HABERLER>GÜNCEL
26 Haziran 2016 Pazar - 12:16

Tatil cennetinde yangın dehşeti!

Antalya'nın Kumluca İlçesi’nde tatil merkezi Adrasan’da orman yangını başladı. Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaklaşık iki gündür devam eden orman yangınının ardından bu kez alevler tatil merkezi Adrasan’dan yükselmeye başladı.

Tatil cennetinde yangın dehşeti!

kipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının Olimpos'u da tehdit ettiği belirtiliyor. Kumluca Belediye Başkanı ise cuma, cumartesi ve bugün yaşanan yangınların yerlerine işaret edip, sabotaj şüphesini dile getirdi. İşte bölgeden gelen son dakika gelişmeleri

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde tatil merkezi Adrasan’da bugün saat 11.00 sıralarında orman yangını çıktı. İlk belirlemelere göre yangında 3 ev zarar gördü.

Kumluca İlçesi Adrasan Mahallesi Seylemit Mevkii’nde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına, 1 uçak ve 2 helikopterin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale alevlere müdahale etti. Orman işçileri ve köylülerin de destek verdiği söndürme çalışmaları güçlükle yürütülürken, Yazır ve Belet mahallelerini tehdit eden yangın, Olimpos Antik Kenti’ne doğru ilerlemeye başladı. Yangında ilk belirlemelere göre 3 ev zarar gördü. Evlerden birinin yerleşik yaşayan bir yabancıya ait olduğu belirtildi.

'SABOTAJ İHTİMALİ DE DİKKATE ALINMALI'
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı bölgede ikinci kez yangın çıkmasının düşündürücü olduğunu, bütün ihtimallerin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. Bölgedeki insanların duyarsız olmadığını belirten Başkan Çetinkaya, derin bir araştırma yapılmadan hükme varmanın yanlış olacağını, ancak sabotaj ihtimalinin de dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Kumluca açısından çok kıymetli alanlarda yangın çıkmasının dikkati çektiğini vurgulayan Çetinkaya, yangınların çıktığı alanların da zor müdahale edilen yerler olduğunu dile getirdi.

2 YIL ÖNCE DE YANMIŞTI
Kumluca’da 2 yıl önce de büyük bir yangın meydana geldi. Adrasan İnceboyun mevkiinde 28 Haziran 2014 tarihinde çıkan orman yangınında, 125 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Havadan ve karadan tüm söndürme çabalarına karşın 18 saat devam eden yangın, artık yanacak ağaç kalmayınca söndü. Bölgedeki 4 otel, hediyelik eşya mağazası ve restoran yandı. Yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Bu arada, yangına ekiplerin müdahalesi ve zarar gören alanların helikopterden çekilen görüntüsü basın mensuplarıyla paylaşıldı. Keşif helikopterindeki Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'in, ekipleri sevk ve idare ettiğinin yansıdığı görüntülerde, yanan alanlardan yükselen dumanlar dikkati çekiyor. Helikopterlerin ve yangın söndürme uçaklarının su bırakmasının yer aldığı görüntülerde, yoğun duman nedeniyle helikopterlerin alevlere müdahalede güçlük çektikleri görülüyor. Ayrıca, bazı seraların yandığı, alevlerin birçok seranın ise yakınlarına kadar ilerlediği görüntülerde yer alıyor. (dha)

 
AK Partili Kaya'dan Yüksel'e: Timsah gözyaşları döküyor!
 
O sektörde deprem: Binlerce işsiz, yüzlerce şube...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kamu arazisinde zehir tarlası!
İzmir'in Beydağ İlçesi'nde operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, kamuya ...
TÜBİTAK'ın beğenmediği proje dünya birincisi oldu!
TÜBİTAK jürisinin, lise öğrencileri için düzenlenen bilim yarışmasına ...
En mutlu günleri felaketle bitti!
Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde TIR’a arkadan çarpan otomobilde aynı aileden ...
 
CHP'li eski vekilin merhum oğlu 4 kişiye can oldu!
CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Karademir'in beyin kanaması geçirerek ...
İzmir'de 'can dostlar'a Çağla Kubat desteği!
İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde sörf okulu işleten milli sörfçü, ...
Diyarbakır'dan kara haber: 2 şehit
Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı ...
 
'Yol kavgası' yoksul çocukları güldürdü
Bursa’da iki sürücünün trafikte yol verme kavgası, 20 yoksul çocuğun tepeden ...
Otelde katliam: Silahlı saldırıda 11 kişi öldü!
Terör örgütü El Şebab'ın Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele düzenlediği ...
'Çorba'lı gaspa mahkemeden ceza yağdı!
Antalya’da otobüs durağında uyuyan Hüseyin Demir’i ’çorba ısmarlayacağız’ ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva