HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2016 Perşembe - 10:21

AK Partili Kaya ‘Körfez Geçiş Projesi’ni anlattı

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bir televizyon kanalında, ‘İzmir Körfez Geçiş Projesi’ hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

AK Partili Kaya ‘Körfez Geçiş Projesi’ni anlattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı mega projelerden olan "İzmir Körfez Geçiş Projesi" ile ilgili gelinen son noktayı anlatan Kaya, "Gerek proje çalışmaları, gerekse etüt çalışmaları tamamlanmış bulunuyor. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci ise devam ediyor. İzmir kamuoyundaki değerlendirmelerde projeye destek oranı yüzde 80'leri buldu. İzmirli hemşehrilerimizin büyük bir kısmı, projenin kentimiz için çok faydalı olacağı görüşüne sahip. İzmir'e yakışan bir uzlaşmayla, herkesin ve her kesimin olumlu katkılarını alarak bu projeyi şehrimize kazandırmak istiyoruz. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım, İzmir'e ve İzmirlilere rağmen hiçbir şey yapılmayacağının altını özellikle çiziyor. İzmir ne zaman isterse, ne zaman 'tamam' derse süreç hızlanacak" dedi.

70 DAKİKALIK YOLCULUK SÜRESİ 10 DAKİKAYA İNECEK
Çiğli'de 2'inci Ana Jet Üsttü Mevkii'nden start alacak olan projede, İzmir Körfezi üzerinden Üçkuyular ve Narlıdere'ye ulaşım sağlanacağını belirten Kaya, "İzmir Körfez Geçiş Projesi ile birlikte, Altınyol ve Çevre Yolu'nda hâlihazırda oluşan ve gelecekte artarak devam edecek olan darboğaz ve trafik sıkışıklığı son bulacak. Projenin tamamlanması ile İzmir'in kuzey aksından gelen trafik kent içine girmeden İzmir Körfezi güney aksına ulaşım sağlanmış olacak. Proje tamamlandığında, 70 dakikalık yolculuk süresi 10 dakikaya inecek. Yaklaşık 12 Km uzunluğundaki Körfez Geçişi Projesi tamamlandığında, aradaki mesafe 31 km uzunluğundaki Sahil Yolu'na göre 19 km, 52 Km uzunluğundaki Çevre Yolu'na göre ise 40 km kısalacaktır. Proje 12 km otoyol, 16 km raylı sistem tramvay olarak öngörülmekte, bu kapsamda kuzeyde 4.2 km ayaklar üzerinde köprü (körfez tarama kanalı üzerinde 200 metre kadar asma köprü şeklinde), 800 metre bir yapay ada ve 1.8 km batırma tüp tünel olarak önerilmektedir. Daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanacak, turizm faaliyetleri gelişecek. Kentin sanayi ve endüstriyel gelişimine katkı sağlanacak" şeklinde konuştu.

MARMARAY BENZERİ TÜP TÜNEL
İzmir'in iki yakasını Marmaray'ın benzeri bir tünel sistemiyle bağlayacak olan projede körfezin köprü ile geçileceğini belirten Kaya, " Ay-Yıldızlı Yapay Ada" ve "Körfez Köprüsü" ile de körfezin görsel zenginliğinin artacağını vurguladı. Projenin bazı kesimlerce kamuoyunda "İzmir'in Çılgın Projesi" olarak da nitelendirildiğini hatırlatan Kaya, "14 yıldır ülkeye büyük eserler kazandırdık, büyük yatırımların altına imza attık. Özellikle Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın dünyanın gıpta ile baktığı büyük projelerin mimarı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün Konak Tüneli'nden açıldığı günden itibaren 6,5 milyon araç geçti. İzmir'de Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'ni açıldığı günden beri 16 milyon yolcu kullandı. İstanbul'da 3. Köprü inşaatı tamamlandı, Marmaray sorunsuz bir şekilde hizmet veriyor. İzmir-İstanbul arasını 3,5 saate indirecek otoyol projesinde inşaatın tamamlanma oranı yüzde 50'yi geçti. Bunlar hep büyük projeler. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım bu projeyle birlikte İzmir'e bir gerdanlık kazandıracak. İzmir'in iki yakası birbirine bağlanacak. Projede Marmaray'ın benzeri bir tüp tünel, Ay-Yıldız motifli bir yapay ada var. Tabi bununla birlikte İzmir yeni bir turizm alanı da kazanmış olacak. Geçmişte İzmir, İstanbul'un hemen arkasından ikinciydi. Tekrar İzmir'i ikinci sıraya taşımamız lazım. Bizim İzmir için ortaya koyduğumuz, maliyeti 60 milyar lirayı bulan 35 Proje'de yapımına başlanan ya da tamamlananların sayısı 25'i buldu. 10 tanesi de proje aşamasında. Bu projelerin tamamı 2023'te gerçekleştiği zaman zaten bambaşka bir İzmir'le karşılaşacağız. İzmirli hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine ve en güzeline layık" ifadesinde bulundu.

 
Karşıyaka’nın engelsiz kütüphanesi büyüyor
 
Yüksel’den 2.ilçe turu: 3 örgütle buluştu
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Mart 2016 Cuma 12:29

Mesele istememek değil yapılmasının zor olması. Çandarlı Limanı kaç yıl oldu yapılabildi mi ? Ihaleyi giren oldu mu ? Kapasitesi düşürülüp tekrardan ihale edilecek. Burada da 3,5-4 milyarlık projeden bahsediyoruz. Araç geçişi fazla olmalı ki yapılabilsin. Yok biz YİD ile yapmayacağız derlerse de 3,5-4 milyara önce şehir içi metroları yapın denir. İzban sinyalizasyonu değiştirilmeli. Ne zaman arıza yapacağı belli değil.

Yorumu oyla      11      5  
İzmir Zihniyeti 18 Mart 2016 Cuma 08:27

İstemezük, istemezüük.

Yorumu oyla      11      5  
ST 17 Mart 2016 Perşembe 20:08

İzmir'e ve İzmirliye faydası en sonda düşünülecek bir proje. Bundan çok daha önemli işler var yapılacak

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 17 Mart 2016 Perşembe 19:08

yorumcuların fikrine katılıyorum. körfez geçiş projesi fizıbil değil. bu projeyi devlet yapmayacaksa, YİD. modeliyle yapılacaksa bu proje yapılmaz. izmirin böyle bir projeye şimdilik ihtiyacı yok. proje izmir ve körfez için çevre problemi oluşturur.şu anda geçişi sağlayan arabalı vapurla günde kaç araç taşınıyor? bunun istatiki vardır muhakkak. izmirin bu projeden daha önemli ve acil projelere ihtiyacı var.

Yorumu oyla      11      5  
arda ozturk 17 Mart 2016 Perşembe 17:12

once otogar metroyu yapın bunun için çed alındı ise neden dip taraması için çed verlmiyor hala..taktınız bu kopruye ..bayraklı şehir hastenesını yapın bornova opera bınasını yapın..buca tranwayını yapın yada mulkiyetını belediyeye devredın bıktık artık her işe engelsiniz ..

Yorumu oyla      11      5  
17 Mart 2016 Perşembe 16:47

köprüden günlük kaç araç geçişi olacağıyla ilgili bir çalışma yapılmış mı? 20-30-40 bin? 3.köprü için 135 bin günlük geçiş garanti edilmiş. Daha az olursa zararı devlet karşılayacak. Burada böyle bir geçiş olması çok zor gibi. YİD ile bu işe kimse girmez diye tahmin ediyorum. bakanlık zaten yapmaz. Proje biraz hayali gibi. Proje tanıtım toplantısında (odalarla yapılan ) firma yetkilileri projenin finansal açıdan fizıbıl olmadığını söylemişlerdi. Fizıbıl olmayan bir işe hangi firma ya da firmalar girer ki!

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 17 Mart 2016 Perşembe 15:51

Bu proje körfeze zarar verecektir Atilla Kaya'nın elinde görülen proje "genel vaziyet planıdır" ve fizibilite içermez yani sadece görselden ibarettir projenin ebatlarını içerir bu hattı günlük ne kadar aracın kullanacağı ya da tramvayı ne kadar yolcunun kullanacağı, projenin körfezde yaratacağı olumsuzluklar hakkında hiçbir veri sunmuyor. Daha önce yapılan Konak Tüneli Sayın vekilin verdiği rakama göre geçen 300 günlük sürede günlük araç geçiş sayısı yaklaşık 22 bin dir zaten bu rakamı Karayolları 2. Bölge Müdürü de vermişti beklenen ise 72 bin araç idi ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve tünele baktığınızda çıkışları hatalı ve şu an karayollarının ilgili hataları düzeltmesine dair çalışmaları var (2. Bölge Müdürlüğü Teknik ekipten birebir aldığım bilgidir isteyen muhabirleriniz araştırabilir). Yani uzun lafın kısası bir işi aceleye getirmeden artısı ve eksisiyle iyi değerlendirmek lazım ki mevzu bahis 5 milyar liralık bir projedir ve ben bu projenin günlük 22 bin araç geçen Konak Tüneli kadar kullanılmayacağını ve hatta bu rakamın yarısını bile bulmayacağını düşünüyorum 5 milyar lira bu proje için israftan başka bir şey değil arabalı vapurla aynı yolu zaten 15 dakikada gidiyorsunuz.

Yorumu oyla      11      5  
izmir li 17 Mart 2016 Perşembe 14:52

İzmir-İstanbul otoyolundaki çalışmalar Bursa-İstanbul arasında yoğun devam ediyor.Ancak Bornova çıkışı hariç,İzmir-Bursa arasına hiçbir çalışma yapılmıyor.Bu yol sanki BURSA-İSTANBUL yolu şeklinde devam ediyor gibi!!!Bu arada İZMİR'in teşvik konusundaki durumuna neden değinmiyor sayın Bakan ve Vekiller,en önemli konu bu İzmir İÇİN...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP İzmir başkansız kaldı: Peki şimdi ne olacak?
Aykan’ın PM’ye seçilip istifa etmesinin ardından Uğur’un da terör propagandası ...
CHP’de o ilçede de krizi ‘barış formülü’ mü çözecek?
Çiğli’de 4 meclis üyesinin disipline sevk edilme talebiyle başlayan krizde ...
HDP'li vekilden PKK'lı cenazesinde şok sözler
Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağının devam eden Sur ilçesinde güvenlik ...
 
CHP'li Sertel: Bu işin 49’u-50’si yok...
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin ...
CHP açıkladı: Terörü bitirmek için 4 öneri!
CHP'li Selin Sayek Böke, partinin terör sorununu bitirmek için 4 önerisini açıkladı.
HDP'ye İstanbul'da Nevruz izni çıkmadı
HDP, İstanbul'da Nevruz kutlaması için yapılan başvuruya, İstanbul Valiliği'nden ...
 
AK Parti'den 'Kaç canımız kaldı?' afişlerine tepki
AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Ankara'daki terör saldırısının ...
AK Partili başkandan 'idam' paylaşımı
AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, sosyal paylaşım sitesi ...
HDP'li Hezer'in fezlekesi Başbakanlık'ta
HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkındaki fezleke Adalet Bakanlığı tarafından ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva