HABERLER>POLİTİKA
6 Haziran 2018 Çarşamba - 11:37

AK Parti'nin vekil adayı Doğan: Dönüşüm bu hızla 100 yılda biter!

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan İzmir'in en öncelikli sorunu olan kentsel dönüşümün Büyükşehir'in çalışma hızıyla anca 100 senede biteceğini söyledi.

AK Parti nin vekil adayı Doğan: Dönüşüm bu hızla 100 yılda biter!

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Karabağlar'da vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinleyen Bilal Doğan, Karabağlılar'ın bir an evvel kentsel dönüşüm sorunlarının çözülmesini istediğini aktardı. Doğan vatandaşlara, ön yargılardan uzak, bütün dayatmaları hiçe sayarak Ak Parti hükümeti döneminde yapılan yatırımları, gerçekleşen projeleri değerlendirmelerini istedi.

Karabağlar Cennet Mahallesi'nde Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı Yücel Tazegül'ü evinde ziyaret etti. Çok sayıda dernek üyesi ve Cennetçeşmeli'nin de hazır bulunduğu ziyarette, Doğan üyelere ve mahalleliye, kentsel dönüşümün siyasi kaygı ve tartışmaların, her türlü istismarın dışında tutulmasını ve ortak akılla sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Ciddi imar sorunlarının yaşandığı Karabağlar'da sokak sokak ev ev dolaşarak bu önemli düzenlemeyi vatandaşlarımıza anlatmak gerektiğinin altını çizen Doğan, ''Karabağlar Uzundere bölgesinde ilk etapta 280 konutun inşaatına başlandı. Halen devam ediyor. İkinci etapta ise 442 konut yapılacak. Hedeflenen konut sayısı çok az ve toplamda sadece 67 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Karabağlar’ daki projenin 2. etabı için 7 kez ihale yapıldı. Hak sahibi az olduğundan uzlaşma hızlı bitti. Tablo ortada İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm projelerinin altından kalkması çok çok zor bu is bakanlığın yapabileceği boyutta. Gerek uzlaşma süreci gerekse bütçensin miktarına baktığımızda belediyenin gücü yetmez. Uzundere’de maliyeti düşük, hak sahibi ise az olan dönüşüm projesi devam ediyor. Bakanlığın yaptığı kentsel dönüşüm ise 540 hektar alanı kapsıyor. Proje kapsamında 16 mahalle bulunuyor. Yaklaşık 100 bine yakin vatandaşı ilgilendiriyor. Belediye mevcut performansıyla 20 yılda ancak bakanlığın hızına yetişebilir'' diye konuştu.

ÖNCE İMAR SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Karabağlar ilçemizin önünü tıkayan asıl mesele nin imarsızlık olduğuna dikkat çeken Bilal Doğan, ''İmarsızlık belirsizliktir. İlce belediyesi ve İzmir büyükşehir belediyesi kentsel dönüşümden önce imar sorununu çözemedi. Burada da çok yavaş ilerleme var. İki yıldır plan hazırlıyorlar hala bitiremediler. Zaten bölgenin sosyolojik gerçekleriyle örtüşen, toplumda karşılığı olan, hak ve adalete dayanan bir imar planı yapabilseydiler kentsel dönüşüm bir dayatma olmaktan çıkardı. Öncelik mutlaka imar planına verilmeli. Yıllardır bunu dillendiriyorum. Büyükşehir bunu beceremiyor, bu işin ilgili bakanlığa devri yapılmalı. 2009’ da 7 bölgede kentsel dönüşüm yapmak için yetki aldılar. Aradan geçen süre zarfında sadece tek bir bölgede 7 kere ihaliye çıktılar. Vatandaşları çürük ve sağlıksız yapılarda yasamaya mahkum ettiler. Ayrca bulunduğumuz bölgenin su ve kanalizasyon altyapısı ulaşım ve diğer belediye hizmetleri açısından da ciddi eksikleri ve ihtiyaçları var. Örnek olarak bu imar planı olmadığından bazı mahallelere doğalgaz verilemiyor. Kıyı bölgelere yatırım yağdıran büyükşehir belediyesi Karabağlar’a üvey evlat muamelesi yapıyor. İnşallah 2019'da hem Karabağlar'ı hem de tüm İzmir'i Ak Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız ” dedi.

 
Gaziemirli şehit aileleri ve gaziler için iftar
 
İzmir’in Bağımsız Adayı Binbay: Sayımız az, sözümüz doğru, iddialıyım!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 6 Haziran 2018 Çarşamba 19:19

Bay Bilal yaptığı açıklamalarla sürekli kendi kendine çelişen birisi. Hem belediyenin büyük kentsel dönüşümlere bütçesi yetmez, bakanlığın yapması gerekir diyor sonra da belediyeye kentsel dönüşüm eleştirisi getiriyor. Hayır benim anlamadığım 16 yıldır bakanlık İzmir'de niye kentsel dönüşüm yapmamış? Elini tutan mı vardı ?

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 6 Haziran 2018 Çarşamba 13:56

Belediyelerin imar vermediği yerlere Şehircilik bakanlığı marifetiyle imar verenler imar sorunundan bahsedemez. Izmir'i AK belediyecilik ile tanıştıracakmış Ankara tanıştıda ne oldu .? Esenboğa havaalanına yalnızca özel halk otobüsleri çalışıyor. 30 km mesafe 11 lira.Ayrıca 2.50 lira belediye otobüsü veya metro parası ilave.

Yorumu oyla      12      5  
Metin Agbi 6 Haziran 2018 Çarşamba 13:32

valla Bilal bey,senden sonra at şaha kalkacak.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 6 Haziran 2018 Çarşamba 13:28

kentsel dönüşüm adına çivi çakmamış bir grup çivi çakan grubu eleştiriyor. Aynı grup metro yatırımları konusunda da çivi çakmamış ancak yıllarca metro konusunda sıkılmadan belediyeyi eleştirdiler. Boş yapmayı bırakalım da Cumartesi Narlıdere metrosunun temeline bakalım. Ne diyelim , darısı yıllardır "bakanlık" tarafından yapılması beklenen otogar metrosuna. Sözde bu ay iş başlayacaktı ancak şu ana kadar ses yok.

Yorumu oyla      12      5  
Gürkan 6 Haziran 2018 Çarşamba 12:43

Çok haklı. "Bakanlık" Karabağlar' da "5 yıldır" kentsel dönüşüm yapacağım diyor ancak çivi çakmış değil. Başka yerde de herhangi bir projesi yok. Neyse ki belediye Uzundere' de , Kadifekale' de , Örnekköy' de fiili olarak iş yapıyor da şehir ufak da olsa değişmeye başladı. yoksa bunlara kalsa seçim öncesi sadece müjdelerle geçer, örnekte olduğu gibi.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan 'İnce' gönderme: Tek özelliği komik olması!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sahadaki çalışmalarını ...
İYİ Parti ve MHP'den 'Google' hamlesi!
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yaklaşırken seçime ...
Hemşehri dernekleri Nasır'ı bağrına bastı
Doğu ve güneydoğu illerinden gelen İzmirlilerin kurduğu hemşeri dernekleri, ...
 
Muharrem İnce efeleri görünce mitingi bıraktı... Böyle zeybek oynadı!
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Aydın'da miting programı çerçevesinde ...
Kılıçdaroğlu, İnce'nin oy oranını açıkladı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te ...
Başbakan'dan bedelli askerlik için yeni açıklama
Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik konusunda "Biz hükümet olarak, ...
 
AK Partili Dağ'dan Konak mesaisi: Sıra Kandil'de!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Çok yakın bir zamanda 18 ...
Erdoğan’dan Muharrem İnce’ye sert sözler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak'ta konuştu. CHP'nin cumhurbaşkanı ...
24 Haziran için ilk sandıklar kuruldu
Atatürk Havalimanı'na 24 Haziran'da yapılacak seçimler için sandıklar ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva