HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2017 Pazartesi - 11:44

Erdoğan: Bu oyun aynı zamanda bir direniştir!

Uluslararası Futbol Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu oyun aynı zamanda bir direniştir, bir meydan okumadır'' dedi.

Erdoğan: Bu oyun aynı zamanda bir direniştir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Futbol Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Sporun, özellikle futbolun kaynaştıran farklı kimlikleri bir araya getiren yönünü hepimiz çok iyi biliyoruz. Futbolun özünde rekabetle birlikte fedakarlık dostluk ve dayanışma vardır. Bu oyunda kazanmak için sahaya çıkan oyuncuların bireysel yetenekleri yanında arkalarında güçlü bir yönetim desteğine uyuma ihtiyaç vardır. Hakem bitiş düdüğünü çalana kadar pes etmemeyi gerektiren bir oyunda ümitsizliğe asla yer yoktur. Bu oyun aynı zamanda bir direniştir bir meydan okumadır. Futbol estetiktir, sanattır görsel bir ziyafettir.

''FUTBOLUN DA BİR İNADI VARDIR''

Çocukluk dönemlerinden itibaren futbola gönül vermiş gençlik yıllarında çeşitli kulüplerde top koşturmuş biri olarak bu işin bir insana neler kazandırabileceğini çok iyi biliyorum. Profesyonel değildim. Siyasetin temelde futbol ile birçok ortak yönü olduğuna inanıyorum. Spor gibi siyasetin de özü rekabettir, yarıştır. Bu yarışın ilk aşaması sandıktan galip çıkmak için ikinci aşaması da sorumluluk üstlendikten sonra millete hizmet götürmek içindir. Tıpkı futbol gibi siyaset de takım oyunudur. Yani sağlam bir kadro gerektirir. Plansızca oynayan, taktiği ve stratejisi olmayan bir takımın kupayı kaldırma ihtimali nasıl yoksa milletine söyleyecek sözü olmayan siyasetçilerin, siyasi partilerin de başarı şansı yoktur. Futbol gibi siyaset de tutku olmayınca aşk olmayınca sürdürülecek bir iş değildir. Kendini o işe adayacak. Yani futbolun da bir inadı vardır. Hocam bana 'Oğlum topu yiyeceksin' derdi. Top yenir mi? Orada inadı anlatıyor.

Son anayasa değişikliğinde olduğu gibi hala nasıl futbolun, inşallah onlardan kurtuluyoruz, holiganları varsa, hala holigan siyasetiyle netice almaya çalışanların bulunduğunu da görüyoruz. Fikirlerinin gücüne güvenemeyenler, yalana, iftiraya, hatta şiddete başvurmaktan çekinmediler.

''MAALESEF ÜLKEMİZDE BUNU ÇOK SIK YAŞIYORUZ''

Sporun içine şiddet ve saldırganlık girince centilmenlik ruhu nasıl kayboluyorsa, siyasetin içine yalan, iftira ve çarpıtma girince aynı sonuç ortaya çıkar. Maalesef ülkemizde bunu çok sık yaşıyoruz. 40 yıllık siyasi hayatım boyunca bir taraftan milletimize hizmet ederken, diğer taraftan da bu yıkıcı siyaset anlayışıyla mücadele yürüttüm. Siyasetin kalitesi yükseldikçe iktidarı sandık yoluyla değil de şikeyle, hileyle, darbeyle, tehditle, yıkıcı siyasetle elde edebileceğini sananlar bizim milletimiz tarafından tasfiye edilmiştir.

Son dönemde önemli ölçüde azalttığımız sporda şiddeti de önümüzdeki süreçte alacağımız ilave tedbirlerle çok düşük seviyelere getireceğimize inanıyorum. Bir yasal düzenleme talebi olduğunu biliyorum. Bu yasal düzenlemeyle alakalı da şüphesiz ki federasyonun, Kulüpler Birliği'nin, tüm kulüplerle ortaklaşa, iyi çalışarak hazırlayıp sunacakları böyle bir teklifi inşallah parlamentomuz da süratle çıkaracaktır, buna inanıyorum.

''BUNLARIN SİYASETTE JÜBİLE ZAMANI ÇOKTAN GELMİŞ AMA HALA DİRENİYORLAR''

Milletten korkan, gençlerden çekinen bir anlayışla Türkiye'nin geleceği inşa edilebilir mi? Aslında bunların siyasette jübile zamanı çoktan gelmiş ama hala direniyorlar. Onun için de çıktıkları tüm maçlarda yeniliyorlar. Daha önce 7 defa yenilmişlerdi. İnşallah 16 Nisan'da 8. defa yenilecekler. İnşallah bu defa mesajı alırlar.

''HAKKIMIZ OLDUĞU HALDE BİZE OLİMPİYATLARI VERMEDİLER''

Ülkemize henüz olimpiyatları getirememiş olabiliriz ama burada dönen dolapları da biliyorsunuz. Bizzat yaşadım maalesef çok ciddi dolaplar dönüyor. Hakkımız olduğu halde bize olimpiyatları vermediler. Bir kere olimpiyat yapmış olanlara, ikinci kez olimpiyatlar verdiler. Oralarda dönen dolaplara da bizzat şahit oldum, gördüm, biliyorum.

İnşallah 19 Mayıs'ı (Ankara) yıkıyoruz. Onun yerine 35-40 bin seyirci kapasiteli stadyum yapmayı planlamış durumdayız. Proje çalışmaları bitti, ihale aşamasında. Başkent'te örnek bir stadyumumuz yok.''

 
FETÖ Cübbeli'nin biletini kesmiş!
 
Diyarbakır'daki şehitler memleketlerine uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den '18 yaş' vurgusu!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin ...
CHP'den Güzelbahçe'ye ikinci Demokrasi Evi
16 Nisan’da yapılacak olan referandum seçimleri çalışmalarında kullanılmak ...
Bakan Kaya: Avrupa'da ırkçılık, İslamofobi...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin ...
 
Bakan Soylu: Eğer 50 yılda bir geliyorsa...
Soylu, "Biz bir lider bulduk. Bu bir ülkeye eğer 50 yılda bir geliyorsa ...
Ödemiş’te halı sahalar Dağ’ın penaltılarıyla açıldı
Ödemiş Belediyesi’nin hizmete sunduğu   Ertuğrul ve Kızılcavlu  Mahallelerinde ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan IKBY bayrağı uyarısı
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Müftüoğlu, Irak'ın Kerkük kentinde ...
 
Bahçeli'den Gökçek'in o sözlerine yanıt
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik ...
Ülkü Ocakları referandum kararını açıkladı
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, referandumda MHP Genel Başkanı ...
Erdoğan: Konuştuklarının tamamı yalan, yanlış!
"Ana muhalefet, anayasa değişikliği konusunda, maalesef doğruları söylemiyor." ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva