HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2013 Çarşamba - 12:51

Atila’nın hedefi turizm merkezi Bornova!

Dünyada, Antik Turizme olan ilginin son yıllarda arttığını belirten CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, tarih öncesi dönemden kalan Yeşilova Höyüğü'nün sadece Bornova'nın değil Ege Bölgesi'nin de bilinen en eski yerleşim merkezlerinden birisi olduğunu söyledi. Atila, “Bu tür tarihi mekanları, turizme kazandırarak hem ilçe ekonomisini kalkındırmayı hem de bölgedeki Turizm altyapısını güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Atila’nın hedefi turizm merkezi Bornova!

Türkiye'nin önemli tarihi yerleşim merkezlerinden bazılarına ev sahipliği yapan Bornova'da, Antik Turizmi geliştirecek çalışmalara öncülük etmek istediklerini belirten CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, bu sayede hem ilçe ekonomisinin canlanacağını hem de turizm varlığı konusunda önemli mesafeler kat edileceğini söyledi.

- BAYRAKLI ADAY ADAYI ÖNCEL'DEN 18 AYDA 100 BİN TOKA...

Seçim çalışmaları kapsamında Yakaköy ve Altındağ'da vatandaşlarla bir araya gelen ve Bornova ekonomisinin canlandırılmasında turizmin itici bir güç olduğunu vurgulayan Atila, “Tarihi merkez ve yapıları, bizim en önemli kültür varlıklarımızı oluşturuyor. Bunların ekonomiye kazandırılacak hale getirilmesi hem vatandaşımıza yeni iş sahaları açacak hem de tarihi değerlerin korunmasına yardımcı olacak. Üzerinde çalıştığımız projelerin başında ise turizm geliyor” diye konuştu.

Bornova Ovası'nın tarih öncesi dönemden kalma çok önemli merkezlere ev sahipliği yaptığı bilgisini veren Atila, “Bunlardan en önemlisi, Yeşilova Höyüğü'dür. Burası Ege Bölgesi'nin bilinen en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. Bunun yanında Yassıtepe Höyüğü ve diğer bazı yerleşim yerleri de bu coğrafyada binlerce yıldır insanoğlunun yaşadığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bunları atıl olmaktan kurtarıp turizme kazandırmak, bizim öncelikle çalışmalarımız arasında yer alması gerekiyor” ifadesinde bulundu.



Bornova Belediyesi'nin bu konuda bazı çalışmalar yaptığını ancak bilinirlik ve tanıtım noktasında yeterli projelerin bulunmadığını aktaran Atila, “Yeni yönetim anlayışımız ve turizme bakışımız noktasında, farklı projeler üretmek için çalışıyoruz. Bu kadar tarihi bir geçmişi olan ilçemizde, Antik merkezleri bilen vatandaş sayısı maalesef bir elin parmaklarını geçmiyor. Halbuki buralar kültürel değeri olan ve Bornova için de ekonomik potansiyeli bulunan noktalar. Bu gücün ortaya çıkartılabilmesi için konaklama noktasında ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu sayede yurt içi ve dışından gelebilecek turistler için ilçemiz yeni bir çekim merkezi olabilir” dedi.

TARİH VE DOĞA İÇ İÇE
Turizmin sadece tarihi mekanlarla yapılan ekonomik bir etkinlik olmadığının altını çizen Atila, Bornova'nın doğal yapısı içinde yer alan bu yerlerin aynı zamanda 'doğa seveler' için de alternatif bir güzergah olabileceğini söyledi. Atila, “İlçemize sadece turistik amaçla gelenler için değil aynı zamanda doğa severler için de bu mekanları kazandırmak, belediyenin öncelikli görevleri arasında yer alması gerekiyor. Biz buna uygun projelere hazırladık. Yılın her ayı ziyaret edilen bir ilçe oluşturmak önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.
Kayadibi, Yakaköy ve Karaçam gibi doğal güzelliklerin yanı sıra Homeros Vadisi gibi turizm de önemli potansiyeli bulunan yerleri bölge ekonomisine kazandırmayı istediklerini belirten Atila, “Bunun için öncelikle ulaşım ve konaklama sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Bunu yapmamız halinde, ilçemizde butik otelciliğinde önünü açabiliriz. Bunu başardığımız taktirde hem bölge hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlarız” şeklinde konuştu.

ANTİK KOLLEKSİYON
Üzerinde çalıştıkları konulardan birisinin de antik dönemde kullanılan eşyalardan oluşan bir koleksiyon oluşturmak olduğunu kaydeden Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sayede kültür mirasımızı gelecek kuşaklara anlatmak için iyi bir yol seçmiş oluruz. Gerekli izinler alınarak belediye bünyesinde bir koleksiyon oluşturabiliriz. Böylece bu topraklarda yaşayan toplumların hayatlarına ışık tutacak objeler, sergilenebilir. Daha sonra Uluslar arası bir organizasyonda bunların tanıtımı yapılır. Bizim hedefimiz, Bornovalıların kazanması.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işıkkentli 29 Kasım 2013 Cuma 02:24

Mevcut başkan Sayın Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır görevini dört dörtlük yapmıştır yapacaktır başka aday armaya gerek yok biz başkanımızdan memnunuz.

Yorumu oyla      12      8  
ali şanlı 27 Kasım 2013 Çarşamba 17:14

işte bu! artık somut projeler ortaya koyacak adaylar istiyoruz, sayın olgun atila nın projelerini yakından takip ediyoruz, ayağı yere basan bornova ya faydalı olacak projeler, inşallah sizi başkan olarak görürüz.

Yorumu oyla      22      9  
Deniz Dayangaç 27 Kasım 2013 Çarşamba 16:09

Sayın Olgun Atila'nın bu ve benzer projelerle, Bornova'nın çehresini değiştirecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Genç olması, dinamik olması, Bornoya'yı ve Bornova'nın sahip olduğu değerleri çok iyi tanıyor olması, yüksek mimar - kentsel tasarımcı kimliğine sahip olmasıyla kendisinin bu yarışta büyük avantaj sahibi olduğuna inanıyorum. Umarım ve dilerim ki, Sayın Olgun Atila ile Bornova, tüm Türkiye'ye örnek bir ilçe haline gelir... Kendisine başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      24      9  
sadri aktaş 27 Kasım 2013 Çarşamba 15:43

çok doğru projeler bornovada karaçamda yakaköy de vs binalar atıl vaziyette duruyor bunlar bile bir şekilde turizme dahil edilse çok faydalı olur tebrikler olgun bey

Yorumu oyla      24      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’ın İzmir adaylığı ne zaman açıklanacak?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir ...
Bayraklı aday adayı Öncel’den 18 ayda 100 bin toka!
CHP Bayraklı aday adayı Murat Öncel on sekiz aydır devam ettiği seçim ...
Kökoğuz: Kentsel dönüşüm uzlaşma ile yapılmalı
Ak Parti Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kökoğuz, Bayraklı için ...
 
Karşıyaka aday adayı Baran'dan yağmur eleştirisi
AK Parti Karşıyaka'nın güçlü belediye başkan aday adayı Ahmet Uğur Baran ...
Bedelli formülü netleşti: Yaş 25, bedel 15 bin
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un NTV yayınında dile ...
CHP'li vekilden Diyanet raporu: Beş bin imam...
Diyanet kadrosunda bulunan 5 bin 360 personel, Milli Eğitim Bakanlığına geçti.
 
YAŞ gündemi 'gençlik aşısı' mı olacak?
YAŞ yarın toplanıyor. Toplantıda TSK'daki ''Gençleşme operasyonu'' ele alınacak.
Engin B Planını açıkladı: Eğer aday olmazsam…
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partinin kendisini Karşıyaka adayı göstermemesi ...
Japon Günü'nde olay: Genç’ten Emine Erdoğan protestosu
CHP'li Kamer Genç'in, Emine Erdoğan'ın Japonya Milli Günü resepsiyonunda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva