HABERLER>EGE
7 Mayıs 2013 Salı - 14:13

Silah tutukluk yapınca kurtuldu savcının kararıyla şok oldu

Marmaris’in Armutalan Belediyesi'nde özel güvenlik görevlisi Emin İnan, aynı yerde görevli zabıta memuru E.Z.'nin kendisine tabancayı doğrultup tetiğe basmasına rağmen, silah ateş almadı ve ölümden kurtuldu. Olayın ardından öldürmeye teşebbüs etmek suçlamasıyla gözaltına alınan E.Z. serbest bırakılınca, Emin İnan savcı hakkında suç duyurusunda bulundu. İnan'ın ölümden döndüğü olay anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Silah tutukluk yapınca kurtuldu savcının kararıyla şok oldu

MUĞLA - Olay, Armutalan Belediyesi hizmet binası önünde, geçen 30 Nisan günü saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Belediye hizmet binası önünde nöbet tutan özel güvenlik görevlisi Emin İnan, hızla bina önüne gelen 48 F 4122 plakalı otomobilin yanına gitti. Otomobildekilere bir şey olup olmadığını soran İnan'a, iddiaya göre araçta bulunan zabıta memurları E.Z. ile S.Ç. küfür etti. Bunun üzerine İnan, durumu hem zabıta amirine hem de kendi birim sorumlusuna bildirdi.



20 DAKİKA SONRA TABANCAYLA GELDİ
Olay yerinden hızla uzaklaşan E.Z., yaklaşık 20 dakika sonra iddiaya göre elinde tabancayla aynı noktaya geldi. Tabancayı özel güvenlik görevlisi Emin İnan'a doğrultan E.Z., hiç bir şey söylemeden tetiği çekti. Tabanca tutukluk yapınca hem kaçıp hem de ateş etmeye çalışan E.Z., bu sırada yere düştü.  Silahın tutukluk yapması sayesinde ölümden dönen İnan, E.Z.'nin üzerine atlayıp çevredekilerin de yardımıyla tabancayı elinden aldı. Haber verilmesi üzerine gelen polis ekibi, E.Z. ve arkadaşı S.Ç.'yi gözaltına aldı. Yaşanan korku dolu anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.


ALKOLLÜ ÇIKTILAR
Polis merkezine götürülen iki zabıta memurundan E.Z.'nin 1.25 ve S.Ç.'nin de 1.31 promil alkollü olduğu tespit edildi. İki şüphelinin yaklaşık 1 yıl önce uzman çavuşluktan zabıta memurluğuna geçiş yaptıkları, tabancanın da E.Z.'ye ait ve bulundurma ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.  İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.Z. ile S.Ç., nöbetçi savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldı, tabancaya da el konuldu.

15 GÜN SONRA BABA OLACAK

İki zabıta memurunun serbest bırakılmasına tepki gösteren Emin İnan, adliyeye gidip E.Z. ile S.Ç. ve onları serbest bırakan nöbetçi savcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 15 gün sonra baba olacağını kaydeden Emin İnan olayı anlatırken şunları söyledi: "Yaşadıklarım korku filmi gibiydi. Tabanca tutukluk yapmasaydı, 15 gün sonra doğacak çocuğumu kucağıma alamadan ölecektim. Psikolojim bozuldu. Yanımda akrabalarım olmadan sokağa çıkamıyorum. Bu olayın güvenlik kamerası görüntülerini savcı izlemeden karar verdi. Avukatımla hem savcı, hem de o iki kişi hakkında suç duyurusunda bulundum. Benim can güvenliğim yok, korku içinde yaşıyorum."

ZABITA MEMURLARI AÇIĞA ALINDI
Olayla ilgili gerekenlerin yapıldığını ifade eden Armutalan Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Ünlü, "Olaya karışan iki zabıta memuru açığa alındı. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. Konunun yargıya intikal etmesi nedeniyle daha fazla konuşamayacağım" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrumlu Sevgi 9 gün dayanabildi
Bodrum bir evin mutfağındaki tüpten sızan gazın sıkışması sonucu meydana ...
Manisa’da sivil havacılık için dev proje
Manisa Valiliği'nin öncülüğünde merkeze bağlı Tekeliler Köyü yakınlarında, ...
3 gündür aranan Davut'tan kötü haber
Bozdoğan’da, kendisinden 3 gündür haber alınamayan 26 yaşındaki Davut ...
 
Leylek kurtarma operasyonu!
Söke’de çamura saplanan leylek, köylüler ve Ekodosd Derneği üyelerinin çabalarıyla kurtarıldı.
Polis abarttı: Çocuk futbolculara biber gazı!
U-14 Türkiye Futbol Şampiyonası Kütahya elemeleri maçında İkitellisporlu ...
Trajedi: Silahla oynarken ağabeyini öldürdü
Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde babalarının tabancasıyla hırsız polis oyunu ...
 
Kaymakamlık binasının Türk bayrağı çalındı
Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde, Kaymakamlık binası önündeki direkte asılı ...
Tren yolunda korkunç ölüm
Manisa’daki bir tekstil atölyesinde çalışan ve işe gitmek için demiryolundaki ...
Patlayan lastik can aldı: 1 ölü 4 yaralı
Manisa'nın Kula İlçesi'nde, seyir halindeyken sağ ön lastiği patlayan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva