HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2021 Perşembe - 12:55

AK Partili Hızal'dan CHP'li Özuslu'ya yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Büyükşehir Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın meclise gelmediğini vurguladığı açıklaması ile ilgili ‘’2 dönem Seferihsar Belediye Başkanlığı yapan Tunç Soyer, 10 defa Büyükşehir Meclisi’ne gelmiş midir? Sormak lazım. Saliha Başkan tabi ki ilçesi ile alakalı sorunları dile getirecek, ilçesinin haklarını savunacaktır.’’ dedi.

AK Partili Hızal dan CHP li Özuslu ya yanıt

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın, Kiraz ile ilgili sorunları dile getirdiği açıklamasını eleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu’ya, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’dan cevap geldi. Tunç Soyer’in 10 yıl Seferihisar’da Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan AK Partili Hızal, ‘’Sayın Soyer, Seferihisar’da 2 dönem Belediye Başkanı olduğu dönemde, 10 kez, Büyükşehir Meclisi’ne gelmiş midir? Sayın Özuslu’ya sormak lazım. Tunç Soyer’in, o dönemlerde sık sık yurt dışına gittiğini biliyoruz, yurtdışına gittiğinin onda biri kadar bile Büyükşehir Meclisi’ne de gelmediğini biliyoruz. Kiraz Belediye Başkanı’nın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmiyor olması, hele de mesafesi uzak ise, ilçesi ile ilgili konularla ilgili yorum yapmasına mani midir? Bugüne kadar Kiraz ilçesi ile alakalı sorunları, Büyükşehir Meclisi’nde dile getirmemize rağmen, Tunç Soyer’in yüzüne söylememize rağmen, başta su sorunu olmak üzere sorunlar ortadan kaldırılmadı.’’ dedi.

Kiraz’a yapılacak yatırımların önünü kesmek kastı ile yapılan bir ifade..

Kiraz’a yapılmak istenen kamu yatırımlarının önünde Büyükşehir Belediyesi’nin engel olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’Bundan dolayı da Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, bu hususta, eleştirilerini ortaya koyacaktır elbette. ‘Kurşun sıkılıyor’ derken, bunun ne manaya geldiğini, Sayın Özuslu kendi de biliyor herhalde. Kiraz’a yapılacak yatırımların önünü kesmek kastı ile yapılan bir ifade. Bundan gocunmanın hiçbir anlamı yok.’’ dedi.

Cumhur İttifakı Belediyelerine eşitsizlik var

Tunç Soyer’in yönetiminde ciddi bir eşitsizlik olduğunu vurgulayan Hızal, ‘’Adaletsizliği yoğunluklu olarak Cumhur İttifakı Belediyeleri üzerinde gösteriyor. Daha, önceki gün CHP’li Belediye Başkanları ile bir araya gelen Tunç Soyer; 2 yıllık süreç boyunca, bu tarz toplantıları CHP’li Belediye Başkanları ile onlarca kez yaparken, Cumhur İttifakı Belediyeleri ile hiç yapmamıştır. Bu eşitsizlik, sadece Cumhur İttifakı Belediyeleri tarafından dile getirilmiyor. Dönem dönem, kendi partisine mensup Belediye Başkanlarınca da dile getiriliyor. Onun için diyoruz ki, Kiraz’a eşitsizlik yaklaşımınızı bir an önce sonlandırın, biz de her defasında bu söylemleri kullanmayalım. Bunu hastane projesinde de görebiliyoruz. Hastane, Kiraz için elzem bir proje. TOKİ’ye karşı bu şehirde maalesef ki, Büyükşehir Belediyesini ciddi bir karşı duruşu var. Ama bütün engellemelere rağmen, devletin bu şehre yapacağı yatırımları kesemeyecekler. Hem bir taraftan hükümet İzmir’e yatırım yapmıyor diyeceksiniz hem de İzmir’e hükümetin yapacağı yatırımları bir şekilde engellemeye çalışacaksınız. Bu İzmirlilere yapılabilecek en büyük haksızlık.’’ dedi.

 
Siyasilerden 'HDP'ye saldırı' kınaması
 
'10 bin dolar alan siyasetçi' hakkında flaş açıklama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
siyaset böyle bir şey 17 Haziran 2021 Perşembe 17:27

Hem meclise gelme hem de yardım bekle. Soyer meclise gelmemişse yanlış yapmıştır ama sürekli de sosyal medya hesabından büyükşehir başkanı hakkında bir şeyler de yazmamıştır. Uzak diye bir bahane de ultra saçma. Araba mı yok? Sanki dünyanın öbür ucundan zahmet edip de gelecekler. Toplantı yapılır gelmezler, meclise gelmezler. Sebep? Ankara'ya görüşmeye gidilir, CHP'li başkanlar yok. Hastaneye karşılar işi de kesin Karabağlar'da üniversiteye karşılar gibi bir olaydır. Eşitsizlik arıyorsanız da Serdar DEĞİRMENCİ'nin yazısı sağ köşede duruyor, açıp okuyun. Son 10 yılda İzmir'e ne kadar kamu yatırımı yapıldı, İzmir ne verdi? Verdiğini alamayan bir kentte eşitsizlikten bahsetmek komik.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasilerden 'HDP'ye saldırı' kınaması
Son günlerde kapatılma davası ile ülke gündemine getirilen Halkların Demokratik ...
AK Parti’den ’Aktepe ve Emrez’ çıkışı: Büyükşehir vatandaşın hakkını gasp ediyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki Aktepe ve Emrez Mahalleleri ...
CHP'li Sertel: Depremzedeler lütuf değil hak istiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ekim 2020’de ...
 
CHP'li Purçu: Hayvancılık durma noktasında!
Hayvancılıkta yaşanan sorunlar bir kez daha Meclis gündeminde. Yem fiyatlarında ...
CHP'den istifa etmişti... Şantaj davasında karar çıktı!
CHP'den istifa eden Denizli Milletvekili Teoman Sancar'a yönelik şantaj ...
Mehmet KARABEL yazdı... Arkası yarın
Mehmet KARABEL yazdı... Arkası yarın
 
'Yakından takip ediyoruz' dedi: Türk düşmanısınız!
Kiraz Belediyesi’nin meclisinden geçtikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
Soylu, Şentop'a 10 bin dolar alan siyasetçiyi söyledi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u makamında ...
CHP'li belediye başkanları 4'ncü kez bir araya geliyor
CHP'li Belediye Başkanları, yerel seçimlerin ardından bir araya gelecekler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva