HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2019 Cuma - 14:17

AK Partili Dağ: Kocaoğlu bu muameleyi hak etmiyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir için aday belirleme sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun hak etmediği bir muameleyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

AK Partili Dağ: Kocaoğlu bu muameleyi hak etmiyor!

Gaziemir ilçesindeki esnaf ile kahvaltıda buluşan Hamza Dağ, gazetecilere yerel seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer'in askeri savcı olarak görev yaptığı 12 Eylül dönemine ilişkin tartışmaların yapıldığını hatırlatan Dağ, "CHP'nin adayı, önce parti içi, ittifak içi bir meseleydi. Aday açıklandıktan sonra Türkiye geneli bir konu oldu. Babasının 80 öncesi yaptığı olaylar, daha sonraki durumlar yeterince gündem oldu. Seçmen davranışı yönünden buna dayanarak oy vermeme söz konusu olacaksa duymayan kalmadı." dedi.

Dağ, yerel seçimlerde daha çok adayların başarılarının ve projelerinin tartışılmasını istediklerini ifade etti. 

Seçmenin belediye başkan adaylarından proje istemesi gerektiğine dikkati çeken Dağ, şöyle devam etti:

"CHP İzmir'deki 22 belediyeden 18'inin başkan adayını ve büyükşehir belediye başkan adayını değiştirdi. CHP'nin tüm Türkiye'ye örnek gösterdiği İzmir modeli çökmüş oldu. Genel iktidar yerel iktidarlara başlar. Bizim iktidarımız öyle başladı. Recep Tayyip Erdoğan 2002'de iktidara geldiğinde referansı İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki başarılı çalışmalarıydı. CHP, İzmir'de, Aydın'da başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş olsaydı bu çalışmalar kendilerini genelde iktidara taşıyabilirdi."

"ADAY BELİRLENİRKEN TEK KRİTER..."
CHP'nin İzmir'de aday belirleme kriterinin de çok manidar olduğunu söyleyen Dağ, partinin İzmir'de "Aziz Kocaoğlu'na yakınlığını" tek kriter olarak aldığını savundu. 

Dağ, Aziz Kocaoğlu'na ilişkin düşüncelerin CHP'nin aday belirleme sürecinde etkili olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aziz Kocaoğlu bizim de belediyecilik anlamında eleştirdiğimiz biridir ama kötü bir insan değildir, insani ilişkileri de iyidir. Bizim de kendisiyle gayet güzel insani ilişkilerimiz oldu. Belediyeciliğini eleştirdik, insanlığıyla ilgili bir şey söylemedik. Gidişinden ziyade böyle bir muamele ile gidecek olması hak edilen bir nokta değil. Bu muameleyi hak etmiyor. Aziz Kocaoğlu ile ilgili olumlu düşünceleri var diye Ödemiş gibi bir yerde aday değişikliğine gitmek bir siyasetçiye, hele aynı siyasi partide olan birine yapılmaması gereken bir harekettir. Bunun da İzmirliler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

"YEREL SEÇİME GİDİYORUZ"
"Tarihin yükü vardır." tartışmalarına ilişkin, CHP'nin de "Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ağabeyi FETÖ'cü" eleştirisi yaptığının hatırlatılması üzerine Hamza Dağ, şöyle konuştu:

"Tabii ki insan aday seçildiğinde onunla ilgili, ailesiyle ilgili bir tartışma durumu söz konusu olabilir. Çünkü adaylara seçmenler ona göre oy verecek. Ülkemizde milliyetçi olan, ülkücü olan ciddi bir seçmen kitlesi var. Siyasi partilerin bu durumları yalana gitmeden söylemesi normal. Bu konuda konuşulması gereken her şey konuşuldu. Açıkçası yerel seçime gidiyoruz yerel seçime giderken bizim daha çok üzerinde durmamız gereken konu belediye başkanı adayı projeleridir, belediye başkanlığı döneminde yapılanların hesabının sorulmasıdır. İnşallah kampanyamız bu noktada devam edecek." (AA)

 
Altay'da Furkan krizi
 
Karşıyaka'da Doğukan yok
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Körfez 2 Şubat 2019 Cumartesi 13:01

Hamza Dağ,bence Kadir Topbaş da bu muameleyi hak etmiyordu, ama yapıldı, bunlara da değinseydin.

Yorumu oyla      10      5  
Hacı 2 Şubat 2019 Cumartesi 11:42

Çok ucuz numaralar bunlar..Size ekmek çıkmaz burdan..

Yorumu oyla      11      5  
CHP''liyim ama... 2 Şubat 2019 Cumartesi 11:23

İzmir''de bu üç ilçede artık AKP kazandığını ilan edebilir. CHP''ye en kızgın iki ilçelerin başında Buca ve Bayraklı geliyor. Karabağlar yolsuzlukta tavan yaptı. Kaybedilecek. Gaziemir de de sıkıntı büyük. Õzel yaşantısı sebebiyle CHP''lilerin bile tepkisinden sonra Gaziemir adayı değiştirildi. Yeni adayın kendini ne kadar kabul ettireceği belirli olur. Foça dan pis kokular yúksrliyor. Kaybedilen yerlerden biri olması muhtemel. Kiraz ve Tire yi zaten teslim ettiler ittifak adı altında. Bornova da Olgun Atila harcandı sevenleri ne tepki verir bilmem. Karşıyaka dan Aday olan Ali Engin MYK''da Çiğli, PM de Narlıdere den aday olarak çıkıyor,ilginç işlerin olduğu belli. Oranın seçmeninin önüne menüde olmayan birşey sunuluyor. Ne kadar kabul görecek bilmem. Abdul Batur kendini konakta buluyor. O Da ilginçtir. Sema Pektaş sevenleri de bu menüden memnun kalırlarmı bilinmez. Gibi çok hataların yapıldığı CHP İzmir''de kayıp olur kanaatindeyim. Birde oy kaybına neden olacak en büyük handikap HDP nin Aday çíkarmayıp CHP''nin adayını destekleyeceğini açıklaması. Tavanda değilde Tabanda ittifak yaptık demesi, beni bile rahatsız etti... İzmirli seçmen bu seçimde sürpriz yapabilir...

Yorumu oyla      9      7  
Mehmet 2 Şubat 2019 Cumartesi 08:23

Zeybekçi ye 1 Nisan Ankara dönüş bileti almayı unutmayın, sonra pahalıya gelmesin, İzmir le ilgisi olmayan tepeden inme kişilerle olmaz hemde Akp den.

Yorumu oyla      11      5  
İsiin 2 Şubat 2019 Cumartesi 02:35

Hamza sen ne ayaksın !

Yorumu oyla      16      5  
TC misafir 1 Şubat 2019 Cuma 21:57

Yahu , adayınıza izmiri öğreten sizsiniz bir de kalkmış aday belirleme hakkında karşı tarafa akıl veriyorsunuz adayınızı yalnız bıraksanız kaybolur. Burada yaşamamış burayı bilmeyen kente dair hatırası bile bulunmayan, sadece bu kentten kazandığı paraları sayan birisi bu kente ne katar? Daha geçenlerde Denizli hakkında su baskınları yaşanmıyor dedi geçtiğimiz ekim ayında Denizlide sel olduğu ortaya çıktı. İzmirden haberi yok bunu biliyoruz ama 5 yıl yönettiği Denizliden de mi haberi olmaz bir insanın? Daha yönettiği kentten haberi olmayan birisi bilmediği şehri nasıl yönetecek?

Yorumu oyla      20      5  
ahmet sami Selçuker 1 Şubat 2019 Cuma 20:57

Sayın Dağ bırakta onuda CHP'liler değerlendirsin İşinize bakın

Yorumu oyla      19      5  
Ali Cengiz Kurt 1 Şubat 2019 Cuma 19:48

Git işine akpli.çamur atmaya kalkma.belediye başkanlarını görevden atan kimlerdi.hangi vefadan söz ediyorsun.sizce bir vefa vardır o da İstanbul semti vefa.

Yorumu oyla      19      5  
Süleyman 1 Şubat 2019 Cuma 18:49

Siz kendi aklınızı kullanma hakkına sahip değilsiniz.tayinle başbakan yapılıyorsunuz sonra hadi sana güle güle deniyor,Belediye başkanlarınız görevden alınıyor ağzınızı açamıyorsunuz sen ve senin gibiler önce kendinize bakıcaksınız halinize acıyoruz .Hiçbiriniz liyakatla makam sahibi olaıyorsunuz size makamlar veriliyor zavallı kuklalarsınız.

Yorumu oyla      20      5  
Gürkan 1 Şubat 2019 Cuma 16:53

Tokatlı dediğin adam 50 yıldır İzmir'de yaşıyor :) Zeybekçi ne ara İzmir'de yaşamış da şehri yönetmeye talip oluyor? Soyer de aynı şekilde uzun yıllardır İzmir'de yaşıyor. Şehri bilmeyenden o şehre belediye başkanı olmaz. Adam Çankaya'ya köprü yapacağım dedi yahu :)

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'dan Soyer'e: Elimde CHP ve Türk bayrağı ile desteğe geleceğim
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Deniz Baykal'ı ziyaret etti.
HDP İl Başkanı Baydur: Tunç Soyer bize en uygun aday!
HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, "Bizim çizdiğimiz profile en uygun ...
CHP'li vekil Sertel: Aday olup atanmasaydım ben de kırılırdım
Parti içinde yaşanan aday belirleme sürecine dair konuşan İzmir Milletvekili ...
 
DSP’li Karakülçe: CHP'de seçimlerden sonra bir grizu patlaması yaşanacak!
DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, "Toplum, CHP'ye uzun yıllardır ...
Aday gösterilmeyen CHP’li Dayanç’tan örgüte mesaj!
Balçova Belediye Başkan Aday Adayı olan fakat aday gösterilmeyen Muharrem ...
CHP İzmir’de Batur-Pekdaş buluşması!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 31 Mart için Konak Belediye Başkan ...
 
İzmir sordu... Zeybekci yanıtladı
AK Parti Büyükşehir Belediye Bakan Adayı Nihat Zeybekci bir ilke imza ...
ÖDP'li Alper Taş, CHP'den aday mı oluyor?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgürlük ve ...
Muhittin AKBEL yazdı... Başkan adayları! Bunlara dikkat
Muhittin AKBEL yazdı... Başkan adayları! Bunlara dikkat
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva