HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2017 Pazartesi - 12:14

Delican: Kaosun köküne kibrit suyu dökülecek!

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini eleştiren AK Parti İl Başkanı, halkın oylamasına sunulan yeni hükümet sistemi ile; Cumhuriyet tarihinin kaoslarını, krizlerini yaratan unsurların köküne kibrit suyu döküleceğini söyledi.

Delican: Kaosun köküne kibrit suyu dökülecek!

EGEDESONSÖZ – AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “16 Nisan’da sandıktan ‘evet’ çıkarsa kaos yaşanacağı” iddiasına yanıt verdi.

AK Parti İl Başkanı Delican, “Başka bir ülkeden geçen gün ithal edilmiş bir siyasetçi gibi. Kaos tehdidini son günlerde sıkça dile getirmeye başladı. Tabii zaman daralıyor. Bir telaş hali de var, normal. Mübalağaya devam ediyorlar ki;  galiba korkuları başka. Kim tutacak sizi, iktidar da olun, Cumhurbaşkanı da ” ifadelerini kullandı.

Delican; yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Bu ülkenin krizlerini, darbelerini, muhtıralarını hiç yaşamamış gibi. Kurulamayan hükümetler dönemlerini hiç yaşamamış, bu ülkenin siyaset adamlarının, liderlerinin ve halkın ne bedeller ödediğine şahit olmamış gibi. Hatta, 12 Eylül Askeri darbesinin Anayasasına ‘hayır’ dememiş gibiler! İyi işte; ordu artık yargıdan elini ayağını çeksin diyoruz. Sıkı yönetimler olmasın diyoruz. Vekille Bakan çekişmesin, iş yapılsın, kimse milli egemenliğin kuvvetlerini teslim alamasın diyoruz.” diyerek; ‘Evet’ çıkarsa asıl kendi içlerinde çıkacak kaos ihtimalinden korkuyor olabileceklerini ifade etti.

Bugün halkın oylamasına sunulan yeni hükümet sistemi ile; Cumhuriyet tarihinin kaoslarını, krizlerini yaratan unsurların köküne kibrit suyu döküleceğini belirten Delican; “Bugün hedefimiz bu. Yeni hükümet sistemi ile, halkın iradesini bürokrasi üzerinden teslim almaya çalışan, halkın seçtiklerini kuklaya çeviren güç odaklarını ortadan kaldırmak. Bir daha üremelerinin önüne geçecek bir sistemi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kuvvetlerin ayrılığı ile bürokrasi oligarşisini yok etmek. Dolayısı ile olası kaosların önüne geçmek istiyoruz. Hatırlatmak isterim ki; meclisin seçtiği Cumhurbaşkanlarının görevine başlayamadığı, kurulamayan hükümetlerle ekonomik krizin tavan yaptığı, çığırından çıkmış dönemlerin asılan, yargılanan, esir edilen devlet adamlarımızın olduğu yakın bir tarihimiz var.  15 Temmuz’da yan yana iken; şimdi ayrı düşmenin manası ne? O zaman aynı tehlikelere karşı birlikteyken ve hedef aynıyken şimdi ne değişti? Milletin gözünü korkutmakla olmaz bu işler, kendi gözleri korkmuş belli ki” diye konuştu.

O ZAMAN AYIKLA PİRİNCİN TAŞINI…
“Sandıktan ‘evet’ çıkmasını kaosa bağlayanların asıl korkusu, o zaman kendi önlerindeki pirinci ayıklamakta zorlanacak olmalarıdır” diyen Delican; sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; milletle seçtiği meclisin ve cumhurbaşkanının arasındaki arka planları ortadan kaldırıyor. Bugün yüzde 25 ile iktidar olabilen bir parti, yeni sistemle icranın başına geçebilmek için halkın bu desteğinin iki katının üstüne çıkmak zorunda. Paçalarından tutan mı oldu iktidar olmasınlar diye? Olsalardı. Yeni sistemde de engelleri yok. İcranın başı olmak için de mecliste çoğunluk elde etmeleri için de önleri tamamen açık. Çalışırlar, sandığa giderler; halkın oyunu alırlar, Cumhurbaşkanı da olurlar, Milletvekili de. Millete hizmet üreten icranın başı olarak, onlar da takımını seçebilir. Onay alırsınız, yaparsınız. Onaylanmazsınız, sandığa gömülürsünüz. Biz göze alıyoruz, onlar da alsın. Yani her zaman söylediğim gibi; davul da milletin elinde tokmak da. Sanırım o zaman pirincin taşını ayıklamak kendi açılarından daha da zorlaşacak. Dertleri bu.”

RÜYA TABİRİ DEĞİL, YAZILI ÇİZİLİ BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ…
“Diyorlar ki; bir sabah kalkmışız, milletin parası pulu varlık fonuna devredilmiş. İnsanlar, parasını yurt dışına çıkarmak zorunda kalmış. Yok Cumhurbaşkanı meclisi feshetmiş! Bir kişiyi ikna eden Türkiye’yi ele geçirirmiş. Rüya görüyor olmalılar! Rüyalarının tabirine takılacak değiliz. Milletimiz de kapılmayacak bu mistik çıkışlara. Gelişmekte olan bir ülke olarak; elbette küresel ekonominin gidişatından etkileniyoruz. Tüm dünya ülkelerini etkisini alan gelişmeleri yaşıyoruz. Önlemlerimizi alıyoruz. Ama, kendi kaynaklarını değerlendiren, üretim yapan, dinamiklerini harekete geçiren bir yönetimi ortaya koymaktan aciz değiliz. Bugüne kadar olduğu gibi.  Kendi içinde güçlenmenin yolunu açmak için atacağımız bu adımı, millete ekonomik kriz, kaos diyerek engellemeye çalışmak başka türlü açıklanamaz. Hem; hangi lider misyonunu hiçe sayabilir, halkına ve tarihine hesap vermeyi tek adres olarak göze alabilir de vatanını satar. Böyle bir iddia, yine rüyaların iddiasıdır. Fesih yetkisi ise açık açık yazılıp çizilmiş. Böyle bir şey yok.” diye konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; açıklamasına şu sözlerle devam etti; “Asıl tek taraflı fesih yetkisi şimdiki anayasada var. 7 Haziran seçimlerinden sonra nasıl yeniden seçime gidildi? Atatürk ve İnönü’ye verilmeyen yetki, Erdoğan’a veriliyor diyorlar. Neymiş? Bir bakacakmışız ki meclis lağvedilmiş. Tam tersine; karşılıklı fesih var. Gidilecekse Cumhurbaşkanı ve meclisle seçime gidilecek. Bir çıkmaza düşülmesi halinde; halkın iradesinin sonucu oluşmuş hükümet de yasama organı da birlikte halkın huzuruna çıkmak zorunda. Değişikliği içeren maddeleri hatmedip yatsınlar bakalım yine aynı rüyayı mı görecekler!

NE SOPA NE SİHİRLİ DEĞNEK!
Delican; “Yeni sistem; Cumhurbaşkanı’nın eline ne sopa ne sihirli değnek veriyor. Halka hizmet için kurulmuş bir atölyeyi kurup yönetme; Rejimi koruyup, vatanın bölünmez bütünlüğünü kollayacak bir mevkiiyi veriyor. 5 yıl süreyle yetkilisin ama sorumlusun diyor. Meclis’e de aynı süreyi veriyor. İstikrarı dayatıyor. Uzlaşmayı ve birlikte çalışma becerisini dayatıyor. Pusulanızı doğru kullanın, zamanı ve kaynağı doğru yönetin, birlikte üretin; yoksa halk size hesabını sorar diyor. Halkımız bu kez algılarıyla bu türlü oynanmasına müsaade etmeyecek. Alandayım. Vatandaşlarımızla sık sık bir araya geliyorum. Öyle çok yalan dolan saçılıyor ki önlerine, bu kez temkinli ve ilgililer. Değişiklik içeren maddeleri inceleyerek karar verecekler inanıyorum" dedi. 

 
Menemen Belediyespor'da bahar havası
 
Bucaspor'un hedefi ligde kalmak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kulvar farkı 20 Mart 2017 Pazartesi 17:41

Siyasetçi diyor refarandum da oyun evet mi? Vatandaş diyor derdim EKONOMİ Enflasyon,işsizlik,döviz,akaryakıt,et,bakliyat fiyatları liste daha uzayıp gidiyor

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu 'Hayır çıkarsa ne olur'u anlattı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumuna doğru konuştu. ...
Erdoğan: Bu oyun aynı zamanda bir direniştir!
Uluslararası Futbol Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu oyun ...
AK Partili Sürekli'den '18 yaş' vurgusu!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin ...
 
CHP'den Güzelbahçe'ye ikinci Demokrasi Evi
16 Nisan’da yapılacak olan referandum seçimleri çalışmalarında kullanılmak ...
Bakan Kaya: Avrupa'da ırkçılık, İslamofobi...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin ...
Bakan Soylu: Eğer 50 yılda bir geliyorsa...
Soylu, "Biz bir lider bulduk. Bu bir ülkeye eğer 50 yılda bir geliyorsa ...
 
Ödemiş’te halı sahalar Dağ’ın penaltılarıyla açıldı
Ödemiş Belediyesi’nin hizmete sunduğu   Ertuğrul ve Kızılcavlu  Mahallelerinde ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan IKBY bayrağı uyarısı
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Müftüoğlu, Irak'ın Kerkük kentinde ...
Bahçeli'den Gökçek'in o sözlerine yanıt
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva