HABERLER>POLİTİKA
3 Mayıs 2018 Perşembe - 15:49

AK Parti İzmir’in listesine mercek: Hangi isimler dikkat çekti?

Milletvekili adaylığı için yola çıkan isimler başvurularını yaptı. İzmir’de 200’ün üzerinde isim müracaatta bulunurken bazı isimler öne çıkarak dikkat çekti.

AK Parti İzmir’in listesine mercek: Hangi isimler dikkat çekti?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’daki erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken siyasi partiler milletvekilli aday adaylıkları için başvuruları alıyor.

Süreci ilk olarak AK Parti tamamladı. İzmir’de vekillik yolunu seçen ve bu yönde partiye başvuru yapan kişi sayısının 205 olduğu netleşti.

Teşkilatın içinden yoğun bir talep olduğu gözlenirken, toplumun çeşitli kesimlerinde yer alan vatandaşlar da AK Parti çatısı altında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girmek için müracaat etti.

YILDIRIM, HOTAR VE TURHAN DIŞINDAKİLER HAZIR KITA
Görevdeki milletvekillerinin tamam ya da devam yönünde göstereceği refleks merak ediliyordu. İsmi cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen ve yeni sistemde vekil seçilmesini gerektirmeyecek bir görevde bulunması yüksek ihtimal olarak gösterilen Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, siyaseti bıraktığını ilan eden İbrahim Turhan ve Nükhet Hotar dışında kentteki mevcut vekillerin hepsi başvuruda bulundu.

TATLISES SÜRPRİZİ
İzmir Teşkilatı’nda bu dönem popülaritesi yüksek isimlerin vekillik için harekete geçmesi partilileri heyecanlandırdı. Sanatçı İbrahim Tatlıses ve eski futbolcu Tanju Çolak’ın yanı sıra bir sürpriz de TBMM’deki mevcut isimler arasında yer alan Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’dan geldi. Aslan zaman zaman mecliste yaşanılan gerginliklerde aktif rol almasıyla tanınıyor.

Öne çıkan ve dikkat çeken isimler şu şekilde oluştu:

MİLLETVEKİLLERİ
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Milletvekili Necip Kalkan, TBMM’deki kavgalarla sık sık gündeme gelen Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait. Başbakan Ahmet Davutoğlu kadrosundan İzmir’e gelen ve geçtiğimiz günlerde siyaseti bıraktığını açıklayan İbrahim Turhan ile Nükhet Hotar adaylık başvurusu yapmayan vekillerden oldu. Prof. Dr. Hotar’ın ise 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü talebinde bulunacağı belirtildi. Hotar, AK Parti kurulduğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat yine üniversitede öğretim üyesiyken partiye davet edilmiş, rozeti takılmıştı.

BAŞBAKAN YILDIRIM…
Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın durumuna ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Listede ismi bulunmayan Yıldırım’ın yeni sistemde vekil seçilmesini gerektirmeyecek bir görevde bulunması yüksek ihtimal. Yıldırım’ın ismi cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için geçiyor.

TEŞKİLAT KANADI
İzmir Teşkilatı’nda çok sayıda isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İl eski Sekreteri Ayşe Neşe Edebali, geçmiş dönem Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Abdurrahman Tosun, Teşkilatta Engelliler Koordinasyon Merkezi İl eski Başkanı ve 2015 genel seçimlerinde de aday adayı olan Ahmet Uğur Baran, İl Başkan eski Yardımcısı ve Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Şahin, 2015 seçimlerinde listeye giren fakat seçilemeyen Roman aday Cemal Bekle, İl eski Yöneticisi Gaye Pamuk, Kadın Kolları MKYK Üyesi Gerçek Tekin, 2014 yerel seçimlerinde Bornova’dan Belediye Başkan Adayı olan eski Milletvekili İlhan Kaya, 2014 yerel seçimlerinde Bayraklı’dan Belediye Başkan Adayı olan İsmail Sarı, İl Başkanı eski Yardımcısı Yunus Kalkan, İl Başkanı eski Yardımcısı Nilüfer Karadal, 2014 yerel seçimlerinde Urla’dan Belediye Başkan Aday Adayı olan Cengiz Sandıklı, İl eski Başkan Yardımcısı Fevzi Bayram, İl Başkan eski Yardımcısı Uğur Türkan.

ESKİ BAŞKANLAR
AK Parti İzmir’de il başkanlığı yapmış isimler de vekillik yolu için yarışa çıktı. 4 yıl gibi uzun bir süre koltukta oturan Bülent Delican, Ömer Cihat Akay, İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay’ın kısa süreliğine görevinden ayrılmasından sonra il başkanlığına vekalet eden Abdullah Tekbaş. Karşıyaka İlçe eski Başkanı Abdullah Mertoğlu, İl Başkanı eski Yardımcısı ve Çiğli İlçe eski Başkanı Adnan Yılmaz, İl Gençlik Kolları eski Başkanı Adil Yüksel, Bornova İlçe eski Başkanı Arslan Keskin, İl Gençlik Kolları eski Başkanı Bilal Kırkpınar, Kadın Kolları İl eski Başkanı Özen Kızılırmak, Kadın Kolları İl eski Başkanı Gözde Keskin, Seferihisar İlçe eski Başkanı Hamit Nişancı, Gaziemir İlçe eski Başkanı Hüseyin Uzun, Karabağlar İlçe eski Başkanı Kazım Erten, Aliağa Belediyesi eski Başkanı Tansu Kaya, Konak İlçe eski Başkanı Temel Yıldırım, Aliağa İlçe eski Başkanı Yaşar Akbulut, Kemalpaşa İlçe eski Başkanı Yaşar Kırkpınar.

İŞ DÜNYASI
Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, Mahmut Özgener’in seçilmesiyle değişim yaşanan İzmir Ticaret Odası’nda TOBB Delege listesinde kendine yer bulan iş insanı Ahmet Selik, ayakkabı sektöründe ‘ayakkabıların Sakıp Ağası’ olarak bilinen Ahmet Ayakdaş, Günaydın Group’un Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın’ın eşi Arzu Günaydın, Azerbaycanlı iş insanı ve 2015’te de aday adayı olan Asıf Kurban, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Pakdemirli, İl eski Başkanı İsmail Katmerci’nin oğlu savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren Katmerciler Şirketi İcra Kurulu Başkanvekili Furkan Katmerci, MÜSİAD İzmir Şubesi eski Başkanı ve iş insanı Abdurrahman Çabuk, iş insanı Rahmi Genç, Ticaret Odası seçimlerinde Ekrem Demirtaş’ı destekleyen iş insanı Selami Seven, iş insanı Hamdi Boyacı’nın oğlu Halil Fatih Boyacı, Cemer Kent Ekipmanları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melek Eroğlu.

BAŞVURU YAPAN VE ÖNE ÇIKAN DİĞER İSİMLER
Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Avukat Maksut Karaosman, kanser hastalarına zeybek oynamasıyla tanınan Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi genel cerrahi bölümündeki görevinden istifa eden Mehmet Bayındır, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun döneminde Başbakanlık danışmanlığına atanan Metin Özçeri, AK Parti’den 2015 yılında aday olan İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur’un eşi Semih Salnur, eski futbolcu Tanju Çolak, Anadolu Birliği Genel Başkanı Veysel Güldoğan, Balkan Anadolu Derneği eski Başkanı Ender Öztürk, 19. Dönem İzmir milletvekili Erkut Şenbaş'ın oğlu Ali Sedat Şenbaş, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) eski Başkanı Cüneyd Dayhan, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Emre Cemil Ayvalı, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün kardeşi Gülsüm Gül ile evli olan ayrıca TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un danışmanlığını yapan Necip Fazıl Kurt, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Öğretim Üyeliğinden istifa eden Prof. Dr. Nurselen Toygar, MHP Genel Sekreter eski Yardımcısı ve Parti eski Sözcüsü, Alpaslan Türkeş’in yakınındaki isimlerden Bisan A.Ş’nin Yönetim Kurulu eski Başkanı Abidin Dursun Kaleli, Karadenizliler Derneği Başkanı Süleyman Memişoğlu, milli vücut geliştirme şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak, Teknik Direktör Fatih Terim’le Çeşme’de kavga eden Yüzevler Kebap’ın sahibi Selahaddin Aydoğdu’nun avukatı Koray Battal, İller Bankası eski Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu.

 
Altay'da şampiyon çok
 
Patrikler Selçuk'ta ayinde buluşacak
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selin 4 Mayıs 2018 Cuma 00:06

Tanju ve iboyla İzmirde kesin oylar artar biri bunlar şaka desin

Yorumu oyla      9      5  
Anadolu 3 Mayıs 2018 Perşembe 22:24

İzmir’de tüm kesimlere hitap eden bir şahsiyet bizler onu en iyi makamlarda görmek isteriz Nurullah Sağır

Yorumu oyla      10      5  
Partili 3 Mayıs 2018 Perşembe 18:37

Bence önce teşkikatlarda vaktini naktini vermiş teşkilat mesuoları örneğin 4 yıl il bş başarıyla yapan sy delican ve artık biz ona efsane diyoruz gelmiş geçmiş en başarılı tşk Bş A.Tosun ve diğerleri kadınlara sıra gelince de konak eski kadın kolları bş seyran karahanların emeği inkar edilemez

Yorumu oyla      10      6  
Sayın DELİCAN 3 Mayıs 2018 Perşembe 16:41

Bu isim listede yer almaz ise Ak Parti İzmir'lilerin gönlünü alamaz.Genel merkez görevden almakla yaptığı hatayı milletvekili listesine yazarak inşallah telafi eder.

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evde oy kullanabilmek için rapor alınacak adres belli oldu
Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nde evde sağlık ...
Cumhur ittifakına bir parti daha katıldı!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ile birlikte ...
İzmir’deki başkanlar 4 parti ittifakı için ne dedi?
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında oluşturulan ...
 
İlhan Kesici CHP'nin adayını açıkladı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. ...
Yıldırım, Erdoğan'ın adaylığını bu sözlerle açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grubu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ...
Saadet Partisi İzmir'de hedef 30 bin imza!
Cumhurbaşkanı adayı olan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ...
 
CHP'den Bahçeli'ye '100 bin imza' tepkisi
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adaylığıyla ...
AK Partili Aday Kurt: İzmir CHP’nin kalesi değildir!
İzmir Milletvekili Aday Adayı Kurt, “ İzmir CHP’nin kalesi değildir. Kaleden ...
CHP yarına kilitlendi: İbre o isme döndü!
CHP, 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimine katılacağı adayını ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva