HABERLER>POLİTİKA
29 Eylül 2017 Cuma - 16:27

AK Partili Yıldırım Pekdaş'a yüklendi: Çakma hanımağa...

Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediye Başkanı Pekdaş’ı hedef aldı. Yıldırım, “Konak her geçen gün yaşanmaz hale gelirken bizim ‘Çakma Hanımağa’ racon kesmekle meşgul. Hem tembel hem de iftiracı” dedi.

AK Partili Yıldırım Pekdaş a yüklendi: Çakma hanımağa...

EGEDESONSÖZ - AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, mahallelerdeki semt pazarları sorununa dikkat çekmek için Toros Pazaryeri'nde tezgahın başına geçti.

Pazarcı önlüğü giyerek vatandaşa domates dağıtan Yıldırım, semt pazarlarının içler acısı hali olduğuna vurgu yaptı.

Pazar yerlerinde ilkel koşulların devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, bundan Konak Belediyesi'ni sorumlu tuttu.  Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın siyaset yapmaktan sorun çözmeye vakit bulamadığını belirten Yıldırım, ağır eleştirilerde bulundu.

NARSİZM HASTALIĞINA YAKALANMIŞ

Pektaş'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘Aday olacağım, seçileceğim’ açıklamasına da değinen Yıldırım, "Konak Belediyesi, narsizm hastalığına yakalanmış, kibir bataklığında debelenen, hadsiz birisi tarafından yönetiliyor. 3,5 yıldır kotukta oturuyor, tek bir eseri yok. Konak tarihinin gelmiş geçmiş en başarısız, vizyonsuz Belediye Başkanı. Pişkinliğin dibine vurmuş, hala "aday olacağım, yeniden seçileceğim" diyor. Kendisini garantiye almış, Aziz Bey'in adaylığını da açıklıyor. Hem partisinin, CHP teşkilatının hem de milletin iradesine ipotek koyuyor. Sen kimsin? Bu ne aymazlıktır! İddialı olmak başka, ukala olmak başka şey. Bugüne kadar ne yaptın? 3,5 yıl geçmiş, hala "yeni öğreniyorum" diyorsun. Konak Belediye Başkanlığı koltuğu staj makamı değil. Belediyeciliği bilmiyorsun. Planın, projen yok. Bırakın Belediyeyi, Meclisi dahi yönetemiyorsun. Ak Parti Grubu'na karşı adaletsizsin. Kendi meclis grubunla kavgalısın. Partililerin bile seni sevmiyor. İzmir'in kalbine giremedin, Konak'a yakışmıyorsun. Bu şehrin vitrini de vizyonu da olamazsın. 2013'te bu millet seni seçmedi, o oylar da sana verilmedi. Kimse seni tanımıyordu. Hala daha adını bilen yok. Kendine güveniyorsan, yüreğin yetiyorsa çık bağımsız aday ol. Boyunun ölçüsünü görelim" dedi.

ÇAKMA HANIM AĞA!

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Başkanlık koltuğu uçuran bir koltuk" diyor. Belli ki uçmuş. Ayakları yere basmıyor. Hizmet etmek için talip olduğu makamda sadece siyaset yapıyor. Konak'ı, İzmir'i geçti, genel siyasete daldı. Bir kere sen belediye başkanısın. Önce kentinin yerel sorunlarıyla ilgilen. Gültepe'nin Yenişehir'in, Basmane'nin çarpık yapılaşmasının önüne geç. Kentsel dönüşümü başlat. Şehrin merkezine araçla girilmiyor. Giren çıkamıyor. Alsancak'tan Konak'a 1 saatte ulaşıyorsunuz. Trafik bitmiş. Otopark sorunu milleti delirtecek hale gelmiş. İşte, pazaryerlerinin hali ortada. Yasaya göre 2017 yılına kadar bütün pazaryerleri kapalı olacaktı. Hani nerde? Toros pazaryerinin ihalesini dahi yapamadılar. İş yapmak, vatandaşın derdine deva olmak yok. Ama bol keseden siyaset var. Sen siyasetçi değilsin. İlçe Başkanı gibi davranamaz, açıklama yapamazsın. Rozetinle belediyeyi yönetemezsin. O koltukta siyaset yapmaya kalkarsan, bizden sevgi de saygı da göremezsin. Bundan sonra yok hükmündesin. Biz o koltuğu "uçuran" değil hizmet edilen koltuk olarak görüyoruz. 24 saat çöp topluyormuş. Tek anlatabildiği, övündüğü konu bu. Biz seni çöp toplarken de hiç görmedik. Konak'ı 2 binin üzerinde personelle yönetiyorsun. Çöp toplama işini dahi beceremiyorsun. Çimentepe'yi, Kadriye mahallelerini pislikten pireler basmış. Yenişehir'in, İkiçeşmelik'in, Basmane'nin arka sokaklarında dolaş da gerçeği gör. Çöpler sokaklara, caddelere taşmış. Başıboş sokak hayvanlarından insanlar çocuklarını okullarına gönderemiyorlar.

Bütün bu sorunlar ortada dururken, Konak her geçen gün yaşanmaz hale gelirken bizim "Çakma Hanımağa" racon kesmekle meşgul. Hem tembel hem de iftiracı. Güya çok çalışmak istiyorlarmış da personeli sürekli savunma yazmak zorunda kalıyormuş. Bunu söyleyen bir hukukçu. Ben hep söylüyorum, diploman senden utanıyordur diye. Yanlış yapacaksın ve hesap vermeyeceksin öyle mi? Özlediğiniz Türkiye bu mu? Tek parti dönemi hasretiniz mi depreşti. Geçti o günler, işinizi doğru dürüst, yasalara, yönetmeliklere uygun yapacaksınız. Her kurum en az sizin kadar denetleniyor. Kimse sizin gibi ağlamıyor. "Çalışacağız ama engelleniyoruz" yalanlarınıza da artık kimse inanmıyor.

İNŞALLAH TEKRAR ADAY OLURSUN!

Konak'ta kuş kondurmuş gibi, yerel yönetici olduğunu unutup, genel siyasete dalıyor. İdeolojik saptırmalarla başarısızlığını milletten gizlemeye çalışıyor. Sen Konak Belediyesi'nde Meclis Grup Başkanvekilimi konuşturmayan kişisin. Her toplantıda Meclis Üyelerimizin söz hakkını gasp ediyorsun. Bir de gelmiş, "Yeni sistemde milletvekilliğinin önemi kalmadı. Kürsü hakları sınırlandı" diyorsun. İnsanda biraz utanma olur. Son toplantıda sen Meclis Grup Başkanvekilimi çocuk gibi azarladın. "Söz hakkını geri alıyorum, sus, otur yerine, konuşma" dedin. Şimdi hangi yüzle TBMM'nin işleyişini eleştirebiliyorsun. Ki orada, muhalefetin tüm engelleme çabalarına, hakaret ve saldırılarına rağmen, Ak Parti Grubu vatan için millet için gecesini gündüzüne katıp çalışıyor. Peki, boş konuşmanın, siyaset yapmanın, asker ailelerine yapılan yardımı kesmenin, şehit ailesinin hesaplarına haciz koymanın dışında sen ne yapıyorsun? Çıkmış, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'ni eleştiriyor. Sürekli kriz üreten parlamenter sistemi savunuyor. Okumuş cahillik böyle bir şey olsa gerek. Doğduğun, büyüdüğün, yaşadığın topraklarla bağın olmazsa, öz kültüründen uzaklaşıp tarihin çöplüğüne atılmış devrimcilik rüyaları görürsen böyle garip bir hal alırsın. Allah şifa versin. Partin, senin gibi, marjinal yapılarla kol kola yürüyenleri seviyor. İnşallah tekrar aday olursun. Konak'ın yakasından seni biz, Konaklılarla birlikte düşüreceğiz. 2019'a az kaldı. Keyfini sür. Çünkü o koltuğu bir daha rüyanda bile göremeyeceksin.

 
MÜSİAD Diyarbakır Başkanı'na silahlı saldırı
 
Ümit Yaldız yazdı... Yeni Parti'nin en zor sınavı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Cahil cühelaların arasından çıkıp geldik
İstanbul'da kendi adı verilen imam hatip lisesinin açılışında konuşan ...
CHP İzmir’in patronundan delege çıkışı: 'Belediye başkanlarını aslında üyeler zorluyor'
İlçelerden gelen itirazları değerlendirdiklerini belirten İl Başkanı Güven, ...
İzmir’de AK Parti’den CHP’ye geçen o isimden açıklama: Ben bu partiye…
Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Ali Şenay, “Ben bu partiye geçtiğim için ...
 
İzmir'e yeni ilçe tartışması bitmiyor: Tanrıkulu'dan Başkan Atila'ya salvo!
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu'nun ...
Çavuşoğlu'dan "Kuzey Irak" açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tartışmalı referandumla ilgili yeni ...
Abdullah Gül'den sürpriz ziyaret!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aile ziyareti çerçevesinde İzmir'e geldi. ...
 
CHP İzmir’in çıplak ayaklı aktivisti Kılıçdaroğlu’na çiçek verdi!
Menemen’den çıplak ayakla il binasına yürüme eylemi gerçekleştiren Aksu, ...
Başbakan açıkladı: Kuzey Irak'a özel uçak!
Başbakan Yıldırım, ''Türkiye'den Süleymaniye'ye ve Erbil'e yapılan bütün ...
Balbay, Devlet Tiyatroları'nı Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva