HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2018 Pazartesi - 10:54

ASİD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Devran'dan yol çağrısı

Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ümit Devran; bölge ve ülke sanayinin gelişip kalkınmasında önemli bir role sahip Aliağa için de kangrene dönüşen trafik sorununa ilişkin bir açıklama yaptı.

ASİD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Devran dan yol çağrısı

ASİD yönetim Kurulu Başkanı Devran; Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunun bir türlü hayata geçirilememesi ve Petlim Limanı'nın da devreye girmesi ile ortaya çıkan sorunların; özellikle trafik sorununun katlanma sınırlarını aştığını belirtti. Özellikle; Menemen girişinden başlayan trafik yoğunluğunun Aliağa'dan Çandarlı'ya kadar işkenceye dönüştüğünü ifade eden Başkan Devran; şunları söyledi;

" Aliağa bu yaz da büyük bir trafik çilesi yaşıyor. Sadece Aliağa değil, Çiğli'den başlayarak; Menemen, Foça ve Çandırlı da aynı dertten muzdarip.  Aliağa'nın kent içinden geçiş, hem Aliağa halkını hem de trafiğe çıkmış olanları mağdur ediyor. Aliağa'nın hızla gelişen bir sanayi bölgesi olduğunu dikkate almadan, olası ulaşım sorunlarına yönelik bir çalışma yapmadan yola çıkılmış daha da önemlisi geç kalınmıştır."

BÜYÜK BİR EKONOMİK KAYIP
" Karayolları Genel Müdürlüğü'nün resmi verilerine göre; Otoyol Ulukent çıkışından günde toplam 49.806 araç geçiyor. Menemen'den geçen 40.017 araç, Aliağa girişinde 34.345 olarak seyretmekte. " diye konuşan ASİD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Devran; sözlerini şöyle sürdürdü; " Bu rakamlar içinde dikkat çeken ise; yaklaşık 14 bin aracın Aliağa'nın içinde kalması. 20 bin aracı kent merkezinden geçiren Aliağa'nın trafik sorunu, sanayiciden, halkımıza, esnafımıza kadar her kesimin gündemi. Aliağalı hemşerilerimizin de dile getirdiği gibi, acil bir müdahale durumu olması halinde, herkesin eli kolu bağlı bir tablo ile karşı karşıyayız. Emniyet güçlerinin, acil bir durumda ilçe merkezimizden Helvacı'ya 45 dakikada ulaşabildiğine tanıklık ettiğimiz vardır.

Devran, sorunun önemli kayıpları beraber getirdiğine dikkat çekerek şöyle konuştu; " Bu sorun, günlük yaşamı etkilediği gibi ekonomik bir kayıp da karşımıza çıkarmaktadır. Yolda geçen zaman ve dur kalklarla ortaya çıkan yakıt tüketimi ile araçlarda oluşan diğer yıpranma etkileri çok yüksek boyutlara ulaşmaktadır."

SANAYİCİNİN DE İŞİNİ ZORLAŞTIRIYOR
Eski Foça yol ayrımı ile Aliağa arasındaki trafik yoğunluğunun 2013 yılından bugüne yaklaşık yüzde 40 arttığını vurgulayan Başkan Devran; bu artışın, sanayinin gelişme hızını da ortaya koyduğuna dikkat çekti. 2017 ilk altı aylık sürecinde konteyner hareket sayısı 376.600 TEU olurken, bugün 442.00 TEU olduğunu dolayısı ile; sanayicinin ve liman hareketlerinin de bu sorundan nasibini aldığını söyleyen Ümit Devran; çözüm çağrısında bulundu. Devran sözlerini şöyle sürdürdü;

" Devletin bu sorunu görerek 2017 yılında harekete geçmiş olması her şeye rağmen umut vericiydi. Ancak; çalışmaların hız kazanması gerekiyor. Aksi takdirde; bölge bu trafik yükünün altında giderek daha çok ezilecek, halkımızın çilesi büyüyecektir. Öte yandan trafik sorunu, Aliağa sanayinin gelişmesinin önünde set haline gelecek, ulaşım maliyetleri daha da yükselecektir."

 

 

 

 

 

 

 
Özür videosundaki kendisi değilmiş
 
Torbalı'da Jiletle intihar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mesut Ak 23 Temmuz 2018 Pazartesi 23:36

Çok Önemli Tesbitler Gören Gözleri Kutlarım ..

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özür videosundaki kendisi değilmiş
Anıtkabir'de çektiği provokasyon içerikli görüntüyü sosyal medyadan paylaşmasının ...
Limanda ölüm davasında ilk duruşma: Kirikoyu kimse görmemiş
zmir Limanı'nda, 19 Haziran 2017'de başına vincin üzerindeki konteyner ...
Dev boğayı alana yanında 3 boğa hediye!
Samsun'da 2 yıl önce 15 Temmuz'da doğan 'Şafak' ismi verilen 2 ton 760 ...
 
28 günlük evliydi! Hayatının şokunu yaşadı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ramazan Karadeniz'in (42) mayıs ayında ...
'Hayat tamircisi' Yağmur'u yürüttü
Gaziantep’te yanlış tedavi sonrası ön ayakları kesilen 'Yağmur' isimli ...
Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?
Kurban Bayramı'nın yaz aylarına denk gelmesi, özellikle tatilciler tarafından ...
 
Tehlikeyi bile bile oradan atladılar!
Adana'da sıcaklardan bunalan çocuklar, kentte çok sayıda boğulma vakası ...
Adnan Oktar için oğlunu terk etti!
Operasyonda gözaltına alınıp sorgulanan M.K. isimli kadının, 22 yıl önce ...
Müdahale etmeye gitti! Dayak yedi
Ankara Öveçler'de 112 sorumlusu doktora bir vakaya müdahalesi sırasında ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva