HABERLER>POLİTİKA
16 Şubat 2018 Cuma - 12:24

AK Partili Sürekli, SonSöz TV’ye konuk oldu: Kocaoğlu adaylığını Selçuk’ta ilan etti!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, SonSöz Tv’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklendi. Selçuk krizine vurgu yapan Sürekli, “Aziz Kocaoğlu, Selçuk’ta adaylığını ilan etti” dedi.

AK Partili Sürekli, SonSöz TV’ye konuk oldu: Kocaoğlu adaylığını Selçuk’ta ilan etti!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu.

Vekil Sürekli İzmir Teşkilatı’nda yaşanan değişimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gündemi değerlendiren Sürekli Afrin Operasyonu’na ilişkin de konuştu.

İzmir’de hükümet tarafından gerçekleştirilen hastane yatırımlarıyla ilgili detaylı bilgi veren Sürekli Karşıyaka Spor Kulübü ile stat konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

KİŞİSEL DEĞİL YOL HARİTASIDIR
Genel merkezin Bülent Delican’ın istifasını istemesi ve yerine eski milletvekili ve İl Başkanı Aydın Şengül’ü ataması gelişmesini değerlendiren Sürekli, “Değişimlerin hiçbirini kişisel algılamamak lazım. Büyükşehir belediye değişiklikleri, il başkanları değişiklikleri kişisel değildir. Genel merkezimiz, genel başkanımız bir yol haritası yapmışlardır ve bu değişiklikler onların gereğidir” dedi.

YÖNETİM TARZINI BEĞENMİYORUZ AMA AFRİN SÖYLEMLERİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUZ
Zeytin Dalı Harekatı hakkında açıklama yapan Sürekli, “Bu operasyon kaçınılmaz. Bunda hemfikiriz. Toplumun tüm katmanları bunu kabul ediyor. Ara sıra çatlak sesle çıkıyor. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Ara sıra ana muhalefet partisi çelişiyor ama MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP tabanının bunu desteklediğini biliyorum. Hele hele İzmir’de taban ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Yönetim tarzını beğenmiyoruz, İzmir’in yıllarının onun döneminde boşa geçtiğini düşünüyoruz ama Afrin konusundaki söylemlerini takdirle karşılıyoruz. Ülkemizin bekası için biz bu operasyonu yapmak zorundaydık” diye konuştu.  

ONLAR HEP YENİKAPI RUHUNDA KALSIN!
Operasyon hakkındaki açıklamalarına devam eden Sürekli, “İzmir CHP tabanında bu hassasiyetleri gösteriyor. Ben bunu alanda da gözlemliyorum. Bazen genel başkanının milli ve yerlilikle bağdaşmayan açıklamalarını duyunca tabana yönelip soruyoruz. ‘Nasıl karşılıyorsunuz?’ diyoruz.  Milletvekilleri, belediye başkanları, örgüt temsilcilerinde nasıl yankı bulduğunu merak ediyoruz. Ama olumsuz karşılanıyor. Hoş şeyler değil. Doğru değil. CHP gibi köklü bir partiye yakışmıyor bu tür söylemler. Onlar her zaman Yenikapı ruhunda kalsınlar. Özellikle bu tür süreçlerde siyaset yapmasınlar. Bir yandan operasyonu destekliyoruz diyorlar bir yandan en kritik noktada Afrin’e girilmemeliydi diyorlar. Terör örgütleriyle aynı noktada görünüyorlar. Biz bunu anlayamıyoruz” yorumunu yaptı.

Yaptığı icraatlarla trafiği bu hale getirdi. İzmir’de trafik berbat tek suçlu büyük şehir belediyesidir. Açık ve net söylüyorum çözümü yine bizde ikinci çevre yolu…

“KOCAOĞLU ALGI OPERASYONU YAPIYOR”
Sürekli’nin hedefinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı.  Sürekli, trafik üzerinden Kocaoğlu’na “İzmir trafiği berbat. Yaptığı icraatlarla trafiği bu hale getirdi. İzmir’de trafik berbat tek suçlu büyük şehir belediyesidir. Açık ve net söylüyorum çözümü yine bizde ikinci çevre yolu” dedi.

Aziz Kocaoğlu’nun algı operasyonu yaptığını söyleyen Sürekli,  “ajitasyon yapıyor. Verdiğini alamadığını söylüyor. Bununla ilgili Genel Başkan Yardımcımız toplantı yaptı. Atilla (Kaya) Bey ile basın toplantısı yaptı. Kalem kalem açıkladık. Bugüne kadar İzmir’e yapılan yatırım 45 milyarlık yatırım yaptık. Yetmez daha da yapacağız dedik.

Bir de seçim döneminde girdi Sayın Kocaoğlu.  Aday olmak için başvurduğu yönetmelerden birisi siyaset yapmak. Kendi tabanını konsolide etmek için bu söylemlerle hükümete eleştiri yapmaktadır, haksızlık yapmaktadır. Doğruyu yansıtmamaktadır. Söylediği her şey gerçek dışıdır. Hükümetimiz, algı operasyonlarına rağmen kendi seçmenleri nezdinde başarılı oluyor. Bu süreçten sonra İzmirliler bu algı operasyonlarını boşa çıkaracaktır. Her şey ortada. Konak Tüneli’nden geçiyoruz, Temmuz’dan itibaren Sabuncu Beli Tüneli’nden geçeceğiz” dedi.

“KOCAOĞLU ADAYLIĞINI SELÇUK’TA AÇIKLADI”
Selçuk’taki İZBAN krizinde yaşananlara değinen Sürekli, Bir de Selçuk’ta ilginç bir çıkışı oldu. Tasvip etmediğimiz bir çıkış oldu. Tekrar yeri gelmişken söyleyeyim Selçuk’ta bizzat ben oradaydım. Orada tek sorunlu, tek kusurlu kişi Sayın Aziz Kocaoğlu’dur. Tekrardan ifade edeyim. Sayın Kocaoğlu bir değil bin kere özür dilemelidir.  O krizin içindeydik yaşadık.  O gün için ‘Aziz Kocaoğlu’nun adaylığını açıkladığı gündür’ dedik. Konsolide etti. Ekibini de kurdu. Yürüsün. Büyükşehir Ak Parti Grup Sözcüsü’ydüm bir dönem Aziz Bey ile birlikte çalıştık. Bize diyordu ki ‘ya arkadaşlar siyaset yapmayın, siyaseti seçime altı ay kala yaparsınız’ derdi. Ya sen siyaseti her gün bal gibi yapıyorsun. Çıkıyorsun demagoji yapıyorsun, ajitasyon yapıyorsun. Algı operasyonu yapıyorsun.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI
Kocaoğlu’na gerekli cevabı gittikleri her yerde vereceklerini söyleyen Sürekli, “Bitti . Algı operasyonları bitti. Yeni bir dönem başladı. İzmir’de bunu da hepimiz, her yerde dile getireceğiz. İşte geçmiş dönem il başkanız Bülent Delican da dile getiriyordu. Yeni il başkanımız o da tecrübeli o da dile getirecek. Hep beraber hep bir ağızdan Aziz Kocaoğlu’nun algı operasyonlarına geçit vermeyeceğiz, onları boşa çıkaracağız. Bunu da net olarak ifade edeyim. İzmirliler bize oy versin, vermesin ama İzmirliler bizim İzmir’e hizmet ettiğimizi bilsinler.

GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Sevgili vatandaşlarım hemşerilerim, o oy sizin. İstediğinize verirsiniz ama hakkımızı verin. Biz size hizmet ediyoruz. Bu bizim görevimiz, bu bir lütuf değil. Size hizmet etmek için seçildik. Görevimizi de hamdolsun layığı ile yapmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz var mıdır? Vardır. Biz de insanız ama elimizden geleni yapıyoruz. Fakat haksızlığa tahammül edemeyiz. Algı operasyonlarına geçit vermeyiz. Bundan sonra daha da kararlı bir şekilde gideceğiz. Hep beraber. İzmir’de başbakanımız Türkiye’yi yönetiyor, burada başbakan yardımcımız var. İl Başkanımız, milletvekillerimiz var. Hep beraber İzmirlilere gerçekleri anlatacağız ve İzmirliler hakikaten artık farklı düşünüyorlar. Oy versin vermesi nama düşüncesi farklı İzmirlilerin.

KUZEY’DEN GÜNEY’E HASTANE YATIRIMLARINI KALEM KALEM SIRALADI
Sürekli kente yapılan hastane yatırımlarına ilişkin detaylı bilgilendirmede bulundu. Sürekli, “Bu dönem milletvekilleriyle görev dağılımı gerçekleştirdik. İzmir olarak vekil çalışmalarında geri kalmış idik. İdik diyorum! Bizim ön ayak olduğumuz çalışmalar var. Sağlıkta müthiş atılım yapıyoruz. Şehir hastanesi yapılıyor. İzmirliler Bornova’dan Karşıyaka’ya giderken çevre yolunda sağ tarafa baktıklarında dev bir şantiye görüyorlar. Cumhuriyet tarihinin İzmir’e yapılmış en büyük yatırımı. 2 bin 60 yataklı bir hastane. Günde 72 bin kişinin giriş çıkış 4 bin 500 otopark. 620 bin metrekare bir alan. 300 bin metrekaresi yeşil alan. Dakikada 7 ambulansın giriş çıkış yapabileceği bir sistem. 52 ameliyathane 214 yoğun bakım. 6 bölümden oluşan bir kompleks. Anlatırken heyecandan kalbim güm güm atıyor. Şu an bin kişi çalışıyor. Bittiğinde 6 bin kişi çalışacak. 1 buçuk milyara mal olacak. 2020 Mayıs ayında bitecek. Yap-işlet-devret yöntemiyle yapıldığı için firma hemen bitirmek ister. Bizim bastırmamızla 2019 gibi bu proje tamamlanır. Bir şehir hastanesi daha planlıyoruz. Bu sefer Buca Tınaztepe’ye yapılacak” dedi.

KARŞIYAKA’YA 13 KATLI HASTANE MÜJDESİ!
Sürekli, “Kınık’tan başlayalım. 30 yataklı bir hastane yapıyoruz. Haziran ayında bitiyor. Kınık için çok önemli bir kazanım. Bergama’ya gelelim. 200 yataklı bir hastanemiz zaten var. Acil servis ek binalar yapıyoruz. Eski hastane binası yerine ağız diş sağlığı merkezi yapıyoruz. Dikili’nin 75 yataklı hastanesi için çalışmalar devam ediyor. Arsa bulundu. Prosedürler devam ediyor. Aliağa 235 yataklı hastane planlandı. Arsa tahsis çalışmaları bitiyor. Foça’ya 50 yataklı hastane yapıldı. Yazın Foçalılara hizmet etmek için çalışacaklar. Çiğli’de 2 sene önce açtık. 520 yataklı 7 yıldızlı otel konforunda.

Karşıyakalılar bana çok soruyor; hastaneyi çok istiyor. Eski hastaneyi yıktık 150 yataklı hastane planladık. Niye gecikti? 8 dönüm üzerine kurulu. Yanında bir hastane daha var. Diğer 8 dönüm üzerinden evler var. Kamulaştırma yapılması lazım. Bu 3 yıl demek. Formül arıyoruz. Gittim Karşıyaka belediye başkanına. ‘İş birliği yapmak İzmirliye hizmet etmek lazım. Ben senden özel bir şey istemiyorum. Karşıyaka’ya hastane istiyorum, ön ayak ol. Yüksek kat imar verelim’ dedim. Sağ olsun ‘bu kamu yatırımı, ihtiyaç, ben destek olurum’ dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalıştılar. Onlar da olumlu baktı. 8 dönüm yere 1.7 emsalle 13 katlı hastane geliyor. Bugün itibariyle bu kapsamda bu proje oluşmuş durumda. Büyükşehir onaylarsa olacak. Bakanlıktan söz aldım. Çünkü bakanlık da yüksek katlı istemiyor ama Karşıyakalılar istiyor. Şu ana kadar bu müjdeyi verebilirim. Bir aksaklık çıkmaz ise 1 buçuk yılda biter. Ağzı ve diş sağlığı merkezi için de çalışıyoruz. Bunun da müjdesini verebilirim ama kesin bir durum yok.

Bornova’da 250 yataklı hastanemiz bitti. Havalandırma çalışmaları bitiyor. Açılışa hazır hale gelecek. En yakın zamanda Bornova Devlet Hastanesi’ni açacağız. Bülent Delican ve eski Milletvekili Nesrin Ulema’nın katkıları büyüktür. Kemalpaşa’da 250 yataklı bir hastane için söz aldık. Belediye başkanımızla birlikte takip edeceğiz.

Güneye gelelim. Torbalı Devlet Hastanesi 250 yataklı hizmete açıldı. Ödemiş’te 7 yıldız da yetmeyecek. Müthiş güzel bir hastane. Herkese tavsiye ederim. Sadece doktor sıkıntımız var. Belediye Başkanı Mahmut Badem’in müthiş bir presi var bize. Selçuk’ta Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı müthiş çalışıyor. Biz orada hastaneyi çoktan bitirmiştik. CHP’li bir vatandaşın şikayetiyle durdu. Ama bizde yılmak yok. TOKİ alanına hastaneyi de koyduk. Planlama bittikten sonra 1 yıl. Selçuklu hemşerilerim merak etmesin. Menderes’te 75 yataklı hastanemiz son sürat gidiyor. Vekillerden tam destek var. yüzde 40-45’lerde” açıklamasında bulundu.

AKPINAR’A ÇAĞRI: HASTANEDE ÖNÜMÜZÜ AÇTI, RUHSATI VERSİN!
Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı’na ilişkin konuşan Sürekli, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a çağrıda bulundu. Sürekli, “Karşıyaka Stadı çok soruluyor. Çok yakından takip ediyorum kulübümüzü. Talihsiz bir dönemdeyiz ama bitecek. Kocaoğlu, hala ‘ben mevcut statlara karşıyım’ diyor. Büyükşehir Belediyesi dava açmasaydı bitecekti. Müteahhit bırakıp gitti. Yürütme durdurma çıkmıştı, süreç uzadı. Stat yapılamadı. Tespit yaptım, takdir Karşıyakalıların. Eğer bu stat zamanında yapılsaydı Karşıyaka Spor Kulübü bu sıkıntıları yaşamayabilirdi. Ben üslubumda bir değişiklik yapmıyorum. Takdir Karşıyakalıların. Avrupa’nın her yerinde butik statlar yapılıyor. Karşıyaka bir butik stat. Buna engel olundu. Temel atma törenini 9 Eylül’de yaptık. Karşıyaka Belediyesi’ne inşaat ruhsatı başvurusu yapılacak. Benim temennim hastane konusunda önümüzü açan Başkan ruhsatı versin. Çok ihtiyacımız var. Vakit kaybına tahammülümüz yok” ifadelerini kullandı.

 
Kemalpaşa'da 'Dava Şehitleri' anması yapılacak
 
Göztepe, eksiklerini dert etmiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nihal AŞKIN yazdı... Meral Akşener, İzmir teşkilatına neden kızdı?
Nihal AŞKIN yazdı... Meral Akşener, İzmir teşkilatına neden kızdı?
PM Üyesi Aksünger’den flaş açıklamalar: İzmir, baronlar kaynaklı kaybetti!
Kurultayda liste delerek PM’ye seçilen Aksünger, “İzmir PM seçimlerinde ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu taburcu oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hastaneye yatarak idrar yollarıyla ...
 
Görüşmede kritik mesajlar: Bunlar geride kaldı!
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak basın ...
ABD'den skandal YPG açıklaması!
ABD Dışileri Bakanı Tillerson Lübnan ziyareti sırasında terör örgütü YPG ...
AK Partili Delican’dan açıklama: Alnım aktır gönlüm rahattır!
Genel merkezin Şengül’ü İzmir İl Başkanı olarak ataması sonrasında konuşan ...
 
Canikli, ABD'nin şaşırtan teklifini açıkladı!
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD Savunma Bakanı James Mattis ...
CHP'de genel sekreterlik için devir teslim töreni
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Akif Hamzacebi, görevi Önceki ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ameliyat oldu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu idrar yolları sorunu nedeniyle hastaneye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva