HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2019 Perşembe - 08:12

AK Parti Kiraz'da istifa eden Avşar: İYİ Parti’nin adayı olmazsam CHP’ye destek vereceğim!

Kiraz İlçe Başkanlığı yaptığı sırada görevden alınan daha sonra AK Parti’den istifa eden Mehmet Emin Avşar’ın İYİ Parti’den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İYİ Parti’ye söz verdiğini söyleyen Avşar 1 ay öncesine kadar AK Parti’den teklif aldığını açıkladı. Avşar yeni süreç için, “AK Parti’ye burada dip yaptıracağız. AK Parti bizi nasıl görevden aldıysa biz AK Parti’ye gerekeni yapacağız. Kiraz’da tarihinin en büyük hezimetini alacak. İl Başkanımız, ‘Ağabey çok kötü durumdayız. 4 bini görmüyoruz şu anda’ dedi. Aday gösterilmezsem CHP’ye destek vereceğim” dedi.

AK Parti Kiraz da istifa eden Avşar: İYİ Parti’nin adayı olmazsam CHP’ye destek vereceğim!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. İzmir’de süreç oldukça hareketli ilerliyor. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) oluşan Cumhur İttifakı İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri noktasında sahaya süreceği 31 ismi belirlerken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasında kurulan Millet İttifakı’nın adayları henüz netleşmedi.

Görüşmeleri sonuçlanan Cumhur İttifakı’nda AK Parti ve MHP, Kiraz ilçesi noktasında yoğun bir mesai harcamıştı. 2014 yılında MHP adayı olarak seçimi kazanan Belediye Başkanı Saliha Özçınar daha sonra AK Parti saflarına katılmıştı. İttifak kapsamında 31 Mart seçimleri için Kiraz’da mevcut durum korundu. İlçe AK Parti’ye bırakıldı. AK Parti de yine Özçınar’ı işaret etti. Böylece MHP’nin istediği fakat AK Parti’den alamadığı için mesafeli durduğu Kiraz’da Özçınar Cumhur İttifakı’nın adayı oldu.

Gelinen noktada gözler bir anda AK Parti’de yıllarca siyaset yapmış, ilçe başkanlığı görevini yürütmüş ve Belediye Başkanı Özçınar ile uyuşmamasından dolayı Ankara’ya çağrılarak 2016 yılından görevden alınmış olan Mehmet Emin Avşar’a çevrildi. Daha sonraki süreçte AK Parti üyeliğinden de istifa ettiğini söyleyen Avşar geçmiş dönemde yaşananlara dair bilgiler verirken 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’nin adayı olmaya doğru ilerlediğini ilan etti.

Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti ile CHP’nin yol haritasını netleştirmemesinden dolayı Kiraz’da gerçekleşecek uygulama son halini almadı. CHP’de adaylık başvurusu yapan tek kişi Salim Özkarakaş oldu. İYİ Parti’nin de eski AK Partili Mehmet Emin Avşar’a teklif götürdüğü belirtildi. Avşar konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Avşar öncelikle eski partisi tarafından da kendisine adaylık teklifinin geldiğini söyledi.

‘ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIZ, BİZE YARDIMCI OL’ DEDİLER
Avşar, “Yaklaşık 1 ay önce beni il başkanı, milletvekili aradı. Sonra Bakan Bekir Pakdemirli beni Kiraz’dan aldırdı ve Balçova Termal Tesislerine gittik. Bakan Bey ile 1 saat 45 dakika görüştük. Milletvekilleriyle görüşmeler yaptık. Ben Hamza Dağ milletvekilime daha önceden, beni görevden almadan şunu söylemiştim; Allah nasip ederse, sağlığım yerinde olursa 2019’da bağımsız adayım dedim. ‘Bağımsız aday nasıl olacaksın?’demişti. ‘Bağımsız aday ne demektir? Teklife açıktır. Kim teklif ederse ben oradan adayım. Benim AK Parti’de herhangi bir işim kalmamıştır’ demiştim. ‘Bunu ben size görevden alınmadan önce, 2016 yılında söyledim mi? Söyledim. Beni şimdi niye çağırıyorsunuz?’ dedim. O zaman görevden almışlardı. ‘Bana İYİ Parti teklif etti. Ben İYİ Parti’ye söz verdim. Bizim Kiraz bir avuç yer. 2 aydır İYİ Parti adayıyım diye lanse ediliyorum. Vatandaşımızın en hafif tabirle söyleyecek olduğu kelime, ‘şerefsiz’. Ben bu kelimeyi duymaktansa diri diri mezara girerim. Sen benim yapımı çok iyi biliyorsun. Ben verdiğim sözden dönmem’ dedim. Ben bunu milletvekilime söyledim. Hamza Dağ vekilim de, ‘Ağabey çok kötü durumdayız. Bize yardımcı ol’ dedi. ‘Bu iş bitmiştir sayın milletvekilim. Ben söz verdikten sonra ölümden öte bir şey yok. Ben yoluma devam ediyorum’ dedim. Beni geri döndürmek için 1 aydır görüşmeler yaptılar. Araya girenler oldu. ‘Söz ağızdan çıkar, beni bilen bilir.  Ben tükürdüğümü yalayanlardan değilim’ dedim. AK Parti’ye dönecek olsam yapılan teklif üzerine geri dönerdim, oradan aday olurdum. Seçildikten sonra dönmem. Hamza Bey ile telefonda görüştüm, Bakan Bey ile Balçova Termal Tesislerinde görüştüm. İkna turu yaptılar” diye konuştu.

İYİ PARTİ’DEN DE CHP’DEN DE TEKLİF GELDİ!
“AK Parti üyeliğinden de çıktım. İlçe seçim kuruluna giderek partiden istifa ettim. Partiye giderek istifa etmedim” sözleriyle bağımsız durduğu süreci özetleyen Avşar ayrıca, “İstifadan sonra uzun süre bağımsız olarak kaldım. Kiraz halkı biliyor. Kendi açıklamam değil vatandaşın baskısı üzerine oldu. Biz görevden alındık, buna karşı vatandaşın bir tepkisi vardı. ‘Biz seni bağımsız da olsa belediye başkanı seçeceğiz’ dediler. Ben de, ‘Bağımsız olmuyor’ dedim. CHP teklif etmedi! İlk teklif eden İYİ Parti oldu. Ben İYİ Parti’ye söz verdikten sonra CHP, ‘Biz seninle ilgili bazı şeyler düşünüyoruz’ dedi. ‘ O zaman ilçe başkanıyla görüşün, birlikte hareket edelim’  dedim. Benim söylediğim bu. Biz oraya soğuk bakmadık ki. Onlar da İYİ Parti’den 3 gün sonra teklif etti” dedi.

AÇIK ARA SEÇİMİ ALIRIZ, SALİHA BAŞKAN VATANDAŞLA MUHATAP OLMUYOR!
Yeni döneme ilişkin iddialı konuşan Avşar, “Açık ara seçimi alırız. Onlar çok iyi biliyor. İttifak olmasın, ayrı ayrı gidelim, yine seçimi alacağız. Beni AK Parti’den resmen kovaladılar. Bir evden kovalansan bir daha oraya gider misin? Benim yaşım 56, biz çocuk değiliz. Bunu yapacak insan değiliz. Öyle aşağılayıcı bir şekilde görevden aldılar ki akıllara zarar! Ben bu partinin 8 bine düşen oyunu 13 bin 160’a çıkarmışım. Parti ne yaptı? Bir meclis üyesinin lafına bakarak bizi görevden aldı. ‘Siz haklıların yanında değil güçlülerin yanında yer alıyorsunuz. Tek taraflı yargılama yapıyorsunuz. Ben sizden şunu beklerdim; 10 üniversite öğrencisini Kiraz’a gönderin, anket yapsınlar. Beni hanımefendiye, hanımefendiyi bana sormayın. Vatandaş ondan memnunsa onunla devam edersiniz, benden memnunsa benimle devam edersiniz. Milleti iradesini bir kenara bırakıp birilerinin iradesiyle karar verdiniz’ dedim. Saliha Başkan 4 buçuk yıldır vatandaşı belediye binasına çıkarmadı. Vatandaşla muhatap olmuyor. Şimdi 3 ay kaldı artık kapıları açıyor. Çok kötü bir yönetim var. Kiraz Belediyesi tarihinde olmadığı kadar borçlandırıldı. Ben yıllardır ticaret yapan bir insanım. Vatandaşın sevinçli gününde acı gününde yanında yer alan bir insanım. Biz bunu siyaset yaptığımız için de yapmadık. İnsani görevimiz olarak yaptık yıllardır. Vatandaş da bunu çok iyi biliyor” açıklamasını yaptı

İL BAŞKANIMIZ, ‘KİRAZ’DA 4 BİN OYU GÖRMÜYORUZ’ DEDİ!
“AK Parti’ye burada dip yaptıracağız” diyen Avşar, “AK Parti bizi nasıl görevden aldıysa biz AK Parti’ye gerekeni yapacağız. Kiraz’da tarihinin en büyük hezimetini alacak. Benim hedefim seçime 2 kişi girersek 18 bin oy! Üstü var altı yok. 34 bin 800 seçmen var. 4-5 bin kişi oy kullanmıyor. Yüzde 55-60’ı hedefliyoruz. 3 kişi girersek oyumuz yüzde 45’e iner. Ben CHP adayını çıkarsın istiyorum zaten. İYİ Parti de CHP de aday çıkarsın istiyorum. Ayrı ayrı girmek de fayda var. Köylerdeki CHP’liler, ılımlı olanlar bizim arkamızda yer alacak. Ama merkezdeki, kızgın arkadaşlar belki oy kullanmaya gitmeyecekler. Biz şu an burada AK Parti diye bir şey bırakmadık. AK Parti şu anda 12 bin 233 oyunun 6 binini alamaz! Ben bunu kendim söylemiş olmayayım. Ben, ‘Üçlü aday çıkarsak Saliha Hanım 5 bin 1 oy alsın kazandığım yeri gidip teslim edeceğim’ dedim. İl Başkanımız aynen şunu söyledi; ‘Ağabey çok kötü durumdayız. 4 bini görmüyoruz şu anda’ dedi. Bana adaylık teklif edildi. ‘İttifak yapıyoruz. Biz seni MHP’den göstereceğiz’ teklifleri geldi. Bana yapılana karşı içimde bir şey var. Ben istedim, Allah’tan dua ettim. ‘Benim karşıma Saliha Özçınar çıksın. Bana yapılanın bedelini ben ona sandıkta ödeteceğim’ dedim. Birinci aşama gerçekleşti. Aday olarak biz gösterilirsek zaten yürüyeceğiz. Açık söyleyeyim; beni çıkarmazlarsa CHP’nin adayı çıkarsa ben yine onlara destek vereceğim. Ben CHP’ye destek vereceğim. Saliha’ya destek vermeyeceğim ki!” ifadelerini kullandı. 

 
Mehmet KARABEL yazdı... Kadınlar aslında gözleriyle konuşur!
 
Kaf-Kaf Avrupa'da şen!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Levent 10 Ocak 2019 Perşembe 22:20

CHP adayı cekilmiş zaten tek aday avşar bence avşar daha etkili akpyi yıkacak tek adam

Yorumu oyla      11      5  
Kırazlı 10 Ocak 2019 Perşembe 16:03

Bu adam 5 bin oy alsın siyaseti bırakırım

Yorumu oyla      10      6  
tam35 10 Ocak 2019 Perşembe 12:29

Rahat ol. CHP de olmazsa Trump teşkilatına destek verirsin.

Yorumu oyla      11      6  
ali 10 Ocak 2019 Perşembe 11:53

Adama bak,İlk önce AKP sonra İYİ parti olmazsa CHP diyor.yazıklar olsun. Böyle kişiler siyasetin adını kötüye çıkarıyor.Böyle kişilere itibar edenlerede yazıklar olsun.

Yorumu oyla      15      5  
murat 10 Ocak 2019 Perşembe 10:41

Kirazda AKP ne hallere düşmüş, MHP li olarak oyum AVŞAR'a,

Yorumu oyla      12      7  
3535 10 Ocak 2019 Perşembe 10:18

siyasete bak orası olmassa burası .burası olmassa surası . yanı her turlu takla var dıyo..yazık valla

Yorumu oyla      16      5  
gerçekci 10 Ocak 2019 Perşembe 09:29

Kiraz ilçe başkanlığından alındığını söyleyen bu şahsiyet, kendinin ne işler peşinde koştuğunu çıkıp söylesin. O zaman ona adam diyeceğim.

Yorumu oyla      15      6  
selim 10 Ocak 2019 Perşembe 09:13

Bir insana değerinden fazla değer verirsen sonucu bu olur.Gerçekden bu şahsiyeti bakan çağırmış ise vay halimize.Mehmetemin Kendini ne zannediyor! kiraz da sanki karşılığı varmiş.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Ödemiş adayı Bezmez: Gönüllere girmeye çalışacağız
AK Parti Ödemiş Belediye Başkan adayı Münir Bezmez, seçim çalışmalarına ...
MHP’li Şahin’den çok sert sözler: İzmir’deki zillet ittifakı dağılacak!
MHP İl Başkanı Şahin, CHP ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı ...
Ege Üniversitesi'ne Millet Bahçesi'ne CHP'den tepki!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ege Üniversitesi’nin 290 bin metrekarelik ...
 
Erdoğan'dan İZBAN mesajı: Baktık, çözemiyorlar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de "Cumhurbaşkanlığı Hükümet ...
Doğan: 1 Nisan sabahı aydınlık bir Karabağlar'a uyanacağız
Karabağlar’ın AK Belediyecilikle tanışmasının çok yakın olduğunu ifade ...
CHP'de 'tazminat' dayanışması: 3 ayda bir...
CHP Grubunda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği tazminatları ...
 
Zeybekci'den renkli seçim mesaisi ve mesajlar: İzmir'i çöp dağlarından kurtaracağız!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, seçim ...
İmamoğlu, Erdoğan ile görüşme tarihini açıkladı
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ...
CHP İzmir’de disiplin hamlesi: Belediye, il başkanı ve genel merkezi…
Buca ilçe Örgütü Üyesi olan Doğan Atıcı isimli partili disipline sevk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva