HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Şubat 2016 Salı - 14:44

AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na stat tepkisi!

AK Parti İzmir Milletvekili, temyiz hamlesi ve "Sanki 2 stat İzmir'i kurtaracak" sözlerine yazılı bir açıklama yaparak yanıt verdi.

AK Partili Dağ dan Kocaoğlu na stat tepkisi!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, Gençlik ve Spor Bakanlığının İzmir’e yapacağı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dava açması sonrası durdurulan Göztepe ve Karşıyaka Statları ile ilgili Büyükşehir’in davadan feragat etmeyip, temyize gitmesiyle ile ilgili bir açıklama yaptı.

Hamza Dağ sert ifadelerin yer aldığı yazılı açıkalamada şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Göztepe’mize ve Karşıyaka’mıza yakışır bir stat yapmak için harekete geçtiği günden bugüne kadar engellemek ve sorun çıkarmak üzere her türlü girişimde bulunan Büyükşehir belediyesi, açmış olduğu davalar neticesinde stat yapımlarını durdurmuştur. Mahkeme kararının verildiği günden bu yana “Büyükşehir belediyesi davalardan temyiz aşamasında feragat etsin” diye çağrıda bulunduk. Büyükşehir bu çağrımızı ilk başta görmezden gelmiştir. Daha sonra ise engin hukuk bilgisine sahip büyükşehir belediye başkanımız kararı verilmiş bir davadan geri çekilmenin mümkün olmadığını ve bizlerin insanları kandırdığımızı söylemiştir. Şimdi ben buradan Büyükşehir belediyesine gönüllü hukuk danışmanlığı yapmaya da hazır olduğumu ifade ediyorum. Bu çok açık bir hukuk kuralıdır. İdari yargılama usul kanunun 31. Maddesinin göndermesi ile HMK’nın 310. Maddesine göre karar kesinleşinceye kadar davadan feragat edilebilinir. Daha açık ifade edeyim. Karar kesinleşmediyse yani karardan sonra dava temyiz edilmişse dahi davadan feragat etmek mümkündür. Diğer bir deyişle büyükşehir dünde, bugünde, Danıştay karar verinceye kadar davadan feragat edebilir. Yani Büyükşehir ya hukuktan bir haber ya da her zaman olduğu gibi yine İzmirlinin aklıyla alay etmektedir.

Bu konuda daha fazla üzerine gitmeyeceğiz, pasif kalacağız yaklaşımında bulunan Büyükşehir belediyesi davadan feragat etmek, davanın arkasına aramamak bir yana öyle bir temyiz başvurusunda bulunmuştur ki, stat ihalelerinin iptali ile yetinmemiş. Gençlik spor bakanlığı ile TOKİ arasında ki stat yapım protokolünün de iptalini istemiştir. Bu konudan sıkıldığını ifade eden sayın başkan emin olsun ki biz ondan daha fazla sıkıldık. Ama bu konuyu konuşmaktan değil, Göztepe’mize ve Karşıyaka’mıza katkı sağlayacak, onların kendi maçlarını evlerinde oynamalarını sağlayacak, aynı zamanda kulübe maddi bir destek sağlayacak bu statların gecikmesinden sıkıldık. Sadece biz değil tüm İzmirliler sıkıldı.

Dün İzmir Büyükşehir belediyesinin meclis toplantısında “sanki İzmir’in tek sorunu statlar”, “bu iki stat İzmir’i kurtaracak mı” diye ifadelerde bulunan Sayın Büyükşehir belediye başkanımız aslında itiraflarda bulunuyor. Bu iki stat İzmir’i kurtarmaz çünkü bu zihniyet bu şehri yönettikçe İzmir’in sorunlarını çözebilmesinin mümkün olmadığı bir kez daha görülmüştür. Bu iki stat İzmir’i kurtarmaz ama Göztepe ve Karşıyaka kulüplerine büyük fayda sağlar. Belki bu iki stat İzmir’i kurtarmaz ama Göztepe ve Karşıyaka kulüplerinin taraftarlarının maçlarını kendi evlerinde oynamalarını sağlar. Yine belki bu statlar İzmir’in alt yapı sorununu çözemez ama Göztepe ve Karşıyaka kulüplerinin alt yapı sorununu çözer. Bu saatten sonra denile bilenecek tek şey “gelin inat etmeyin bu statlara engel olmayın” demek olacaktır. İnanın hiçbir şey kaybetmezsiniz. Bizde, Göztepe ve Karşıyaka’da bunca yaptığınızı unutmaya hazırız. Tek bir isteğimiz var bu inadınızı bırakın, İzmir’in spor kulüplerini bir inat uğruna yok etmeyin.”

 
CHP’li Çam’dan Yıldırım’a İzmir sorusu
 
Kılıçdaroğlu'ndan o komisyon için isim önerisi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 10 Şubat 2016 Çarşamba 10:02

Bakanlık yine eline yuzune bulastırdı simdi sucu baska yerlere atmaya calısıyor.

Yorumu oyla      11      5  
girit 9 Şubat 2016 Salı 18:54

imar kanuna aykırı olduğunu bildiğiniz halde belediye başkanının karşı çıkacağını bildiğiniz halde stad yapılacak dediniz başkanda mahkemeye taşıdı zaten yasalara aykırı bi konu olmasa mahkeme niye red versin izmiri çok düşünüyorsanız İmar kanunu değiştirin diğer bir konu 3. Lig, Bölgesel Amatör Lig takımlarından Kocaelispor'a 33.000 kişilik stad yapan zihniyet İzmire Kanuna aykırı 15.000 kişilik kaçak Kümesi uygun gördü

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 9 Şubat 2016 Salı 17:22

Boş işlerle uğraşmayın Atatürk ve Alsancak statlarını adam gibi yaparsanız sorun ortadan kalkar mahalle statlarıyla bu iş çözülmez maç sonraları çıkacak olaylarda çevre sakinleri ve esnaf zarar görecek, maç sırasında zaten küfür almış başını gidiyor binlerce kişinin ettiği küfrü çevre sakinlerine mi dinleteceksiniz?

Yorumu oyla      11      5  
1925 9 Şubat 2016 Salı 17:17

herkes lafta devlet yapmak istese yıllardır yapardı. Devlet bizlere 15.000 kişilik stadı layık görmesi ilk önceki yanlış, İkincisi belediyenin mahkeme ile inşaatı durdurması. Keşke göztepede yıkım hiç başlamasaydıda altyapıdaki çocuklar ortada kalmasaydı. Siz bu kadar izmirlisiniz ne devlet var ne belediye izmirli kalmış başbaşa

Yorumu oyla      11      5  
9 Şubat 2016 Salı 15:19

Amaç belediye ile taraftarı karşı karşıya getirmektir. 2 takıma yakışacak statlar butik statlar değildir. Burası butik şehir değildir. Göztepe'ye doğru düzgün stat yapacak olanlar çürümüş Atatürk Stadı'nı yıkar, 40 bin kişilik stadı yapar. Mahalle arasına butik yapmaz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Özçınar net konuştu: Yemedim, yedirmem!
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ilçede çarpıcı açıklamalarda bulundu. ...
İZBAN’da ‘yeni son durak’ sistemi!
Torbalı seferlerinin başlamasıyla yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre ...
Kocaoğlu’ndan ‘ray’ operasyonu: Poyraz gitti, Ergenekon geldi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Raylı Sistemler Daire ...
 
Karşıyaka'nın üreten kadınları kermese bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda ...
Büyükşehir’den anlamlı hediye: Çocuklar okusun...
İlkokul ve ortaokullara Charles Dickens’tan Yaşar Kemal’e kadar onlarca ...
Başkan Pekdaş'tan esnafa sabah ziyareti
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sık sık gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerini ...
 
Bornova’da emeğin bayramı: En düşük maaş…
Bornova Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan ...
DSİ’den İzmir’e 2 taş ocağı 2 gölet!
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Kemalpaşa ve Menemen’de iki taş ocağı ve gölet ...
Buca'nın anneleri 'bu masalda' buluşuyor!
Buca Belediyesi’nin Betontaş Pırlanta Merkezi içerisinde oluşturduğu ‘Masal ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva