HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2013 Çarşamba - 08:56

Engin B Planını açıkladı: Eğer aday olmazsam…

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partinin kendisini Karşıyaka adayı göstermemesi halinde görevine devam edeceğini ilçelerde aday belirlemek için çalışacağını söyledi. Engin, “Partinin daha önce açıkladığı özel durum genelgesi halen geçerli… Hiçbir parti ‘süreci kapattık, iş bitti’ diyemez. Zaten de dememelidir” diye konuştu.

Engin B Planını açıkladı: Eğer aday olmazsam…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimde Karşıyaka’dan partinin adayı olmak için yoğun çaba sarf eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 1 Aralık tarihine günler kala nabız yoklamaya devam ediyor. Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşen Engin, son hafta ibreyi genel merkeze çevirdi. Ankara’dan ‘aday ol ya da il başkanlığında kal’ kararını bekleyen Engin son dönemece girdi. Engin’in son bir kez daha genel merkez ile temas kuracağı, gerekli onayı alır almaz istifa edeciği ya da partiyi seçime götüreceği belirtildi.
 
Geçtiğimiz günlerde genel merkez yerel seçim komisyonunun onayı ile aday adayı olan Suat İstanbul, Merih Şan, Ramazan Kaya ve Yıldırım Baytekin’in durumu il ile ilgili konuşan Engin, genel merkezin kararının bir sorun teşkil etmeyeceğini söyledi. Engin, “Parti genelgeler ve verdiği tarihler ile elindeki kişileri gördü. Yani aday belirlemeden, çalışma yapmadan önce kimlerin talep ettiğine baktı. Bunu da zaten yapması gerekirdi. Temmuz ve Eylül tarihleri ile birlikte yüzde 95 oranında aday adaylığı zaten bitmişti. Şimdi de genel merkez komisyon kararı ile yeni isimler sürece dahil oldu. Bir partinin ‘ben süreci kapattım, bundan sonra başvuru kabul etmem’ demesi zaten doğru olmaz. Bunu da yapmamalıdır. Ayrıca partimizin il ve ilçe başkanlıklarına daha önceden gönderdiği ‘özel durum’ genelgesi halen geçerli. Buna göre parti istediğini aday yapabilir” dedi.
 
ADAY OLAMAZSAM…
Engin, genel merkezden halen daha karar beklediğini, gelen karara göre yönünü çizeceğini tekrarladı. Engin, “Bana Ankara ziyaretinde ‘sana haber vereceğiz, durumu belirteceğiz’ dediler. Zaten süre Pazar günü doluyor. O zamana kadar çıkacağını düşünüyorum. Bir süreç yaşıyoruz. Aynı anda hem bu süreci hem de il başkanlığı görevini birbirine karıştırmadan götürmeye gayret gösteriyorum. Eğer aday olamazsam yerel seçime yönelik çalışmalara ağırlık vereceğim. İl başkanlığı yapmak da önemli bir görevdin. Benim için bir sorun yok. Adaylıkla ilgili bir karar bana tebliğ edilmezse aday belirleme çalışmalarına yoğunlaşacağım. İlçelerimizde adaylarımız olacak. Buna yönelik il başkanı olarak yapacaklarımız var” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aliihsan bayar 28 Kasım 2013 Perşembe 01:28

NE İSTİYORSUNUZ BİZDEN ..KENDİ ÇABALARIYLA HALKIN DESTEKLEDİĞİ İNSANLARI BİZ BİLİYORUZ ..KOLTUK HIRSINIZI BIRAKIN .HALK TARAFINDAN SEVİLEN BAŞKANLAR BELLİ. HALKIN SESİNE KULAK VERİN ...

Yorumu oyla      12      6  
murat karasu 27 Kasım 2013 Çarşamba 19:29

daha önceden ön secimde biirnci aday çıkmanıza rağmen baykal bey sizi secmedi.. sizin başarılı bir politikacı olduğunuza inancımız tam... sayın kılıçdaroğlucesaretini yitirmemişse aday olmanız çok ama çok normal...

Yorumu oyla      21      19  
fatih vurucu 27 Kasım 2013 Çarşamba 19:28

sayın başkanım açık açık konuşuyorsunuz dobrasınız...ayrıca il başkanlığındaki başarınızı inkar etmek nankörlük olur...inş. hak ettiğiniz adaylık size verilecektir..

Yorumu oyla      20      19  
hayri güreşen 27 Kasım 2013 Çarşamba 13:24

il başkanlığı gibi yüce bir görevi ayaklar altına aldın ya helal olsun sana ali engin.alaattin yüksel il başkanıyken kendisine sunulan milletvekilliğini istemedi.aday olmadı.odamı öğretmedi sana il başkanlığının önemli olduğunu.yanında çalıştın bir öğrensen iyidi be ali engin il başkanlığının başkanların başkanı olduğunu.

Yorumu oyla      40      23  
Mahmut Karakaplan 27 Kasım 2013 Çarşamba 12:34

Neden İl Başkanı oldun öyleyse.

Yorumu oyla      36      26  
KEMAL gÜNEŞ 27 Kasım 2013 Çarşamba 11:35

genel merkezin ince eleyip sık dokumasını takip edelim ve karara saygılı olalım başkanda zaten bunu diyor bizlere düşen görev cıkacak karara saygılı olmak ve cıkacak adayla gönül ve yoldaşlık hukukunu zedelememek olmalıdır

Yorumu oyla      30      14  
Fatma Demir 27 Kasım 2013 Çarşamba 10:13

İl başkanının gösterdiği aciziyet beni CHP li olarak son derece üzüyor. Nedir bu koltuk hırsı? Adaysan çıkar adayım dersin, oradan haber bekle buradan haber bekle nedir bunun açıklaması? Daha olmadı genel merkez seçime 15 gün kalaya kadar beklesin ALi Engin'i, kamuoyu araştrımaları vs ile durum derinleştirilsin, bu arada ALi beyefendinin de keyfinin gelmesi beklensin!!! Ali Engin bu saçma tavrıyla CHP li seçmenin gözünde küçüldükçe küçülüyor. İzmir'in patronu olarak silkelenmesi ve kendine gelmesi taraftarıyım. İşe kendi menfaatleri noktasından değil CHP menfaatlerinden bakan bir siyasetçi bu tavrı asla ve asla göstermez. Yarın adayım dese CHP nin İl başkanlığına geçecek olan kişinin tekrar İzmir örgütünü toparlama ve seçimden yüksek zaferle çıkma şansı kalmayacak. Unutulmasın ki baş nereye giderse ayaklar o tarafa gider !!!

Yorumu oyla      52      25  
tayyar 27 Kasım 2013 Çarşamba 09:58

Böyle rezillik olamaz.Ben genel merkezin yerinde olsam,istifa et derim.Ve hiç bir yere aday yapmam..

Yorumu oyla      54      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Japon Günü'nde olay: Genç’ten Emine Erdoğan protestosu
CHP'li Kamer Genç'in, Emine Erdoğan'ın Japonya Milli Günü resepsiyonunda ...
Kılıçdaroğlu’nun örnek verdiği kitap Bakan’a ait
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aday arkadaşlarımız da yoksulluğu ...
Erdoğan Muğla’da 102 kurdele kesecek!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, düzenlenecek toplu açılış törenlerini ...
 
Kürtçe afiş krizi: DP’ye geçti, MHP’den ihraç geldi!
Kürtçe afiş krizi sonrası disiplin kuruluna gönderildikten sonra partisinden ...
Başkanvekili Altıparmak Dikili için yola çıktı
Dikil Belediyesi Başkanvekili Yusuf Altıparmak yağmura rağmen coşkulu ...
CHP Bayraklı’da Meclis üyelerinden Kılıçdaroğlu’na Karabağ raporu!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile ters düşen meclis üyeleri ...
 
Kılıçdaroğlu'dan sanatçılara ‘ulan’ eleştirisi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın “Ahmet Kaya’ya saldıranlar, ...
Yeşiller’den EXPO çıkışı: ‘Herkes için sağlık’ diyenler…
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşsözcüsü Avukat Arif Ali Cangı, İzmir’in ...
MHP’li Karataş: EXPO ile kazanan İzmir ve Türkiye olacak
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş yarın Paris’te yapılacak tarihi EXPO ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva