HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2018 Perşembe - 17:10

PM Üyesi Aksünger’den flaş açıklamalar: İzmir, baronlar kaynaklı kaybetti!

Kurultayda liste delerek PM’ye seçilen Aksünger, “İzmir PM seçimlerinde bazı baronlardan kaynaklı olarak kaybetti. 2019 milat gibi görünüyor ama yanlış, bence partiyi değiştirmezsek daha büyük felaket olacak. Tüzük kurultayının zamanı doğru değil, dağ fare doğurabilir” dedi.

PM Üyesi Aksünger’den flaş açıklamalar: İzmir, baronlar kaynaklı kaybetti!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi, Genel Başkan eski Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’yü ziyaret etti.

Aksünger, partililerin de katılım gösterdiği buluşmada birbirinden önemli açıklamalara imza attı. Geride kalan kurultay ve İzmir’deki il kongresi süreçlerini değerlendiren Aksünger, partiye yönelik eleştirilerde bulundu.

Aksünger parti içi mesajlar verirken, “Bu parti önümüzdeki süreçlerde liderler yetiştirmeli. Yenilenmeye çok ihtiyacı var partinin. Koca çınarın, kurumuş dallarını kesmeye ihtiyaç var. İzmir için de geçerli aynı şeyler. Aynı ayak oyunları, aynı tipler” ifadelerini kullandı.

Aksünger, “Herkes 2019 seçimlerini milat gibi görüyor ve orayı kıyamet senaryosu şeklinde konuşuyor, bence çok yanlış bir şey bu. Daha önceki seçimlerin hepsinde herkes bunu söyledi ve söyler. Merak etmeyin ölüm olmayacak sonunda. Bence gelecek planlarının tohumlarını atıp partiyi değiştiremezsek, o zaman çocuklarımız için daha büyük felaket olacak” dedi.  

Aksünger, “İzmir PM seçimlerinde kaybetti. Bazı baronlardan kaynaklı olarak kaybetti. Bizler delmeseydik orayı, İzmir’in temsilcisi yoktu aslında. Yazık yani” açıklamasında bulundu.

Aksünger CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9-10 Mart tarihlerinde tüzük kurultayı için yaptığı çağrıyı değerlendirirken, “Zamanlaması çok yanlış, bu iş doğru değil. Dağ fare doğurabilir” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI EN KISA SÜREDE BELİRLEMELİYİZ
2019’a gidilirken CHP’nin izlemesi gereken yol haritası hakkında bilgi veren Aksünger, Cumhurbaşkanlığı Seçimi özelinde, “Cumhurbaşkanı adayımızı en kısa sürede belirlemeliyiz. İkinci turda da ‘Hayır’ blokunun oy vereceği kişiyi doğru tespit etmemiz gerekiyor. Eğer bu partinin genel başkanı siyaseten geri dönmeyecekse, kazanma ihtimali ve kendini hissetme ihtimali en çok olan kişiyi koymamız lazım. Ama sadece bizim tabandan değil, diğer bütün tabandan olabilmesi lazım” dedi.

ZAMANLAMA YANLIŞ, BU İŞ DOĞRU DEĞİL, DAĞ FARE DOĞURABİLİR!
36’ncı Olağan Kurultay’ın ardında kısa bir süre geçmesiyle birlikte 9-10 Mart tarihlerinde alından tüzük kurultayı için konuşan Aksünger, “Zamanlaması çok yanlış, bu iş doğru değil. Bizim yapacağımız tüzük değişikliği önümüzdeki sürecin bütününü ilgilendiren bir konu. Sadece partinin iç dinamiğini değil, partinin nasıl davranacağını ilgilendiren bir konu ve 20 gün sonraya alelacele konmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü ben bile yaptığım çalışmaların hepsini toparlayabilmiş değilim. Yüzlerce konu var. Cumhurbaşkanı seçiminde adayın nasıl seçileceğinin yöntemi tüzüğe konulması lazım, görüşlerin alınması lazım, bunun yanı sıra liyakat düzenin oturması için il görüşlerinin alınması lazım. Ben açıkçası doğru bulmuyorum, dağ fare doğurabilir” açıklamasında bulundu.

PARTİ YENİ LİDERLER YETİŞTİRMELİ, YENİLENMEYE İHTİYAÇ VAR, İZMİR İÇİN DE GEÇERLİ!
Parti içi mesajlar da veren Aksünger, “Kişisel istikballeri bir kenarı koymalıyız. Bu parti önümüzdeki süreçlerde liderler yetiştirmeli. Yenilenmeye çok ihtiyacı var partinin. Koca çınarın, kurumuş dallarını kesmeye ihtiyaç var. İzmir için de geçerli aynı şeyler. Aynı ayak oyunları, aynı tipler. İç kavgalar, ülkeyi yönetme refleksinin önüne geçiyor. Böyle olunca heyecan kalmıyor. Şunu da söyleyeyim ben partiliyim, bizi kovalasalar da gitmeyiz. Kovalamaya çalışanlar gider” dedi.

2019 MİLAT GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA YANLIŞ, BENCE PARTİYİ DEĞİŞTİRMEZSEK DAHA BÜYÜK FELAKET OLACAK!
“Bu partiyi tek bir şey kurtarabilir o da liyakat” diyen Aksünger, “Bu olmadan partinin kurtuluşunun olduğuna inanmıyorum. Emeğin değeri olacaksa gerçekten liyakatin önemi olması gerekir. Liyakat yoksa emeğin değeri ortaya çıkmaz, kimin ne yaptığı anlaşılamaz. Ama şöyle bir yanlışla da karşı karşıya kalmayalım, herkes 2019 seçimlerini milat gibi görüyor ve orayı kıyamet senaryosu şeklinde konuşuyor, bence çok yanlış bir şey bu. Daha önceki seçimlerin hepsinde herkes bunu söyledi ve söyler. Merak etmeyin ölüm olmayacak sonunda. Bence gelecek planlarının tohumlarını atıp partiyi değiştiremezsek, o zaman çocuklarımız için daha büyük felaket olacak” yorumunu yaptı.

İZMİR PM’DE BAZI BARONLARDAN DOLAYI KAYBETTİ, BİZLER DELMESEYDİK TEMSİLCİMİZ YOKTU!
Aksünger, “İzmir PM seçimlerinde kaybetti. Bazı baronlardan kaynaklı olarak kaybetti. Bizler delmeseydik orayı, İzmir’in temsilcisi yoktu aslında. Yazık yani. Burada gelip hiçbir ilçe seçimlerine karışmadım, böyle şeyleri de sevmem, herkesin yüreğinde bir aslan yatar, ben gelip 15-20 gün burada çalışsaydım farklı şeyler olurdu, ama ben partime çalışıyorum. İzmir açısından üzüntü verici, bu partiye ve İzmir’e ne verdiklerine dönüp baksınlar. Bence tabanı ve CHP’yi temsil etmeyen bir hikaye var ortada” ifadelerini kullandı.

 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu taburcu oldu
 
Kemalpaşa'da 'yerel buluşmalar' tam gaz: Uğurlu, velileri dinledi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal can 15 Şubat 2018 Perşembe 19:52

Aksünger sözüm ona sanki çok başarilida ya Allah aşkına sanki izmirden pm ye çok işin olsa ne olur olmasa ne olur ülke ne halde bay aksünger sen ona bak hala daha kendi menfaatini konuşuyorsun ne olurdu yani şimdi izmirden 50 isim pm de olsa ne olurdu ki izmirmi uçacaktı.

Yorumu oyla      16      9  
cevdet yılmaz 15 Şubat 2018 Perşembe 17:50

son söylemlerine aynen katılıyorum.profili düşük baronlarla mı seçim kazanacağız.teşhiz doğrudur.

Yorumu oyla      13      7  
hürrem 15 Şubat 2018 Perşembe 17:49

vaybe nihayet aklı başına geldi.kk listesine alsaydı değişmeyecek gerçeği göremeyecekti.

Yorumu oyla      14      6  
15 Şubat 2018 Perşembe 17:49

Çok sevimsiz !

Yorumu oyla      15      7  
15 Şubat 2018 Perşembe 17:35

"DAHA BÜYÜK FELAKET OLACAK" adama günaydın derler..! Bitiriyorsunuz partiyi bitiriyorsunuz.Bu gidişle İNANIN ilçe,il başkanlıkları,belediye başkanları,millevekilleri!vede tabiki genel merkez partimizin oyu % 20 yi bulursa şükredersiniz.AMA ATI ALAN ÜSKÜDARI ÇOKTAN GEÇMİŞ OLUR.....Yazık ki ne yazık taban

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Kılıçdaroğlu taburcu oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hastaneye yatarak idrar yollarıyla ...
Görüşmede kritik mesajlar: Bunlar geride kaldı!
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak basın ...
ABD'den skandal YPG açıklaması!
ABD Dışileri Bakanı Tillerson Lübnan ziyareti sırasında terör örgütü YPG ...
 
AK Partili Delican’dan açıklama: Alnım aktır gönlüm rahattır!
Genel merkezin Şengül’ü İzmir İl Başkanı olarak ataması sonrasında konuşan ...
Canikli, ABD'nin şaşırtan teklifini açıkladı!
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD Savunma Bakanı James Mattis ...
CHP'de genel sekreterlik için devir teslim töreni
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Akif Hamzacebi, görevi Önceki ...
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ameliyat oldu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu idrar yolları sorunu nedeniyle hastaneye ...
AK Parti İzmir'de ikinci Şengül dönemi: Partililer havaalanına akın etti!
AK Parti İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül, genel merkez tarafından ...
İyi Parti İzmir ‘Lider’ini bekliyor: Tüm hazırlıklar tamam!
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 17 Şubat Cumartesi Günü İzmir’de ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva