HABERLER>POLİTİKA
6 Mayıs 2020 Çarşamba - 18:06

AK Partili Hızal’dan Soyer’e reklam eleştirisi: MOBESE’lere bile poz veriyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin salgınla mücadeledeki performansını başarısız bulduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal, Başkan Soyer’i ‘kendi reklamını yapıyor’ diyerek eleştirdi. Hızal, “Kişisel reklamını yapmayı çok seven bir belediye başkanı. Bunu Seferihisar’da da Büyükşehir’de de gördük. Bir takım faaliyetleri yaparken kendisini ön plana koyması İzmirlilere yapılacak en büyük haksızlıktır. Bir gün bakıyorsunuz Konak Meydanı’nda kuşlara yem veriyor, bir gün İzmir sokaklarını bisikletle arşınlıyor. Adeta sokaktaki bütün MOBESE kameralarına poz veriyor” dedi.

AK Partili Hızal’dan Soyer’e reklam eleştirisi: MOBESE’lere bile poz veriyor!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini yürüten Özgür Hızal, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

AK Partili Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaları değerlendiren Hızal, merkezi iktidarın başarılı, İzmir özelindeki yerel yönetimin ise başarısız bir çizgi izlediğini söyledi.  

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan sosyal yardımlar üzerinden reklam yaptığını iddia eden Hızal, özellikle maske dağıtımıyla ilgili iktidarın eleştirilmesini de haksızlık olarak nitelendirdi.

AK PARTİLİ BELEDİYELER İŞİ REKLAMA DÖKMEDİ
İzmir’deki AK Partili belediyelerin çalışmalarından örnekler sunan Hızal, “Bizim belediye başkanlarımız işi çok fazla reklam yapmadan sürdürdü. Yapmaları gerekenleri yaptılar. Aslında belediyelerin doğal afetlerde, salgın durumlarında ve buna benzer durumlarda yapması gereken faaliyetler var. Bu süreç içinde bunları daha sık görme fırsatımız oluyor. Biz 4 belediyemizde de bunları gördük, memnun olduk. Kişisel reklam yapmaksınız tamamen kamu yararını düşüncüler. Buna maske dağıtımı, erzak dağıtımı, dezenfektan mücadelesi, diğer faaliyetleri ekleyebilirsiniz. Aklınıza gelebilecek tüm faaliyetleri kaymakamlıklarla ve diğer kurumlarla entegre olarak yaptılar” dedi.

BAYINDIR’DAKİ SAYI 40-50 BİN!
“AK Partili belediyeler ilçelerinde maske dağıttı mı?” sorusunu yanıtlayan Hızal, “Netice itibariyle bu ilçelerde pazarlar kuruldu ve girişlerde maskeler dağıtıldı. Geçen hafta Bayındır’da 40-50 bin maske dağıtıldı. Bu rakam daha da artmıştır. Biz bunları biliyoruz. Basında başkanlar bu işin reklamını yapmadıkları için bunları organizasyonlarla yaptıklarını görüyoruz ve ilçelerde yaşayanlar da bunların farkında” ifadelerini kullandı.

MECLİS GRUBUMUZUN DEĞİL İL TEŞKİLATIMIZIN ÇALIŞMASIDIR
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürecin başında startını verdiği bağış kampanyasına İzmir’den verilen desteğe dair konuşan Hızal, “Birilerinin iddia ettiği gibi devletin acizliği yok. Bu zor süreci tüm millet olarak atlatmamız gerektiğinin ön plana çıkarılması gerekiyordu. Kimisi çok daha fazla bağışta bulundu kimisi bütçesine göre az bulundu ama önemli olan dayanışmanın ortaya konulmasıydı. 2 milyar gibi ciddi bir rakam toplandığını biliyoruz. Bu miktarın tamamı bu süreç içinde sorun yaşayan vatandaşlar için kullanıldı. Sürecin başından beri yapılan sosyal yardımlar olduğuna şahidiz. Bunlar yapılmaya devam edecek. Biz de meclis grubu olarak bir katkımız olsun istedik ve koyduk. Bunu meclis grubu değil AK Parti il teşkilatı olarak değerlendirmek gerekir. İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli süreçteydi” dedi.  

SADECE MASKE ÜZERİNDEN İKTİDARI ELEŞTİRMEK HAKSIZLIK!
Maske dağıtımında konusunda iktidara yöneltilen eleştirileri değerlendiren Hızal, “Salgınla mücadeleyi sadece maskeye bağlamamak gerekir. 2 aydan fazladır yürüyen, zor ve bu neslin hiç karşılaşmadığı bir süreçten bahsediyoruz. Çin’de ortaya çıkan salgın sonrasında Sağlık Bakanlığımızın tedbirler aldığını ve ülkeye virüsün geç girdiğini biliyoruz. Sadece maske üzerinden yapılacak değerlendirme bu hükümete haksızlıktır. Hükümeti bu noktada eleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne soruyorum; şu an bir maskematik çıktı, peki Çeşme’de, Kiraz’da, Kınık’ta, Aliağa’da ya da Karabağlar’da, Bayraklı’nın Cengizhan Mahallesi’nde bu maske dağıtımları yapıldı mı? Toplu ulaşım araçlarına maskesiz binilmemesi kararı alınmıştı. AK Partili belediyeler hemen ardından maske dağıtımı yapmışken İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 gün sonra maske dağıttı. Hal böyleyken kendi kusurlarını bir tarafa iterek, yapılan doğru işleri görmezden gelerek, sadece maskeye dayalı bir eleştiri ortaya koymak çok doğru değil” açıklamasında bulundu.  

ADETA SOKAKTAKİ BÜTÜN MOBESE KAMERALARINA POZ VERİYOR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin süreçteki performansına dair konuşan Hızal, “İyi bir sınav vermediğini düşünüyorum.  Bir takım gıda yardımları yapıldı, paketler dağıtıldı. Bu yardımların siyasi bir şekilde yapıldığına dair söylemler vardı, ben de bunlara katılıyorum. Bir gıda yardımı paketi içinde belli bir kitleye hitap eden gazetenin dağıtılıyor olması bizim bu noktadaki eleştirilerimizin doğru olduğunu ortaya koydu. Tunç Soyer bu salgın sürecinin öncesinde de yaşadık, kişisel reklamını yapmayı çok seven bir belediye başkanı. Bunu Seferihisar’da da Büyükşehir’de de gördük. Bir takım faaliyetleri yaparken kendisini ön plana koyması İzmirlilere yapılacak en büyük haksızlıktır. Bir gün bakıyorsunuz Konak Meydanı’nda kuşlara yem veriyor, bir gün İzmir sokaklarını bisikletle arşınlıyor. Adeta sokaktaki bütün MOBESE kameralarına poz veriyor. Bir yerel yönetim özellikle bu kritik dönemlerde faaliyetlerini yerine getirirken işin reklam kısmını bir tarafa bırakır. Zor bir dönemden geçiyoruz. İnsanların mağduriyetlerini gidermek adına hükümetimiz çok ciddi adımlar attı, Büyükşehir’in buna destek vermesi lazım” dedi.

YARDIMLAR SOYER’İN REKLAMI DEĞİL FAYDA SAĞLAYACAK YARDIMLAR OLSUN
Eleştirilerini sürdüren Hızal, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer’in kendisine ait bir şirket değil. Koca bir kuruluştan bahsediyoruz. Bu noktada almış olduğu kararları istişareyle almak zorunda. Bu meclis çalışmıyor ama orada grubu bulunan temsilciler var. Bu grup başkan vekilleri siyasi partileri temsil ediyor. Bu insanlarla bir istişare içinde olması gerekiyordu. Sürecin başında belediye başkanlarıyla yapılan toplantıya katıldık, ondan sonra bizimle hiçbir şekilde istişare edilmedi. Sosyal yardımların Tunç Soyer’in kendi kişisel reklamının aracısı olması dışında gerçekten İzmirlilere fayda sağlayacak yardımlar olmasını diliyoruz” diye konuştu.

BELEDİYEYİ KİŞİSEL ŞİRKETİ OLARAK GÖRÜYOR
3 Mayıs’ın Soyer tarafından Dünya İzmirliler Günü ilan edilmesi ve sonrasında yaşanan tartışmalar üzerinden açıklamalarda bulunan Hızal, “Bir sabah kalktık dünya İzmirliler günü ilan edilmiş! İzmir’in bir günü var, 9 Eylül! Bunu bir kenarda bırakalım, İzmir’le ilgili alınan bir kararda İzmir’in tüm dinamiklerinin görüşünün alınması gerekiyor. Siz demokrat olduğunuzu dile getiriyorsanız bunun söylemde kalmaması eyleme dökülmesi gerekiyor. Tunç Soyer İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kişisel şirketi olarak görüyorsa bunda ciddi sorun vardır. Ben gördüğünü düşünüyorum” dedi. 

 
Menemen'de üst geçit mesaisi yeniden başladı
 
İzmirli meslek lisesi öğretmenlerinden temassız ateş ölçer!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alsancak 7 Mayıs 2020 Perşembe 08:17

Çav bella çav çav lay lay lom

Yorumu oyla      2      3  
sana ne 7 Mayıs 2020 Perşembe 00:29

Sana ne mustafa özuslu'dan? Akrabalarını üniversiteye dolduranı soramadın bunu mu soruyorsun? Orucunu karınla aç diyene kafayı takmadın da buna mı taktın? Başka devletler vatandaşına destek olurken bize iban düştü, buna takmadın Özüslu'ya mı taktın?

Yorumu oyla      2      3  
hazımsızlar 7 Mayıs 2020 Perşembe 00:26

Hayırdır, reyisiniz geride mi kaldı? TC ibaresi yerine kendi adını yazan, bunu da bizim paramızla yapan sizin neyiniz oluyor? Akibetiniz belli oldu, ona mı canınız sıkıldı? Geçenden bi para geçmeyenden iki, deli dumrulu hayata geçiren siz değil misiniz? Bu, daha başlandıç, gerisi koptu geliyor şehirlerden, panik ondan mı?

Yorumu oyla      2      3  
senin başkanın 6 Mayıs 2020 Çarşamba 22:29

senin başkanın kendi ismiyle hediyem diye maske kolonya dagıtıyor ya benım vergimle bana hediye vermeye kalkıyor..

Yorumu oyla      6      4  
Ne reklamı 6 Mayıs 2020 Çarşamba 21:41

Reklam değil; öncü, örnek olmaktır. Kamu spot reklamları niye çekiliyorsa bu da benzeridir. Haftasonları çöp toplama buluşmaları yapıldı. Reklam olsun diye mi yapıldı?

Yorumu oyla      5      3  
altan koralttan 6 Mayıs 2020 Çarşamba 19:50

bir de güzel hoplayıp zıplıyor..doğruya doğru...

Yorumu oyla      3      5  
Tibet 6 Mayıs 2020 Çarşamba 19:05

Mustafa Ozuslu ne is yapiyor ...

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin eski Başkanı Güven'in annesi koronavirüsten hayatını kaybetti
CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven’in annesi Mürşide Hapçı hayatını ...
'Erdoğan, CHP'ye yönelik bir kampanya açacak'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ...
CHP’li Tekin: Küçük esnafın yükü büyük
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Umut Tekin koronavirüs ...
 
AK Parti'den 'normalleşme' uyarısı!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin 'normalleşme adımları'na ilişkin, ...
CHP’li Bakan’dan Cumhur İttifakı’na cevap: Yunanlılar Eşek Adası’nda kuzu çevirirken neredeydiniz?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e 3 Mayıs’ı Dünya İzmirliler Günü ...
MHP, Başkan Soyer’in 1 yıllık performansı için ne dedi?
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir ...
 
'Kurallara uyulmazsa tedbirleri gözden geçiririz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK toplantısı öncesi yaptığı açıklamada yeni dönemde ...
Devlet Bahçeli: CHP suçüstü yakalandı
MHP lideri Bahçeli, siyasetteki darbe çağırısı tartışmaları için "Darbeci ...
CHP’li Kılıç, PIKTES öğretmenlerinin sorunu meclise taşıdır
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, PIKTES ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva