HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
7 Mart 2024 Perşembe - 13:21

Bakan Özhaseki'den riskli konutlarda düşük faiz müjdesi... Pilot il İzmir!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" kapsamında İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınarak aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle kredi desteği verileceğini açıkladı. Projede pilot ilin İzmir olacağı belirtildi

Bakan Özhaseki den riskli konutlarda düşük faiz müjdesi... Pilot il İzmir!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin İzmir'de katıldığı "Türkiye İklime ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" programında kredi kampanyasını duyurdu.

Bakan Özhaseki, “İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi” kapsamında İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınarak aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle  kredi desteği verileceğini açıkladı.

Programa İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti İzmir milletvekilleri Alpay Özalan, Mahmut Atilla Kaya, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de katıldı.

İZMİR'E HAYIRLI OLSUN
Özhaseki yaptığı açıklamada "Buraya gelmeden önce Dünya Bankası ile yaptığımız bir çalışma vardı. 4 yıldır çalıştığımız bir konuydu. İstanbul hepimizin gözbebeği. İzmir’de göz bebeğimiz tabi.Ancak Marmara bölgesinde olacak deprem korkusu hocalarımız sıkça dile getirdiği için çok daha korkuyor. Allah korusun böyle bir şey olursa altından kalkmak zor olacağı düşüncesi ile yarısı bizden kampanyası düzenlemiştil. Özellikle aralarında İzmir’in de bulunduğu 4 ilin pilot bölge seçildiği süreçte Dünya Bankası ile yapılan görüşmede sona geldik İlk etapta anlaşma yaptık. Vatandaş evini yenilemek istiyorsa bizden krediyi alabilecek 0,69 faiz ile  180 ay boyunca devam eden TL bazında kredi. Bu da İzmir’e hayırlı olsun" dedi.

MUHALEFETE GÖNDERME… ONLAR DEPREM TURİSTLERİYDİ
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem hakkında konuşan Özhaseki, "6 Şubat depremin herkes deprem bölgesinde koşuyor. Ben o dönem genel başkan yardımcısıydım.  Yerel yönetimlerden sorumluydum bin 390 belediye var Türkiye'de 810 tanesi AK Partili. Arkadaşların tamamına telefon ettim. Acil işleri sürdürün ancak işi gücü bırakıp oraya gidin dedim.Tüm beledilerimiz oradaydı. Tüm millet ayaktaydı. Bir de nüfusları milyonları geçtiği halde koca koca devasa belediye başkanları vardı. Onlar bir ara özel jetler ile uğradılar. Sosyal medya ekipler, TV'ler, kameralar... Sonra birkaç selfie çekilip gittiler. Onların Allah iyiliğini versin, deprem turistleriydi onlar" diye konuştu.

180 BİN BİNA DÖNÜŞMELİ
İzmir'deki deprem riskine dikkat çeken Özhaseki, "İzmir’de bizim tespitlerimize göre  6 ila 7,2 arasında deprem üretebilecek 21 fay kırığımız var. Hangisi hangi tarihte nasıl hareketlenecek böyle bir bilgi yok. Çok riskli bir coğrafya üzerinde oturduğumuzu biliyorsunuz. Bizim tespitimize göre 180 bin bağımsız birim riskli gözüküyor. İlk etapta bir an önce yapılması gereken 36 bin bina var. Bir an önce yapılması gerekiyor. İzmir  Afet Risk Haritası hazırladık. Nerede/ne olabileceğin, heyelan riski olan bölgeleri, fayların hareketli olduğu bölgeleri,zeminin sıvılaştığı bölgeleri arkadaşlarımızı belediyelerle işbirliği ile resim etmiş ve isteyen belediyelere veriyor. Kentsel dönüşüm doğru ve sağlıklı yapılabilmesinin 3 temel ayağı var. Birisi bakanlık.Bakanlık bu işten mutlaka eli kolu, tüm bünyesiyle olması lazım, çekinmemesi lazım. Kanun yapılması lazımsa yapıyoruz. Nasıl yapılacağı konusunda herkesin önünü açmaya çalışıyoruz. İkinci bir ayağı var belediyeler. Bazı belediye başkanları beni görünce ‘bizim bölgemiz riskli gelip bir çalışma yapsanız’ diyor. Kentsel dönüşüm başkanlığında 200-300 çalışan var. Ankara’dan gelip yapsınlar demenin ne mantığı var. Her belediyede 3-5 bin kişi çalışıyor. Riskli mahalleleri çalışın, getirilene sonuna kadar yönünüz açacağım. Ben her imkanı sunacağım diyorum" dedi.

21 YIL BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ BİRİ OLARAK SÖZ VERİYORUM 
CHP’li yerel yönetime de yüklenen Özhaseki, "25 senedir İzmir’in bir ucundan tutsalardı... Çiçek böcek, sanat, konser, yandaşlar para verme... Tabi bunlar da olsun, kültür-sanata karışacak halimiz yok ancak kentsel dönüşüm tarafına dönüp bunları yapmıyorlarsa burada bir sorun var. İnşallah önümüzdeki dönemde İzmir halkı Hamza Bey ile yola çıkarlarsa 21 sene belediye başkanlığı yapmış biri olarak söz veriyorum yanlarında olacağım ve elimde ne imkan varsa sonuna kadar kullanacağım" diye kullandı.

DİLİNİZE MEZE OLACAK KONU DEĞİL
Vatandaşların da dönüşüme katkı koyması gerektiğini belirten Özhaseki, "Bu işin üçüncü ayağı vatandaş. Onların bu işe sıcak bakması lazım.  İstanbul'da gördük. Hele sen bir anlaş deyip diğerlerini anlaştırıp kendisi hakkının 3-4 katını istiyorlar. Bazı avukat arkadaşlara da seslenmek istiyorum. Mülkiyet hakkı deyip bazı hayırlı işlere dava açmayın. 3-5 kuruş için hayırlı işlere dava açılır mı ya? Deprem meselesi siyaset üstü bir konu. Bu birilerini elinde oyuncak olacak, diline meze olacak konu değil. Ne olur bu işte siyaset gözetmek, ideolojik davranmak gibi konuların pençesinden kurtulalım” dedi.

VALLAHİ BİLLAHİ YARDIMCI OLACAĞIM
İzmirli belediye başkanlarına çağrıda da bulunan Özhaseki, “Örnekleri yaşadıktan sonra korkuyorum. Yeter ki arasınlar gelsinler. İzmir’in şu partisindenim şu ilçesindeyim kentsel dönüşüm için yardımcı olun desinler vallahi billahi yardımcı olmaya söz veriyorum. Ancak yaşadıklarımız böyle demiyor. Hamza kardeşimiz seçildiklerinde sorunsuz şekilde Ankara’daki işlemlerini sürdüreceklerini düşünüyorum” dedi.

 
Gazze'de can kaybı 30 bin 800'e yükseldi
 
Deprem sonrası gündeme geldi... Konutlarda inşaat zamanı!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahmut 7 Mart 2024 Perşembe 20:39

Izmir’de bircok ailenin mulku agir hasar gormus,maddi inkansizliktan dolayi agir hasarli oldugu halde evlerini yaptiramiyor,neden cunki dusuk faizli kredi vadettikleri halde hicbir adim atilmadi.Bu sadece secim reklami,simdiye kadar neredeydiler,Izmir depreminde sonra bu kadar zaman gecti,hukumet olarak faiz konusunda hic yardimci olunmadi

Yorumu oyla      7      0  
Deniz 7 Mart 2024 Perşembe 20:15

Şimdi rant beton derler troller izmirde herseyi itiraz etmek zorunda bu tipler bazen çevreci bazen balkon milliyetçisi her şekle girenler çok aslında izmirli de değiller işin komedi tarafı bu itirazci İzmiri bilmeden mahkemelerde itiraz ediyorlar

Yorumu oyla      1      6  
Ergün Tasdemirel 7 Mart 2024 Perşembe 19:43

Üfur,ruzgar olsun...????

Yorumu oyla      3      0  
Coşkun yaşar 7 Mart 2024 Perşembe 18:29

Seçimden önce mi,sonramı?ona göre gidelim krediyi kullanmak için

Yorumu oyla      5      0  
Coşkun yaşar 7 Mart 2024 Perşembe 18:27

Yürürlüğe girdimi? Hangi bankalar??

Yorumu oyla      3      0  
Aktepeli 7 Mart 2024 Perşembe 17:40

Neden şimdiye kadar yardımcı olmadınız diyen kardeşim,seni biraz Türkiyede Kentsel Dönüşümü ve Kentsel Dönüşüm politikalarını araştırmaya davet ediyorum.Söylemini cahilliğine veriyorum.Türkiyenin her yerinde bakanlığın yürüttüğü projeler bir bir hayata geçti, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşümde sınıfta kaldı, Aktepe Emrez 15 yıldır proje bekliyor,1 adım yol alınamadı,bu sadece bir örnek

Yorumu oyla      1      7  
ANLAŞILAN 7 Mart 2024 Perşembe 17:36

Sayın Bakanda üstü kapalı "Hamza kardeşimiz seçildikten sonra sorunsuz şekilde..." ifadesiyle ayrımcılık yaptıklarını Genel Başkanlık düzeyinde açık olarak Hatay'da ifade edildiği gibi burada da üstü kapalı olarak ifade etmişlerdir. NOKTA

Yorumu oyla      11      0  
7 Mart 2024 Perşembe 15:49

NEDEN ŞİMDİYE KADAR YARDIMCI OLMADINIZ

Yorumu oyla      13      2  
murat 7 Mart 2024 Perşembe 15:40

Kentsel dönüşümde otopark sorunu devam ediyor, Bakanlık ivedilikle bu sorunu çözmeli.

Yorumu oyla      4      1  
MURTAZA ZOR 7 Mart 2024 Perşembe 14:23

Bu krediyi almak inanın at arabası ile aya gidip gelmekten daha zordur. NOKTA

Yorumu oyla      15      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karlı satışa 'vergi' ayarı... Emlakçılar Odası'ndan 'oranlar düşürülsün' çağrısı!
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu, gayrimenkul alım satımında ...
Mart ayı kira artış oranı belli oldu!
Mart ayı kira artış oranı, şubat ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla ...
Kira geliri vergisi rehberi: Ödemeyene ceza!
Kira gelirlerinin beyanı için mart ayı kritik ödeme sahip. Maliye Bakanlığı, ...
 
Turistik ilçenin su sorununa neşter!
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda ...
Gayrimenkulde beyan dönemi başladı
Gayrimenkul alım-satımında 1 Mart’ta beyan dönemi başladı. Konut sahipleri ...
Mahkeme iptal etmişti… SİT’teki otele plan onayı!
Mahkemenin imar planlarını iptal ettiği turizm merkezi Çeşme Dalyan’daki ...
 
BDDK'dan konut kredisi kararı!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, kentsel dönüşüm kapsamındaki ...
İnşaat sektörü umutsuz... 'Yavaşlama trendi sürecek'
2023 yılında bir önceki yıla göre yarıya yakın düşen satışların, 2024 ...
Ev sahipleri için beyan dönemi başlıyor!
Yeni dönemde 21 bin liranın üzerinde kira geliri elde eden beyan edecek. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva