HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2014 Pazartesi - 20:18

Akpınar’dan sert stat çıkışı: 9 milyona kentimi satmam!

Karşıyaka Belediyesi Aralık ayı olağan Melis toplantısı yine stat tartışmalarına neden oldu. Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı olan meclis üyesi Abdullah Mertoğlu’nun “Stadyum için ruhsat verin” teklifi Hüseyin Mutlu Akpınar’dan çok sert yanıt buldu. Akpınar, “9 milyona kentimi satmam” dedi.

Akpınar’dan sert stat çıkışı: 9 milyona kentimi satmam!

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Aralık ayı olağan ilk oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleştirildi.
 
Yurt fiyatlarının yeniden belirlendiği ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’dan 250 TL’ye indirme talimatının geldiği oturuma stat tartışması damga vurdu.



Oturumda söz alan AK Parti İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu Karşıyaka’nın kendi kulübüne dava açan ilk belediye olduğunu söyledi. Mertoğlu belediyeyi stat için ruhsat vermeye davet ederken, “Karşıyaka kulübü hepimiz gibi bizim de göz bebeğimiz. Ama takımızı artık şehir şehir gezer hale geldi. Son maçını Manisa’da oynadı. Sizlere buradan bir şu çağrıyı yapacağım. Gelin siz de bizim gibi bu konuda siyaset yapmayın. Bu işte bizimle birlikte hareket edin görün bakın hemen başlıyor mu, başlamıyor mu? 9 milyon lira zaten hazır... Gelin ruhsatı Karşıyaka Belediyesi versin. Zaten biz vermezsek bakanlık bir şekilde devreye girecek” dedi.


 
9 MİLYONA KENTİMİ SATMAM!
Mertoğlu’nun konuşmasına cevap veren Başkan Akpınar çok sert konuştu. Akpınar “Sorun sadece Karşıyaka’nın değil İzmir’in sorunudur. Alsancak devre dışı bırakılarak spor kulüplerimiz statsız bırakılmıştır. Benim merak ettiğim bir şey var. Bakanlığın sitesinde 23 ilde 25 stat yapıldığı yazıyor. Neden sadece Karşıyaka ve Göztepe statları yıkıldığı yere yapılıyor? Bana bunu cevabını verin, davayı geri çekeceğim. Diğer şehirlerin hepsinde statlar şehir dışına yapılıyor. Bursa, Kayseri, Konya, Akhisar, Manisa ve hepsi şehir dışına yapılıyor da neden İzmir’de şehrin göbeğini ucubeler yapılıyor? Ayrıca bir de orman fidanlığı var. Şimdi isim vermeyeceğim bakanlıktan incelemeye geldiler. Götürdük gezdirdik ‘Burası mıymış ya!’ dediler. Bakanlığın yerden haberi yok. Buradan açıkça söylüyorum 9 milyona kentimi satmam. Yüzde 71 oyla seçildim. Halkıma sırt dönemem” dedi.
 
BAKANA VE ERDOĞAN’A ÇAĞRI
“Ben artık ‘Ali Sami Yen Stadyumu buraya yapılmaz’ diyerek Arena’yı yaptıran Sayın Cumhurbaşkanımızla işbirliği yapmak istiyorum” diyen Akpınar, “Karşıyaka Spor Kulübünün kalıcı gelir kaynağı konusunda ben de rahatsızım. Kulüp yöneticilerin sezon başı iş adamlarından para dilenmesini ben de istemiyorum. Biz Örnekköy’deki modern spor kompleksiyle bu sorunu çözmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanım İzmir’deki bu stat konusundaki vizyonsuzluktan kurtarmaya çağırıyor ve işbirliğine davet ediyorum. Seçim zaman söyledim 1414 projeden iki olan bu statlar, 1 Nisan 2014’te İzmir’e veda etme projeleridir. Yıllardır İzmir’e stat bekleyen takımlarına gönül vermiş taraftarların duygularıyla oynamak demektir. Bizim projemiz ve yerimiz bellidir. Gelsinler işbirliği yapalım. Tahsis konusunda her türlü imzayı atmaya hazırım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
berki 2 Aralık 2014 Salı 13:36

esas sorun yıllardır beklenen stadların kapasiteleri bana göre layık görülen kapasiteler 3.lig takımlarına bile teklif edilmemelidir, yalıya 40,000 kişilik stad yapılamayacağına göre çiğli yada başka bir yere en az 40,000 kişilik bir stad yapılmalıdır bunu belediye mi yapar devlet mi yapar bilemem ama 12,000 kişilik bir stad üstelik deplasman basın düşüldüğünde 9000 kişilere düşen stad karşıyaka yada göztepeye layık değildir, saygılar.

Yorumu oyla      14      7  
stad yalıya yapılmayacakkkkkkkkkkk 2 Aralık 2014 Salı 11:47

11.19 uzun yazmışsın ama içi dolu değil.Alsancak stadı kapatıldı akibeti hakkında bilgin var mı ? Depreme dayanıklı olmayan Alsancak stadına şimdiye kadar 50 defa portatif tribün yapılırdı.Niçin yapılmıyor sen böyle açık mektup yazasın diye.

Yorumu oyla      16      7  
Ufuk Mertcan 2 Aralık 2014 Salı 11:37

Yorumuma karşıt yorum yapan arkadaş. En az senin kadar sporu seviyorum.Söylenen ve yazılanı anlamaya çalış.Şehirlerimizin haline bak.Avrupa'ya giden gelenlerin oradaki şehirleri gördükten sonra bizim şehirlerimiz hakkındaki görüş ve şikayetlerini dinle.Herşeyin başı planlamadır. İnsan yaşamını, şehir yönetimini zora sokmayacak trafik, çevre, yaşam düzenlemeleri herşeyden önemlidir. Keyfiniz için olur olmaz yerde stadyum YAPILAMAZ. YALIDA bu mantıkla stadyum YAPILAMAZ.

Yorumu oyla      17      9  
stad yalıya yapılacakkkkk 2 Aralık 2014 Salı 11:19

ALİ ERTEN DEN SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA AÇIK MEKTUP: Eski Kayseri Stadı satıldı , Kayseri Forum AVM inşa edildi. Ali Sami Yen Stadı satıldı, rezidanslar ve AVM inşa ediliyor. Eski Afyon Stadı satıldı, apartmanlar inşa ediliyor. Trabzon Avni Aker , Eskişehir, Rize, Samsun, Mersin, Bursa, Antalya ve daha niceleri. Yerinde , Fenerbahçe başardı. Beşiktaş başarmak üzere, Bir de (Prangalarından kurtulabilirse) Karşıyaka’mız. Üstelik diğerleri kendi paraları ile, biz devlet bütçesinden. Üstelik sadece bizde gelir elde edelim diye ek sosyal tesisler yapılıyor. “Neden bizim stat yerinde yapılıyor, da diğerleri şehir dışında.” diye soruyor Belediye Başkanımız. Sayın Belediye Başkanımız , ne acıdır ki satılan statları örnek uygulama olarak gösterirken Karşıyakalılara bu soruyu soruyor. Oysa normal şartlarda bir yerel yönetimin, şehrin değerlerine , tarihine yerinde sahip çıkan korumacı anlayışı alkışlaması , desteklemesi gerekmez mi? Çok sevgili Karşıyakalıların izniyle ben söyleyeyim Sayın Başkan. Çünkü o satılan statlar şehrin içinde kaldılar, arazileri çok değerlendi, tıpkı bizim yalı arazimiz gibi. Türkiye’nin her tarafında onlarca stat yapan ve bunlar için kaynak arayan devlet , aradığını şehir merkezinde kalan eski stat arazilerinde buldu. Bunları satıp parasıyla şehir dışına yeni statlar yaptılar. Yani bu bir finansman modeli olarak uygulandı, başarılı oldu. Yoksa sizin zannettiğiniz gibi statları şehir dışına yapmak sportif veya şehircilik açısından doğrudur diye değil. Bunu bilmiyor olabilirsiniz ama ; bu stat yerinde yapılsın , tarihimizin yaşandığı yerde müzemizi yapalım, değerlerimiz korunsun, ruhumuz yaşasın, sosyal tesislerden para kazanalım, ekonomik özgürlüğümüzü elde edelim , bize emanet o kutsal toprak parçası sonsuza kadar KSK’ mize hizmet etsin diye 20 yıla yakındır mücadele ediliyor, emek veriliyor. Bu uzun mücadelenin 6 aydan öncesini bilmiyorsunuz. Sorunlarımızı ve sebeplerini bilmiyorsunuz. KSK mizin ekonomik kurtuluşu için, bu borçları nasıl ödeyeceğimize ilişkin hiçbir somut öneri getirmiyorsunuz. Elinizde hiçbir bilimsel ve gerçekçi alternatif öneri olmadan , ihalesi yapılmış , kapımıza kadar gelmiş kurtuluş fırsatına karşı çıkıyorsunuz. Bir gün ayrı, bir diğer gün ayrı bir şey söylüyorsunuz. Sahi, siz ne istiyorsunuz.

Yorumu oyla      16      12  
kuva-i Kafsinkaf 2 Aralık 2014 Salı 11:10

UFUK MERTCAN RUMUZLU ARKADAŞ. Sen yeter ki isteme futbolu ve basketbolu yasaklayalım ülkede olur mu paşam. Yorumlara gel . Otomobil çokmuş.Karşıyaka Çarşıya bence yaya trafiğini de yasaklayalım yürürken insan seli oluyor eli kolu çarpıyor insanların ne dersin paşam.

Yorumu oyla      15      9  
Kazım EMİR 2 Aralık 2014 Salı 10:40

REFERANDUM YAPALIM HALK NE İSTİYORSA O OLSUN

Yorumu oyla      17      8  
Ufuk Mertcan 2 Aralık 2014 Salı 10:32

10-15000 kişi 22 kişinin kalitesiz futbolunu seyredecek diye kıyı şeridinde, apartmanların arasında stadyum yapılamaz.1500 kişilik Mavişehir Arena Kapalı Salonda basketbol maçlarının olduğu günlerde gelin görün.Otomobil seli o bölgeye akıyor, park ediyor, maçtan sonra bir saatden önce yerinden çıkamıyorlar.Bunun 10 katı kalabalığın Karşıyaka sahilinde yaratacağı karmaşayı görememek için vicdansız olmak gerekiyor. Başkan %100 haklıdır.

Yorumu oyla      21      11  
poyraz 2 Aralık 2014 Salı 09:54

"Yeşilyurt sahasında oynadığımız Uşaksportif ve Sarayköyspor müsabalarında cereyan eden olaylar ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri,İzmir Büyükşehir Belediye yetkilileri ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.Çevre sakinlerinin huzuru,can ve mal güvenliklerinin korunmasının da değerlendirildiği toplantıda taraftarlarımızın rakip takım taraftarlarının tahriklerine kapılmamasının büyük önem taşıdığının altı çizildi" yukarıda ki duyuru şehir içinde apartmanların arasında olan bir stadyum dışında cereyan eden olaylarla ilgili yazıldı.

Yorumu oyla      17      5  
İzmirli 2 Aralık 2014 Salı 09:10

Bildiğim kadarı ile Karşıyaka stadı Çiğli'deki antreman tesisleri yakınına yapılacak. Örnekköy'de stadmı olur? Bir kere ulaşım diye birşey yok. Örnekköye stad yapılırsa insanlar maça nasıl gidecek? Bunu düşünen yok.

Yorumu oyla      17      13  
sak 2 Aralık 2014 Salı 08:29

çarşı rumuzlu Bursa nın yeni stadının yerini,konumu öğren öyle yaz.

Yorumu oyla      22      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi’nde gündem Selanik!
Konak Belediyesi Meclisi’nde AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç ...
Foça'da başarılı köy enstitüleri ve edebiyat çalıştayı
Foça’da gerçekleştirilen, “Ferit Oğuz Bayır’a 115. Yıl Armağanı- Köy Enstitüleri’nden ...
Gaziemir'de cimnastik şölenine görkemli final
Gaziemir Belediyesi’nin Şavkar’la ortaklaşa düzenlediği 1. Uluslararası ...
 
Konak personeline afet eğitimi
Konak Belediyesi tarafından belediye personeline yönelik olası afet durumunda ...
Büyükşehir davasında yeni perde!
Başkan Kocaoğlu ile 129 sanığın yargılandığı davada Mahkeme Heyeti’nin ...
Menderes'te Mandalina Festivali'ne muhteşem final
Menderes Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Gümüldür Mandalina Festivali’nin ...
 
Torbalı'den sokak hayvanlarına yardım eli
Torbalı’daki Sokak hayvanları 2 veteriner hekim ve 6 bakım uzmanıyla sağlık ...
Çiğli deve güreşleriyle şenlenecek
Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Deve Güreşleri Festivali’nin ...
İzmir’in su raporu: 8 yılda 246 kuyu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, su sıkıntısı çeken yerleşimler için 2006 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva