HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2019 Cuma - 13:11

CHP'li vekil Sertel: Aday olup atanmasaydım ben de kırılırdım

Parti içinde yaşanan aday belirleme sürecine dair konuşan İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Benim de canım çok istiyordu büyükşehir belediye başkanı olmak. Eğer sandıklar kurulsaydı ben aday adayıydım. Ama sandık kurulmadı aday olmadım. Beni de çok destekleyen oldu. Ama bir yöntem belirlenmesini istedim o yöntem belirlenmeyince aday olmadım. Eğer ben de aday olup atanmasaydım ben de kırılırdım” dedi.

CHP li vekil Sertel: Aday olup atanmasaydım ben de kırılırdım

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katıldı ve süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SİZ ATANSAYDINIZ İYİYDİ, SİZ ATANMAYINCA MI KÖTÜ OLDU?
Ön seçim üzerinden değerlendirme yapan Sertel, “Ben bir yöntem savunmuştum o yöntemin kullanılmaması beni üzdü. Ben ön seçimin önemli olduğunu her yerde savundum. Şimdi genel merkezin belirlediği tabloda artık yakınma olmaz, isyan olmaz. Siz bir yetki verdiyseniz artık itiraz olamaz. Siz atansaydınız iyiydi, siz atanmayınca mı kötü oldu? Atanmayan adayların kendisi atanmış gibi çalışması gerekiyor. Çünkü adayların hepsi CHP’li isimler, dışarıdan gelip partililiği sorgulanan isimler yok. Yalnız herkes başvurduğu ilçelerden aday gösterilseydi daha güzel olurdu. CHP’liler başka partiye gitmez ama menfaat düşünenler başka partiye gidebilir. Ancak gittikleri yerde de umduklarını bulamadıklarında hüsrana uğrayabilirler” dedi.

CHP’DE BİR KARMAŞA YOK
“AKP’de de kavgalar karmaşalar oluyor ama kamuoyuna yansımıyor” diyerek sözlerini sürdüren Sertel, “Oradan da aday gösterilmeyen isimler bizim partimizden adaylık arayabiliyor. Ancak AKP’deki bu tip olaylar medyaya yansımıyor. CHP’de ise her şey açık şekilde yapıldığı için neler olduğunu herkes biliyor. CHP’de bir karmaşa yok, biz tartışan ve konuşan bir partiyiz. Başka partilerde konuşturmazlar, hemen kapının önüne koyarlar insanı. MHP’li Erol Usta mesela, Samsun ile ilgili bir şey söylemek istedi partiden attılar. AKP medyasında bütün gün CHP’de kargaşa diye haberler yapılıyor” ifadelerini kullandı.

YENİ ADAYLARIN BAŞARI KRİTERİNE GÖRE DEĞİL KAN DEĞİŞİMİ İÇİN BELİRLENDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ
Aday gösterilmeyen isimler hakkında konuşan Sertel, “Bornova’da Olgun Atila, Karşıyaka’da Hüseyin Mutlu Akpınar, Buca’da Levent Piriştina ve Konak’ta Sema Pekdaş’ın başarısız olduklarını söyleyemeyiz. Yeni adayların başarı kriterine göre değil kan değişimi için belirlendiğini söyleyebiliriz.Cemil Tugay’ın tanınmadığı iddia ediliyor ama ben çok iyi tanıyorum. Hem mesleki hem de partililiği açısından çok başarılı bir arkadaşımız. Mesleki kariyerinden bahsetmek istemiyorum ama partili olarak ilçe başkan yardımcılığı yapmıştır. Seçim döneminde biz kapı kapı dolaşırken beni hiç yalnız bırakmamıştır. Musa Çam ve Atilla Sertel hep ön seçim istedi. Bu noktada ön seçim isteyen isimlere gerekli destek verilseydi bu konuda ön seçim yapılabilirdi veya en azından eğilim yoklaması yapılabilirdi. Bazı illerde bu yapıldı” dedi.

ACİZ PARTİ İÇİNDEN BİRİNİ BULAMADI!
İktidara sert sözlerle yüklenen Sertel, AK Parti’nin İzmir’deki durumu hakkında konuştu ve “Ben yurt dışında yaşayan biri olsam, Türkiye’yi görmesem hiç düşünmeden AKP’ye oy veririm. Ne yaptıysa tam tersini söyledi. Kültürü ve sanatı yasaklayan, heykele ucube diyen, İstanbul’u rant haline getirmiş. Bu kenti kim yönetti, vicdansızlar. Bu kenti rant haline siz getirdiniz, şimdi gözlerini İzmir’e diktiler. Denizli’den getirdikleri de o. Aciz parti, kendi içlerinden birini bulamadılar Denizli’den aday çıkardılar. Niye eski il başkanını aday çıkarmadılar da Denizli’den aday getirdiler? İzmir’i bilemez, aynı Binali Yıldırım gibi valizini toplar gider buradan. 3 Nisan’da gider. İlk gün şoku atlatacaklar ikinci gün bir duş alacaklar, üçüncü gün eyvallah İzmir deyip gidecekler. İzmir’in AKP’lileri yok mu, niye İzmir’in evlatlarından çıkartmadılar” ifadelerini kullandı.

ADAY OLUP ATANMASAYDIM BEN DE KIRILIRDIM
Sertel ayrıca şunları söyledi:

(Kendi adaylığıyla ilgili) Benim de canım çok istiyordu İzmir büyükşehir belediye başkanı olmak. Eğer sandıklar kurulsaydı ben aday adayıydım. Ama sandık kurulmadı aday olmadım. Beni de çok destekleyen oldu. Ama bir yöntem belirlenmesini istedim o yöntem belirlenmeyince aday olmadım. Eğer ben de aday olup atanmasaydım ben de kırılırdım.

ÇOK İYİ SONUÇLAR ALACAĞIZ
(Yerel seçimlerle ilgili) CHP’liler hep birlikte çalışmalara başlayacak. AKP İzmir’de en kötü oyunu alacak. Çünkü pazarlarda fiyatlar belli. Ben pazarda gezerken fiyatları gördüm, vay anam vay, nasıl yönetiliyoruz, bu fiyatlar olabilir mi? dedim. Halkımız o kadar perişan ki, 10 milyon insanın elektrik faturasını sübvanse etmek zorunda kalıyorlar, 2 buçuk milyon insana kömür dağıtılıyor. AKP geldiğinde 10 yaşında olan çocuk bugün 16 yaşında aile reisi oldu, ne kadar şanssız bir döneme geldik diyor. Karnı aç adamın, ekmeği yok, asgari ücretin artmasını savunuyoruz adam 2020 lira iyi para diyor. Aslında iyi değil ama adamın talebi yok, iyi görüyor. Sen bu koşullardan memnunsan benim sözüm yok. Çok iyi sonuçlar alacağız. İstanbul ve Ankara’da da çok iyi sonuçlar alacağız.  

 
DSP’li Karakülçe: CHP'de seçimlerden sonra bir grizu patlaması yaşanacak!
 
Ege Ajans’ın 33’üncü yaşı törenle kutlandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZİEMİR 1 Şubat 2019 Cuma 22:24

Gaziemir de Nazmi Yılmaz rüzgarı var. BİLİNSİN İSTEDİM.

Yorumu oyla      10      5  
Merkez 1 Şubat 2019 Cuma 16:05

chp de kargaşa yok kan değişimi çok güldüm ha ha ha.

Yorumu oyla      12      7  
ADNAN YILMAZ 1 Şubat 2019 Cuma 14:46

ağzına sağlık güzel özetlemişsin

Yorumu oyla      12      8  
seferihisarlı 1 Şubat 2019 Cuma 13:59

buraya yazıyorum demedi demeyin chp seferihisarda kaybedecek. çünkü halkın sevilen yüzde 50 yi gececek potansiyale sahip olan aday yerine meclis üyesi bir bayan atama yapılarak aday gösterilmiştir. bu duruma sevinen akp olmuştur.

Yorumu oyla      14      8  
İzmirli 1 Şubat 2019 Cuma 13:27

CHP de karmaşa var hemde bal gibi var.Adayları Halkın istediğine göre belirlemiyorlar.Adamı olan ,partide birilerini bulan,parası olan aday oluyor.Anketlerde defalarca birinci olanları aday yapmıyorlar.O zaman anketler niçin yapılıyor.Birinci adayları koymazsan belki o ilçede seöimi kazanırsın ama genelde oylarınız düşer.Genel seçimlerde olduğu gibi....

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSP’li Karakülçe: CHP'de seçimlerden sonra bir grizu patlaması yaşanacak!
DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, "Toplum, CHP'ye uzun yıllardır ...
Aday gösterilmeyen CHP’li Dayanç’tan örgüte mesaj!
Balçova Belediye Başkan Aday Adayı olan fakat aday gösterilmeyen Muharrem ...
CHP İzmir’de Batur-Pekdaş buluşması!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 31 Mart için Konak Belediye Başkan ...
 
İzmir sordu... Zeybekci yanıtladı
AK Parti Büyükşehir Belediye Bakan Adayı Nihat Zeybekci bir ilke imza ...
ÖDP'li Alper Taş, CHP'den aday mı oluyor?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgürlük ve ...
Muhittin AKBEL yazdı... Başkan adayları! Bunlara dikkat
Muhittin AKBEL yazdı... Başkan adayları! Bunlara dikkat
 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesajları: Neden Soyer? Kocaoğlu sorusuna çarpıcı yanıt!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,Tunç Soyer’e babası üzerinden gelen eleştirilere ...
Mehmet KARABEL yazdı... Vermeyince mabud, neylesin Mahmut?
Mehmet KARABEL yazdı... Vermeyince mabud, neylesin Mahmut?
İYİ Parti İzmir'de ilçe başkanı istifa etti!
Torbalı İlçe Başkanı Baki Akyüz görevini bıraktı. Ayrıca Millet İttifakı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva