÖ’yü yaratanların arsızlaştığı ve hesap vermediği bir süreç içinde 31 mart 2019 yerel seçimlerine gidiyoruz. Yüksek kaygıların ortak payda da oluştuğu dönemde partimiz; yerel seçimlerden güçlenerek çıkarak akp nin bu kötü bilançosuna son vermek için yerel seçimlere iyi parti işbirliği ile yurtsever çoğunluğu elde etmek istemektedir. Bu nedenle İYİ Parti ile işbirliği çerçevesinde olan illerde merkez ataması ile adayların belirlenmesi yolunu tercih emiştir.

PARTİ MECLİSİMİZİN İRADESİNE KARŞI BİR DURUŞ SERGİLENDİ
Narlıdere adayımızın belirlenmesi noktasında bizzat örgütümüz tarafından yaklaşık 6 hafta boyunca alan taraması yapılarak ve adayadaylarımızın tüm geçmiş dönemlerde partimize bağlılığı, partimizde almış olduğu görevler, partimizin yerel ve genel seçimlere katkıları incelenerek elde edilen bilgi ve bulguların parti hiyeyarşisi takip e3dilerek yetkililere bildirilmesi sağlanmıştır. Bu süreçte, Narlıdere ilçemizde 8 aday adayı kurultaydan sonra partimizin en yüksek karar organı parti meclisimizin 28 Ocak 2019 tarihli kararı ile Narlıdere Belediye Başkanlığı için yapılan atamaya tepki olarak partimizi, ilçe örgütümüzü kamuoyunda yıpratacak girişimlerde bulunarak sosyal medya, yerel basın ve internet gazeteciliği üzerinden farklı resim ve söylem paylaşımları ile parti meclisimizin takdir ve iradesine karşı bir duruş sergilemiştir.

PARTİMİZİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞACAKLARINI BEYAN ETTİLER
Bu 8 aday adayımızdan altı aday adayımız bu girişimin doğru olmadığı, partimizin yetkili kurullarının takdirinin mutlak olduğu vebu iradeye saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ederek yerel seçimlerde adayımız ile birlikte partimizin başarısı için çalışacaklarını beyan etmişlerdir. Parti tüzüğümüzün parti meclisinin görevleri başlıklı 21. maddesinin 7. alt maddesi“Seçimlere katılıp katılmama ve seçimlerde yasa ve tüzük kurallarına göre aday saptama yöntemine ilişkin kararlar alır; merkez adaylarını ve merkez yoklaması yoluyla belirlenmesi gereken adayları belirler.” hükmü açıktır.Yine, parti tüzüğümüzün 68. maddesi 1. (a) bendi “parti programına, tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organlarının kararlarına aykırı davranılmamasını emretmektedir. Bu hususta, parti kurultayımızdan sonra partimizin en yetkili karar organı parti meclisidir. partimizin 96 yıllık kurumsal yapısı içerisinde ilçe örgütümüzce tüzük, yönetmelik ve yetkili organların kararları dışında herhangi bir girişimde bulunmamız söz konusu olamaz.

CHP ÜYESİ OLMANIN EN YÜKSEK BİLİNCİ...
Bu nedenle 28 Ocak 2019 tarihli parti meclisimiz kararı ile ilçemiz belediye başkan adaylığına Sayın Ali Engin atanmıştır. Atanan sayın adayımız 3 yıl CHP İzmir İl Başkanlığı döneminde Narlıdere de dahil olmak üzere 30 ilçemizde partimiz adına etkin siyasi çalışmalarda bulunmuş, partimizi ve 30 ilçemizi 2014 yerel seçimlerine hazırlamıştır. Yine sayın adayımız parti meclisimiz kararı ile 2 dönem İzmir Milletvekili adayı gösterilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmanın en yüksek bilinci, ülkemizin neresinde olursa olsun parti yetkili organlarımızca verilen tüm görevleri sorgulamadan en iyi şekilde yerine getirmektir. Hele hele ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte, AKP zihniyetinin yaşam alanlarımızı, özgürlüklerimizi ve demokrasiyi daralttığı bir dönemde bu gerekçe ile partimizin çeşitli kademelerinde görev yapmış olan adayımızın kendisine verilen bu görevi yerine getirmeme gibi bir iradesi söz konusu olamaz.

ENERJİMİZİ AKP’YE KARŞI KULLANMAK ZORUNDAYIZ
Açıkladığımız gerekçelerle, ilçe örgütümüz parti meclisimizin kararını yerine getirmek, partimizi 31 Mart 2019 yerel seçimlerine hazırlamak yerelde iktidarımızın en yüksek seviyede temsil edilmesini sağlamakla mükelleftir. Yaşanan bu sürecin tartışılması ve konuşulması gereken yerler partimiz danıima kurulları, kongreleri ve kurultaylardır. Bu nedenle Narlıdere ilçemiz parti üyelerimizle birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde enerjimizi AKP’nin karanlık zihniyetine karşı kullanmak zorundayız.

 
Bakan Pakdemirli: Hedefimiz 7 milyar fidan dikmek
 
Usta sanatçı hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdi 2 Şubat 2019 Cumartesi 13:28

İnanın bu halk koyun olmadığını sandıkta gösterecektir.

Yorumu oyla      9      5  
Bahar 2 Şubat 2019 Cumartesi 00:02

Çok merak ediyorum neden Ali Engin yaşadığı ilçe de gösterilmedi ve neden ilk önce çiğli de ve aldığı tepkiler le (çiğli ilçe başkanlığı da dahil) narlıdereye atıldı?

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti 112 adayını daha açıkladı
İYİ Parti, 1’i büyükşehir 3’ü il olmak üzere 112 belediye başkanı adayını daha açıkladı.
Batur’dan görkemli ve iddialı start! Hedefi koydu: Narlıdere’de rekora alışığım!
CHP Konak İlçe binası önünde adeta miting havasında gerçekleşen programda ...
AK Parti'den ortak miting açıklaması
AK Parti Sözcüsü Çelik AK Parti ile MHP'nin ortak miting yapmasıyla ilgili ...
 
Erdoğan: Evinizi vermeye mecbur değilsiniz
Üsküdar'da Hacı Harun Ekşi Camii'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP Nazilli ilçe yönetimi görevden alındı
CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci ve ilçe yönetimi görevden alındı.
CHP’li Başkan Soğukkuyu’dan ilginç çıkış: Beydağlıların istediği arkadaşı geri çevirdik!
Beydağ İlçe Başkanı Soğukkuyu, “Feridun Yılmazlar arkadaşımıza Beydağ ...
 
Bakanlık'tan marketlerde gıda denetimi
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, başkentteki marketlerde incelemelerde bulundu.
AK Partili Dağ: Kocaoğlu bu muameleyi hak etmiyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir için aday belirleme ...
Baykal'dan Soyer'e: Elimde CHP ve Türk bayrağı ile desteğe geleceğim
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Deniz Baykal'ı ziyaret etti.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva