HABERLER>EGE
7 Mayıs 2013 Salı - 14:16

Bakan Bağış Manisa'dan Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Turgutlu’da TÜBİTAK Bilim Fuarı Günleri'nin açılışını yaptı. Daha sonra Manisa’ya geçen Bağış’ın sanayicilerle buluştu. Ardından Manisa İl Teşkilatının çözüm süreci paneline katılan Bağış muhalefete yüklendi

Bakan Bağış Manisa dan Bahçeli ve Kılıçdaroğlu na yüklendi

MANİSA - Bakan Egemen Bağış, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde bulunan Halil Kale Fen Lisesi'nde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı Günleri'nin açılışını gerçekleştirmek üzere bugün saat 10.00'da ilçeye geldi. Egemen Bağış'ı ve beraberindeki heyeti, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz karşıladı. Bağış ve beraberindekiler lisede ise Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Ak Parti'li Serhat Orhan, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Veli Göçemen, siyasi parti temsilcileri ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Bağış, sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirterek başladı. Bağış, "Sizlere selam gönderenler var. Üzerimde kalmasın. İlk olarak size Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Manisa'nın evladı, hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın selamını getirdim. Ak Parti Manisa milletvekillerinin selamını getirdim" dedi.

'ARAŞTIRMA FONU KULLANILMIYORDU'
Konuşmasında iktidarın faaliyetlerine değinen Bağış, en büyük bütçenin Milli Savunma'dan alınarak Milli Eğitim'e ayrıldığını belirtti. Göreve geldiklerinde üniversiteler için ayrılan araştırma fonunun kullanılmadığını fark ettiklerini kaydeden Bağış, "Hatta o dönem Başbakanımız, genel başkanımızdı ve Avrupa Birliği üyeliğinde bize önemli destek veren İtalya'ya ziyarete gitmiştik. İtalya Başbakanı bize AB için destek vereceğini belirtti ve bir ricada bulundu. Bolu'da bir İtalyan şirketi tünel yapmıştı ve alacaklarını tahsil edememişti. Bizden bu mağduriyetin giderilmesini rica etti. Haklı bir ricaydı. Biz de bu parayı nasıl öderiz, nasıl kaynak yaratırız diye düşündük. Sonra bir baktık ki üniversitelerin araştırma fonu kullanılmamış. Ayırdığımız para öylece duruyor. O mağduriyeti böyle gidermiştik. Ama şimdi artık araştırmalar lise ve orta öğretim seviyesine kadar indi. Bununla da yetinmeyeceğiz. Her öğrenciye tablet pc dağıtacağız. Artık öğrencilerimiz Japonya'da bir blogda yazılanları da görecek, Harward Üniversitesi'nde yapılan son araştırmalarıda okuyacak" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ TAMAMLANSIN ÜLKE GELİŞECEK
Türkiye'nin terör için 320 milyar dolar para harcadığını ve çözüm sürecinin olumlu tamamlanması halinde ülkenin gelişeceğini belirten Bağış, "Bu harcanan paralarla yüzlerce havaalanı, yüzlerce boğaz köprüsü, yüzlerce kilometre yol, hastane, okul yapılırdı. Bugünden itibaren devletin kaynaklarını, milletin parasını doğru yönlere, doğru yerlere, projelere aktarabilirsek, bu ülkede bütün annelerin huzur içinde uyuyabilmesini sağlayabilirsek, evlatlarının ölüm haberi değil de projelerdeki başarı haberlerini almasını sağlayabilirsek, işte o zaman Türkiye'yi hiçbir güç tutamaz. İşte o zaman 2023 hedeflerimize kavuşuruz. Türkiye'yi Allah'ın izni ile dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri yaparız" dedi.
 
NALAN DİRİK’E TAZİYE ZİYARETİ
Bağış, konuşmasının ardından 9 Mayıs'a kadar devam edecek TÜBİTAK Bilim Fuarı Günleri'nin açılış kurdelesini kesti. Bağış ve heyet açılışın ardından öğrencilerin ortaya koyduğu çalışmaları tek tek inceledi. Bakan Egemen Bağış ve beraberindekiler buradaki açılışın ardından geçen hafta İngiltere'de 29 yaşında kalp krizinden ölen Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzman Yardımcısı Nalan Dirik'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bağış daha sonra Turgutlu'dan ayrılarak Manisa'ya gitti.



ELEKTRİK KESİLDİ
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) sanayici ve iş adamlarıyla konferansta bir araya geldi. 'Çözüm Süreci ve Avrupa Birliği' konulu konferansın açılış konuşmasını MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek yaptı. Türek, "Dış ticarette ve istihdamda sağlanan artışla rekorlar kırmanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Devletimizin sonsuz desteği, güven ve istikrar ortamı sayesinde 2023 Türkiye hedefine adım adım yaklaşıyoruz. Tek amacımız, ülkemizin kalkınmasını sağlamak, otomotiv sektörünün bölgemize gelmesiyle sanayinin ve turizmin merkezi İzmir, Aydın gibi illerimizin dinamizmini arttırarak, ortak hedefimize ilerlemekte önemli rol oynayacaktır" dedi.
 
Türek, konuşma yaptığı sırada elektrikler kesildi. Türek, konuşmasına karanlıkta devam etti. Yoğun programı nedeniyle elektriklerin gelmesini beklemeyen Bakan Bağış da konuşmasına karanlıkta başladı. Bağış, "Unutamayacağım bir konuşma olacak. Manisa'yı gerçekten çok önemsiyoruz. Bunu bir nazar olarak değerlendirelim" ifadelerini kullandı.
 
PAZARLIK SÜRECİ DEĞİLDİR
Bir süre sonra elektriklerin gelmesiyle konuşmasını sürdüren Bakan Bağış, "Bugün çözüm sürecinin ne olup olmadığını hakkında bir sohbet havasında konuşmak istedik. Çözüm süreci, kimilerinin çarpıtmaya çalıştığı gibi asla bir pazarlık süreci ve yeni başlayan bir süreç değildir. Çözüm sürecinin başlayış tarihi 3 Kasım 2002. Çözüm sürecinin kodları da Ak Parti'nin parti programında net yazıyor. Geçmişte insanlar görüşlerini bu kadar net ifade edemiyordu. Turgut Özal, bir mülakatında 'Benim annem Kürt'tü. Benim teyzem Türkçe bilmez' diye söylemde bulunmuştur. Rahmetli Cumhurbaşkanımız bile Kürt'üm diyememişti. Bugün devletin televizyonları 24 saat Kürtçe yayın yapabiliyor. Mahkumlar bile ana dilde konuşabiliyor. Bu ülkenin Ermeni vatandaşları 112 yıl sonra Akdamar'da ibadet edebildiler. Bu ülkenin Ortodoks vatandaşları Sümela'da kendi inançları çerçevesinde amin diyebildi. Cumhuriyet tarihinde Atatürk'ten sonra ilk defa cemevine giden bir Cumhurbaşkanı gördük" dedi.
 
'BİR TEK BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU ANLAMADI'
Bağış, çözüm sürecinde Türkiye'nin önünü açılacağını belirterek, "Özgürlüklerin kısıtlandığı, insanların yasaklandığı bir ülkede ekonomik bir büyüme hiçbir zaman olmamıştır. Bunu anlamayan iki kişi gördüm. Biri Bahçeli biri de Kılıçdaroğlu'dur. Tutumlarını algılamakta zorlanıyorum. Son 4 aydır çok ciddi bir şehit haberi almıyoruz. Çok ciddi bir üzüntü yaşamıyoruz. Bunlar önemli bir başlangıcın göstergesi. Bizim kardeşliğimizi güçlendirmemiz lazım. Binlerce yıldır birlikte yaşıyoruz. Birbirimizi değiştiremeyiz. Kimleri bu sürecin ülkemizi böleceğini öne sürüyor. Kardeşlik ile hiçbir ülke bölünmez ama kalleşlikle ülkeler bölünür" diye konuştu.
 
YEMEDİKLERİ HAKARET KALMADI
Bu süreçte işadamlarının desteğini çok önemsediklerini kaydeden Bağış, "Bu toplumsal birlikteliği yakalamayı istiyoruz. 63 kişilik akil heyet belirledik. Gittikleri yerde yemedikleri hakaret kalmıyor. Hiçbir çıkarları olmadan bu ülkeye bu süreci anlatmaya çalışıyorlar. Ne olur herkes kendi çevresine anlatsın. Bu süreç hepimizin. Hepimiz bu topraklarda birlikte yaşacağız" dedi. Bağış daha sonra Saruhan Otel'de Ak Parti Manisa İl Teşkilatı'nın düzenlediği çözüm süreci ile ilgili panele konuşmacı olarak katıldı.



'PÜSKEVİTÇİ BAHÇELİ, ÇAKMA GANDİ'
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Çözüm Süreci' paneline katıldı. Çözüm sürecinin anaların ağlamaması için yürütülen bir süreç olduğunu belirten Bakan Bağış, "Bu ülkede oğlu askerde de, dağda da olan anne aynı endişeyi taşıyor. Bu ülkede püskevitçi Bahçeli ve çakma Gandi Kılıçdaroğlu bu süreçten rahatsız oldu. Onlar terör bitti diye üzülüyor. Bu milletin vicdanında yargılanıp, müebbet hapse mahkum olmuş CHP ve MHP'nin bir daha iktidara gelemeyeceğini düşünüyorum. Eskiden biz CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a bakıp, 'Bu tam bizim dişimize göre bunu koruyalım' derdik. Sonra onu gönderip, Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçtiler. O öyle bir genel başkandır ki Kenya'ya gidiyorum diye yola çıkıp Somali'yi gezip geliyor. İngiltere'de yürüyen merdivenlere ters biniyor. Hatta oy bile atamıyor. Bir de onun kafa dengi püskevitçi var. O da bu ülkenin bölüneceğini iddia ediyor. Ben Bahçeli'ye Manisa'dan sesleniyorum: Kardeşlikle ülkeler bölünmez, kalleşlikle bölünür" dedi.
 
Bahçeli'ye Başbuğ Alpaslan Türkeş'in '9 Işık' kitabını okumasını tavsiye eden Bağış, "Türkeş kitabında 'Biz ne kadar Türk'sek onlar da o kadar Türk'tür' diyordu. Kitabında Leyla Zana'dan 'bacım' diye bahsetti. Bahçeli o kitabı okusun da öyle gelsin. Eğer bugün Alpaslan Türkeş hayatta olsaydı çözüm sürecini desteklerdi" ifadelerini kullandı.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ
CHP ve MHP'ye "çarpıtan muhalefet" benzetmesini yapan Bakan Egemen Bağış, gündemde olan başkanlık sistemini de muhalefetin kötülediğini savundu. Birçok ülkenin başkanlık sistemine geçtiğini belirten Bağış, "Bu sistem koalisyonları ortadan kaldırıyor ve istikrarı sağlıyor. Başkanlık sisteminin en büyük özelliği budur. Türkiye Ak Parti'den önceki hükümetler en fazla 1.5 yıl iktidarda kaldı. Muhalefet Ak Parti'nin bu sistemi Recep Tayyip Erdoğan için istediğini ileri sürüyor. Biz bu ülkede bir daha koalisyon olmasın, istikrar güvence altına alınsın istiyoruz. Biz böyle gelmiş böyle gitmesin diyoruz. Muhalefet bu duruma bir katkı sunmadığı gibi bir öneri de getirmiyor" diye konuştu.
 
'DÜĞÜMÜ MİLLET ÇÖZECEK'
Anayasa konusunda düğümü milletin çözeceğini ifade eden Bakan Bağış, "Millet bize 'tek başına iş başına' dedi. Biz de gider anayasayı milletimizle birlikte yaparız" ifadelerini kullandı.
 
Manisa'nın belediye konusunda hatalı tercih yaptığını savunan Bakan Bağış, "Ak Parti'nin esas uzmanlık alanı belediyeciliktir. Adayımız kim olursa olsun, önümüzde ne olursa olsun hem çözüm sürecinde, hem başkanlık sisteminde hem de belediye seçimlerinde Manisalılar gerekeni yapsınlar" dedi.
 
ERDOĞAN'I İŞARET ETTİ
Türkiye'nin bir seçim sürecine girdiğini kaydeden Bağış, "Bana kalırsa yapılacak seçimlerin içinde en önemlisi Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Çünkü bu millet ilk kez kendi cumhurbaşkanını seçecek. 2014 Temmuz ayında millet kararını verecek. Bu seçimden önceki belediye seçimlerinde de partimizin bir mesaj vermesi lazım. Ben halkın gönlünden geçen cumhurbaşkanını biliyorum. Benim gönlümden geçen kişi de aynıdır. 2002'de muhtar bile olamaz denilen adam bugün köşkün kapısını zorluyor" diye konuştu.
 
Bağış'a konuşmasının ardından Manisa'ya özgü hediyeler takdim edildi. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da Manisa üzümü ve mesir macunu hediye etti. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silah tutukluk yapınca kurtuldu savcının kararıyla şok oldu
Marmaris’in Armutalan Belediyesi'nde özel güvenlik görevlisi Emin İnan, ...
Bodrumlu Sevgi 9 gün dayanabildi
Bodrum bir evin mutfağındaki tüpten sızan gazın sıkışması sonucu meydana ...
Manisa’da sivil havacılık için dev proje
Manisa Valiliği'nin öncülüğünde merkeze bağlı Tekeliler Köyü yakınlarında, ...
 
3 gündür aranan Davut'tan kötü haber
Bozdoğan’da, kendisinden 3 gündür haber alınamayan 26 yaşındaki Davut ...
Leylek kurtarma operasyonu!
Söke’de çamura saplanan leylek, köylüler ve Ekodosd Derneği üyelerinin çabalarıyla kurtarıldı.
Polis abarttı: Çocuk futbolculara biber gazı!
U-14 Türkiye Futbol Şampiyonası Kütahya elemeleri maçında İkitellisporlu ...
 
Trajedi: Silahla oynarken ağabeyini öldürdü
Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde babalarının tabancasıyla hırsız polis oyunu ...
Kaymakamlık binasının Türk bayrağı çalındı
Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde, Kaymakamlık binası önündeki direkte asılı ...
Tren yolunda korkunç ölüm
Manisa’daki bir tekstil atölyesinde çalışan ve işe gitmek için demiryolundaki ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva