HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2016 Perşembe - 14:15

Bakan Elitaş’tan çarpıcı İzmir yorumu, Delican’dan Körfez çıkışı!

Ekonomi Bakanı Elitaş İl Başkanlığı ziyaretinde İzmir için “Ahenksizlik ve uyumsuzluk hakim gibi…” dedi. İl Başkanı Delican’dan da Başkan Kocaoğlu’na ‘Körfez’e ÇED’ yanıtı geldi.

Bakan Elitaş’tan çarpıcı İzmir yorumu, Delican’dan Körfez çıkışı!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Bülent Delican’ı ziyaret etti.

Ziyarette milletvekilleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları ve partililer hazır bulundu.

Delican Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’a, Selçuk’ta yapılan bir metre uzunluğunda üzerinde besmele Osmanlı tuğrası bulunan tablo hediye etti.

- ELİTAŞ'TAN OSB YASASI MÜJDESİ... 

LAF OLARAK SÖYLEMİYORUZ
Görüşmede ilk sözü alan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Başbakanımızın Yunanistan Başbakanı ile başlatmış olduğu dostluk köprüsü ve ticaret alanındaki yoğun çalışma temposundan sonra önemli bir bakanımızı daha ağırlamaktan onur duyuyoruz. AK Parti olarak İzmir’e ve hemşerilerimize önem veriyoruz. İzmir’in büyük işler başarması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da hazırız. Türkiye’de bu anlamda iyi yetişmiş insanlardan biri olan Mustafa Elitaş’ın Ekonomi Bakanlığı’na gelmesi bizi onurlandırdı. Kendisinden İzmir adına büyük hizmetler bekliyoruz. Yapılan hizmetlerin devamını gerçekleştireceğini biliyoruz. Uzlaşı iklimini de İzmir’de devam ettirecek. 64’ncü hükümetin eylem planında 2 ay içinde verdiğimiz taahhütlerin yüzde 66’sını gerçekleştirdik. Bugün de İnovasyon Haftası nedeniyle İzmir’e verilen önem gösteriliyor. İzmir vergi gelirleri konusunda üçüncü sırada… Ama bu bize yetmiyor. İstanbul’dan sonra ikinciliğe oynayan kent haline geliyoruz. İstanbulla yarışa, Akdeniz havzasında da birinciliğe oynayan kent haline geleceğiz. Bunları laf olarak söylemiyoruz” şeklinde konuştu.



1’E 10 KAZANACAĞIZ
Çandarlı Limanı için üst yapı ihalesine çıkılacağını ifade eden Delican, İzmir ve çevresinde olan yatırımları anlatarak bilgi verdi. Delican, “Bu yatırımlar sanayi, ekonomi ve ticaret alanında ciddi gelirler sağlayacak. İzmir’in 9 milyar TL’lik ihracatını 500 milyar TL’ye çıkarmasında alacağı pay 100 milyar doları geçecek. Yani 1’e 10 kazanmış insanlar olarak zenginliğe ulaşacağız” dedi.

İZMİR’İN ÖNÜNÜ KAPATMIYORUZ
İzmir’in potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade eden Delican, “İnşallah 2019’da yerel seçimlerde daha güzel başarılar kazanacaktır. Buradan Başkan Aziz Kocaoğlu’na sesleniyorum. İzmir’in önünü kapatmıyoruz. Her şeyin önünü açıyoruz. Körfezin de önü kapalı değil. Algı operasyonlarıyla yanıltmaya çalışmasın. Hükümetimiz her türlü katkıyı sunarak, yanında oldu. Ama öyle bir maharetle tersine çevirmeye çalışıyorlar ki… ÇED raporu ile ilgili hükümetin müthiş bir desteği var. Kalksınlar baksınlar” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN İLE YAPILAN ZİRVEYE DEĞİNDİ
İzmir’e geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “İzmir’de 95 yıl sonra ilk defa yabancı bir ülkenin başbakanını ağırladık. Yunanistan’la aramızda yüksek düzeyli iş birliği toplantıları gerçekleşti. Heyetler arası bire bir görüşmeler yaptık. Yaptığımız müzakereler doğrultusunda birbirimize yardım konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

BANA AHENKSİZLİK VE UYUMSUZLUK HÂKİM GİBİ GELİYOR
İzmir’in dünyanın ve Türkiye’nin en önemli merkezlerinden bir tanesi olduğunun altını çizen Elitaş, en son 1974 yılında İzmir’e geldiğini söyledi. O zamanlarda İzmir Enternasyonal Fuarı’nın çok meşhur olduğunu dile getiren Elitaş, “Uluslararası firmalarla sanayici gözüyle ilgilenen biri olarak gelmiştim. İzmir hayran olduğumuz şehirlerden bir tanesi. Fakat geçmiş dönemlerde çok başarıya imza atan İzmir son zamanlarda açıkçası gelişmeyi tam olarak takip edemedi. Bir ülkenin ve bölgenin gelişmesi, hedefe emin adımlarla ilerlemesi güven ve istikrardan geçer. İzmir merkezi idare ve yöneticileriyle birlikte aynı hedef doğrultusunda amaçlarını birleştirirse zirveye doğru gidişi kolay olur. İzmir, yerel yönetimler konusunda bazı ilçelerde ve Büyükşehir’de bizden yana tercih göstermedi. Merkezi idarenin yerel hizmet yapabilmesi belediyelerin iznine bağlıdır. Yerel yönetimlerin kendi hizmet alanı içine girer, merkezi idareden talep etmedikleri takdirde merkezi idarenin bunu yapması mümkün değil. İzmir’den seçilen ve İzmir’i yatırımla özdeşleşmiş, ulaşımda ve iletişimde dünya ile yarışır hale getirmiş bakanımız var. İzmir metrosu ile ilgili çıkardığımız bir yasayla ancak ulaşımda bir finans sağlayabilme katkısında bulundu. Ahenk ve uyum içinde olunduğu takdirde başarılı olunur. Ama bana ahenksizlik ve uyumsuzluk hakim gibi geliyor. İl başkanımızda gereken mesajı verdi. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı da alması gereken mesajı almıştır” diye konuştu.

DELİCAN’I İKTİSATÇI SANDI
İzmir’in Türkiye’nin ihracatında önemli bir il olduğunu ifade eden Elitaş, biraz daha gayret göstermesi gerektiğini söyledi. Elitaş, birlik ve beraberlik içerisinde ülkenin muhasır medeniyetler seviyesine ve daha da üzerine çıkması için ahenkli şekilde çalışmak gerektiğini altını çizdi. İl Başkanı Bülent Delican’a da övgüde bulunan Elitaş, Delican’ı iktisatçı sandı. Elitaş Delican’a mesleğini sorduğunda ‘eczacı’ cevabını alınca, “Başkanımızın da ekonomi ile bu kadar iç içe olması gayet güzel. Kendisi eczacı ama iktisatçı gibi… İzmir’deki hastalıkları geçirmek için reçete başkanımızda. Teşhisi koymuşlar. Sayın bakanımız başta olmak üzere, birlik ve beraberlik içinde İzmir’in kaybolan yıllarını telafi etmek için çalışacağız” diye konuştu.

EKONOMİMİZ HİÇBİR ZAMAN RUSYA’YA BAĞLI KALMADI
Rusya’nın biber ve nar alımını durdurduğu ile ilgili basın mensuplarının sorusuna cevap veren Elitaş, “Bizim Rusya ile ekonomik bağımız olmadı ve ekonomimiz hiç Rusya’ya bağlı kalmadı. Ticaretin de, askeri faaliyetlerin de bir kuralı var. Türkiye’ye müeyyide uyguluyorum diye kendi vatandaşını cezalandırıyor. Bunun farkında olması gerekiyor. 1 Ocak 2015’ten 23 Kasım 2015’e kadar Rusya ile aramızda yüzde 38 civarında bir azalma olmuş. Niye azalmış? Ekonomisini iyi idare edemediğinden dolayı azalma olmuş. 2016 yılında da normal seyrinde devam ediyor. Ekonomimiz Rusya’ya bağımlı değil. Yeni pazarlar bulmaya çalışıyoruz. Daha güvenli pazarlara gitmeyi düşünüyoruz. Bizim tüccarlarımız nazarında da güvenini kaybetmiş bir ülke. Ticari ahlaka uymayan borcunu ödemeyen bir ülke…” şeklinde konuştu.

LAF OLA KESE BAŞI, LAF OLA KESTİRE BAŞI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Harmandalı Çöp Tesisi ÇED raporunu hükümetin engellediği söylemleriyle ilgili soruya da cevap veren Elitaş, “ÇED konusunda bir prosedür vardır. Normal prosedür de devam etmektedir. Hükümet hangi belediye olursa olsun, hangi parti olursa olsun engel olmamıştır, durdurmamıştır. Bazı bürokratik konuların çıkması, belediye başkanının AK Parti iktidarı engelliyor gibi konuşması siyasi bir duruş değildir. Önünü açmak istiyorsa kavga ederek değil, daha usulüne uygun olarak yapılması gerekir. Ticaret kavgayla olmaz, istekler iyi niyet ve samimiyet ile olur. ‘Laf ola kese başı, laf ola kestire başı’ şeklinde olmaz” dedi.

Çandarlı Limanı ile ilgili bakanın yakın takipte olduğunu söyleyen Elitaş, il başkanının da her konuşmada dile getirdiğini ifade ederek, bir an önce açılacağını ve kaldıraç etkisi yaratacağını söyledi.

 
Belçika'dan zirve öncesi PKK'ya çadır izni!
 
Suriyeli Kürtler federasyon ilan etti!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 17 Mart 2016 Perşembe 20:00

İzmirdeki kalkinmayi yerel secimlere baglamak izmire kör baktiginizin kaniti. İzmire yeni yatirim icin elinizden tutan yok belediyeye yardimci olun, tesvikte manisayla aynı duzeye getirin, bitmeyen candarli limanini yapin artik, yilan hikayesine dondu. Yeri yanlissa kusura bakmayin hata yaptik deyin.izmirli gorur.

Yorumu oyla      11      5  
ali tanıl 17 Mart 2016 Perşembe 14:51

Sayın bakanım , il başkanım kaldıraç aranılıyorsa izmir"de oda inciraltı"dır..Lütfen izmir"e bir daha bakın..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'nun çağrısına muhalefetten jet yanıt
Başbakan Davutoğlu'nun Meclis'teki 506 dokunulmazlık dosyasının birden ...
Davutoğlu: Gelin dokunulmazlıkları kaldıralım
Başbakan Davutoğlu, partilerin dokunulmazlık konusundaki tutumunu görmek ...
Kılıçdaroğlu: Kazara bir CHP'li dese...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde ...
 
VP İzmir: Bombalar ne için Ankara'da patlıyor
Vatan Partisi İzmir İl Örgütü, Ankara’da Kızılay’da 35 vatandaşımızın ...
Başbakan Davutoğlu patlama noktasında…
Başbakan Davutoğlu, Ankara Kızılay'da 37 kişinin hayatını kaybettiği terör ...
Yüksel’den 2.ilçe turu: 3 örgütle buluştu
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ilçe turlarına kaldığı yerden devam ...
 
AK Partili Kaya ‘Körfez Geçiş Projesi’ni anlattı
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bir televizyon ...
HDP İzmir başkansız kaldı: Peki şimdi ne olacak?
Aykan’ın PM’ye seçilip istifa etmesinin ardından Uğur’un da terör propagandası ...
CHP’de o ilçede de krizi ‘barış formülü’ mü çözecek?
Çiğli’de 4 meclis üyesinin disipline sevk edilme talebiyle başlayan krizde ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva