HABERLER>SPOR
2 Mayıs 2019 Perşembe - 13:06

Altay'da Ekmekçioğlu'ndan stat savunması

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, İzmir'deki diğer kulüp başkanlarıyla birlikte katıldığı panelde yeniden inşaatı süren Alsancak Stadı'nın önünde Altay ismini kullanmasına taraftarların tepki göstermesi üzerine açıklama yaptı.

Altay da Ekmekçioğlu ndan stat savunması

Ekmekçioğlu, eleştirileri haksız ve art niyetli bulduğunu söyleyerek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Altay Spor Kulübü'nün Alsancak Stadı'ndaki var olan haklarını her platformda savunacaklarını belirtti. Altay TV'ye verdiği röportajda Alsancak Stadı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ekmekçioğlu, stadyumda inşaatın yavaşlamasına rağmen çalışmaların devam ettiğini, son olarak kale arkası tribün için zemin güçlendirme çalışmalarının bitirilerek misafir seyircilerin geleceği tribün yapımına geçildiğini söyledi. 

Türk futbol tarihine tanıklık etmiş stadın hali hazırda 28 yıl daha intifa hakkına sahip olduklarını hatırlatan Ekmekçioğlu, "Stadın kullanım hakkını da almak için girişimlerimiz devam ediyor. 1998 yılında stat tamamen kulübümüze verilmişken, o zaman görev yapan yönetim kurulumuz talihsiz bir karar ile 2000 yılında stadı üzerine almak yerine kiralama yolunu seçmiştir. Bu karara ben imza atmadım. 2014 yılında stat kapatılıp yıkılırken İzmirli futbol severler, "Alsancak tarihtir, yok edilemez" diyerek tepkilerini dile getirdi ancak asıl gereken lobi çalışmaları yapılmadığı için Alsancak yıkıldı ve uzun süre atıl kaldı. O zaman gerekli girişimleri yapıp yıkım durdurulabilir miydi ayrı bir tartışma konusu ama ben görevde olsaydım yıkılmasına izin vermezdim" diye konuştu. 

"Yeni stat projesi yapılırken projeye hiçbir müdahalede bulunulmamış" diyen Ekmekçioğlu, "Stadın ilk projesi mavi-beyaz renklerde, karşılıklı 2 tribünü olan çok basit bir projeydi. Bunu ilk gördüğümde 3. Lig'de gittiğimiz Erzin Stadı'nı hatırlıyorum. Biz bunu kabul etmedik. Gerek kulübümüz ve İZVAK kanalıyla, gerekse kişisel ve siyasi ilişkilerimiz ile proje 3 katlı yönetim binası bulunan, üstü tamamen kapalı, deplasman tribünü olan modern bir hale geldi. Bu süreci defalarca Ankara'ya gidip, kendi şirketimdeki mimarlara proje çizimi yaptırarak gerçekleştirdim. Şu an stadın dış kaplaması siyah-beyaz renklerle yapılmakta. Yakın geçmişte arka kale arkası tribün yapılabileceğini kimse hayal edilebilir miydi? Ekibim, İZVAK Başkanı Ali Erten ve Metro Mühendislik firması defalarca bir araya geldi ve bu kale arkası projeye eklenebildi. Stadın en kısa sürede hizmete girmesi için herkes özveriyle çalışmakta" dedi.

Başkan Ekmekçioğlu, İzmir Ekonomi Üniversite'sinde katıldığı söyleşi sonrası sosyal medyada kendine yapılan stat eleştirilerini yersiz bulduğunu belirterek İzmir'deki tüm kulüplerin dayanışma içinde hareket etmesi gerektiğine inandığını söyledi. Ekmekçioğlu, "Stat projesinde gösterdiğimiz çalışma ve kulübümüzün hakları için gösterdiğimiz hassasiyet ortada. Geçtiğimiz yıl Alsancak Stadı'nın ismine camiamızın önemli isimlerinden Sayın Mustafa Denizli'nin adının eklenmesi gündeme geldiğinde biz, 'Stadın adı Altay Alsancak'tır' diyebilen bir duruşa sahibiz. Siyasi arenada ve tüm basın organlarında bunu çekinmeden dile getirdik. Öncelikle İzmir'de sporun gelişmesi için tüm camiaların kırgınlıkları bırakıp gerekli yerlerde birlikte hareket etmesi inancındayım. Geçtiğimiz ay İZVAK deklarasyonuyla kentimizin köklü kulüpleri ortak bir dayanışma kararına imza attı" şeklinde konuştu. 

Göztepe, Karşıyaka, Altınordu ve diğer camialar ile sürekli kontak halinde olduklarını belirten Ekmekçioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "İşte böyle bir ortamda düzenlenen söyleşide bazı kesimlerin konuşmamdan farklı anlamlar çıkarıp kendilerince gündem oluşturma çabası yersizdir. Yaklaşan kongremiz öncesi bu girişimleri manidar buluyorum. Sosyal medyada sahte hesaplardan, 'Emeğimizi çaldırtmayız' diyen arkadaşlara sesleniyorum, Alsancak'ta benim de emeğim çok büyük ve ben de emeğimi suistimal ettirmem. Söyleşi esnasında moderatör Erman Gönülşen'in Altay Alsancak Stadı hakkındaki sorusuna naif ve esprili bir şekilde, jest ve mimiklerimle konuyu özetleyerek cevap verdim. Seyit Mehmet Özkan yanımdaydı ve o da konuyu anladı. O esnada salonda gülüşmeler oldu ki tüm takım taraftarları oradaydı. O atmosferde yapılması gereken buydu. Eleştirileri kabul etmiyorum. Ne kendimi, ne de kulübümü bugüne kadar pazarlık malzemesi yapmadım. Ben gururlu ve onurlu biriyim. Kulübümün taşıdığı onurlu duruşu da en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum."

TÖRAYDIN: İZMİR'DE GÜÇBİRLİĞİ VAR
ALTAY Sportif Direktörü Özden Töraydın, taraftarların stat konusundaki tepkilerine yanıt verdi. Töraydın, "İzmir'de tüm takımların güçbirliği politikası var. Ortak hareket ediyoruz. O panelde bir sohbet ortamında kimse kırılmasın diye öyle bir konuşma yapıldı. Bizim stat için yaptıklarımız ortada. Renklerini mavi-beyazdan, siyah-beyaza döndürmemiz bunun örneği. Altay Alsancak Stadı'nın en büyük hayalimiz olduğunu defalarca söyledik. Kimse ağızdan çıkan bir cümleye takılmasın" dedi.

Eleştirilere üzüldüklerini ifade eden Töraydın, "Stadın resmi sahibi Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Ancak mabedimiz Türkiye'nin neresine gitseniz Altay Alsancak Stadı olarak biliniyor. Başkanımız defalarca Ankara'ya gidip statla ilgili görüşmeler yaptı. En büyük emektar kendisidir. Mimarlarıyla projeye katkı sağladı. Stadın yeniden tahsisini almak ana hedeflerimiz arasında. Bu stadı bağırarak, kavga ederek alamayız. Stratejik davranıp, dengeleri korumalıyız. Çünkü stada talip bir takım daha var. Bu süreci iyi yönetmemiz lazım. Taraftarımızın biraz daha sakin olmasını istiyoruz. Yeri geldiğinde mücadelenin en büyüğünü vermeyi biliriz" diye konuştu. (DHA)

 
İzmir'de acı son... Hastane yolunda öldü
 
AK Partili Dağ’dan Karşıyaka Stadı çıkışı: Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Büyük Altay 3 Mayıs 2019 Cuma 13:18

Altay kulübünün yıllarca içinde oturduğu- yani kendisine tahsis edildiği bir stadyumu var. Neden bir başka takım buraya ortak olsun ? BJK-GS-FB stadyumlarını diğer takımlar ile bölüşürler mi ? Örneğin İstanbulun diğer süper lig temsilcileri ile. Altay takımı Atatürk'te oynamasaydı belki şimdi süper ligdeydi.Sabır ile stadın bitmesini bekledi. Diğer bir konu, A.O.yetiştirici. Seyircisi 10 sene sonra da aynı kalır.A.O'ya Bornova münasiptir.

Yorumu oyla      7      5  
Izmirli 2 Mayıs 2019 Perşembe 20:26

Koskoca Milan ile Inter aynı stadda oynuyor ve her ikisi için de stadın ismi farkli; Izmir'in iki kardeş kulübü bu konuyu dostça çözmeli.

Yorumu oyla      4      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Amatör kümeye düşen Bucaspor şimdiden dağılıyor
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta bitime 2 kala Bölgesel Amatör Lig'in yolunu ...
Menemen'de Mustafa gençlere taş çıkardı
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyen ...
Göztepe'de sakatlardan kötü haber
Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma yolunda pazar günü Bornova Stadı'nda ...
 
Galatasaray - Beşiktaş derbisinin hakemi açıklandı!
Süper Lig'in 31. haftasında 5 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da oynanacak ...
Altaylı Paixao yeni rekorlar peşinde
Altaylı golcü futbolcu Marco Paixao: "Şu anda 25 golüm var ve 3 maçımız ...
Yeni Kasparov İzmir'den çıktı... 10 yaşında dünya şampiyonu
Antalya'da düzenlenen 2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda altın ...
 
Uygunsuz görüntüleri internete yayılan Nikola Kalinic'ten açıklama
Fenerbahçe BEKO'nun Sırp basketbolcusu Nikola Kalinic'in adı internette ...
Dünyaca ünlü kaleci kalp krizi geçirdi!
Real Madrid'de uzun yıllar forma giydikten sonra Porto'ya transfer olan ...
Altay'da başkana stat tepkisi
Altaylı taraftarlar, Alsancak Stadı konusundaki açıklamaları nedeniyle ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva