HABERLER>POLİTİKA
2 Mayıs 2019 Perşembe - 13:33

AK Partili Dağ’dan Karşıyaka Stadı çıkışı: Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz!

Genel Başkan Yardımcısı Dağ, kentteki STK’ların genç temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda Karşıyaka Stadı üzerinden konuştu. Dağ, “2014’ten bu yana bizim yaşadıklarımızı anlatacak olursak trajikomik bir roman ortaya çıkar. Hiçbir emek sarf etmeyenler, yapmaları gerekenler olup da bir şey yapmayanlar siyaset üretmesinler. Gölge olmasınlar başka ihsan da biz istemiyoruz. Gerçekten 2014’ten bu yana açılan dava süreçlerini siyaseti bıraktıktan sonra anılara bırakırız” dedi.

AK Partili Dağ’dan Karşıyaka Stadı çıkışı: Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kentteki sivil toplum kuruluşlarının genç temsilcileriyle buluştu.

İl binasında gerçekleşen zirvede temsilcilerle bir araya gelen AK Partili Dağ açıklamalarda bulundu.  Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, AK Parti Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Eyüp Kadir İnan yer aldı.

- BAŞKAN TUGAY’DAN NET MESAJ: GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKELİM, STAT YAPILSIN!

STK’LARA HÜKÜMETİN YETİŞEMEDİĞİ NOKTALARDA YARDIMCI OLMAK DÜŞÜYOR
Buluşmada konuşan AK Partili Dağ, “Genç yaşta bugün belediye meclislerinde görev yapan kardeşlerimizle bir aradayız. Önümüzdeki süreç hem ülkemiz hem de şehrimiz için çok önemli. Bir kere ülkede şu anda gençlik anlamında bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların önümüzdeki süreçte de gerçekleşmesi lazım. Bunun için STK’larımıza hükümetin yetişemediği noktalarda yardımcı olmak düşüyor. Boş alanları doldurarak, bugüne kadar yapılanların ilerisinde çalışmalar gerçekleştirilmesi gerekiyor” dedi.

YENİ NESLE KARŞI CİDDİ HAZIRLIĞIMIZ VAR
Dağ, “2000’li yılların başlarından itibaren yeni bir nesil ve sosyoloji ortaya çıkıyor. Sanayi devrimi yaşandığı sürece tekabül edecek bir süreci işaret ediyor. Belki de bundan 50 yıl sonra bir tarih yazıldığında sosyolojinin değişimiyle birlikte sosyal medyanın, internetin icadı çağ değiştirme gibi bir özellik ortaya koyacak. İnsanlar tarım toplumundan sanayi toplumuna geçerken zorlanmıştı. Yeni gelen nesle karşı ne yapacaklarını bilemeyecek bir durumla karşı karşıya kalmışlar. Bizim bu anlamda ciddi bir hazırlığımız var. Bundan sonra da bu konuda hem hükümet olarak çalışmaları hayata geçirmemiz lazım” açıklamasını yaptı.

GENÇ MECLİS ÜYELERİ GENÇLİĞİN GÖZÜ, KULAĞI OLACAK
“Genç meclis üyesi arkadaşlarımız gençlik aşısını, beynin enerjik halini belediyeye mutlaka yansıtmalı” diyerek sözlerini sürdüren Dağ, “Birçoğu İzmir’de muhalefette olduğumuz belediyelerde görev yapıyor. Şehrinin tamamının temsilcisi olduğu gibi gençliğin de temsilcisi ve sözcüsü olacak. Onun bir nevi kulağı, gözü, eli olacak. O meclislerde gençliğin talep ve isteklerini mutlaka yansıtacak. İktidarda olan belediye başkanı tarafından da görmemezlikten gelinemeyecek. İzmir’de gençlik ve spor yatırımları anlamında şu anda devam edenler var, bunları da devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.  

GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN DA İSTEMİYORUZ
Dağ ayrıca kentte zaman zaman merkezi hükümet ile yerel iktidarı karşı karşıya getiren statlar konusuna değindi. Dağ, “2014’ten bu yana takipçisi olduğumuz Göztepe, Alsancak ve Karşıyaka statları var. Bizim, Binali Yıldırım’ın öncülüğünde çok ciddi anlamda üzerinde yoğunlaştığımız bu aşamalara getirdiğimiz stat projeleridir. En sonunda Karşıyaka bir kere daha dava açılması sebebiyle beklentiye girdi. Onun dışında statlar devam ediyor. Ama 2014’ten bu yana bizim yaşadıklarımızı anlatacak olursak trajikomik bir roman ortaya çıkar. Hiçbir emek sarf etmeyenler, yapmaları gerekenler olup da bir şey yapmayanlar siyaset üretmesinler. Gölge olmasınlar başka ihsan da biz istemiyoruz. Gerçekten 2014’ten bu yana açılan dava süreçlerini, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin alması gereken dirençleri, ruhsat vermedeki dirençleri uzun uzun roman yapılacak bir husus. Onu da siyaseti bıraktıktan sonra anılara bırakırız. Stat projesinin İzmir’e kazandırılması için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

AK PARTİ BÜTÜN ÜNİVERSİTELERDE TEŞKİLATLANMIŞTIR
‘AK Parti gençlerden oy alamıyor mu?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Dağ, “Bu gerçek bir veri olmuş olsaydı AK Parti son seçimde yüzde 45 oy alamazdı. Ben gençlik kolları başkanı olduğumdan bu yana bu iddiayı duyuyorum. 2011’den bu yana 8 seçim geçti AK Parti birinci parti oldu. Bu ülkenin evlatlarının, anne babaları var. Eğitim önce aileden başlıyor. Her seçimde yüz binlerce genç seçmenin sisteme girmesine rağmen AK Parti oyları hep yüksekte ve birinci bir parti. Bu nesnel objektif bir yorum. Araştırmalarımız da var. Bizim yaptığımız araştırmalarda gençler üzerinde açık farkla birinci parti. Her sene biz mutlaka yapıyoruz. Geçen sene yapmış olduğumuz araştırmada, en yakın takipçimize 3 kat fark atmış durumdayız. Bizim almış olduğumuz oy oranının bir miktar altında oy aldığımız gerçektir. Ama bu diğer partiler açısından baktığınızda kendi oylarının çok daha altında oy alma durumu vardır. Gençlikte ‘kararsızım’ diyen seçmen kitlesi diğer seçmen kitlesine göre çok daha fazladır. Oradaki anlayış çok ciddi anlamda burada ne seçim sonuçlarıyla ne de araştırma sonuçlarıyla gerçek değildir. Üniversitelerdeki örgütlenmelere bakacak olursanız AK Parti bütün üniversitelerde teşkilatlanmıştır ve konsey üzerine çıkarmış bir siyasi harekettir” diye konuştu.

BU TOPLANTILARIN RUTİN OLMASINI DİLİYORUM
Gençlik Kolları İl Başkanı İnan da, “31 Mart seçimleri öncesi ‘Genç meclis güçlü İzmir’ sloganıyla yola çıktığımız kampanyamızda ‘bu şehri gençler yönetmeli’ demiştik. 15 tane genç meclis üyemiz gençliği temsilen iş başında. Kendilerine başarılar diliyorum. Gençlerin Ankara’daki ağabeyi olan Hamza Dağ ile bir araya gelmek istedik. Kendisi uzun yıllardır İzmir gençliğinin, sivil toplum kuruluşlarının Ankara’daki öncüsü oldu. Bu toplantımızın başlangıç olmasını ve rutin olarak düzenlenmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
Altay'da Ekmekçioğlu'ndan stat savunması
 
Sendika duyurdu: İzmir'de binlerce 'ortodonti hastası' mağdur edildi!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mister No 3 Mayıs 2019 Cuma 00:26

Gecenlerde canim metroya binmek istedi. Kalktim Halkapinardan Otogara dogru söyle bir uzandim. Sonrada dönüp dolasip Ücyoldan Bucaya tatli bir yolculuk yaptim. Birden ne olduysa gürültü koptu ve kendime geldim. Megerse kapinin zili caliyormus. Bende koltukta uyuya kalmis tatli rüyalar görüyormusum. Bu gidisle ancak rüyamizda görürüz degilmi Sayin Dag ? Sayenizde.

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 2 Mayıs 2019 Perşembe 20:58

Stat diye halı saha yap mahalle arasına, metro projelerini bakanlıklarda beklet sonra da utanmadan "gölge etmesinler" diye laf edin.

Yorumu oyla      5      5  
aynaya bak 2 Mayıs 2019 Perşembe 20:02

Tum ilcelerde ve il de isteyenin aday oldugu kimsenin mudahale etmedigi kongre istiyoruz. Genel merkezde gorevi olan 2 vekil karismasin. Adinin onunde ESKI eki olanlar (belediye baskani-vekil-il ve ilce yoneticileri vs) kenara cekilsin genclerin onunu acin

Yorumu oyla      4      6  
seferiss 2 Mayıs 2019 Perşembe 19:55

Millet sizden Bakanlığın yapımını üstlendiği Halkapınar-Otogar metrosunu , Buca Metrosu yapımı için engellerin kaldırılmasını, İzban 'ın Bergama ya kadar ivedi bir şekilde uzatılmasını , İkinci bir çevre yolu yapılmasını bunlara gelince bir hareket yok ama 60-70 milyonluk maliyetli AVM li stadlarla göz boyamaya çalışıyorlar ki seyirci kapasitelerini söylemek bile anlamsız ülkenin en butik stadları İzmir de yapılıyor üçü bir Atatürk stadyumu etmez.

Yorumu oyla      6      5  
hürmüz 2 Mayıs 2019 Perşembe 17:46

sen rte gibi yüksekten uçuyorsun.sizin oyunuz yuzde otuz üc ve hergün bu konusmalarla asağı gidiyor.genel merrkezin seni derhal izmirden alması lazım.izmirde secimi kybettirenlerden biride sensin.

Yorumu oyla      6      5  
esas siz golge etmeyın 2 Mayıs 2019 Perşembe 16:56

göztepe stadının altı avm oldu sanki görmüyoruz..amacınız futbola hizmet değil sizin.. buca metrosu içib esas siz golge etmeyin

Yorumu oyla      9      5  
Bucalı 2 Mayıs 2019 Perşembe 16:36

Bu gibi sorunları izmirli yoldaşlarla çözmek lazım izmir vekillerine bakıyorum maşallah izmirli yok.

Yorumu oyla      9      5  
Mevlut Demir 2 Mayıs 2019 Perşembe 16:00

Yalıda stad olmaz,olamaz. Bu bir şehircilik cinayetidir.İzmir'e,Karşıyaka'ya, Karşıyaka futbol kulübüne hıyanetdir. Yeri uygun değil, kapasitesi 5. lig kulüp takımına uygun. Bunu bu kadar başımıza kakmayın.YETER ARTIK.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Torun: Seçimlerin yenilenmesi söz konusu değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi ...
Erdoğan'dan Türkiye İttifakı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık onun için ...
Savcılığın sandık hamlesine AK Parti ne dedi?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, parti genel merkezinde ...
 
Savcılık İstanbul seçimi için düğmeye bastı!
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde ...
Türkiye’ye plastik çöp ithalatı meclis gündeminde!
Çevre Komisyonu Üyesi ve partisinin komisyon sözcüsü CHP İzmir Milletvekili ...
AK Parti İzmir'de seferberlik: 2 hafta da 6 bin kişiyi dinledi
AKParti İzmir İl Başkanlığı görevini devraldığı 18 Nisan'dan itibaren ...
 
AK Partili belediye başkanı istifa etti!
Ankara'nın Pursaklar İlçe Belediye Başkanı AK Parti'li Ayhan Yılmaz, "Bugün ...
Ankara'da 2 saatlik kritik görüşme
Ankara'da temaslarda bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Cumhurbaşkanlığı ...
Fatih YAPAR yazdı... İttifak olmasaydı ne olurdu?
Fatih YAPAR yazdı... İttifak olmasaydı ne olurdu?
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva