HABERLER>DÜNYADAN
17 Mart 2016 Perşembe - 12:58

Belçika'dan zirve öncesi PKK'ya çadır izni!

Belçika hükümeti, terör örgütü PKK'ya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı Türkiye-AB Zirvesinin yapılacağı AB Konseyi binasının hemen arkasında çadır kurması için izin verdi.

Belçika dan zirve öncesi PKK ya çadır izni!

Türkiye'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, İçişleri Bakanı Jan Jambon, Adalet Bakanı Koen Geens'in katılımıyla yapılan üçlü toplantıdan sadece bir hafta sonra terör örgütü yandaşlarından yeni bir adım geldi.

PKK yandaşları aldıkları izin sayesinde Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı Türkiye-AB Zirvesi'nin yapılacağı Brüksel'deki AB Konseyi binasının hemen arkasına çadır kurdu. Terör örgütünün Belçika'daki liderlerinden Remzi Kartal'ın Gündeydoğu'daki terör operasyonlarını eleştirmek için basın toplantısı düzenlediği çadır halen kaldırılmış değil. Terör örgütünün sembolleriyle dolu olan çadırın etrafında az sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı görüldü. Belçikalı bakanlar, geçen hafta terörle mücadelede işbirliği sözü vermesine rağmen çadıra müdahale edilmedi.

AA muhabirinin ulaştığı Belçika İçişleri Bakanlığı yetkilileri, zirve öncesi üstelik de zirvenin yapılacağı AB Konseyi binasının hemen arkasına terör örgütünün çadır kurmasının güvenlik riski oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya cevap vermedi.

ÜÇLÜ TOPLANTIDA ÇİFTE STANDART ELEŞTİRİSİ

Geçen hafta yapılan üçlü bakanlar toplantısı sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ortak basın toplantısında Belçika'yı eleştirerek, "PKK’yı DAEŞ’ten farklı tutup ona tolerans göstermek, ya da DHKP-C gibi terörist örgütlere müsamaha göstermek çifte standarttır. Bizim de arzumuz, bu teröristler konusunda aynı hassasiyetin gösterilmesi ki Belçika’da da bunların cezaya çarptırılması gerekiyor. Müsamaha yapılmaması gerekiyor" demişti.

Bu eleştiriye Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Reynders ise, "Belçika’da PKK ve DHKP-C hakkında adli takip ve soruşturmalar federal savcılar tarafından çok detaylı bir şekilde yürütülmektedir. Kısa bir süre sonra 4 dava hakim karşısına çıkacak. Usulleri yavaş olan bir ülkeyiz ancak terör ve teröristlerin süreçleri konusunda en aktif ülkelerden bir tanesiyiz" cevabını vermişti.

BELÇİKA’DAKİ PKK VARLIĞI

Belçika, terör örgütleri PKK ve DHKP-C'nin Avrupa'da en yoğun faaliyette bulunduğu ülkelerin başında geliyor. Örgüt liderlerinin yaşadığı ülkeden PKK'nın televizyon kanalları da yayın yapıyor. Kurduğu dernekler vasıtasıyla faaliyetlerini sürdüren terör örgütü PKK'ya karşı en son 2010 yılında operasyon düzenlendi.

Sadece Belçika değil, Almanya, Avusturya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsveç ve Yunanistan başta olmak üzere diğer AB ülkelerinde de PKK faaliyet yürütüyor. AB'nin terör örgütleri listesinde olmasına rağmen bu örgüte karşı adım atılmaması Türkiye'nin tepkisini çekiyor.

IŞİD’E OPERASYON VAR PKK’YA YOK
Belçika'nın diğer bir terör örgütü IŞİD'e karşı ise operasyonları aralıksız devam ediyor. 13 Kasım'daki Paris saldırılarında yer aldığı belirtilen kişileri bulmak için sık sık operasyonlar düzenleyen Belçika, bu konuda Fransa ile işbirliği yapıyor. Son olarak geçen salı günü bir baskın sırasında çıkan çatışmada 4 polis yaralanmış ve bir saldırgan öldürülmüştü. Bugüne kadar 30'dan fazla kişinin gözaltına alındığı operasyonlar sonunda 8 kişi tutuklandı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, 14 Mar'ta "PKK'nın Avrupa'daki faaliyetlerinin, AB'nin Ankara'daki saldırı sonrası ifade ettiği dayanışmasıyla çelişip çelişmediğine" ilişkin bir soru üzerine, "PKK, AB için tüm açılardan kesinlikle bir terör örgütüdür. AB içi ve dışındaki faaliyetleriyle onu (PKK) terör örgütü olarak görüyoruz ve buna da bağlıyız" demişti.
"Bugün hem söylem hem de eylemde dayanışma günü" diyen Mogherini, Başbakan Davutoğlu'yla zirve dolayısıyla görüştükleri zaman terör konusunu da ele alacaklarını ifade etmişti.

 
Aydın’ın kısa efesinden kara haber!
 
Bakan Elitaş’tan çarpıcı İzmir yorumu, Delican’dan Körfez çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En seksi polis timi lağvedildi
Meksika’nın Aguascalientes eyaletinde polisin kamuoyundaki “imajını yükseltmek” ...
Türkiye-AB anlaşması önündeki 8 pürüz!
Türkiye'nin sığınmacı krizinin çözümüne katkıda bulunma karşılığında öne ...
ABD: Suriye'de 'özerklik' tanımayız!
ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de özerk ya da yarı özerk bir Kürt yönetimini ...
 
Financial Times'tan Türkiye'ye kötü haber!
İngiliz Financial Times gazetesi, AB'nin mülteci sorununun çözümü için ...
ABD'de hukuk dengelerini değiştirecek karar!
ABD Başkanı Obama'nın Antonin Scalia'nın ölümüyle boşalan Yüksek Mahkeme ...
Skandal: Kadın futbolculara dayak!
İspanya'da büyük utanç... Kadın Futbol İkinci Ligi'nde Cordoba futbolcuları ...
 
Kuzey Kore’den ABD’li öğrenciye 15 yıl hapis
Kuzey Kore'de 3 aydır tutuklu bulunan ABD’li öğrenci, 15 yıl hapis cezasına ...
Hollandalı taraftarlardan insanlık dışı hareketler
UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid-PSV maçı öncesi yaşanan "insanlık ...
ABD'de Trump ve Clinton başkan adayı gibi!
ABD'de başkanlık seçimi kapsamında Florida ve Ohio'da yapılan ön seçimleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva