HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2017 Salı - 07:51

AK Partili Yıldırım’la referandum gündemi: Kararsızlardan ‘evet’e kayma var!

Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, 16 Nisan’daki halk oylamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Referandum sürecini değerlendiren Yıldırım önemli mesajlar verdi.

AK Partili Yıldırım’la referandum gündemi: Kararsızlardan ‘evet’e kayma var!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna kilitlendi.

Sandık için bir aydan az bir süre kalırken siyasi partiler alan çalışmalarına hız verdi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım geri sayıma geçilen seçime ilişkin  Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

Teşkilatının ilçesindeki çalışmalarına yönelik bilgi veren Başkan Yıldırım, referandum ve süreçle ilgili net mesajlar verdi. Kararsızların durumu, partisinin tabanında kırılma olacağı söylentileri ve sonuca ilişkin konuşan Yıldırım ‘hayır’ cephesine, ‘Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma ihtimalleri çok yüksek’ göndermesinde bulundu.

KAPI KAPI DOLAŞIYORUZ

İlk olarak alan çalışmaları hakkında konuşan Yıldırım, “Bugün Konak’ta bulunan 833 sandık AK Parti adına asıl ve yedek üyelerle dolu şekildedir. Müşahitlerimiz, okul, bina ve kat sorumlularımız da hazır. 113 mahallemizde teşkilat yapılanmamız var. Konak’ta 155 bin civarında konutumuz, 55 bin civarında iş yerimiz var. Toplam 200 bin kapı çalmamız gerekiyordu. Konak’ta 375 bin nüfus var. Hepsine de ulaşmayı hedefledik. Başbakanımız ve Genel Başkanımız ‘Kapı kapı dolaşmaya var mısınız?’ diye soruyordu. Biz bunun içini yüzde yüz doldurduk. Bütün teşkilatımız elini taşın altına koydu.  155 bin kapıyı çalacak hedefler oluşturduk. Şu an sahada çalışan 140 ayrı ekibimiz var. 375 bin nüfusu 5 bin parçaya bölerek görevlendirmeler yaptık. Her ekip 3 kişiden oluşuyor. Aşağı yukarı bin 500 konut düşüyor. Ekiplerimizin içinde mutlaka bir tane bayan olacak dedik. Tamamı bayan olabilir, ama tamamı erkek olmayacak dedik. Gelenekleri olan bir toplumuz kadın olmadan kapı çalınmaz diye düşündük. Ekipler gazete ve broşürlerle 18 maddelik değişikliği anlatmak için sahaya çıktı. Konak’ın her yerinde kapı çalıp neden evet verilmesi gerektiğine dair bilgilendirme yapıyor. Hedefimiz 15 Nisan akşamı tüm hanelerin kapısını çalmaktır” dedi.

BİR KİŞİ BİLE HAYIR OYU KULLANIRSA…

Referandumun gençler açısından ayrı bir önem taşıdığını belirten ve özel bir parantez açan Yıldırım ayrıca ‘hayır’ cephesinin kara propaganda süreci yürüttüğünü ifade etti. Yıldırım, “Hayır cephesi 18 maddeyle ilgisi olmayan doğru da olmayan yanıltıcı beyanlarla toplumun kafasını karıştırdı. Bir kara propaganda süreci yaşadık. Kafa karışıklığını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.  Vatandaşımız 18 maddeyi bilsin, kararını ona göre versin. Arkadaşlarıma söylüyorum; karşı tarafın yalan ve iftiralarıyla, o kafa karışıklığıyla bir kişi bile ‘hayır’ oyu kullanırsa bunun vebali bizim üzerimizde olur. Çünkü ona ulaşamamışız.  Kadın kollarımız ev ev dolaşıyor. Gençlik kollarımız Başbakanımızın yazdığı mektupları dağıtıyor. Konak’ta yaklaşık 50 bin seçmen var. Başbakanımız onların ismine özel mektup yazdı. Genç kardeşlerimize mutlaka ulaşmak istiyoruz. Seçilme yaşının 25’ten 18’e düşürülmesini işliyoruz. Bu yaşlarda 7 kategorideki 8 milyon, Konak’ta 50 bin civarında olan gençlerimizi ilgilendiriyor.  Bu seçim gençlerimizin seçimi aynı zamanda… Onlara güvenenle güvenmeyenlere karşı tavırlarını ortaya koyacaklar. Biz güveniyoruz… Bir insan seçebiliyorsa, seçilebilmeli de… 18 yaşında oy veriyor, muhtarı, belediye meclis üyesini, belediye başkanını, milletvekilini, başbakanı, cumhurbaşkanı seçebiliyor ama ‘ben de seçilmek istiyorum’ dediğinde ‘hayır, sen daha hazır değilsin, 25 yaşına kadar bekle’ deniyor. Bu bir hak ihlalidir” diye konuştu.

KARARSIZLARDAN ‘EVET’E KAYMA VAR… ARTIK SİSTEMİN ADININ KONMASI LAZIM!

Kararsızların durumunu da değerlendiren Yıldırım, kampanyanın başında vatandaşın değişiklik hakkında yeterli bilgisi olmadığını belirtti. Ayrıca yeni sistem için konuşan Yıldırım, “Seçime yaklaştıkça kararsızların sayısının azaldığını görüyoruz. Karabulut gibi toplumun üstüne çöktüler. Biz anlattıkça sis perdesinin aralandığını görüyoruz. Kararsızlardan evet tercihine kayma var. İşin özü madde madde anlatıldıkça Türkiye’nin faydasına olduğu değerlendiriliyor. Kampanya sonuna kadar kararsızların büyük oranda evet diyeceğini düşünüyorum.  Bilgilerin daha çok sosyal medya üzerinden dönen paylaşımlarla ve işin özünden uzak olduğunu gördük. Cumhurbaşkanı, başbakanın mitingleri, bakan ve milletvekillerinin anlatmasıyla bilgi değeri yükseldikçe işin rengi değişiyor. Evet yaklaşımının çoğaldığını görüyoruz. Bugün hayır diyenler 18 maddeyi baz alarak söylemiyor. Hayır cephesinin algı operasyonlarının akılda kalanlarıyla böyle davranıyorlar. İdeolojik yaklaşımlar da var. Bu bir yerel seçim, genel seçim değil. Bu bir halk oylamasıdır. Burada sistem oylanıyor. Bu sistemin bugüne kadar kaybettirdikleri ortada. Parlamenter sistem olmaktan çıkmış, cumhurbaşkanlığının artık seçimle geldiği yönetim modelinin artık adının konması lazım” açıklamasını yaptı.

BAZI KAPILARDAN KOVULABİLİRİZ DE…

İlçesinde yürütülen çalışmalarda ‘evet’ tercihini anlatırken zaman zaman zorlandıklarını söyleyen Yıldırım, “Alanda anlatırken, mutlaka bir refleks ve ön yargı vardı. Her kapıyı çalıyoruz. Bazı kapılardan kovulabiliriz de… Ama asla pes etmiyoruz. Bizi dinleme zahmetinde bulunan herkes aslında ne kadar büyük bir yanılgıya düşürüldüğünü anlıyor. Evet verip vermemesinin önemi yok. Konak’ta keyifli bir kampanya süreci yaşıyoruz” dedi.

DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN…

Parti tabanında kırılma olacağı söylentilerine ilişkin konuşan Yıldırım, “AK Parti tabanında kırılma olacağı beklentisi beyhude bir beklentidir. Hayır cephesi böyle olacağını umuyor ve bekliyor. Ama dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma ihtimalleri de çok yüksek. Bunu inşallah seçim akşamı göreceğiz. İzmir’in işsizlik sorununun çözümü de bu sistemde yatıyor. Her krizde cebimizdeki para azalıyor. Bu krizleri de bu sistem üretiyor. ‘Hayır cephesi böyle kalsın geri gidelim’ diyor. Eskinin yanlışlarını sahiplenmek sadece bizim ülkemizdeki CHP kafasının işidir. Asla kırılma olmayacaktır. Vatanını milletini seven CHP’lilerin de evet diyeceğini düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

ROZETİ ÇIKARMA GEREĞİ HİSSETMİYORUZ!

Çalışmaları parti rozetiyle sürdürdüklerini ileten Yıldırım, “Anayasa değişiklik teklifi AK Parti ve MHP olarak iki partinin birlikte hazırlayarak milletin önüne getirdiği bir çalışmadır. Biz bu sistemin arkasındayız ve rozetimizi çıkarma ihtiyacı hissetmiyoruz. Çalışmamız kapsamında elbette evet verilmesini isteriz ama esas olarak amacımız doğruları ve hakikati anlatmaktır. Hayır diyen de bizim insanımız evet diyen de bizim insanımız. 16 Nisan’da çıkacak sonucun hepimizin başının üstünde yeri vardır” dedi.

HAKEM OLAN MİLLETTİR!

Yıldırım ayrıca şunları söyledi: Konak’ta kapı kapı dolaşma ve birey birey anlatma faaliyetinin çok doğru sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Bugüne kadar Konak’ta alınan oyların üzerinde bir oyla seçim sonucunu görmeyi hedefliyoruz.  Bazı mahallelerimizde ekiplerimize saldırılar oluyor. Çınartepe’de, Güzelyalı’da yaşadık. Biz bu kampanya sürecinin dostane geçmesini istiyoruz. Herkes propagandasını yapsın. Karar verecek ve hakem olan millettir. Sonuç ne çıkarsa çıksın hep birlikte yaşıyoruz ve birlikte yaşayacağız. Hayır cephesini oluşturanların AK ekiplerimizi engellemeye yönelik bir tutum içinde olmamasını diliyorum. Etki tepkiyi doğurur ve nahoş olaylar yaşanır, önüne geçemeyiz ve hep birlikte üzülürüz. Bu düşüncede olanlar varsa bir an önce yanlıştan dönsünler, tatsızlık yaşamayalım.

 
5 yaşındaki çocuk silahlı saldırı kurbanı!
 
İzmir’deki darbe davasında kritik ifade: Kırılmasını sağladığını iddia etti!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ekonomi efendiler ekonomi 21 Mart 2017 Salı 19:44

Siyasetçi soruyor referandum oyun hayır mı, evet mi vatandaş cevap veriyor benim gündemim ekonomi Düzeltipte gelseydiniz ekonomiyi o zaman anlardım neden bahsettiğinizi

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 21 Mart 2017 Salı 11:25

Krizleri sistem değil sistemi yönetmeyi beceremeyenler üretir. Mevcut sistemde Bakanlar kurulunda kararlar oy birliği ile alınırken şimdi tek kişi karar verecek. Bir kişinin hatasını diğer bir kişi uyarılarıyla önleyebilirken şimdi kim nasıl önleyecek. Hükümetin yapacağı büyük bir hatayı mevcut sistemde gensoru ile cezalandırıp görevden alabiliyorken şimdi bu yok ve yerine canı istediğinde meclisi tümden feshetme yetkisine sahip bir kişi var. İzmir'in işsizliğini bu sistem falan bitirmez, zaten işsizliğe ve ekonomiye dair hiçbir madde yok. İşsizliği azaltmak veya bitirmek için illa ki anayasanın değişmesi gerekmez 15 yıldır ülkeyi tek başına siz yönetiyorsunuz bir kanunla bu sorunu çözebilirdiniz ve bunu yapmadınız. İzmir'e günümüz maliyetiyle 6 milyar 500 milyon TL maliyeti aşan bir körfez geçişi projesi yaptınız bu parayla yani 6 milyar 500 milyon TL ile şehrimize üretim tesisi açsaydınız veya bunu teşvik etseydiniz işte o zaman İzmirdeki işsizliği azaltırdınız. Bunun için de anayasa veya sistem değişikliği gerekmiyor insanları yanlış bilgilendirmeye çalışmayın.

Yorumu oyla      13      5  
Mustafa yıldırımla 21 Mart 2017 Salı 08:50

Sy Bş AK partide çalışmalar takdire şayan her hafta bir bakan geliyor sizde bakanlara puroğram düzenliyor sunun ALLAH emeklerinizin karşılığını versin

Yorumu oyla      11      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu, ABD'de 'DEAŞ'la Mücadele Toplantısı'na katılacak
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, başkent Washington'da DEAŞ'la Mücadele Küresel ...
Gündemi sarsan üs iddiasına Rusya'dan yanıt geldi
Uluslararası Haber Ajansı Reuters'ın terör örgütü PKK'nın Suriye kolu ...
Kurtulmuş müjdeledi: O borçlar erteleniyor
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari ...
 
Başkan Piriştina Erzincan’da: Kar altında referandum mesaisi
Buca Belediye Başkanı Piriştina, CHP’nin referandum sürecine belediye ...
Başbakan'ın davetine o isimler katılmadı!
Başbakan Yıldırım'ın AK Parti hükümetlerinde görev alan isimleri davet ...
Cumhuriyet Gönüllüleri referandum için Çeşme'de sahada
İzmir'in Çeşme ilçesinde Cumhuriyet gönüllüleri, "Hayır Bandosu" eşliğinde ...
 
Delican: Kaosun köküne kibrit suyu dökülecek!
Kılıçdaroğlu'nun sözlerini eleştiren AK Parti İl Başkanı, halkın oylamasına ...
Kılıçdaroğlu 'Hayır çıkarsa ne olur'u anlattı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumuna doğru konuştu. ...
Erdoğan: Bu oyun aynı zamanda bir direniştir!
Uluslararası Futbol Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu oyun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva