HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2018 Perşembe - 16:35

AK Partili Delican’dan açıklama: Alnım aktır gönlüm rahattır!

Genel merkezin Şengül’ü İzmir İl Başkanı olarak ataması sonrasında konuşan Delican, “İl kongresinde aday olmayacağım. Yaptığım bir veda konuşması asla değildir. Bu bir kan tazelenmesi ve bayrak yarışıdır. Kişisel ikbal peşine düşmedim. Alnım aktır gönlüm rahattır” dedi.

AK Partili Delican’dan açıklama: Alnım aktır gönlüm rahattır!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Teşkilat’ında değişim heyecanı yaşanıyor. Genel Merkez eski Milletvekili ve İl eski Başkanı Aydın Şengül’ü yeni başkan olarak atadı. Ankara’nın istifasını istediği İl Başkanı Bülent Delican partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Delican’a il başkan yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti.

ARKADAŞLAR BU KADAR ÜZÜLMEYİN
Başkan Delican konuşmasına başlamadan önce teşkilat mensuplarına yönelik, “Arkadaşlar bu kadar üzülmeyin. Bu bir kan tazelenmesidir. Önceki basın toplantılarımız daha neşeli geçerdi. Bakıyorum bir üzgünlük var. Birlik ve beraberliğimiz devam edecek. Bu bir bayrak yarışıdır” ifadelerini kullandı.  

DİRİLİŞ RUHUNU AYAĞA KALDIRAN BİR ANLAYIŞIN PARÇASI OLAMAKTAN ONUR DUYDUM
Delican, “Benim ve bizim için siyaset yapmak vatan millet aşkıyla hizmet yapmanın neferi olmaktır. AK Parti çok onurlu bir yürüyüşün öncüsüdür. Bu devam edecektir. Ben de yola çıktığım anda bu yürüyüşün gönüllüsü oldum. 45-46 aydan beri bu görevimi temsil etmeye çalıştım. Partimizin çatısı altında birçok görevler aldım. Sayın cumhurbaşkanımız da başbakanken temayül çalışmaları sonucunda kalan 4 arkadaşımızdan biri olarak bizi onurlandırdı. Akabinde cumhurbaşkanlığı seçimini, 2015 Haziran, 1 Kasım seçimlerini yönetim kurulu ve AK Parti teşkilatıyla yönettik. Sonrasında hain bir darbe girişimi yaşandı. 27 gün Konak Meydanı’nda nöbetteydik. 16 Nisan Referandumunu il başkanı olarak yönettik. 7 düvelin karşısında diriliş ruhumuzu yeniden ayağa kaldıran bir anlayışın parçası olmaktan her zaman onur duydum” diye konuştu.

KİŞİSEL İKBAL PEŞİNE DÜŞMEDİM, ALNIM AKTIR GÖNLÜM RAHATTIR
Delican görev yaptığı süreç hakkında, “İzmir’in her zaman kritik ve hassas notkası oldu. İzmir hassastır. İzmir’den yetişmiş AK Parti sevdalısı olarak hemşerilerimize partimizin bakışını anlatmaya çalıştım. Muhalefetin İzmir değerleri üzerinden yaptığı algı siyasetini elimin tersiyle ittim. Bu binanın ışıkları hain darbe girişimi sırasında hiç sönmedi. Bugün teşkilatımızın ve halkımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayarak bu il binasını tesis ettik. Bülent Delican olarak il başkanlığında tüm görevlerimi ifa ederken uzlaşmacı bir yaklaşımla ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını ele aldım. Dünyada tek geçerli dilin nezaket olduğunu hiçbir zaman bir kenara itmedim. Bizim siyasette kavgamızın kimlerle olduğu bellidir. Milletimiz sırtımızı yasladığımız dağdır. Zalim olan herkes bizim düşmanımızdır. AK Parti’deki hiç kimse kişisel ikbal peşinde olmaz. Ben de düşmedim. Alnım aktır gönlüm rahattır” dedi.

İL KONGRESİNDE ADAY DEĞİLİM, BU BİR VEDA KONUŞMASI ASLA DEĞİLDİR!
“Yüzünü geleceğe dönen partimiz halkımızın her zaman umududur” diyerek sözlerini sürdüren Delican, “İnsanımıza umut biz olduk. Hayatları kolaylaştırdık. İl başkanlığı bir ilin teşkilatını temsil eden en gururlu görevdir. Cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza teşekür ediyoruz. Bu onurlu görevi bize layık gördüler. Kutlu yürüyüşün parçası olmaya devam edeceğiz. Elbette yolumuz uzun. Önümüzde kongre süreci var. Bu süreci iyi takip etmek hepimizin görevidir. Bu değişim sürecinde hiçbir ak gönüllü arkadaşım kişisel menfaat peşinde olmayacaktır.  Ben de il kongresinde aday olmayacağımı kamuoyuyla paylaşıyorum. Kongrelerimizi hedeflerimizden hiçbir şey kaybetmeden gerçekleştireceğiz. Yaptığım bir veda açıklaması asla değildir. Bugün derdimiz tüm şahsi meselelerin üstündedir. AK Parti bunların üstesinden gelecek kudreti gösterdiyse vedanın değil vefanın hakimiyetindedir” yorumunu yaptı.  

GEREKÇE BULMAYA GEREK YOK!
‘İstifanızın istenmesi sırasında herhangi bir gerekçe gösterildi mi?’ sorusu karşısında konuşan Delican,“Yaklaşık 4 yıldan beri bu görevi yürütüyorum. Gerekçe bulmaya gerek yok. Biz bunu layıkıyla yaptık, gelen arkadaşımız da layıkıyla yapacaktır” ifadelerini kullandı.

DEVİR TESLİM YARIN
Ayrıca Şengül akşam saatiyle 20:30'da hava yoluyla Ankara'dan İzmir'e gelecek. Partililer Adnan Menderes Havalimanı'nda Şengül'ü karşılayacak. 16 Şubat Cuma Günü (Yarın) saat 11:00’de ise il binasında devir teslim töreni gerçekleşek.  

 

 
Karşıyaka ağır yaralı!
 
ABD'den skandal YPG açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 15 Şubat 2018 Perşembe 23:43

Çok isabetli bir karar Hayırlı olsun İnşaallah.

Yorumu oyla      11      5  
Ercan 15 Şubat 2018 Perşembe 23:40

Sorun isimlerde değil ki anlayışta.

Yorumu oyla      12      5  
Tek liste olmasın 15 Şubat 2018 Perşembe 22:10

Sayın Delican‘ı sürekli eleştirenlere son gelişmeyi sordum; "Yeni birini bekliyorduk." desenize yağmurdan kaçarken doluya tutulduk.İzmir il kongresinde tek liste olmasın

Yorumu oyla      12      5  
erdem özdemir 15 Şubat 2018 Perşembe 21:32

vefa demiş hiç güleceğim yoktu.

Yorumu oyla      11      5  
adnan yılmaz 15 Şubat 2018 Perşembe 21:31

HAYIRLISI OLSUN

Yorumu oyla      11      5  
Olmadı 15 Şubat 2018 Perşembe 21:26

Madem il başkanını görevden alacaksınız, yeni birini atayın insanlar heyecana kapılsın.İzmir‘de dava diye emek verenleri keşke genel merkez duyabilseydi.

Yorumu oyla      11      5  
misafir06 15 Şubat 2018 Perşembe 20:26

Delican o partiyi temsil etmiyordu, İzmir'li yanı ağır basıyordu, AKPli gibi davranmaya çalıştıkça da batırıyordu! Şimdi AKP'yi yansıtan adam geldi, CHP ve İyi partiye gün doğdu!

Yorumu oyla      16      5  
Özalp 15 Şubat 2018 Perşembe 18:38

Teşkilatda daha şimdiden heycan yaratı.inşallah hepimiz destek olup başarı cizgisine ulaşacağız...

Yorumu oyla      12      9  
HAFIZA 15 Şubat 2018 Perşembe 17:36

BAYRAKLI VE KARABAĞLAR İLÇE SINIRLARINI SAYIN ŞENGÜL ÇİZDİ VE O MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİNDE BİR KAÇ OY FARKLA SADECE BAYINDIR ALINDI.İL BAŞKANLIĞINDAN ALINDI SAYIN ÖMÜR KABAK İL BAŞKANI OLDU NE HİKMETTEN İSE SAYIN ŞENGÜL İL BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK GÖREV YAPTI.ARDINDAN GELEN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY LİSTESİNDE SAYIN BİNALİ YILDIRIM'IN ARDINA İKİNCİ SIRAYA KONULARAK ÖDÜLLENDİRİLDİ.ŞİMDİ Kİ ATAMA GENEL MERKEZİN TASARRUFU İZMİR'LİNİN DEĞİL.

Yorumu oyla      14      5  
volkan nicolas 15 Şubat 2018 Perşembe 17:30

il başkanı delican oldugu içinmi vermiyorduk oyu akp ye izmirli?biz yılda verdiğimiz 52 milyar vergının karşılıgını istiyoruz metro istiyoruz fuara kavşak istiyoruz kıskançlık hasetlik karalama izinlerin geç verilmesi.vb saymakla bitmez

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Canikli, ABD'nin şaşırtan teklifini açıkladı!
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD Savunma Bakanı James Mattis ...
CHP'de genel sekreterlik için devir teslim töreni
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Akif Hamzacebi, görevi Önceki ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ameliyat oldu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu idrar yolları sorunu nedeniyle hastaneye ...
 
AK Parti İzmir'de ikinci Şengül dönemi: Partililer havaalanına akın etti!
AK Parti İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül, genel merkez tarafından ...
İyi Parti İzmir ‘Lider’ini bekliyor: Tüm hazırlıklar tamam!
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 17 Şubat Cumartesi Günü İzmir’de ...
CHP'li Balbay'dan Berberoğlu için çağrı!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, TBMM Genel Kurulunda CHP İstanbul ...
 
'ABD, Türkiye'ye gizli ambargo uyguluyor'
BC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, ABD'yi eleştirdi. ...
AK Parti İzmir'de gündem İl Başkanlığı: O isim Ankara'da görüşme odasında!
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir İl ...
Kılıçdaroğlu: Afrin operasyonu gerekli!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Afrin operasyonunu ile ilgili, "Afrin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva