HABERLER>POLİTİKA
29 Eylül 2017 Cuma - 12:46

Abdullah Gül'den sürpriz ziyaret!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aile ziyareti çerçevesinde İzmir'e geldi. Kemeraltı'ndan kahve içen Gül güncel siyasi konular hakkında yorum yaptı. Ayrıca Gül Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı makamında ziyaret etti.

Abdullah Gül den sürpriz ziyaret!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Valiliğini ziyaret etti.

Gül, aile ziyaretlerinde bulunmak ve çeşitli programlara katılmak üzere eşi Hayrünnisa Gül ile sabah saatlerinde Adnan Menderes Havalimanı'na geldi.

İzmir Valiliğine geçen Gül, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. 

Ziyaret öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Abdullah Gül, tekrar İzmir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Kentteki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Gül, "Vali Bey'e teşekkür ediyorum. Bilirsiniz benim biraz İzmirliliğim var. Ailemin bir kısmı burada. Çocukluğumda Kemal Reis İlkokulu'nda okumuşluğum var. Bu gelişimiz biraz aile çerçevesi içindedir. Bir düğün faaliyeti var, o vesileyle buradayım." dedi. 

Gül, İzmir ziyareti kapsamında dostlarla bir arada olmaktan mutlu olduğunu da kaydetti.

İzmir'in Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğuna işaret eden Gül, "Neler oluyor, nasıl gidiyor Vali Bey'den sağ olsun bilgileri aldım. 1-2 gün burada olacağım. Herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

'IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ DESTEKLENMELİ'

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Kadın Kolları eski İzmir İl Başkanı Gülsüm Satoğlu'nun oğlu Burak Satoğlu'nun düğününe katılmak üzere geldiği İzmir'de Valilik ziyaretinin ardından Hisarönü Camii'nde cuma namazı kıldı. Namaz sonrasında vatandaşları selamlayan Gül, ardından Kemeraltı Çarşısı'nda kahve içti.

Tarihi kahvecide gündeme dair açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, Irak'taki gelişmelerle ilgili olarak, "Bunlar çok önemli gelişmeler, bütün  devlet erkanı bunu çok yakın takip ediyor, gerekeni yapıyor. Nihayetinde bunlar Türkiye'nin ulusal meseleleri olduğu için bunlara öyle bir bakış gerekir. Hiçbirimiz bu coğrafyada herhangi bir ülkenin toprak bütünlüğünün tehlikeye girmesini istemeyiz. Dolayısıyla özellikle Irak, Suriye söz konusu olduğunda toprak bütünlükleri, siyasi birlikleri hep devam etmeli. Devam etmesi için de o ülkenin bu şartları oluşturmaları, temelinde insan hakları, hukuku eşitliği kendi aralarında hep sağlamaları gerekir. Buralarda yapılan hatalar, tabi neticede hep bölünmelere kadar gidiyor. Dolayısıyla Irak'ın bu hale gelmesi yeni bir şey değil. 80- 90'lı yıllarda başlayan süreçler. Halep'te Kürtlere karşı kullanılan kimyasal silahlar, 32-36 paralellerin uygulamaya girmesi, adım adım bunlar hep oluştu. Onun için hep dikkatli olmak gerekiyor, onun için önce herkes kendi vatandaşlarının farklılıkları ne olursa olsun, kendilerine iyi bağlaması lazım. Herkesin aidiyetini ülkesine sağlamlaştırması lazım, bunlar yapılmazsa uzun vadede ayrışmalar ortaya çıkıyor" dedi.

BAZI GAZETELERİ ELEŞTİRDİ

Irak'ın toprak bütünlüğünün desteklenmesi gerektiğini de ifade eden Abdullah Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan Irak'ın toprak bütünlüğünün siyasi birliğini hep desteklememiz lazım ki biz bunu güçlü bir şekilde destekledik. Bir taraftan halk olarak, basın olarak siyasiler olarak, demeçlerimizde söylemler  öyle olmalı ki herhangi bir şekilde kendi vatandaşlarımızın bazılarının da asla onların kalbini de buruk hale getirmemek gerekir. Ne söylediğimi anladınız manşetlere baktığımda sanki bizim Kürt nüfusumuz yokmuş gibi sorumsuz manşetler de görüyorum. Onda da çok dikkat etmek gerekir bu coğrafyada herkes kendi ülkesinde huzur içinde, barış içinde yaşamalı. Bunu sağlamak da o ülkeyi idare edenlerin görevleri onun için de vaktiyle Saddam'ın acımasızlığı olmasaydı, Irak da bu duruma gelmezdi. Suriye'nin acımasızlığı olmasaydı Suriye o hale düşmezdi. Bütün bunlardan alınacak dersler var."

Abdullah Gül bu akşam dayısı merhum Nazif Satoğlu'nun gelini olan AK Parti Kadın Kolları eski İzmir İl Başkanı Gülsüm Satoğlu'nun oğlu Burak Satoğlu'nun Kaya Termal Otel'de yapılacak düğün törenine katılacak. 

BAŞKAN AKPINAR'A SÜRPRİZ ZİYARET!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Karşıyaka Mavişehir'de bulunan bir caminin temel atma törenine katıldı. Törende bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın davetini kıramayan Abdullah Gül, Akpınar'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık 40 akika süren ziyarette Akpınar kitabını imzaladı ve Gül'e hediye etti. Ayrıca Abdullah Gül Başkan Akpınar'ı Karşıyaka Belediyesi'nin kazandığı 'Avrupa Şeref Bayrağı' ödülü nedeniyle tebrik etti. (AA, Haber merkezi)

 
Menemen Belediyespor'u yenileri sırtladı
 
İzmir'de spor camiasını yasa boğan ölüm
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ümit 29 Eylül 2017 Cuma 19:53

Sonra CHP niye oy almıyor derler!! Kendi partisinden olan Büyükşehir Belediye Başkanı gelmiyor,İzmir''de olan parti lideri gelmiyor ama mızrak çuvala sığmıyor işte.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in çıplak ayaklı aktivisti Kılıçdaroğlu’na çiçek verdi!
Menemen’den çıplak ayakla il binasına yürüme eylemi gerçekleştiren Aksu, ...
Başbakan açıkladı: Kuzey Irak'a özel uçak!
Başbakan Yıldırım, ''Türkiye'den Süleymaniye'ye ve Erbil'e yapılan bütün ...
Balbay, Devlet Tiyatroları'nı Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
 
CHP İzmir’de delege mesaisi tam gaz: 4’üncü hafta start alıyor
Örgüt 10 Eylül’de start alan mahalle delege seçimlerine devam ediyor. ...
Havalimanı'nda İzmir masası: Başkan Pekdaş, Genel Başkan'a o toplantıyı anlattı
Üzüm Mitingi için Alaşehir’e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, programın ...
'Suriye ve Irak konusunda hem fikiriz'
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, temaslarda bulunmak üzere ...
 
Kılıçdaroğlu Manisa'da konuştu: Bu üzümün hakkı 2 dolar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaşehir'de ...
Baykal'dan Çeşme turu: Bir dizi ziyarette bulundu
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir'in ...
AK Partili Sürekli: Terörü bu topraklardan kazıyıp, sökeceğiz
Menemen Muharip Gaziler Derneğini ziyaret eden Sürekli, “Cennet vatanımızın ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva