HABERLER>POLİTİKA
26 Haziran 2016 Pazar - 12:06

AK Partili Kaya'dan Yüksel'e: Timsah gözyaşları döküyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Alaatin Yüksel'in önceki gün gerçekleştirdiği basın toplantısında, "İzmir kamuoyunun son yıllarda izlediği en büyük tiyatro" olduğunu belirtti ve "timsah gözyaşları döküyor" dedi.

AK Partili Kaya dan Yüksel e: Timsah gözyaşları döküyor!

Yüksel'in basının karşısına geçip ağlamasını ve verdiği yalan yanlış bilgilerle dolu açıklamasını hayretle izlediklerini belirten Kaya,"CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in basının karşısında sergilediği tiyatroyu hayretle ve ibretle izledik. Sahte gözyaşları, türlü yalanlar ve iftiralarla dolu beyanlar, siyasi nezaketsizlik, hakaret, bir basın açıklamasının ardından akılda kalan şeyler bunlardı. CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel timsah gözyaşları döküyor. Devletimiz ve hükümetimiz tarihin en büyük terörle mücadele operasyonlarına imza atarken, söyledikleri her sözde, yaptıkları her eylemde teröre ve teröristlere arka çıkan bir siyasi partinin il başkanı olarak otursun kendi hallerine ağlasın. Milletimiz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor" dedi.

- YÜKSEL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI: ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU ÇAĞRISI! 

"KENDİ PARTİNİN GERÇEKLERİYLE YÜZLEŞ"
AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Alaatin Yüksel'e yüklendi. Her zaman söyledikleri bir gerçeği yinelemekte fayda gördüğünü belirten Kaya, "CHP, Cumhuriyet'in kurucu iradesinin ortaya koyduğu ilkeleri çoktan terk etti. Defalarca söyledik, kanıtlarla, belgelerle ispatladık. Her fırsatta, PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP için can simidi olan bir CHP'den söz ediyoruz. Alaattin Yüksel partisinin gerçekleriyle yüzleşsin. Sonra da kendi hallerine kırk gün kırk gece ağlasın. Ağlamadan önce bütün Türkiye'nin gözleri önünde, ekranlarda 'Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik. Hiç ayrım yapmadık' diyen, PKK'lılara 'Hendek kazan arkadaşlar' şeklinde hitap eden Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu düşünsün. 'Gerekirse sokak sokak, hendek hendek direniriz. Devlet ayağını denk alsın' diyerek terör örgütünün tarzıyla PKK adına devleti tehdit eden partisinin milletvekili Aykut Erdoğdu'yu düşünsün. Askere polise kurşun sıkan PKK'lı teröristleri 'eylemci' olarak nitelendirip 'Yüksekova'daki eylemcilerin hakları, devlet tarafından ihlal ediliyor' diyen partisinin milletvekili Şenal Sarıhan'ı düşünsün. PKK'nın siyasi uzantısı Selahattin Demirtaş'a, 'Birlikte iyi salladık efendim' diyerek HDP'nin barajı aşmasından duydukları neşe ve mutluluğu dile getiren partisinin milletvekili Şafak Pavey'i düşünsün. Güneydoğu'ya heyet gönderip, PKK terör örgütünü 'mağdur', devleti de 'katil' olarak gösteren masa başı düzmece raporlar yayınlayan CHP'nin İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten zatın, terör hakkında söyleyebileceği tek bir söz bile yoktur. Basının karşısına geçip, 'gözyaşlarıma hakim olamıyorum' diyerek partinizin teröre olan yandaşlığını gizleyemezsiniz. Sahte gözyaşlarınızı hapiste ziyaret etmekten hiç çekinmediğiniz, cenazelerine gitmekten kaçınmadığınız PKK'lılara saklayın" şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA HAKARET ETMEK, MİLLETE HAKARET ETMEKTİR"
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözlerin oldukça yakışıksız olduğunu belirten Kaya, "Alaattin Yüksel, açıklamasında açıkça Cumhurbaşkanımıza hakaret etmiştir. Cumhurbaşkanı Anayasa'nın 104. maddesine göre devletin başı olup, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder. Bu madde doğrultusunda Cumhurbaşkanı'na yöneltilen hakaretlerin devletin en yüksek temsil makamına yöneltildiği kabul edilmektedir. Konunun teknik yanı bir yana, asıl önemli olan ahlaki ve siyasi yanıdır. Anayasa'nın 104. Maddesindeki tanıma göre Cumhurbaşkanına yapılmış hakaret millete yapılmış sayılır. Şunu açık bir şekilde söylüyorum ki, Alaattin Yüksel, kendisinin ve temsil ettiği siyasi zihniyetin rüyasında bile göremeyeceği bir oy oranıyla, milletin kahir ekseriyetinin oylarıyla seçilmiş olan Cumhurbaşkanımıza hakaret edemez. Bu hadsizliğini, devlet geleneğine ve adabına aykırı bu yakışıksız tutumunu milletimizin vicdanına havale ediyorum. Kendisi Cumhurbaşkanımız hakkında yalan yanlış ifadeler kullanırken, Sayın Cumhurbaşkanımız Cizre'de terörle mücadele kahramanlarıyla bir araya gelmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkadaşlarının açtığı hendekleri kapatan o kahramanlarla, Koçyiğitlerimizle beraber iftar yapıyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın kararlı tutumlarıyla, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından kahramanca yürütülen terörle mücadele devam edecek. Vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek. İçeride ve dışarıdaki tüm hainlere rağmen, millet eğilmeyecek Türkiye yenilmeyecek" dedi.

"GÜNAH ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYORLAR"
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in 7 Haziran sonrasında kendisine ait Twitter hesabından, "CHP-MHP-HDP parti projelerinden önce Türkiye'nin demokratikleşme projesinde birleşmeli ve koalisyonu kurmalıdır" şeklinde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Kaya, "Biz Alaattin Yüksel'i iyi biliriz. Partisine, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile koalisyon kurma çağrısı yapan birisinin, şimdi çıkıp timsah gözyaşları dökmesi günah çıkartma çabasından başka bir şey değildir. Alaattin Yüksel'in HDP sevgisi, Gezi kardeşliğinden başlıyor. Gezi'de CHP ile el ele tutuşan HDP'lilere kol kanat gerdiğini biliyoruz. Yüksel'in ortalığı yakıp yıkan, devlet büyüklerine küfürler eden sözde eylemcilere para vererek kendilerini desteklediğini hepimiz görmedik mi? Gezi'deki teröre ve şiddete maddi-manevi her türlü katkıyı sağlayan birisinin şimdi kalkıp sağduyu çağrısında bulunması abesle iştigaldir. Alaattin Yüksel, siyasi nezaketten zerre nasibini almamış, gerginlik ve çatışma ortamından beslenen, bu duruşuyla da İzmir'e ve İzmirliye yakışmayan profilde bir siyasetçidir. İzmir, uzlaşma ve diyalog zemininin çimentosudur. İzmir, geçmişten bugüne siyasi hayatımızın en nitelikli ve en düzeyli isimlerini Türk siyasetine kazandırmış bir kenttir. Yüksel'in ne söylemleri, ne eylemleri İzmir'in siyasi kültürüne ait değildir. Bunu da başta kendi partilileri olmak üzere tüm İzmir kamuoyu açık bir şekilde görmektedir" diyerek sözlerini tamamladı.

 
İzmir'de kamu arazisinde zehir tarlası!
 
Tatil cennetinde yangın dehşeti!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabuncu 26 Haziran 2016 Pazar 20:23

timsah gözyaşları akp de hiç dinmiyor nedense

Yorumu oyla      11      5  
Atillaaya'nın hakkı yeniyor. 26 Haziran 2016 Pazar 20:20

Bu arkadaş o kadar çalışşıyor çalışyorki hocalar aama hocalar hakkını yiyip bakan yapmıyorlar. Ha biraz daha gayret belki gören olur da seni bakan yaparlar.

Yorumu oyla      11      5  
Esin Balık 26 Haziran 2016 Pazar 16:54

Alaattin Yüksel'in HDP ile koalisyon istediğini bilmiyordum. Böyle bir anlayışa sahip biri CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğunda oturamaz. Eli kanlı katillerin savunucusu HDP ile ortak olmayı arzu eden biri, Atatürk'ün partisinin İzmir Örgütü'nü yönetemez.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 26 Haziran 2016 Pazar 16:32

Bu memleket ağlayarak siyaset yapmayı sizdeki sahte göz yaşlarıyla gördü. Artık bezmiş, usanmış ve veryansın eden birinin gerçek göz yaşları sizi fazlasıyla korkutmuş. Örnek verilen tweette ülkenin demokrasiyi tekrar kazanması için mhp ve hdp dahil tüm muhaliflerin birlik olması adına çağrı yapılmış asıl amaç pkk ile işbirliği olsaydı mhp nin bu çağrıda ne işi olurdu? Dolmabahçe mutabakatlarında, İmralı görüşmelerinde ve Oslo görüşmelerinde akp ve hdp ve pkk haricinde chp ve mhp de var mıydı? yoktu. O zaman kimin ne amaç güttüğü belli sen pkk ile meclis harici müzakere edeceksin başkası demokrasi için tüm muhaliflere çağrı yapacak bunun adı da teröriste destek olacak öyle mi? Terörist apoyla uzun süre görüştünüz, terörist dediğiniz pyd lideri Salih Müslim'i resmi olarak Ankarada ağırladınız görüştünüz bu da yetmedi Barzaniyi kongrenize davet edip ayakta alkışlattınız. Sayın Kaya, tüm bunlar arşivlerde kayıtlıyken şimdi kimler teröristlerle el ele kol kola bunun cevabını verin. Daha 2 gün önce " teröristler kadar onurlu ve gururlu olmak" sözünü kim söyledi? Sizin politikalarınız yüzünden son 1 yılda patlayan bombaları verilen şehitleri, ölen sivilleri herkes biliyor güneydoğunun cephanelik haline nasıl getirildiğini de herkes haberlerden görmüşken siz nasıl hala vatandaşı aptal yerine koyup bu demeçleri verebiliyorsunuz? Bu nasıl bir cesaret? yüzünüz hiç kızarmıyor mu? Hiç mi şehit ailelerinden utanmıyorsunuz?

Yorumu oyla      11      5  
efe 26 Haziran 2016 Pazar 14:53

Dolmabahçe mutabakatı nı chp mi yaptı

Yorumu oyla      11      5  
26 Haziran 2016 Pazar 14:31

Paralel yapı kandırdı dediler, pkk kandırdı dediler ama chp teröre destek veriyor oluyor. Eskiden chp lilere dinsiz derlerdi, şimdi terörist diyorlar. Bakalım bu işin sonu nasıl bitecek?

Yorumu oyla      11      5  
26 Haziran 2016 Pazar 13:11

Timsah gözyaşı olduğunu şıp diye anlamış. Tecrübe önemli. 😀😇😄

Yorumu oyla      11      5  
26 Haziran 2016 Pazar 13:01

Mahmut Atilla Kaya o kadar konuşmuş da CB Erdoğan 'ın söylediği " Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur.  " cümlesine ne diyor ? Gündemi değiştirmeden ne diyor ? Teröristin onurlu ve gururlusu nasıl oluyor ? Bir anlatsın da biz de öğrenelim.

Yorumu oyla      11      5  
26 Haziran 2016 Pazar 12:51

HDP ile çözüm süreci ihanetine giren 7 haziran öncesi CHP değil AKP'dir. Seçim meydanlarında Rabia için timsah gözyaşları döküp, yetmeyip Rabia işareti olan el heykellerini partililere dağıtan, Filistin'de timsah gözyaşları döküp İsrail ile her türlü işbirliği yapan da sizlersiniz. Habur rezaleti daha dün gibi. OSLO görüşmeleri daha dün gibi. Şehide kelle de, teröriste onurlu insan... Bu halk bunları unutmaz. Bu ülkenin genelkurmay başkanı terörist diye içeri sizin döneminizde atıldı. Orduya şimdiki paralel yapı operasyon yapılırken davaların savcısı oldunuz, emniyet paralele verildi diye vekilleriniz açıkladı.

Yorumu oyla      11      5  
26 Haziran 2016 Pazar 12:39

Mısır'da ki kıza ağladığınız, Filistinde' ki insanlara timsah gözyaşları döktünüz ama şehide kelle dediniz , teröriste onurlu insan dediniz. Demediniz mi ? Yalan mı ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dervişoğlu'ndan 'muhalif' açıklaması: Bahçeli lehine..
Çağrı Heyeti'nin topladığı 19 Haziran'daki kongrede, olağanüstü kongreyi ...
Genel Sekreter Sındır iftar kazanının başında!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Makedonya Göçmenleri Kültürünü ...
CHP’li Çıray’dan Bekaroğlu çıkışı: CHP’yi içten vuruyor!
CHP’de İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun raporu üzerine başlayan ...
 
Vural'dan Akşener açıklaması: Destekleyecek mi?
MHP'den grup başkanvekilliğinden istifa eden Oktay Vural, kararının nedenini ...
O sermaye 50 binden 10 milyon TL'ye çıkıyor!
TBMM Genel Kurulu’nda önümüzdeki hafta görüşülecek olan yüksek yargıyı ...
Kurban bayramı tatili de 9 gün olacak mı
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bu yıl Ramazan Bayramı gibi Kurban ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ın Silopi ilçesinde172. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nı ...
Başbakan Yardımcısı Canikli'den Papa'ya tepki
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Papa’nın 1915 olaylarını "soykırım" ...
Sındır’dan Kent Konseyleri zirvesinde başkanlara sitem!
CHP Genel Sekreteri Sındır, Kent Konseyleri Platformu’nun Genel Kurul ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva