HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2021 Çarşamba - 17:38

'Yakından takip ediyoruz' dedi: Türk düşmanısınız!

Kiraz Belediyesi’nin meclisinden geçtikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen “Alparslan Türkeş Bulvarı” isminin komisyona iade edilmesine MHP’den sert tepki geldi. İl Başkanı Veysel Şahin, “Ey Tunç Soyer, Pagos, Agamennon, Homeros isminde mahsur görmüyorsunuz. Niye bundan rahatsızsınız? Siz Türk düşmanısınız. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

 Yakından takip ediyoruz  dedi: Türk düşmanısınız!

EGEDESONSÖZ- AK Partili Kiraz Belediyesi’nin MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in isminin bir bulvara verilmesi yönündeki talebi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tartışmalara neden oldu.

Süreç, Kiraz Belediyesi’nin geçen yıl 25 Kasım’da bir resmi yazı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmasıyla başladı.  Kiraz Belediyesi, ilçenin Yeni Mahallesi’nde bulunan Menderes Caddesi’nden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Atatürk Caddesi’nde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola “Alparslan Türkeş” isminin verilmesini istedi. Karar, ilçe belediyesinde CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla geçti.

OY BİRLİĞİ OLDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis gündemine gelen konu incelenmek üzere Hukuk Komisyonu’na gönderildi. Başkanlığı’nı Av. Ufuk Yörük’ün yaptığı komisyonda karar değerlendirildikten sonra AK Parti ve CHP’li isimlerin olumlu yönde değerlendirmesi sonucu oy birliğiyle geçti.

PARTİ GRUBUNDA TARTIŞMA
Belediye meclis toplantısı öncesinde yapılan CHP Grup toplantısında konu masaya yatırıldı. Alparslan Türkeş’in Cumhur İttifakı’nın bir temsilcisi olan MHP’nin eski genel başkanı ve kurucusu olduğu ifade edildi. Böyle bir kararın CHP Genel Merkezi’nin de onayının alındıktan sonra “oy birliği” yapılmasının uygun olacağı vurgulandı. Komisyonun karar alırken hangi açıdan değerlendirme yaptığı da grup toplantısında masaya yatırıldı. Buca Belediyesi Meclis Üyesi Taner Kozanoğlu grupta yaptığı konuşmada Komisyon Başkanı Ufuk Yörük’e ilçesinden oy çokluğuyla gelen bir talebin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in onayından geçip geçmediğini sordu. Komisyon ile başkanlık makamı arasında bir diyalog kopukluğuna vurgu yapılırken Yörük ise konuya siyasi açıdan bakmadıklarını, bunu düşünmediklerini söyledi. CHP’li Kozanoğlu’na bazı isimler de destek verdi. Toplantıda ayrıca; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş’i ziyaret etmesi de gündeme gelirken böyle önemli bir konuda genel merkezin de görüşünün alınması gerektiği, yerel yönetimler başkanlığının durumdan haberdar edilmesi gerektiği vurgulandı.

Tartışmaların ardından kapalı grup toplantısında CHP’li meclis üyelerinin karara ret oyu kullanması yönünde karar çıktı. Bunun üzerine, komisyondan oy birliğiyle gelen konunun “komisyona iade edilmesine” karar verildi. Gerekçe olarak da “teknik nedenler” fikri benimsendi.  Toplantıya katılan meclis üyelerine de; ilçe belediyesinin Büyükşehir yetki ve sorumluluğunda olan bir alan için isim önerisinde bulunamayacağı, bunun için komisyonda yeniden değerlendirileceği söylendi.

ÇOK SERT SÖZLER!
Alparslan Türkeş’in isminin bulvara verilmesi kararının komisyona iade edilmesine MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin çok sert tepki gösterdi. Şahin, “süreci yakından takip ediyoruz” derken, “Ey Tunç Soyer, Pagos, Agamennon, Homeros isminde mahsur görmüyorsunuz. Niye bundan rahatsızsınız? Siz Türk düşmanısınız” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Şahin, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu merhum liderimizin eşini ziyarete gittiğinde ‘takiyye yapıyorsunuz’ demiştik. Anladık ki gerçekten aldıkları tavır düşüncelerimizin tescilidir. Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer 12 Eylül askeri darbesinden sonra MHP ve ülkücü kuruluşlar iddianamesini yazarken siyasi yasak talebinde bulunmuş, idamlar istemişti. Partimizin kapatılması için çalışmıştı. Bu kararın, iade edilen belediye komisyonundan ret olarak çıkması Türk düşmanlığının tescili olacaktır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni “taraflı davranmak ve ayrımcılık yapmakla” suçlayan İl Başkanı Şahin, kararın komisyonlara iade edilmesinin komisyonda bulunan isimlere hakaret anlamına geldiğini savundu. Şahin, “Biz başta Kirazlılar olmak üzere İzmirliler olarak bunun hesabını Pagosçulara sorarız. Herkes bunu böyle bilsin” diye konuştu.

İYİ PARTİ’YE ÇAĞRI
Şahin, İYİ Parti’nin temsilcileri olarak mecliste görev yapan isimlere de çağrıda bulundu. Şahin, “Biz İYİ Parti’ye giden arkadaşlarımıza ‘İzmir artık HDP’nin kontrolüne geçti’ derken, onları uyarırken bize dönüp de ‘Türkeşçiyiz’ diyorlardı. Buradan onlara da selamlarımı gönderiyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Ankara'da sürpriz İnciraltı zirvesi!
 
Süper Lig harcama limitleri açıklandı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Komedi 17 Haziran 2021 Perşembe 13:05

Pagos Bulvarı olsun.

Yorumu oyla      4      6  
Neden olmasın? 17 Haziran 2021 Perşembe 12:23

Kemal Kılıçdaroğlu Bulvarı olsun.

Yorumu oyla      3      4  
TC 17 Haziran 2021 Perşembe 10:07

Valilik ve belediyelerden TC silinirken nerdeydiniz? Türklük, Türkeş'in adına mı kaldı? Türklüğü islama bağlayan siz sahtekarlar şov peşindesiniz ama burası İzmir! Oğuz Kaan, oy verme, Millet-Vicdan cephesi sensiz olsun, temiz olsun!

Yorumu oyla      4      3  
İzmir İzmir 16 Haziran 2021 Çarşamba 22:07

Sayın ŞAHİN size sadece bir soru soracağım, ortağı olduğunuz iktidar Bir çok yerden Atatürk ismini yok ederken (en basitinden Atatürk Hava alanı,kitaplardan çıkarılması,Ayasofya camiinde yapılan hakaret vs) andımız ve TC itibarsızlaştırılırken Hiç bu uygulamayı yapanlara 'Siz Türk düşmanı mısınız ?' gibi tepkinizi görmedik biraz samimiyet lütfen... İzmir halkının bunları değerlendirmeyeceğini mi sanıyorsunuz ?

Yorumu oyla      9      4  
Mehmet79 16 Haziran 2021 Çarşamba 21:35

İsme karşı olmak Türk düşmanlığı mı oluyor? Andımız kaldırılırken neredeydiniz?

Yorumu oyla      8      4  
Bülent ışık 16 Haziran 2021 Çarşamba 19:52

2019 yerel seçimlerinde MHP 'nin il genel meclisinde aldığı oy % 2.28.Başka söze gerek yok.

Yorumu oyla      11      4  
Oğuz Kaan 16 Haziran 2021 Çarşamba 19:25

Tunç Soyer ve CHP grubunun tavrı kabul edilemez. İYİ Parti il başkanlığı bu duruma sessiz kalırsa Millet İttifakına güle güle demekten başka şansım kalmıyor. Zaten istemeye istemeye oy vermiştim. Çok çabuk pişman oldum.

Yorumu oyla      4      12  
olaya bak! 16 Haziran 2021 Çarşamba 19:21

Bulvarın adı Mustafa Kemal Atatürk olsun.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu, Şentop'a 10 bin dolar alan siyasetçiyi söyledi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u makamında ...
CHP'li belediye başkanları 4'ncü kez bir araya geliyor
CHP'li Belediye Başkanları, yerel seçimlerin ardından bir araya gelecekler ...
Erdoğan'dan Azerbaycan'a 'yanındayız' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi’ne hitap ...
 
'Ey Biden, dostum Biden oluverdi'
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
Ayyıldız'ın Genel Başkanı Ümit Özdağ: İzmir’e ara sıra uğramayacağız!
Kordon'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayyıldız Hareketi Genel ...
Mehmet KARABEL yazdı... Doğduğumuz yerde doysak!
Mehmet KARABEL yazdı... Doğduğumuz yerde doysak!
 
Kobani davasında Ayhan Bilgen'e tahliye
6-8 Ekim Kobani olayları davası kapsamında tutuklu yargılanan HDP'li eski ...
AK Partili Hızal'dan Soyer'e 'trafik' salvosu: İzmirlilerin aklıyla dalga geçiliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'deki trafik sorunu ...
AYM'nin HDP incelemesi tarihi belli oldu
Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi 21 Haziran'da yapacak.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva