HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2021 Perşembe - 11:03

AK Parti’den ’Aktepe ve Emrez’ çıkışı: Büyükşehir vatandaşın hakkını gasp ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alan’ı ile ilgili konuşan Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "İBB yönetimi vatandaşın yarıdan fazla hakkını bu şekilde gasp etmektedir. İBB’nin, vatandaşın malından gasp ettiği miktar ise 100 metrekarenin üzerindedir ve bunun ekonomik değeri ise 600–700 bin lira civarındadır’’ dedi.

AK Parti’den ’Aktepe ve Emrez’ çıkışı: Büyükşehir vatandaşın hakkını gasp ediyor!

Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etaptaki 300 konut ile alakalı yapılan basın açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yaklaşık 10 yıldır kaderine terkedilen Aktepe – Emrez Mahallelerinde yaşayan vatandaşların hayal kırıklığı yaşamaya devam edeceğini belirten AK Partili Atmaca, ‘’2015 yılında İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde yapılan Aktepe - Emrez kentsel dönüşüm alanı kentsel tasarım ve mimari proje fikir yarışması neticesinde 31 proje değerlendirmeye alınmış, 5 eşdeğer ödül, 5 eşdeğer mansiyon verilmiştir. Maalesef bugüne kadar, bölgenin imar planları yapılmamış, sadece Milli Emlak Müdürlüğü’nden emlak beyan değeri üzerinden satın alınan arazi olan 2348 ada ve 2349 adanın kısmi olarak 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları yakın zamanda onaylanmıştır. Bölgenin emsali (inşaat yapılaşma oranı) yaklaşık 1,50’dir. İBB, 2348 ve 2349 adanın emsalini yaklaşık 3,3 civarına yükseltmiştir. Böylece belediye, lehine çok ciddi bir inşaat yoğunluk artışı sağlamıştır. Belediye lehine bu artış sağlanırken, bölgedeki hak sahibi vatandaşlara emsal 1,50 üzerinden yüzde 50 teklif edilmektedir. Yani, 3,3 emsal üzerinden vatandaşa yüzde 22-23 oranı layık görülmektedir. Arsası 120 metrekare olan vatandaşımız için kaba bir hesap yaparsak, 198 metrekare daire alması gerekirken, 90 metrekare daire teklif edilmektedir. Yani, İBB yönetimi vatandaşın yarıdan fazla hakkını bu şekilde gasp etmektedir. Sürekli hazine miktar fazlalığı şerhi üzerinden algı yaparak, kendi beceriksizliklerini perdeleme gayreti içinde olanlar, adeta vatandaşın malına ortak olmaya çalışmaktadır.’’ dedi.

İBB VATANDAŞTAN 700 BİN TL GASP EDİYOR
Parsel başına ortalama 30-40 metrekare, hazine miktar fazlalık maliyetinin ise yaklaşık 45-60 bin lira civarında olduğunu belirten Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ‘’İBB’nin, vatandaşın malından gasp ettiği miktar ise 100 metrekarenin üzerindedir ve bunun ekonomik değeri ise 600–700 bin lira civarındadır. Hazine miktar fazlalıklarının en basit çözümü hisseye dönüştürülüp Milli Emlak Müdürlüğü’ne teslim edilmesidir. Böylece vatandaşın sorunu kolayca çözülecektir. Fakat, İBB yetkilileri bugüne kadar hazine miktar fazlalığı şerhinin çözümü ile ilgili Milli Emlak Müdürlüğü nezdinde somut adımlar atmamıştır. Sosyal konut mantığı ile hazırlanan projeler güncellenerek taleplere cevap verecek hale getirilmelidir. Söz konusu iki ada için yapılan ihalelere katılım olmaması sebebiyle bugüne kadar inşaatlar başlatılamamıştır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız doğalgaz dahil birçok altyapı hizmetinden mahrum kalmaktadır. Gerekli ıslah, kamulaştırma vb. diğer uygulamaların yapılmaması sebebiyle her yağmurda altyapı sorunları ve dere taşkınları yaşanmaktadır. 2021 yılı Şubat ayında yaşanan dere taşkınında zarar görerek yıkılma tehlikesi bulunan Emrez mahallesindeki köprü halen daha yenilenmemiştir. Çünkü kentsel dönüşüm imar planları yapılmadı, köprü yapılırsa belki de güzergah değişecek ve yapılan köprü atıl kalacak. Halkımızın önemli bir bölümü çok uzun süredir bölgeye çivi çakılmaması, halkın taleplerinin göz ardı edilmesi ve yaşatılan mağduriyetler sonucunda kentsel dönüşüm kararının iptal edilmesini istiyor. Bununla ilgili imza kampanyalarının yapıldığı ve önemli sayılara ulaştığı bilinmektedir’’ dedi.

ON YILDA GELİNEN DURUMUN ÖZETİ BUDUR…
İBB yönetiminin kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık olmadığını ve halkın tapulu malı üzerinden para kazanmayı hedeflediğini ifade eden AK Partili Atmaca, ‘’İBB yönetiminin hedefi, Milli Emlak Müdürlüğü’nden emlak beyan değeri üzerinden (metrekare bedeli yaklaşık 200 TL) çok düşük bir bedelle satın aldıkları yerde inşaata başlayarak 2024 seçimlerine kadar göz boyamaktır. Bölgede hedeflenen toplam konut sayısı 10 bin, şimdi başlanacak olan 300, yani yüzde 3. On yılda gelinen durumun özeti budur. İZBETON, İBB’den aldığı tüm ihaleleri alt taşaronlara yaptırıyor. Bu işi yapacak deneyim ve yeterlilikte değildir. Deprem gerçeğini idrak edemeyen İBB yönetimi, kendi hizmet binasını dahi yenilemekten acizken, böylesi bir alanın dönüşümünü gerçekleştirmesi mümkün değildir. 5998 sayılı kanunda “Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen yerlerde; ifraz, tevhit, sınırlı ayni hak tesisi ve terkini, cins değişikliği ve yapı ruhsatı verilmesine ilişkin işlemler belediyenin izni ile yapılır. Bu yerlerde devam eden inşaatlardan projeye uygunluğu belediye tarafından kabul edilenler dışındaki diğer inşaatlar beş yıl süreyle durdurulur. Bu sürenin sonunda durdurma kararının devam edip etmeyeceğine belediye tarafından karar verilir. Toplam durdurma süresi on yılı geçemez.” ibaresi bulunmaktadır. Belediye 10 yıllık süre tamamlanınca, vatandaşın talebi üzerine inşaat izni vermek zorunda kalacak, bunun üzerine nasıl bir kaos yaşanacağını tahmin etmek çok da zor değil.’’ dedi.

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI’NIN OLMAMASI GÖZLERDEN KAÇMADI
İBB yönetiminin Aktepe – Emrez Kentsel Dönüşüm projesinde sınıfta kaldığını söyleyen Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ‘’İBB, acilen bu projeden çekildiğini açıklamalı, bölgenin imar planlarını ivedilikle revize ederek yerinde dönüşümün önünü açmalıdır. İzmir depremle her an yüz yüze olup, her geçen gün vatandaşlarımızın aleyhine işlemektedir. Bölge kendi dinamikleri ile çok kısa sürede dönüşümünü tamamlayacak kapasiteye sahiptir. Son söz olarak İZBETON ile İBB arasında yapılan protokol sonrası paylaşılan resimde Gaziemir Belediye Başkanı’nın olmaması gözlerden kaçmadı. Gaziemir Belediye başkanı ise ‘Maalesef Büyükşehir tarafından Gaziemir’de engelleniyoruz. Büyükşehir Gaziemir’i cezalandırıyor. Yollar yapılmıyor, kavşaklar düzenlenmiyor. Kentsel dönüşümle ilgili protokol yapılıyor bizim haberimiz yok! Haberlerde görüyoruz. Bundan sonra bu durumun düzeleceğini, daha iyiye gideceğini sanmıyorum’ çıkışında bulunduğu söyleniyor. Başkanın bu çıkışın sebebi kendi ilçesi ile ilgili protokol imza törenine çağrılmamasıdır. Kendi partisiyle, ilçe başkanıyla, il başkanıyla Meclis üyesiyle kavga eden, asılsız iftiralar atan, ilk günden beri kendi partili çalışanlarına mobbing uygulayan, işten çıkaran, adı memleket hareketiyle anılan birisini CHP‘nin de Tunç Soyer’in de yok sayması gayet doğal. Başkanın bugüne kadar sergilediği olumsuz davranışlarının neticesinde kaybeden Gaziemir oluyor.’’ dedi.

 
Banu Alkan'ın gençlik fotoğrafı sosyal medyayı salladı!
 
Türkiye turuna çıkan turistlerin bisikletleri çalındı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat taşkan 18 Kasım 2022 Cuma 16:23

ak parti ve chp nin siyasal çekişmesi vatandaşın zararına oluyor bi an önce bu durum halledilmeli yazık günah

Yorumu oyla      2      3  
Aktepeli 19 Haziran 2021 Cumartesi 00:36

Aktepe Emrez mahallelerinde resmen pisliğin içinde yaşıyoruz. Bunda emeği geçen herkesi allah bizden bin beter etsin.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 17 Haziran 2021 Perşembe 20:50

3 gün önce emrezdeydim nükleer rezaletin tabelaları var yön işaretleriyle "İzmirin Çernobili" diye. Yemin ediyorum utancımdan yerin dibine girdim böyle bir rezillik yok. Yahu, bir devlet bu kadar beceriksiz olamaz kaç yıl oldu? ne yapıldı? Buradan soruyorum İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Vali, Büyükşehir ve İlçe belediye başkanları bu kadar kurum ve kuruluşsunuz Allah aşkına sizler ne işe yarıyorsunuz!

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 17 Haziran 2021 Perşembe 14:31

10 yılda 300 konut yapılacakmış. 26 sene önce izmir den Ankara'ya trenle 14 saatte gidiyordum şimdi 13 saat 40 dakika o ne olacak ?

Yorumu oyla      4      3  
fikirtepe 17 Haziran 2021 Perşembe 12:30

Ankara ve İstanbulda milleti sokağa atıp gecekonduları lüks villa yaparak rant elde edenler konuşmasın!

Yorumu oyla      7      4  
17 Haziran 2021 Perşembe 12:24

İstemezük.

Yorumu oyla      4      5  
Mustafa 17 Haziran 2021 Perşembe 11:43

Nükleer atıklar ne oldu ?

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel: Depremzedeler lütuf değil hak istiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ekim 2020’de ...
CHP'li Purçu: Hayvancılık durma noktasında!
Hayvancılıkta yaşanan sorunlar bir kez daha Meclis gündeminde. Yem fiyatlarında ...
CHP'den istifa etmişti... Şantaj davasında karar çıktı!
CHP'den istifa eden Denizli Milletvekili Teoman Sancar'a yönelik şantaj ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Arkası yarın
Mehmet KARABEL yazdı... Arkası yarın
'Yakından takip ediyoruz' dedi: Türk düşmanısınız!
Kiraz Belediyesi’nin meclisinden geçtikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
Soylu, Şentop'a 10 bin dolar alan siyasetçiyi söyledi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u makamında ...
 
CHP'li belediye başkanları 4'ncü kez bir araya geliyor
CHP'li Belediye Başkanları, yerel seçimlerin ardından bir araya gelecekler ...
Erdoğan'dan Azerbaycan'a 'yanındayız' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi’ne hitap ...
'Ey Biden, dostum Biden oluverdi'
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva