HABERLER>POLİTİKA
25 Haziran 2016 Cumartesi - 12:23

Sındır’dan Kent Konseyleri zirvesinde başkanlara sitem!

CHP Genel Sekreteri Sındır, Kent Konseyleri Platformu’nun Genel Kurul Toplantısı’na katılmayan Kocaoğlu’na üstü kapalı bir şekilde sitem etti. Sındır, “En azından İzmir'deki yerel yöneticiler ya da onların temsilcilerinin bu salonda olması gerekiyordu” dedi.

Sındır’dan Kent Konseyleri zirvesinde başkanlara sitem!

EGEDESONSÖZ - Türkiye Kent Konseyleri Platformu 19. Genel Kurul Toplantısı, Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde, Kaya Termal Otel'de gerçekleşti.

CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye başkanı Levent Piriştina, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Türkiye'nin farklı illerinden kent konseyi başkanlarının katıldığı toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş programda konuşmacı olarak yer almalarına rağmen katılmadı.

KOCAOĞLU’NA ÜSTÜ KAPALI SİTEM
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 19. Genel Kurul Toplantısı'na konuşmacı olarak davet almasına rağmen katılmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve Başkan Pekdaş’ın yanı sıra salondaki görüntüye de sitem etti.

Kent konseylerinin daha etkin daha verimli hale getirilmesi için düzenlenen toplantıya ev sahibi İzmir'in yerel yöneticilerinin katılmamasının üzücü olduğunu belirten Sındır, "En azından İzmir'deki yerel yöneticiler ya da onların temsilcilerinin bu salonda olması gerekiyordu. Kent konseylerinin belediye başkanları, belediye meclis üyelerinden ayrı gayrı, karşı karşıya gelen bir yapı gibi düşünülmemesi gerektiğinden hareketle yerel yönetimlerin sivil inisiyatifle bir arada olması, en azından duygu ve düşünce birliği sağlamak adına iyi olurdu. Bu üzüntümü belirtmek istiyorum" dedi.

BURADA OLMALARI GEREKİYORDU
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun çok değerli üyeleri, sizler kent konseyini fiilen iyileştirmek daha etkin, daha verimli hale getirmek için bir araya geliyorsunuz. Bir sitemimi bir üzüntümü de ifade etmek istiyorum. En azından İzmir'deki yerel yöneticiler ya da onların temsilcilerinin bu salonda olması gerekiyordu. Evet kendi konseyleri burada. Ama kent konseylerinin belediye başkanları, belediye meclis üyelerinden ayrı gayrı, karşı karşıya gelen bir yapı gibi düşünülmemesi gerektiğinden hareketle yerel yönetimlerin sivil inisiyatifle bir arada olması, en azından duygu ve düşünce birliği sağlamak adına iyi olurdu. Bu üzüntümü belirtmek istiyorum" dedi.

BİRLİK VURGUSU…
İzmir'de sürdürülebilir kalkınmayı hedefliyoruz. Yerel Gündem 21 toplantılarına başladık. Çalışmalar yaptık, toplantılarda çok verimli sonuçlar ürettik. Ama tabi uygulama anlamında olması gereken noktada olunamadı. Yerel Gündem 21 toplantılarının bu anlamda misyonu tamamladığını söyleyemem. Bütün dünyada kalkınma, demokrasi ve adem-i merkeziyetçilik üç ana unsurdur. Ademi merkeziyetçilik, yani merkezi yönetimin yetkilerini yerele mümkün olduğunca devretmesi. Merkezi yönetime bir anayasa, bir ana omurga dersek, onun içini dolduran, uygulamada insana ve yaşama dokunan bütün dünyada yerel yönetimlerdir. Esas olan daha sağlıklı, daha doğru, daha hızlı hedefe ulaşabilmenin koşulu karar alma, planlama ve uygulama sürecinde birlikte hareket edebilmektir. Çok seslilik ama tek yürekliliği kastediyorum.

KENT KONSEYİ BELEDİYE BAŞKANINA ALTERNATİF OLMAMALI
Ben geçen dönem belediye başkanlığı yapmış bir insan olarak Bornova'da kent konseyinin kuruluşunda başkanlık yaptım. Kent konseyinin ilk bir araya gelişi, uygulanması, kadınların ve gençlerin de sürecin içinde etkin olmasını yaşadım. Bir takım maddi ve manevi sıkıntıların olduğunu biliyorum. Kent konseylerinin, belli konularda kentin gereksinimlerinin ifade edildiği ama kararın belediye başkanı ve belediye meclisinde olduğu, varlık olarak var olan ama fonksiyon olarak çok fazla etkisi olmayan biraz ortada kalmış yapılar olduğunu söylemem gerekir. Bunu iyileştirmek başta belediye başkanının iradesinde… Kuraları koymak ve o kurallar çerçevesinde hareket etmek gerekir. Kent konseyinin asla ve asla belediye başkanını koltuğundan eden, alternatif bir yerel yönetim pozisyonuna sokulmaması gerekir.

 
Brexit bir günde 900 milyar doları buhar yaptı!
 
İngiltere’de ‘Brexit’ sonrası bir istifa daha!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C Erol DURUKAN Bu 26 Haziran 2016 Pazar 06:49

Bü bir cekememezlik dir efendim...

Yorumu oyla      11      5  
Yenifoçalı 25 Haziran 2016 Cumartesi 17:35

Halktan uzak duran belediye başkanları ile oy kaybedıyorsunuz.Yenifoça halkının cocuklarının tek etkinliği olan gece pazarı neden açılmıyor biliyormusunuz? Milyarlar harcanan belediye hizmey binası, reha midilli kafeyeryası , etkinlik alanı kapalı ve çürüyor. Bu senede gece pazarı iptal edildi. Çocukların aıleletın tek etkinliğide bitti.Siz halka hizmette yoksanız kusura bakmayın artık bizde sizin yanınızda yokuz.Koyun değiliz, boş oy hakkımızı kullanırız.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel gözyaşlarını tutamadı: Erdoğan hakkında suç duyurusu çağrısı!
CHP İl Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Teröristler kadar bizler gururlu ...
CHP İzmir Eski Milletvekili Karademir’in acı günü
İzmir Eski Milletvekili Karademir’in 33 yaşındaki oğlu Utku Karademir yaşamını yitirdi.
CHP’li Bakan kürsüden o mektubu okudu!
TBMM Genel Kurulu’nda astsubayların yaşadığı sorunları ve özlük hakları ...
 
AK Partili Kalkan ‘Körfez’ mesajı: İnşallah metroya benzemez!
AK Parti İzmir Milletvekili, “Biz üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra ...
AK Parti Konak Güzelyalı esnafına 'geçmiş olsun'a gitti
AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, Büyükşehir zabıtasıyla karşı karşıya ...
Sındır’dan Erdoğan’ın sözlerine sert tepki!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan, Cumhurbaşkanı ...
 
CHP’li Özel’den Vural’a: Üzerine mi alınmış?
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'den AK Parti'ye milletvekili transfer ...
Flaş! MHP’de muhaliflere yargı şoku!
MHP'nin avukatı Yücel Bulut: 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran'da ...
Yıldırım’dan Cameron’a tepki ve referandum mesajı!
Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin AB üyeliğiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva